krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:155/246)

Leśny deser na zimno 304

kiedy nie chcemy włączać piekarnika. Leśne jagody zatopione w galaretce i maliny w lekkim, owocowym kremie to prosta i smaczna propozycja na małe co nie co :) SKŁADNIKI: 1 galaretka agrestowa 1 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki jagód 200g malin 1/3 szklanki cukru 250g serka mascarpone 1/2 szklanki kremówki 30% 1 łyżka żelatyny 1/4 szklanki wody ok 10 okrągłych biszkoptów Galaretkę(...)Mieszając co jakiś czas. Gorące przetrzeć przez sitko i mieszając wlać do nich żelatynę. Przestudzić, ale uważać, żeby całkiem nie zastygło. Mascarpone ubić razem z kremówką i wlewać sos malinowy. Na stężałą galaretkę z jagodami wylać odrobinę kremu malinowego. Ułożyć maliny i zalać pozostałym kremem. Powciskać biszkopty i zostawić do całkowitego stężenia. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta

https:KKuchniaMniam
Krem ze szparagów z mascarpone, białkami oraz pestkami dyni 193

pokrojone szparagi. Gotować aż wszystko będzie miękkie. Później zdjąć z ognia. Dodać mascarpone albo serek topiony następnie żółtka utrzeć w kąpieli wodnej i dodać do zupy. Później wywar z warzywami zmiksować i w razie potrzeby utrzeć przez sito ponieważ szparagów nie da się dokładnie zmiksować na gładki krem. Odpady ze szparagów (łyka) wyrzucić. Doprawić sosem sojowym, białym pieprzem, gałką muszkatołową

Bon Appetit Małgorzaty
FRANCUSKI TORCIK A LA DOBOSCHI 165

pieczemy jeszcze 10 minut. Tak samo postępujemy z drugim płatem ciasta. Śmietanę miksujemy z cukrem waniliowym na sztywno,dodajemy serek mascarpone i wszystko delikatnie mieszamy. Można dodać świeżą wanilię i odrobinę dosłodzić cukrem. Na wystudzony płat ciasta nakładamy połowę kremu,pokrojone truskawki,a na nie resztę kremu. Całość przykrywamy drugim płatem upieczonego ciasta. posypujemy cukrem pudrem i gotowe

Cytryna&Co.
Deser z ciasteczkami, mascarpone, bananem i kiwi 195

kiwi gold kruche ciasteczka typu belvita lub degestive 2 kopiate łyżki gorzkiego kakao 1. śmietankę 30% ubijam, następnie dodaję serek mascarpone, miksuję do połączenia się składników. Banany albo dobrze zgniatam widelcem, albo miksuję blenderem na gładką papkę, dodaję do kremu, tak samo dodaję kakao. Miksuję do połączenia się składników. Kiwi obieram i kroję w kosteczkę. 2. Na spód pucharków kruszę

kruche babeczki
Kostka Cappuccino 412

łyżki kremówki łączymy z przygotowaną żelatyną, energicznie mieszając. Tak rozrobioną żelatynę, łączymy z resztą bitej śmietany. Na koniec dodajemy serek mascarpone. Krótko mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier puder oraz śmietan-fix. Ciasto czekoladowe przekładamy kremem kawowym. Na wierzchu wykładamy bitą śmietanę. Całość oprószamy cappuccino w proszku, słodkim kakao lub startą czekoladą. Źródło

Smaki Na Talerzu
Bajaderki 202

już z dodatkiem koniaku - pycha! Składniki: ok.800-1000g dowolnego ciasta, ciastek, pokruszonych herbatników (ważne żeby ciasto nie miało kremu lub owoców) dowolne bakalie (ja dałam dwie garście rodzynek, których nie moczyłam) dwie łyżki dowolnej marmolady 250 g serka mascarpone dodałam całą polewę którą miałam przygotowaną do murzynka (pół kostki masła,4 łyżki kakao, 3/4 szklanki cukru pudru i dwie łyżki

Pysznie & Pięknie
Ciasto Paryski Michałek 473

temp. 180* Gdy ostygnie przekrajamy na pół. DODATKOWO: Potrzebujemy 2 opakowania ciastek Paryskich z Biedronki( podłużne przekładane kremem i marmoladą) Masa Michałkowa: 0,5l śmietany kremówki 30% (najlepsza Rawicka z woreczka dostępna w Dino) 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 12-15 michałków w białej czekoladzie Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixem i dodajemy do ubitej serek mascarpone. Na koniec

Moje Słodkie Piekiełko
Torcik serowy z bitą śmietana i jeżynami 233

przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki, do stężenia. Dodatkowo: 150 gr kremówki 30% 250 gr serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 500 gr świeżych jeżyn Śmietanę i mascarpone umieścić w misie miksera, ubić do konsystencji gęstego kremu, pod koniec ubijania dodać cukier. Wyłożyć na sernik, posypać jeżynami, podawać. Smacznego

moj przepis na
Pavlova z granatem 242

dnia). Gdy beza jest już gotowa można wziąć się za dodatki. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Dokładnie mieszamy i nakładamy delikatnie na bezę. Następnie wybieramy z granatu nasiona i posypujemy nimi krem. Dodatkowo do dekoracji lub też smaku można użyć świeżych listków mięty ale nie jest to konieczne

Kuchenne Wariacje
Ekspresowe (oszukane) tiramisu 176

polecam ten szybki, oszukany deser :) Dlaczego oszukany? A no ponieważ oryginalne Tiramisu powinno w swoim składzie zawierać serek mascarpone, likier amaretto i kilka innych składników. A ja posłużyłam się tym oto gotowcem :) Kiedyś z M kupiliśmy ten krem "na spróbowanie" i jemu tak zasmakował, że od czasu do czasu muszę mu go zrobić :) Nie wątpię, że oryginalne Tiramisu smakuje

My simple kitchen
Tiramisu 196

parze na puszystą, jasną masę.W wysokim naczyniu ubij zimną śmietanę kremówkę na sztywno. Dodaj do niej serek mascarpone. Dobrze, ale krótko zmiksuj, a następnie przełóż masę jajeczną.Wymieszaj jeszcze wszystko mikserem szybko i dokładnie na jednolity krem. Do zaparzonej i ostudzonej kawy dolej alkohol i wymieszaj. Krem, biszkopty i kawę podziel na dwie części. Pierwszą porcję biszkoptów

Słodko-Słony Świat Ilony
Truskawki 199

Deser truskawkowy Deser z mascarpone i truskawkami Deser z sojowym kremem waniliowym    Galaretka z truskawkami Panna cotta z mleka sojowego Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sorbet truskawkowy Tarta z truskawkami Truskawkowiec  Wiśniowa pianka z truskawkowym musem

Aga w kuchni
Deser Tiramisu z malinami 248

rozpuści. Ubijamy białka na sztywno z cukrem, następnie ubijamy śmietanę na sztywno i w osobnej miseczce mieszamy serek mascarpone. Serek mascarpone mieszamy delikatnie z ubitą śmietaną i ubitymi na sztywno białkami z cukrem, tak długo aż powstanie nam gładki krem. Myjemy i suszymy malinki. Teraz czas na przygotowanie i złożenie w całość deseru. Zaczynamy od namoczenia biszkoptów w wywarze

Mango Papaja
PĄCZKI Z KREMEM WANILIOWYM 162

ciast drożdżowych mała szczypta soli 1 małe jajko 2 żółtka 30 g roztopionego masła 20 ml spirytusu na krem:  1/2 laski wanilii 250 ml mleka 1/2 budyniu waniliowego (2 łyżki, około 19 g) 3 - 4 łyżki cukru 100 g serka mascarpone dodatkowo: 2 kostki smalcu cukier puder Podgrzewamy mleko, wlewamy do kubka, dodajemy pokruszone drożdże, 1 łyżkę mąki(...)wlewamy do rondelka z wanilią i razem zagotowujemy. Wlewamy rozpuszczony budyń, dokładnie mieszamy i zagotowujemy mieszając. Wykładamy do miseczki, przykrywamy folią spożywczą i studzimy.. Wyjmujemy laskę wanilii, a krem miksujemy z mascarpone. Przekładamy do rękawa cukierniczego zaopatrzonego w ostrą i długą końcówkę. Stolnicę lub blat kuchenny lekko podsypujemy mąką, wykładamy ciasto i wygniatamy pozbywając się pęcherzy powietrza. Ciasto rozpłaszczamy

KuchcikoweLove