krem z porów - 1000 przepisów (strona:9/67)

Zupa krem z pieczarek 158

Kontynuując nasze zamiłowanie do kremowych zup, dzisiaj nadeszła pora na kolejną propozycję, a mianowicie zupe krem z pieczarek. Wspaniała delikatna zupa, o aksamitnym smaku doskonała zarówno zimą, jak i latem. Mimo, że jedna z nas nie przepada za  tymi grzybami, to zupe z nich zajada ze smakiem. Czas przygotowania: 20 minutIlość porcji: 3Składniki: 500g pieczarek cebula 60g masła

Kolizje Smaków
Zielona zupa krem 195

zmiksowaniu na krem. Do tego rodzaju zup zawsze podaję jakiś chrupiący dodatek. Dziś prażone płatki migdałów. Składniki: mrożone brokuły (200g); może być oczywiście świeży Zielona zupa krem mrożony groszek (100g) zielona część pora łyżeczka zielonej czubrycy duży ząbek czosnku łyżka octu ryżowego lub sok z cytryny sól,pieprz jogurt naturalny lub grecki łyżka płatków migdałowych (uprażonych) woda łyżka masła Zagotować

Weekendy w domu i ogrodzie
Zakupy w scrummy 175

ciasteczek lotus z chrupiącymi kawałkami ciasteczek. Krem nie zawiera barwników ani aromatów. U mnie wyjadany jest łyżeczką i uwierzcie, że na jednej ciężko zakończyć. To najlepszy krem w słoiczku jaki do tej pory próbowałam.  Kolejny produkt który zrobił na mnie wrażenie to francuskie  Macarons de Pauline . Również po raz pierwszy miałam okazję je spróbować. Kilka razy próbowałam(...)Różne kolory i smaki kremów nadają im niepowtarzalnego wyglądu i smaku.  Jeśli chodzi o trzeci produkt to polecam go na życzenie córki. Są to ekstremalnie kwaśne cukierki Toxic Waste . Jak wiadomo dzieciaki lubią ekstremalne i kwaśne słodycze a w tym przypadku potwierdziło się to na 100 %. Tak kwaśnych cukierków do tej pory nie jadła. Spożycie tych cukierków wywołuje skrajny

Ala piecze i gotuje
Ciasto z jabłkami i ptasim mleczkiem 920

porze roku ciasta z jabłkami smakują zdecydowanie najlepiej;)) Dlatego też często u nas goszczą. Tym razem sięgnęłam po stary, sprawdzony przepis na biszkopt z masą jabłkową, delikatnym kremem budyniowym i puszystą pianką z białek...forma 23x33 cm Biszkopt:3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Stale ubijając dodawać

Z miłości do słodkości
Ciasto Bananowe z Syropem Klonowym 210

ostatnich pysznie słodkich, wiosennych tartaletkach z cytrynowym kremem i bezową chmurką przyszła pora na wypiek zdecydowanie stonowany smakiem, mniej słodszy, zdrowszy a równie cudownie smaczny. Ciasto bananowe z syropem klonowym różni się delikatnie smakiem od tradycyjnych bananowych ciasto-chlebków. Nie jest aż tak mocno bananowe gdyż większość bananów jest na wierzchu ciasta a syrop klonowy nadaje mu lekko karmelowego smaku

Made By Mom And Son
Kwiecień z Sophie Dahl - zielona zupa z pesto 163

kanapek z mozarellą. Wygrała wiosna. I niech to będzie dobry znak. Skorzystałam w pierwszej kolejności z zupy z groszku i z cukinii z pesto. Do tej pory pojawił się tu zarówno krem z groszku (klik) jak i zupa z cukinii (klik), ale wywoływanie wiosny trwa dalej, więc konsekwentnie gram z zielone :) Zupa robi się sama, jest smaczna, niezbyt gęsta

W kuchni wieczorem
ZUPA KREM ZE SZPINAKU 148

ZUPA KREM ZE SZPINAKU Zupa krem ze szpinaku i składniki : 500 gram szpinaku Duży por 1,5 litra bulionu warzywnego 2 – 3 ziemniaki Ser riccotta 2 ząbki czosnku Mini-grzanki Sól Pieprz   Zupa krem ze szpinaku sprawdzi się na pewno podczas aktywnego dnia, gdy pochłonięci jesteśmy rożnymi sprawami często nawet z braku czasu pomijamy taki posiłek. Nie jest(...)przez organizm spalone, a do obiadu jeszcze daleko. Jeżeli nie zaspokoję swojej potrzeby to na obiad na pewno nałożę sobie większą porcję bo będę już bardzo głodny. Taka zupa krem ze szpinaku doskonale wpasowuje się w pięcioposiłkowy plan dnia, jest to trzeci posiłek, i dzięki niemu następne posiłki, to będą mniejsze porcje. Szpinak opłukujemy kilkukrotnie i usuwamy łodyżki. Nalewamy wody

Markowy smak
Krem z brokułów 161

cebule Por koperek natka pietruszki Sól, pieprz Zioła: majeranek, lubczyk, bazylia, oregano szczypta imbiru ewentualnie wywar mięsny olej Szatkujemy cebule i podsmażamy. Wystarczy łyżka oleju aby krem nie był zbyt ciężki. Dodajemy poszatkowanego pora i pokrojoną na kilka części główkę brokuła. Podsmażamy jeszcze chwilę i dodajemy wody, posiekanej natki, koperku, ulubione zioła np. majeranek oraz łyżeczkę soli i szczyptę pieprzu

prawdziwe jedzenie
Zupa krem kalafiorowa 187

Składniki: 1 mały kalafior, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1/4 selera, 1/3 małego pora, 1/4 cebuli, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, czarny sezam Skworcu.    Polecam też zupy krem z dyni, kurek, cukinii i brokuła. Przygotowanie:    Do 1 litra zimnej wody dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler i por. Przyprawiamy pieprzem i solą. Po 10 minutach dodajemy

Aga w kuchni
Lekka zupa krem z młodej kapusty 168

Temperatura za oknem trochę spadła, więc  pora na zupę, lekką z sezonowych warzyw. Dziś przedstawiam krem z młodej kapusty z dodatkiem cukinii. Lekka zupa krem z młodej kapusty Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 średnia cukinia 3 nóżki z kurczaka 1.5 litra wody pęczek koperku 1/ 2łyżeczki mielonego kuminu 1 łyżeczka zmielonego lubczyku płynna przyprawa maggi 1 łyżka domowej

Kulinarne przygody Gatity
Profiterolki 172

łączyć się ze sobą i stworzyć w środku jeden duży bąbel. Jajka i tłuszcz tworzą ponadto wodoszczelną strukturę, która w dużym stopniu chroni ciasto przed nasiąkaniem kremem.” Tyle ze strony „technicznej”, teraz pora na profiterolki. Tematem Ciasta na niedzielę były – Rurki lub ptysie, eklerki . Składniki na ciasto: - 1 szklanka mąki tortowej * - 250 ml wody - 125 g masła(...)wdzięcznych nazwach, takich jak profiteroles, religieuses, croquembouche, carolines, Paris-Brest, eklerki czy karpatka. Tak naprawdę jednak wszystkie te desery różnią się od siebie tylko kształtem i wielkością oraz rodzajem kremu, dlatego wszelkie autorskie kombinacje są jak najbardziej wskazane. Oddzielną grupę stanowią ptysie smażone, m.in. zeppole i beignets. Z ciasta ptysiowego można też przygotować potrawy wytrawne.” Upieczone przechowujemy w suchym, chłodnym

mojewypiekiinietylko
Zupa krem porowo-ziemniaczana 153

Z serii blyskawicznych zup kremow-zupa porowa-ziemniaczana.Zimowa,rozgrzewajaca,a przy tym lekka i bardzo smaczna.Najlepiej smakuje wlasciwie bez zadnych dodatkow.Bardzo delikatna w smaku,jednak nie jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa jarzynowa, lekko przecierana 119

uzyskamy odpowiednio intensywnego smaku. Nie trzeba jednak przesadzać w drugą stronę, bo nie chodzi nam o uzyskanie klasycznego, gęstego kremu. Składniki: 6-7 średnich marchewek 4-5 średnich pietruszek 1 niewielki seler 10-15 cm białej części pora 5-7 średnich ziemniaków ok. pół kg dowolnego mięsa - użyłam wieprzowej karkówki, z której potem zrobiłam pastę do chleba 2 liście laurowe(...)pieprzem. Zupę można podać na dwa sposoby: z dodatkiem słodkiej śmietanki lub z boczkiem pokrojonym w paseczki i przesmażonym z posiekanym porem. Oba warianty są pyszne :) Jeśli lubicie przecierane czy też miksowane zupy, to polecam Wam krem z batatów , biały krem z kalarepy i pietruszki z dodatkiem listków szałwii, albo moją ulubioną zupę ziemniaczaną z dodatkiem łososia wędzonego. Jesień

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa krem z cukinii z lubczykiem 190

fanką wszelakich kremów warzywnych, szczególnie teraz, gdy sezon w pełni i ze straganów młodziutkie warzywa krzyczą do nas: weź mnie, weź mnie :-). Tak więc dziś pora na młodą cukinię aromatyzowaną świeżym lubczykiem. Zupa krem z cukinii z lubczykiem Składniki: 1 kg zielonej cukinii 1 litr bulionu lub wody 1 podłużny serek topiony Hochland 1 gałązka lubczyku 2 łyżki masła

Kulinarne przygody Gatity
Zupa krem z pieczonej papryki z pestkami dyni 264

Nasz polski klimat zmiennym jest. Właśnie nadeszły chłodniejsze dni. Wietrznie i deszczowo. To idealna pora na zupę. Dziś chciałbym zaproponować Wam mój krem z pieczonej papryki z kwaśną śmietaną i prażonymi pestkami dyni. To idealny pomysł na rozgrzanie ciała i umysłu.Czas przygotowania: 60 min.Porcja dla 6 osóbKoszt przygotowania: 10,00 złSKŁADNIKI:5 czerwonych papryk2 marchewki1 por1/4 selera1 pietruszka1 szalotka1(...)pora myjemy i obieramy. Do garnka wlewamy wodę ok. 2l i gotujemy w niej pokrojone warzywa.Na patelni podsmażamy posikaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy słodką paprykę w proszku i chwilę zasmażamy. Następnie przekładamy do gotującego się bulionu.Upieczoną i obraną ze skórki papryką kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do bulionu. Gotujemy ok. 10 min.Całość blendujemy na jednolity krem

kulinarnyJa

Proponowane wyszukiwania