krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:60/352)

Babeczki biszkoptowe z truskawkami 141

resztą tężejącej galaretki, odstawiamy do lodówki aby masa stężała. Możemy też zrobić krem na bazie bitej śmietany i serka mascarpone. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy mascarpone. Gotowy krem przekładamy na wystudzone tartaletki i ozdabiamy truskawkami. Przed podaniem posypujemy tartaletki cukrem pudrem. Smacznego! The post Babeczki biszkoptowe z truskawkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort migdałowo-kokosowy 111

dobrze trafiliście. Ten pyszny tort składa się z mąki ziemniaczanej i niewielkiej ilości cukru kokosowego zamiast zwykłego, bezowych blatów z wiórkami kokosowymi, kremu kokosowo-śmietankowego na bazie sera mascarpone i kremu migdałowego, w którym dominują masło migdałowe i daktyle. Czy potrzeba więcej zachęty

Milion Smaków
beza z kremem patissiere i malinami 154

już tak słodkie jak latem ale w tym wypadku to nie przeszkadza, bo dobrze łączą się ze słodką bezą. Najczęściej bezowe blaty przekładam bitą śmietaną lub kremem z mascarpone ale tym razem postanowiłam na waniliowy krem patissiere. To taki jakby budyń z żółtek. Trochę rzadszy od tradycyjnego ale bardziej kremowy i delikatny. To tego wypieku pasował idealnie.  Składniki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Krem z mascarpone do babeczek, tortów i ciast 158

napełniam je kremem, do tego trochę owoców i voila :)   Dla kogo: dla posiadających kruche korpusy babeczkowe dla szukających pomysłu na prosty krem do babeczek dla lubiących kremy z mascarpone Składniki: 250g mascarpone 250-300g śmietany kremówki (30 lub 36%) cukier puder - wg uznania - kilka łyżek Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier puder(...)koniec dodać mascarpone i bardzo szybko zmiksować - krótko.  Gotowym kremem napełnić babeczki. Rada - krem po zrobieniu dobrze jest schłodzić w lodówce - wtedy będzie sztywniejszy.  Jeśli chcesz by krem był jeszcze twardszy użyj mniej kremówki. Jeśli natomiast ma być rzadszy użyj więcej kremówki

Mania Wypiekania
Kokosowy tort bezowy z karmelizowanym ananasem 220

piekarniku przez kilka godzin, najlepiej całą noc.  Składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 30%, 250 g mascarpone, 2 łyżki cukru pudru Śmietankę ubić razem z mascarpone na krem, na koniec ubijania dodać cukier puder i jeszcze chwilę miksować całość. Dodatkowo: 2 średnie ananasy, 1 świeży kokos, 3 łyżki cukru muscovado, 10 łyżek cukru trzcinowego, sok z cytryny Kokosa

Plate of Joy
CZEKOLADOWE BROWNIE Z MASCARPONE I OWOCAMI 180

Składniki na brownie: 180 g masła 3 gorzkie czekolady 50% 3 duże jaja 220g cukru 2 cukru waniliowego 100 g mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 250g serka mascarpone 500ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Ponadto: Maliny Czerwone porzeczki Wykonanie brownie. Masło należy roztopić, wyłączyć ogień, a następnie dodać pokruszoną czekoladę i odczekać ok 2 minuty(...)pieczenia. Do nagrzanego do 160 o C piekarnika wstawiamy formę (30x23cm) z ciastem i piec 30 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić w formie. Wykonanie kremu. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Na wystudzone browni wykładamy krem. Wierzch ciasta dekorujemy malinami i porzeczkami. Mogą to być inne ulubione owoce. Smacznego

Słodki Zakątek
TIRAMISU WERSJA III - NAJLEPSZA 187

samych składników i przygotowywania tak jak zawsze...) Tak więc nadarzyła się okazja do udoskonalenia już i tak wydawałoby się genialnego tiramisu. Pyszne rozpływające się w ustach, z idealnym kremem z mascarpone- gęstym, ale jednocześnie puszystym. Polecam. Można przygotować wersję mniej lub bardziej wilgotną (zależy od namoczenia biszkoptów), u mnie zdania są podzielone, jedni wolą mniej, drudzy bardziej mokrą wersję, ważne(...)trzeba moczyć po 2 razy z każdej strony, a bywają takie, że kiepsko po 1 razie, tak chłoną płyny...). Wykładamy połowę masy z mascarpone. Układamy drugą warstwę nasączonych kawą biszkoptów i na to pozostałą cześć kremu. Całość wygładzamy i odstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy przesianym przez sitko kakao. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Tarta owocowa bez cukru 153

boki formy. Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika, pieczemy do uzyskania złotego koloru około 18-20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Przygotowanie kremu Zimna śmietanę ubijamy na sztywno. W innym naczyniu serek mascarpone mieszamy z miodem, dodajemy bitą śmietanę, miksujemy do połączenia się w jednolitą całość. Na zupełnie zimy spód ciasta rozsmarowujemy dżem, a następnie wykładamy krem, wyrównujemy(...)krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła zimnego 3 średnie jajka 50 g erytrolu ½ łyżeczki cynamonu 2 łyżki zimnej wody opcjonalnie Składniki na krem 200 ml śmietany 30% 300 g serka mascarpone 2 łyżki miodu Dodatkowo 1½ szklanki owoców typu jagody, maliny, truskawki, poziomki 6 łyżek dżemu z czarnej porzeczki lub inny ulubiony Instructions Przygotowanie ciasta Do miski

SprawdzonaKuchnia.pl
Fit tort Rafaello z truskawkami 210

zwykły weekend będzie jak znalazł ;) Składniki( tortownica o średnicy 24 cm) : Biszkopt: 6 jajka 8 łyżek ksylitolu 12 łyżek mąki ryżowej 6 łyżek mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone śmietanka z 2 puszek mleka kokosowego light (stała część) 3/4 szklanki ksylitolu lub erytrytolu 1/2 szklanki wiórków kokosowych Warstwa owocowa: 20 truskawek (świeżych lub mrożonych) 4 łyżki ksylitolu(...)używaliśmy świeżych truskawek i 2 łyżeczki w przypadku mrożonych), wymieszać i zagotować.  Zdjąć z ognia i dodać odłożone truskawki pokrojone na kawałeczki. Dokładnie ostudzić przed użyciem. Krem: Śmietankę kokosową wraz z mascarpone i ksyliotem umieścić w naczyniu i ubijać mikserem aż masa zwiększy swą objętość i będzie puszysta. Na koniec dodać wiórki kokosowe i wymieszać. 3/4 masy przełożyć

Healthy food explorer
Bułeczka drożdżowa, hamburger 136

drożdży pół łyżeczki soli 2 łyżki cukru (do puree) 1 łyżeczka cukru (do rozczynu drożdżowego) 1-2 roztrzepane białka- do smarowania bułeczek opcjonalnie sezam- do posypania bułeczek przystrojenie: krem: ser mascarpone, roztopiona czekolada deserowa- pół tabliczki, trochę mleka zielone wiórki kokosowe całe płatki migdałów Przygotowanie: ciasto:  Ziemniaki pokroić na małą kosteczkę i ugotować do miękkości. Zrobić puree, dodając(...)podrosło. Przy pomocy pędzelka smarujemy bułeczki roztrzepanym białkiem. Możemy również opcjonalnie posypać bułeczki sezamem. piec: 25-30 minut w temperaturze 190 stopni. krem: Rozpuścić czekoladę w odrobinie mleka, następnie gdy się trochę ostudzi dodać ją do serka mascarpone, dokładnie wymieszać Po ostudzeniu rozkroić bułeczki na pół, Na spodnią część nałożyć dużą ilość kremu, posypać płatkami migdałowymi, na górną część nałożyć

KreatywnePiny
Tort z chrupiącą warstwą i malinową żelką 403

nakładamy cienką warstwę kremu. Wyjmujemy z lodówki chrupkę, zdejmujemy folię i układamy na środku kremu i lekko dociskamy. Wykładamy pozostały krem (muszą się pokryć boki przy chrupce i krem musi ją przykryć) i wyrównujemy. Nakładamy drugi blat biszkoptu i lekko nasączamy. Przygotowujemy krem czekoladowy . 9) Czekoladową śmietankę z lodówki umieszczamy w mikserze wraz ze 150 g mascarpone. Miksujemy chwilkę(...)Wyjmujemy z lodówki żelkę i układamy na środku kremu odwracając ją do góry nogami, zdejmujemy folię i lekko dociskamy. Nakładamy pozostały krem (muszą się pokryć boki przy chrupce i krem musi ją przykryć). Nakładamy trzeci blat biszkoptu i lekko nasączamy. Przygotowujemy krem pistacjowy . 10) Masło pistacjowe miksujemy z 250 g mascarpone. Dodajemy śmietankę z białą czekoladą z lodówki i miksujemy

Poezja smaku
Mini tarty biszkoptowe z truskawkami i mascarpone 171

Składniki: - 2 jajka - 2 łyżki zimnej wody - 75 g cukru - 50 g mąki pszennej - 25 g mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 aromatu waniliowego - 1 opakowanie serka mascarpone - 100 g śmietany 30% - 40 g cukru pudru - 20 dag truskawek Białka oddzielamy od żółtek i mieszamy z 2 łyżkami zimnej wody i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania(...)przelewamy do form do tarty i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 200 stopni ok. 10-12 minut. Teraz robimy krem. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy mascarpone. Gotowy krem przekładamy na wystudzone tarty i ozdabiamy krojonymi truskawkami. Smacznego

Kuchenne Wariacje
ósemkowy tort kwiatowy 129

moją Córeczkę! Jak ten czas leci... Specjalnie na przyjęcie urodzinowe przygotowałam taki oto torcik:) Złożoną z dwóch kółek ósemkę, udekorowałam masą cukrową. W środku delikatny biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i malinową frużeliną. Do przygotowania tego tortu podwoiłam składniki, podaję wersję podstawową, na zwykłą tortownicę średnicy ok 26cm. składniki: ciasto: 8 jaj 2 łyżki zimnej wody 2 szkl(...)łyżeczki proszku do pieczenia poncz: 1/2 szkl herbaty 1 łyżeczka cukru frużelina: 300 g malin (mogą być mrożone) 1 łyżka cukru duża łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka żelatyny krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki (30%) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny do dekoracji: krem maślany masa cukrowa (zrobiona wg tego przepisu ) Jajka ubić z wodą

6niebo
Tort tiramisu 168

Jest to nieskomplikowane ciasto na wszelkie okazje. Zawsze dobrze smakuje i po prostu nie może się nie udać. Dzięki nasączeniu biszkoptu kawą i amaretto jest niezwykle delikatny, a krem z serka mascarpone, kremówki i białej czekolady wprost rozpływa się w ustach. Tort nie jest ani za słodki, ani za ciężki; taki w sam raz. Polecam :). Do jego wykonania będziemy potrzebowali(...)blaty biszkoptowe z przepisu na biszkopt idealny . Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 500 ml kremówki 36% 100 g białej czekolady 50 g cukru pudru Kremówkę ubić na sztywno. Następnie dodawać powoli serek mascarpone, dalej ubijając. Należy uważać by masa się nie zważyła (polecam miksowanie na małych obrotach). Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Nieco przestudzić. Dodać do masy

Food Square
Wiśnia z makiem wg Aleex 169

pszennej • 2 łyżki kakao • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietankowy: • 500 g serka mascarpone • 250 ml śmietanki 30% • 4 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa: • 250 g serka mascarpone • 200 g kremu typu nutella Poncz: • 50 ml likieru Amaretto + 50 ml wody Dodatkowo: • 1 szklanka drylowanych wiśni z kompotu • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów (120g) • 2/3 szklanki kawy + 2 łyżki likieru(...)Przygotować krem śmietankowy. Składniki kremu powinny być dobrze schłodzone. 10. Serek, śmietankę i cukier umieścić w misie miksera. Ubijać do uzyskania gęstego, jednolitego kremu. 11. Kolejny krok to przygotowanie masy czekoladowej. Nutella i mascarpone powinny być w jednakowej, pokojowej temperaturze (jeśli doda się ciepłą nutellę do zimnego serka, masa się zwarzy). 12. Mascaropne i nutellę wymieszać do powstania jednolitej, gładkiej

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania