krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:350/534)

tort makowy z kremem kawowym 100

Pieczemy w ok. 180 st. C do tzw. suchego patyczka ok. 40-50 min. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia a następnie przekrawamy na trzy blaty. składniki na krem budyniowo kawowy: 500 ml mleka 3 łyżki cukru kryształu 2 łyżeczki cukru z wanilią 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżka kawy rozpuszczalnej lub więcej(...)kawą rozpuszczalną na puch i dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Na końcu opcjonalnie możemy dodać alkohol do smaku. Krem dzielimy na trzy części. Dwoma częściami przekładamy krążki makowe a trzecią smarujemy wierzch i boki. Całość schładzamy w lodówce. Dowolnie dekorujemy, ja użyłam dripu czekoladowego i żywych kwiatów. Tort najlepiej przygotować 1-2 dni przed podaniem. składniki na drip: 40 g czekolady

Domowy Smak Jedzenia
Tort cytrynowy 138

już coraz bardziej słoneczna, wiosenna, więc takie cytrusowe smaki zdecydowanie bardziej mi już pasują, niż takie ciężkie czekoladowe. Tort przygotowałam z użyciem soku cytrynowego z cytryn z Sycylii od firmy Limmi, który użyłam zarówno do biszkoptu, jak i nasączenia i wszystkich trzech kremów. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 7 dużych jaj 14 łyżek cukru 14 łyżek mąki tortowej

Waniliowe Improwizacje
Buraczana tarta z białą czekoladą 141

mną sernik na zimno. Zaraz za nim szedł moralny niepokój z niespełnionej obietnicy zrobienia dla koleżanki czekoladowego ciasta z buraka. Myśl taka z tego wyszła, by koleżankę uraczyć burakiem (buraczyć?) w zupełnie innej formie. Spód: 100 g herbatników pełnoziarnistych 50 g kremu orzechowego lub zwykłego masła opcjonalnie: łyżeczka proszku z buraka Wypełnienie: 300 ml soku z buraka 100 g białej

Kucharzyca
Jaki sernik upiec na święta 1402

sernik posmarowałam pomarańczowym curdem. Kiedy curd zastygł pokryłam sernik czekoladową polewą – ganache. Jaka jest różnica między czekoladową polewą a ganache, zapytacie? Otóż polewa jest dosyć rzadka i ma za zadanie szybko zastygnąć. Ganache jest o wiele gęściejsze i funkcjonuje również jako krem do przełożenia. Ten sernik jest to prawdziwy rarytas! Podobają się Wam moje propozycje? Narobiłam Wam smaku

codojedzenia
Tort "Number cake" 180

Wszystkie składniki przełożyć do miski i miksować na najwyższych obrotach do momentu uzyskania sztywnego kremu. Tak przygotowany krem przełożyć do worka cukierniczego z okrągłą tylką i wyciskać na blaty z kruchego ciasta. Udekorować tort wedle uznania (u mnie były to owoce, trufle czekoladowe i migdały oraz ciasteczka, które upiekłam z ciasta, które zostało mi po upieczeniu blatów). SMACZNEGO!!! Inspired

Malinowo w kuchni
TRUSKAWKI - 11 POMYSŁÓW NA SŁODYCZE Z TRUSKAWKAMI, BEZ CUKRU I TRADYCYJNE 155

LODY TRUSKAWKOWY SORBET "WODNE LODY" DOMOWE ŻELKI JAGLANKA Z TRUSKAWKOWYM SOSEM MINI SERNICZKI TRADYCYJNE WYPIEKI Z TRUSKAWKAMI CZEKOLADOWA TARTA Z TRUSKAWKOWYM MUSEM BABECZKI NA MAŚLANCE Z KRUSZONKĄ TRUSKAWKOWA CHMURKA MINI BISZKOPCIKI ZE ŚMIETANKĄ Z MASCARPONE BŁYSKAWICZNE BABECZKI NA JOGURCIE BABECZKI BISZKOPTOWE Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY

Upiecz sobie babeczkę
Babeczki Red Velvet z kremem waniliowym i marcepanowymi różami 192

upieczeniu nie będą miały tak intensywnie czerwonego koloru. Na zewnątrz będą brązowe, w środku buraczkowe. krem:  Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie z dodatkiem wanilii z przekrojonej laski, studzimy i odstawiamy do lodówki na całą noc, w tym czasie masa zgęstnieje. Masę czekoladową miksujemy z serkiem mascarpone do połączenia składników, a następnie za pomocą rękawa cukierniczego dekorujemy babeczki. Do dekoracji możemy

Bon appetit mon amie
Prosty deser czekoladowy 171

Super szybki i prosty deser czekoladowy z truskawkami. - tylko 3 składniki - bez pieczenia - super prosty i piękny Czas przygotowywania:  10 minut Ilość porcji: 4 Składniki: • pół porcji z przepisu na krem ganache • 6-10 dowolnych ciastek maślanych • 400 g truskawek

AniaGotuje.pl
Tort czekoladowo - miętowy 165

życia w zdrowiu i szczęściu. Dla Was dzisiaj torcik czekoladowo - miętowy. Niebo w gębie! Polecam. Tort czekoladowo - miętowy Składniki na 3 blaty 20cm: Na biszkopty:  5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao 50g startej czekolady Na krem miętowy: 300g mascarpone 200g śmietanki kremówki 30 lub 36% 2 łyżki cukru pudru 1-2 łyżeczki ekstraktu

Smak mojej kuchni
"Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn " Daria Ładocha - recenzja 182

jabłek, błyskawiczna zupa rybna z dodatkiem krewetek lub czerwona fasola w paście tandoori :-) Desery: ciasto czekoladowe z burakami i suszonymi śliwkami, pyszny makaron z ricottą, miodem i migdałami, wegańskie muffiny z malinami i borówkami, batony mocy i inne.  Kolacje: zupa krem z białej rzodkiewki ze szpinakiem, kozim serem i miodem, miętowy hummus z dodatkiem oliwy, makaron ryżowy ze wstążkami

kruche babeczki
Oczy carycy - pyszne ciasto na wyjątkowe okazje 255

litra gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto kroimy na dwa placki. Jeden z nich smarujemy kremem, na wierzchu układamy zamoczone w kawie biszkopty, jeden obok drugiego. Biszkopty zalewamy mocno tężejącą galaretką i przykrywamy drugim plackiem. Wierzch ciasta można oblać polewą czekoladową

Cynamonowe szczęście
.729. szybkie śniadanie na 1-szy dzień szkoły 149

przebywałabym wśród ludzi etc., no ale... Dałam radę poprzedni rok, dam i teraz. Chociaż śniadanie dobre zjadłam :) Krem z mąki kokosowej nigdy nie zawodzi i świetnie smakuje w każdej wersji. P.S. Do wczorajszego wpisu dodałam przepis :) Ażeby osłodzić ten dzień zapraszam na czekoladowe ciasto oraz pierwszy filmik kulinarny! :) (kliknij na zdjęcie

breakfast of dreams
Tarty i kruche 229

Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym Kruche babeczki z makiem Szwajcarski Orzech Pie Kruche z masą kokosową Mini tarty z malinami Kruche babeczki z masą serowo borówkową Kruche z czekoladową pianką i borówkami Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Tarta z rabarbarem i kokosową bezą Tarta z morelami i migdałami Mini tarty kokosowe z owocami

Ala piecze i gotuje
Maxi King 555

waniliowego homogenizowanego 1/2 szklanki cukru pudru Polewa czekoladowo - orzechowa: 1 czekolada mleczna 1 czekolada gorzka 3 łyżki mleka 100 g. orzeszków ziemnych (mogą być solone, ja użyłam niesolonych) Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej herbatniki typu petitki (u mnie ok. 80 sztuk małych) Masa mleczna: masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Następnie dodawać po trochu mleka w proszku

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babeczki owieczki 198

marshmallows) - ok. 140g białe perełki kostka gorzkiej czekolady lub czekoladowy pisak Do przygotowania owieczek potrzebujemy najpierw upiec babeczki, które następnie będziemy dekorować. Przepisy do wyboru tutaj , choć ja w szczególności polecam: waniliowe i z colą . Wykonanie masy: Serek mascarpone ubić ze śmietaną kremówką i cukrem waniliowym na gęsty, jednolity krem. Włożyć do lodówki.  Wykonanie dekoracji: Pianki pokroić na małe(...)nożycami kuchennymi. Z marcepanu ukształtować głowy i uszka. Na główce zamocować uszka oraz oczy. Na oczach narysować źrenice za pomocą roztopionej gorzkiej czekolady i wykałaczki lub przy użyciu czekoladowego pisaka. Nosek zrobić za pomocą wykałaczki. Babeczki posmarować masą i przykleić do niej główkę wraz z piankami.    Pomysł na dekorację ze strony www.cioccolatogatto.blox.pl . Fot. Magdalena Ziemiańska www.magdalenaziemianska.pl

Mania Wypiekania
Makaronikowe cake pops 164

nieco, a jak bardzo cieszy.  Pyszne makaroniki z jeszcze fajniejszym krem na bazie belgijskiej mlecznej czekolady Blanche .  Składniki: 100 g białek (z około 3 jajek) 110 g zmielonych migdałów  200 g cukru pudru 50 g cukru  zielony barwnik spożywczy  Czekoladowe ganache: 225 g  mlecznej czekolady Blanche 180 ml śmietany kremówki 30 g pasty pistacjowej(...)rozpuszczenia. Kiedy przestygnie i jest jeszcze lekko lejące, kładziemy kleks na spodzie makaronika, układamy na nim patyczek do lizaków, lekko dociskamy drugim makaronikiem. Swoje dodatkowo ozdobiłam różami z kremu maślanego. *Pastę pistacjową możemy przygotować samodzielnie. Do misy blendera wsypujemy orzchy pistacjowe i miksujemy je, aż zmienią się w płynną, oleistą pastę

Malinowe Pocałunki
Princessa – ciasto bez pieczenia! 1348

Princessa – ciasto bez pieczenia! Szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia. Kakaowe herbatniki przełożone masą budyniowo-czekoladową oraz dżemem malinowym a całość dopełniona lekką kokosową nutką. Deser, który wprost rozpływa się w ustach…     Składniki: ok 25 sztuk kakaowych herbatników 3 budynie śmietankowe (bez cukru) + 3 łyżki cukru 3,5 szklanki mleka 1 kostka masła lub margaryny (200g(...)łyżki cukru pudru 1 słoik dżemu malinowego 50 g wiórków kokosowych     *** Na dnie blaszki wykładamy warstwę herbatników (moja blaszka ma wymiary 24×24 cm) *** *** Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy jedną szklankę. Resztę mleka zagotowujemy. W odlanym mleku mieszamy cukier oraz budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka, cały czas mieszamy i gotujemy aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń

Blog z Apetytem
Ciasto kokosowe kapitańskie 219

Ciasto w wersji dla dorosłych. Krem delikatny i puszysty z dodatkiem alkoholu, a do tego jasny biszkopt dobrze nasączony herbatą z rumem. SKŁADNIKI Na biszkopt: 4 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego (może być również biały jeżeli nie posiadacie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody Na masę kokosową: 200 g białej czekolady(...)kokos i wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić dodając do niej cukier i cukier waniliowy. Do ostudzonej masy czekoladowej dodać mleczko kokosowe i wszystko razem robrze wymieszać. Masę kokosową stopniowo dodawać do ubitej śmietany i zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać śmietan-fix i krem włożyć do lodówki. Nasączenie: Białą herbatę zalać gorącą wodą (temperatura podana na opakowaniu) i parzyć

Passions hobbies life
Miodownik (stefanka) z masą grysikową 385

żółtka wymieszane z 2 łyżkami wody Składniki na krem: 1 litr tłustego mleka (u mnie 3,8%) 9 łyżek kaszy manny 1 op. cukru wanilinowego 250 g miękkiego masła 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków Polewa: 100 ml śmietanki 30% 250 g mlecznej czekolady Dodatkowo: powidła śliwkowe do przełożenia wiórki czekoladowe do posypania płatki migdałów do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA(...)pieczenia), wkładamy do blaszki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 10-11 minut. Wyciągamy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Czynność powtarzamy z resztą ciasta. KREM: W garnku umieszczamy mleko, kaszę manną i cukier wanilinowy. Zagotowujemy, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje i w konsystencji będzie przypominać budyń. Przykrywamy folią aluminiową tak, aby dotykała powierzchni masy (dzięki

My Culinary Art
Placek Królewicz – kuchnia podkarpacka 201

miodowe blaty zmiękły od powideł i kremu. Ciasto najlepiej przykryć folią spożywczą, a w razie potrzeby można na drugi dzień odwrócić je do góry nogami, by warstwy miodowe równo przylegały. Placek Królewicz można przechowywać w lodówce przez kilka dni, a wielu uważa, że im dłużej leży, tym jest smaczniejszy. Ciasto można polać czekoladową polewą, ale moim zdaniem jest ona zbędna

Trzeci talerz
Mleczna kanapka 109

słodkie. Ale mimo wszystko bardzo mi smakowało. Nie powala smakiem bo nie w nim nic specjalnego. Ale jednak ten mleczny krem ma coś w sobie. Czytałam różne komentarze na temat tego ciasta i zgodzę się, że cukier w kremie najlepiej rozpuścić w ciepłym mleku, a nie miksując z masłem. Nie ma szans, żeby w maśle się rozpuścił. A nie każdy(...)czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki kremówki 36% Śmietankę podgrzewamy. Do ciepłej dorzucamy połamaną czekoladę i mieszamy tak długo, aż czekolada się rozpuści. Przelewamy na ciasto. Ciasto trzymamy w lodówce. 20 minut przed podaniem należy wyjąć ciasto z lodówki. Z foremki wykroiłam 16 porcji. Jedna to 330 kcal mleczna kanapka Kultowe ciasto mleczna kanapka Dla fanów mlecznych kremów

Relaxtime
Puszysty sernik z rodzynkami 222

łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie waniliowe szklanka rodzynek Helio polewa czekoladowa Helio płatki migdałów Helio do posypania ciasta skórka z cytryny Puszysty sernik z rodzynkami – przygotowanie (tortownica 26 cm) Żółtka oddzielamy od białek, a następnie żółtka ubijamy z cukrem w misce nad gorącą wodą na gładki krem. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem z żółtek ucieramy z masłem i kolejno(...)pieczenia. Sernik pieczemy w temperaturze 180 st. C przez ok. 50-60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy go jeszcze w nim przez ok. 10 minut. Polewę czekoladową wkładamy na ok. 5 minut do gorącej wody i czekamy aż się rozpuści. Polewamy nią wierzch ciasta i posypujemy płatkami migdałów. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego! Post Puszysty sernik

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Baton proteinowy-orzechowy Vitanella - Biedronka 183

tabliczką. Okazuje się, że kremowa warstwa to nie klasyczny nugat jak przy oryginalnym Snickersie a taki bardziej krem z masła orzechowego. Właśnie niedawno do oferty sklepów Żabka wszedł baton Snickers Creamy Peanut Butter i tam również zamiast nugatu jest właśnie bardzo podobny krem orzechowy i jest on naprawdę pyszny, zwłaszcza jeśli jest się fanem masła orzechowego. Górna warstwa to karmel(...)karmel nie jest mocno ciągnący ale bardziej jakby miękki i „wilgotny” ale nadal w połączeniu z orzechami smakuje dobrze. Baton jedzony w całości smakuje rewelacyjnie, wyraźnie orzechowo-karmelowo-czekoladowo co sprawia, że jest jednym z najlepszych proteinowych batonów jakie jadłyśmy. Podsumowanie: Baton jest naprawdę pyszny. Smakuje podobnie właśnie do tego nowego Snickersa Creamy Peanut Butter i fakt, że ma ponad

Candy Pandas
Torcik brownie z malinami 201

Całkiem inny od tych zwyczajnych na biszkopcie torcików. Wilgotne ciasto a’la brownie i krem na bazie lekko słonego   serka philadelphia z dodatkiem świeżych malin.  Ciasto nie wymaga żadnego nasączania i upieczemy go bez użycia miksera. Dla amatorów treściwych ciast.  Mały kawałek skutecznie zaspokoi głód na słodkie. Bardzo podzielne i ładnie równo się kroi. Polecam   pyszne(...)SKŁADNIKI:  Tortownica 23 cm Ciasto czekoladowe: 2 duże jajka 1 szklanka kefiru naturalnego 1,5 szklanki cukru ½ szklanki oleju 1 i ¾ szklanki mąki tortowej ¾ szklanki ciemnego kakao 1,5   płaskiej łyżeczki sody 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka pasty waniliowej Dr.Oetker 1 szklanka gorącej kawy rozpuszczalnej ½ łyżeczki soli Krem serowy: 15 dag masła

Wanilia i Kardamon
Tort waniliowo-truskawkowy 127

Marchewkowy torcik z serkiem Tort migdałowy z jagodami Red velvet cake - tort o aksamitnym smaku  Smak lata - migdałowy tort z owocami  Torcik z musem mango Tort czekoladowo-miętowy Tort czekoladowo-gruszkowy - obłędny i uzależniający:) Tort jagodowy Tort ze szpinakiem "Leśny mech" Wychodzę z założenia, że truskawek trzeba najeść się do woli póki są. Owszem, można je zamrozić, zrobić(...)eleganckich tortów z idealnie gładkim tynkiem. Jest taki uroczy, domowy, prosty w wykonaniu i myślę, że poradzą sobie z nim nawet ci, którzy nigdy tortów nie piekli:)  Do kremu wykorzystałam serek labneh, jeśli natomiast nie macie zrobionego serka, a czekanie na odcedzenie jogurtu nie wchodzi w grę, można śmiało użyć mascarpone. Do ubijania śmietanki nie dodaję żadnych fixów, żeby

Obiad gotowy
SŁONECZNIKOWY TORT BECZKA 237

kostki masła 3 łyżki mleka 1/2 szklanki cukru 40 dkg pestek Składniki na krem karmelowy: 400g gotowej masy kajmakowej 100g masła Masa śmietankowa: 250ml śmietanki 36% 1 łyżka cukru pudru Nasączenie: 1 torebka herbaty 1 szklanka wrzątku Ponadto: 2 przeźroczyste galaretki  2 opakowania czekoladowych wafelków pryncypałków mała buteleczka alkoholu do dekoracji Warstwa z pestek : Masło, cukier, mleko umieszczamy(...)umieszczamy w naczyniu, ubijamy na puszystą masę. Nasączenie : Saszetkę herbaty zaparzamy wrzątkiem. Studzimy. Składanie tortu rozpoczynamy od nasączenia kakaowego biszkoptu herbatą. Na ciasto wykładamy połowę masy kajmakowej. Na krem krówkowy delikatnie kładziemy zapieczone pestki, które ponownie przykrywamy kremem kamrelowym. Całość ściskamy rantem. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.  Po wychłodzeniu tortu, boki obkładamy wafelkami. Całość zawiązujemy wstążką. Wierzch

Słodki Zakątek
Makowy tort z żurawiną pod gwiazdami 174

łyżeczka płaska proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukier kryształ krem: 250 g serka mascarpone 600 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru płaskie konfitura żurawinowa: 450 g żurawiny świeżej 2 łyżki wina czerwonego 90 g cukru nasączenie: 1/2 cytryny 1/4 szklanki wiśniówki 1/2 szklanki wina czerwonego obręcz czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżki oliwy dekoracja ażurki: 70 g czekolady(...)ogniu przesmażam aż żurawina będzie miękka. Rozduszam delikatnie widelcem kulki owoców. Przesmażam tak długo aż się zredukuje sos i żurawina będzie jak konfitura. Dobrze jest przesmażyć żurawinę dzień wcześniej. Krem: Do miski przekładam mascarpone, dodaję śmietanę schłodzoną, cukier i ubijam mikserem aż krem będzie gęsty i dobrze ubity. Poncz: Do szklanki wlewam, wino, wiśniówkę, sok z cytryny i mieszam. Biszkopt

wesoła kuchnia
Makowy tort z żurawiną pod gwiazdami 174

łyżeczka płaska proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukier kryształ krem: 250 g serka mascarpone 600 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru płaskie konfitura żurawinowa: 450 g żurawiny świeżej 2 łyżki wina czerwonego 90 g cukru nasączenie: 1/2 cytryny 1/4 szklanki wiśniówki 1/2 szklanki wina czerwonego obręcz czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżki oliwy dekoracja ażurki: 70 g czekolady(...)ogniu przesmażam aż żurawina będzie miękka. Rozduszam delikatnie widelcem kulki owoców. Przesmażam tak długo aż się zredukuje sos i żurawina będzie jak konfitura. Dobrze jest przesmażyć żurawinę dzień wcześniej. Krem: Do miski przekładam mascarpone, dodaję śmietanę schłodzoną, cukier i ubijam mikserem aż krem będzie gęsty i dobrze ubity. Poncz: Do szklanki wlewam, wino, wiśniówkę, sok z cytryny i mieszam. Biszkopt

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania