krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:331/534)

Torcik Piernikowy Z Nadzieniem O Smaku Grejpfrutowym 175

łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 1 łyżka przypraw do piernika 1 łyżka kakao Krem: 1 budyń waniliowy bez cukru 50 gr cukru 1/2 sporego grejpfruta 240 ml soku razem z wodą 50 gr masła Polewa czekoladowa : 4 łyżeczki kakao 5 łyżeczek cukru 1 łyżka margaryny 3 duże łyżki mleka plus do dekoracji cukrowe śnieżynki(...)pieczenia, sodę, olej oraz mleko. Mieszamy do połączenia składników i wylewamy na blaszkę wysmarowana i wysypana bułka tarta. Pieczemy w 180 stop przez 40-45 min. 2. Teraz szykujemy krem grejpfrutowy. Wyciskamy sok z 1/2 części grejpfruta i jeśli brakuje nam go do 240 ml to dolewamy wody. Wlewamy większa część do garnuszka i z tych 50 gr cukru zabieramy

Gotowanie...to proste !
Miętowy sernik z czekoladą 183

przez około 60 minut. masa serowa: ubić żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na krem, po trochu dodać oba serki,  proszek budyniowy i syrop mi ę towy. W osobnym naczyniu ubić białka, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać groszek czekoladowy. Piec w 170 ° C 35 min. Uważać, aby wierzch sernika si ę nie przypalił. Ostudzić

Mia Cucina Sofieta
Owocowy deser z parowaru 205

Borówki i winogrona myjemy, kilka odkładamy, a resztę wrzucamy do innych owoców.  Listki mięty czekoladowej myjemy i osuszamy.  Pojemnik do ryżu układamy na 1 poziomie parowaru i włączamy urządzenie na 5 minut.  Na spód miseczek waflowych rozprowadzamy po łyżeczce kajmaku - kremu mlecznego. Drugą łyżeczką smarujemy boki i wsypujemy do miseczek płatki żytnie. Serek homogenizowany roztrzepujemy widelcem

Parowar Faceta
Mleczny sernik ,,Zebra” 122

Sernik jest bardzo delikatny, kremowy i obłędnie czekoladowy. Przygotowanie go zajmuje mało czasu. Cierpliwością w czekaniu na zjedzenie musimy jedynie wykazać się podczas pieczenia, ponieważ tu

VioletoweKucharzenie
Francuskie babeczki z kremem śmietanowo-czekoladowym 124

Pyszne, kruche babeczki z bajecznym kremem. Polecam Składniki: 100 g gotowego ciasta francuskiego 100 ml schłodzonej śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru 1 deser o smaku czekoladowo-pistacjowym-150 g garść pistacji Przygotowanie: Szklanką wycinamy kółka z ciasta francuskiego, wkładamy je do wgłębień w blaszce na babeczki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni. Następnie(...)bardzo się podniosły to delikatnie je rozbijamy tworząc kształt babeczki. Schłodzoną śmietankę miksujemy razem z cukrem na sztywno a następnie dodajemy deser i chwilę razem miksujemy. Napełniamy spody kremem i wstawiamy do lodówki. Pistacje drobniutko siekamy i przed podaniem posypujemy nimi babeczki. Przechowujemy w lodówce

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto Piegusek 247

Pyszne ciasto Piegusek z makiem można jeść samo, z polewą czekoladową, lukrem, czy jakimiś dodatkowymi masami. Należę do wielbicieli maku więc bardzo lubię to ciasto a

Kulinarna (nie)codzienność
Czekoladowe Ciasto z Ptasim Mleczkiem 564

szukają szerszych pomysłów na to co zrobić z otrzymanym opakowaniem ptasiego mleczka. Czekoladowe Ciasto z Ptasim Mleczkiem - Składniki : Biszkopt: 4 jajka (osobno żółtka i białka) cukier waniliowy 9 łyżek cukru 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej  1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem: 500 ml śmietanki 30% 150 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej(...)łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny Polewa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 60 g masła 2 galaretki truskawkowe lub wiśniowe 1 opakowanie ptasiego mleczka Czekoladowe Ciasto z Ptasim Mleczkiem - Sposób przygotowania : Masa: Śmietankę podgrzać, wrzucić czekoladę i rozpuścić (nie gotować). Po ostudzeniu odstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia. Najlepiej na całą noc. Po tym czasie

Słodka Strona
MALINOWA BAJKA Z KREMEM BUDYNIOWYM I PIANKĄ 101

Dziś mam dla Was słodki przepis na jedno z tych ciast, które wymagają większej ilości pracy, a zarazem tych, których efekt końcowy wynagradza trud przygotowania. Ciasto

Ostra na Słodko
Ekspresowe ciasto bez pieczenia 136163

miksera, by masa się nie zważyła. Połowę masy wykładamy na kruche ciastka. Na masę budyniową wykładamy obok siebie warstwę herbatników czekoladowych. Do pozostałej masy wsypujemy płatki migdałów. Połowę wykładamy na herbatniki i przykrywamy drugą warstwą, na którą rozsmarowujemy resztę kremu. Całość posypujemy uprażonym na patelni kokosem.  Ciasto schładzamy w lodówce kilka godzin, a najlepiej całą noc.  W mieszance

Kuchnia w czekoladzie
Sernik z musem z papai 219

masła. Szybko i sprawnie a do tego efekt smakowy rewelacyjny:) SKŁADNIKI: ciasto 1 opakowanie czekoladowych herbatników maślanych 10 dkg masła masa serowa 1 kg sera na sernik 10 dkg masła 100 ml śmietany kremówki 3/4 szkl. cukru 2 jajka opakowanie budyniu śmietankowego krem z papai 1 papja  2 opakowania ricotty 200 ml kremówki 1/2 szkl. cukru pudru

Magiczna kuchnia Darii
Mus czekoladowy bez nabiału 232

ksylitolem, pudrem z agawy – jednak równie smaczny jest także wtedy, gdy zrezygnujemy ze słodzika. Jeśli użyjemy czekolady i kakao z odpowiednim oznaczeniem, deser będzie świetny dla bezglutenowców. Mus czekoladowy bez nabiału: 200 ml wody z puszki/słoika ciecierzycy 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru (może być także puder z ksylitolu lub można pominąć) opcjonalnie: szczypta chilli(...)ciasto greckie... Ciasto magiczne Ciasto magiczne pojawiło się w sieci już jakiś czas temu. Ni... Odchudzona napoleonka Lubicie ciasta z kremem budyniowym? Jeśli liczycie kalorie, ... Sernik dyniowy Sernik dyniowy to jesienny sernikowy klasyk. Dynia nadaje wy... Post Mus czekoladowy bez nabiału pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Ciasto"Delicja" 132

Ciasto"Delicja" Kwaskowata masa jabłkowa na puszystym biszkopcie, do tego budyniowa masa i czekoladowa polewa. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem, delikatnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec ok 30 minut. Masa Jabłkowa: 4 duże jabłka(...)Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach, zagotować w 1,5 szklanki wody. Gotować ok 7 minut, zestawić z ognia i dodać galaretkę dokładnie wymieszać. Po wystudzeniu wylać na biszkopt. Krem budyniowy : 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy 1 szklanka cukru pudru 1 aromat waniliowy lub śmietankowy 1 kostka masła Budyń rozprowadzić w 1/2 szklanki mleka, pozostałe mleko zagotować. Mieszając dodać

Słodka Kraina Wypieków
Kakaowa rolada z kremem ajerkoniakowym 82

pieczenia 3 łyżki kakao około 2-3 łyżki cukru pudru do zawijania rolady Na krem: 250ml śmietanki kremówki 30% 250g serka mascarpone 100ml ajerkoniaku 2 łyżeczki żelatyny 6 łyżek wrzątku Na polewę: tabliczka czekolady gorzkiej – użyłam 50% 50ml kremówki Do dekokarcji (opcjonalnie): czekoladowe jajka   Nastawiamy piekarnik do nagrzania na 200°. Dużą blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia(...)dodawać ją do kremu, cały czas go miksując, aby nie utworzyły się grudy. Wlewamy małym strumykiem, w 3-4 porcjach. Krem zacznie od razu gęstnieć – ubijamy, aż będzie kremowy i sztywny.   Ostudzoną roladę delikatnie odwiajamy ze ścierki. Smarujemy ją dokładnie kremem, zostawiając około 2cm wolnego od dłuższego brzegu, który będzie zawijany do spodu – krem wtedy nie ucieknie

Smaczna Strona
ORZECHOWO- KOKOSOWA PYCHOTKA 924

orzechowe: 15 dag orzechów 5 białek 2 łyżeczki bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru *krem: 2 szklanki mleka cukier waniliowy 5 żółtek budyń śmietankowy 3 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki 2 kostki margaryny dodatkowo: polewa czekoladowa na wierzch Wykonanie: *Kruche: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Dobrze wyrobić, podzielić na 2 części. Upiec w dwóch(...)minut w 160 st. *orzechowe:Połowę orzechów posiekać, połowę zemleć. Białka ubić, dodać cukier i resztę składników. Rozsmarować ciasto na blasze, piec ok 30 minut w 170 st. *krem: W pół szklanki rozrobić budyń z żółtkami i mąką. Resztę mleka zagotować z cukrami. Na gotujące mleko wlać rozrobiony proszek. Energicznie mieszać żeby nie było grudek. Wystudzić. Zmiksować z margaryna

Z Majeczką w kuchni
Ciasto Coca-Cola (z galaretką) 437

jajka 200 g cukru 200 g mąki 125 ml Coca Coli 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru do smaku Polewa budyniowa: 1 op. budyniu czekoladowego bez cukru 400 ml Coca Coli 3-4 łyżki cukru Dodatkowo: 3 op. galaretki o smku Cola Jajka ubijamy wraz

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania