kotlety - 13055 przepisów (strona:593/871)

Klopsiki z grzybami w sosie pieczarkowym wg Aleex 162

danie to typowe połączenie 2 w 1. Bardzo nam smakowały kotlety z grzybami i sos pieczarkowy w nowej wersji, które robiłam wcześniej. Postanowiłam więc połączyć te smaki i stworzyć coś, co będzie ze sobą świetnie współgrało. Przygotowanie pulpecików w sosie grzybowym zajęło mi niewiele czasu. I dobrze, bo większość soboty spędziłam przed telewizorem, oglądając relację z Paryża. Nie mogłam uwierzyć

W mojej kuchni
Roladki z kurczaka nadziewane serm i szynką, zapiekane pod pierzynką z chili con carne. 171

chili con carne. Danie proste w wykonaniu i nie zabiera dużo czasu w przygotowaniu.Roladki można podać z ryżem, kaszą lub ziemniakami .Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 8 ładnych wyciętych  kotletów z kurczaka   8 plastrów żółtego sera 8 plastrów szynki 1 puszka  Chili con carne Bonduelle   300 ml śmietanki słodkiej 12 % pieprz do smaku 2 ząbki czosnku sól

Sama słodycz i szczypta chili
Koktajl z kaszy gryczanej – zdrowy i pyszny 121

chociażby jej. Nasza, polska, krajowa super kasza! Zastanawiałem się na początku jak ją wkomponować w śniadanie. Przecież to jest, do cholery, kasza gryczana… do obiadu fajna w towarzystwie kotleta, ale na słodko? Okazało się, że np. świetnie sprawdza się zamiast kaszy jaglanej w formie porannej gryczanki. Skoro pysznie smakuje w takiej formie, czemu by jej nie zmiksować? Wystarczy przecież

Blendman
Kotleciki rybne 150

panierowania Rybę mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy namoczony i odciśnięty chleb, posiekaną cebulę , jajko i przyprawy , wkładamy do blendera i miksujemy kilka minut. Formujemy z masy niewielkie kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na złoty kolor

Gotowanie jest łatwe
Wątróbka panierowana 161

Dzisiaj mam dla Was propozycję na przygotowanie wątróbki drobiowej w formie kotletów panierowanych. Wiem, wiem.... Niektórzy ją uwielbiają, a inni nie znoszą tego smaku. Hm... sama nie wiem do których osób ja należę. Jednak w tym wydaniu bardzo mi smakowała. Pycha! Do tego ziemniaki lub frytki i oczywiście surówka. Polecam również wątróbkę indyczą z ananasem  . Składniki 500 g wątróbki

O kuchni z uczuciem
KOTLETY SIEKANE Z BROKUŁEM 212

Masz dość tradycyjnie podanych, opanierowanych kotletów z piersi kurczaka. Wypróbuj takie siekane kotleciki. Moi synowie oszaleli na ich punkcie. Uwielbiają mięso drobiowe i taka propozycja przypadła im do smaku.   Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 1 brokuł 500 g 10 dag żółtego sera w kawałku sól,pieprz 1 jajko 2 łyżki mąki 3 łyżki majonezu ROLESKI Wykonanie: Pierś

Z Majeczką w kuchni
Roladki z Indyka ze Szpinakiem 152

Znakomite a zarazem szybkie roladki z piersi Indyka bez tłuszczu. Idealny dodatek do ziemniaków czy kasz.  SKŁADNIKI:  4 Kotlety z Piersi Indyka 2 Garści Szpinaka 1 Kulka Mozzarella 2 Ogórki Kiszone Przyprawy: sól, pieprz, wegeta wykałaczki ok 12 sztuk  woreczek do duszenia      SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Filet z Indyka dokładnie rozbijam .  Przyprawiam

Gotowanie Patki
Karkówka na obiad, przepis miesiąca 326

smaku 1 łyżka oleju 150 g wędzonego boczku, cienkie plastry 300 ml mięsnego bulionu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki do posypania Usuń błony z mięsa i podziel je na kotlety o grubości 2 cm. Posyp mięso przyprawą do grilla, solą i pieprzem. odstaw na pół godziny, nie do lodówki. W między czasie przygotuj warzywa. Obierz marchewkę i pietruszkę i pokrój

codojedzenia
Pieczone kotlety z karkówki 301

Karkówka to bardzo popularne mięso na grilla oraz pieczeń. Dziś zrobimy z niej pieczone kotlety. Zapraszam! Do przygotowania tego dania potrzebujemy: Karkówka Czosnek Przyprawa do wieprzowiny Rozmaryn Majeranek Młode ziemniaki Sól Pieprz Mięso myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Następnie ostrym nożem kroimy na odpowiadające nam porcje. Jeżeli trafimy na zbyt tłustą karkówkę, nadmiaru tłuszczu możemy się pozbyć. Mięso polewamy oliwą

MarcinChef
Siekane kotlety z piersi kurczaka. 1294

Gdyby można było jeszcze podać kurczaka z kruszonką... Jednak nawet dla córki nie odważę się na taki eksperyment :) Siekane kotleciki z dodatkiem żółtego sera są świetną alternatywą dla klasycznych kotletów. Czasem podaję je z puree z ziemniaków, a innym razem z frytkami. Zdarza się też, że w przypadku nagłego ataku głodu, ratują mojego syna przed "zagładą" w wersji solo ;) Spróbujcie

zadanie-gotowanie
Siekane kotlety z czosnkiem niedźwiedzim 117

następnie zmiksować (nie mielić) z bułką i jajkami. Dodać cebulę, posiekany czosnek niedźwiedzi, pestki słonecznika, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Mięso podzielić na 6 części, formować z nich podłużne kotlety. Zawijać je w liście czosnku niedźwiedziego a następnie w odpowiedniej wielkości kawałki otrzewnej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż się zrumienią, a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

królestwo garów
Roladki drobiowe z pieczarkami i żółtym serem 217

mniejsze kawałki (z podwójnej piersi powinny powstać 3 kawałki). Mięso rozbić za pomocą tłuczka (najlepiej wyłożyć folią, aby nie zdeformować piersi z kurczaka) i przyprawić solą oraz pieprzem. Przygotowane kotlety wstawić do lodówki na kilka godzin (aby mięso przegryzło się z przyprawami). Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Dodać pieczarki. Przyprawić je solą oraz pieprzem

Ugotować
Przekładaniec ze schabu i indyka 253

Alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Do przygotowania tego danie będziemy potrzebowali: schab bez kości lub polędwica wieprzowa filet z indyka szynka długodojrzewająca zielone oliwki papryka w proszku kurkuma mozzarella sól pieprz oliwa z oliwek Mięso myjemy i czyścimy. Z wieprzowiny i indyka przygotowujemy podobnej wielkości kawałki, najlepiej podłużne, by łatwiej było nam je nadziewać. Tak przygotowane mięso polewamy oliwą, dodajemy paprykę

MarcinChef
Zawijance z pieczarkami. 128

masła klarowanego WYKONANIE: schab rozbijamy, posypujemy przyprawą, pieczarki smażymy z cebulą pokrojoną w kostkę, usmażone pieczarki i ogórki mielimy na grubych oczkach, jeśli trzeba doprawiamy, farsz nakładamy na rozbite kotlety, zawijamy brzegi, zwijamy rolady, zapinamy wykałaczką, smażymy na maśle do zrumienienia, następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego na około 1/2 godz. (przykryć folią aluminiową)- mięsko musi być miękkie

Kuchnia Beaty
Kotlety z boczniaków w chrupiącej panierce z paluszków. 157

Witajcie :) kiedy nie mam czasu na przygotowanie wymyślnego obiadu wtedy robię coś na szybko. Dzisiaj mam dla Was propozycję pysznych kotletów z boczniaków. Boczniak jest źródłem wielu witamin i substancji mineralnych. Wartość odżywcza owocników jest porównywalna z warzywami. Jakość grzybów zależy od jakości substratu na którym rosną. Jest to niezwykle ważne – boczniak ma bowiem zdolność do wyciągania z substratu metali

Sama słodycz i szczypta chili