kotlety - 13055 przepisów (strona:422/871)

Frytki z selera 50

Seler! Skarbnica mocy. Pamiętam z dzieciństwa, gdy tata kroił nam ogromne selery w plastry i smażył jak kotlety w jajku i bułce tartej. To był smak! Dlaczego warto jeść selery? Seler korzeniowy zawiera wiele składników mineralnych, m.in. potas, żelazo, magnez oraz witaminy, ma niską zawartość cholesterolu i tłuszczów nasyconych i jest doskonałym źródłem ryboflawiny, wapnia, witaminy B6, magnezu, fosforu

Latosiowydom
Doskonałe wesele i wspaniałe chrzciny 47

rosół, pieczeń, schabowy, ziemniaki, surówki. Dania są polskie, dość ciężkie, ale doskonale sycą. Poza tym miłośników polskiej kuchni jest najwięcej. Doskonale podczas takich imprez sprawdza się sztuka mięsa, kotlet de vollay, pieczony kurczak. Zamiast ziemniaków można podać ryż, kaszę lub frytki. Wyjątkowe dania są tym, co smakuje, a biesiadnicy lubią świętować przy suto zastawionym stole. Surówki mogą bazować na kapuście

jakszef.pl
Sylwestrowe menu najlepsze 516

tortilli z łososiem Ciasto francuskie z serem i szynką Roladki z łososia z serkiem jogurtowym Aperol Spritz Dietetyczna galaretka z kurczaka Mini serniczki z marakują . Krucha sałatka z kotletem schabowym Tatar z łososia i mango Błyskawiczna sałatka śledziowa Kanapki imprezowe Parówki w cieście francuskim   Przepis na kanapki imprezowe w 3 smakach Zapiekane kanapki z serem i szynką Jajka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wołowina pieczona w sosie musztardowo miodowym 44

łyżek ketchupu 5 łyżek oliwy 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 0,5 łyżeczki chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich Jak zrobić wołowinę pieczoną: Mięso kroimy w plastry jak na kotlety. Mocno rozgrzewamy patelnię i obsmażamy plastry mięsa z obu stron po pół minuty – mięso odkładamy na talerz. Teraz wszystkie składniki marynaty mieszamy. Każdy plaster mięsa smarujemy marynatą z dwóch

Dorota Smakuje
Mielone frykadelki z niespodzianką 46

Znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone fakt, ile można jeść to samo. Mam dla Ciebie coś nowego, smacznego, przekonaj się. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Przepisy Świąteczne 60

Świateczny-śliwkowy-piernik. Fale-Atlantyku Szaszłyki-z-mięsa-mielonego-ze-śliwką Rogaliki-z-makiem. Meksykańskie-śledzie. Ciasto-Rafaello. Kotlety-pożarskie. Kuleczki-ryżowe Ciasto-Misiałek. Śledz-w-zalewie-octowej. Roladki-z-wątróbką-w-sosie-śliwkowym. Wafelki-Tabalugi. Kiszpsuja. Kajzerki-paszteciki. Karnawałowe-pączki. Orzeszki-francuskie. Roladki-salami. Świąteczne-ślimaczki-makowiec. Kuleczki-surmii

Kulinarna Chwila
Sos pieczarkowy 47

placki). Do domowego sosu pieczarkowego śmiało można dodać posiekaną ostrą papryczkę, cukinię lub paprykę, np. czerwoną. Cebulę możesz zastąpić kawałkiem pora – jasną częścią. Sos pieczarkowy smakować będzie z kotletami mielonymi lub pieczonym kurczakiem . Zapraszam po mój sprawdzony przepis na sos pieczarkowy z cebulką i czosnkiem oraz kilka porad. SKŁADNIKI: 3 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku 1 średnia cebula

Zasmakuj Kuchni
Bigos jarski 46

dodatkiem suszonych śliwek i aromatycznych suszonych grzybów. Bigos jarski to tylko cztery podstawowe składniki oraz przyprawy. Bigos jarski świetnie smakuje jako dodatek do potraw z ziemniaków (szczególnie ziemniaczanym puree ), kotletów lub jako całkowite danie do pieczywa. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na bigos jarski. SKŁADNIKI: 1 kg kiszonej kapusty 2 cebule – 230 g 40 g suszonych grzybów, np. borowiki

Zasmakuj Kuchni
Puree z pietruszki 51

sezonie wyśmienicie smakują frytki z dyni. Oba te dania są bardzo dietetyczne i co najważniejsze zdrowe. Puree z pietruszki podaję praktycznie do każdego dania, będzie świetnia pastowało do kotletów schabowych, czy mielonych. Świetnie sprawdzi się również w przypadku pieczonego kurczaka, czy pieczonej piersi z kaczki. Puree z pietruszki składniki Jeśli zdecydujecie się na dodatek śmietany, to dajcie odrobinę mniej mleka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kapusta zasmażana ze skwarkami – pyszny dodatek do obiadu 79

Kapusta zasmażana ze skwarkami to danie, które świetnie pasuje do kotleta schabowego czy mielonego i ziemniaków lub klusek śląskich. Takie zestawienie tworzy pyszny, tradycyjny obiad, który zaspokoi nawet największy głód. Zasmażana kapusta kiszona z dodatkiem wytopionej słoniny jest niezwykle smaczna i aromatyczna. Z pewnością znajdzie wielu zwolenników. Pamiętajcie jednak, aby użyć kapusty kiszonej (może być z dodatkiem marchewki

e-PrzepisyKulinarne
Czerwona kapusta z fasolą 48

przeglądając stare notatki. Czerwona kapusta w połączeniu z fasolą to świetna alternatywa na sycący i rozgrzewający posiłek. Może to być samodzielne danie lub dodatek np. do schabowego czy mielonego kotleta. Polecam :)     Składniki:  - mała główka czerwonej kapusty ( ok. 1 kg ) -200 g białej fasoli -2 cebule -2 papryki czerwone  -2 łyżki oleju rzepakowego  -1 łyżka

Kulinarne przemyslenia
Najlepsze zasmażane buraczki na słodko 302

Buraczki z tego przepisu są świetnym dodatkiem do kotletów i ziemniaków.  Jak dla mnie są przepyszne :) Najlepsze robi oczywiście Mama. Składniki: 4 porcje  500 g buraczków ugotowanych (2 duże sztuki) ok 100 g kwaśnej śmietany - użyłam 15% cebula średniej wielkości 3 łyżki smalcu/masła płaska łyżka mąki szczypta cukru sól, pieprz Obraną cebulę kroję w drobną kostkę

Gotuj z Agnes