Dzisiaj zapraszam na kotlety mielone w nieco innym wydaniu – z cukinią i żółtym serem czyli smaczny zamiennik tradycyjnych mielonych. Kotleciki świetnie smakują w towarzystwie ziemniaków oraz surówki i mogą być doskonałym pomysłem na pożywny i smaczny obiad, można je podać na gorącą kolację jako dodatek do kanapek. składniki na 10-12 sztuk 500 g mielonego mięsa 1/2 średniej(...)miski przekładamy mielone mięso, dodajemy odciśniętą cukinię, żółty ser, zrumienioną cebulkę, żółty ser oraz jajko. Wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem i starannie wyrabiamy dłonią. Z masy mięsnej formujemy niewielkie kotlety i panierujemy je w bułce tartej. Mielone smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoto-brązowy kolor a po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru
Smakowite DaniaKotlety jajeczne wprawdzie wszyscy znają, ja zajadałam się nimi za dziecka. Dzisiaj troszkę modyfikacji w tym przepisie, dodałam ser przez co wzbogacił się ich smak. Idealne na szybki i tani obiad. Polecam je podać z ziemniaczkami i surówką(...)wyciśniętą bułkę w mleku, przyprawy, część tartego sera i wbijamy jajka. Masę dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe, owalne kotleciki, masa powinna być zwarta tak aby dało się z niej formować kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Gorące kotlety posypujemy resztą tartego sera. Podajemy ciepłe. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliSezon grzybowy w pełni, choć w moich lasach grzybów jak na lekarstwo. Garść kurek jednak znalazłam i tutaj znalazły swoje zastosowanie, właśnie w kotletach. Kotlety są pyszne i aromatyczne a podałam je z kiszonymi rzodkiewkami . Polecam serdecznie pyszny obiad. Kotlety z jaj i grzybów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepyszna karkóweczka otulona przepysznym sosem wydobytym podczas suszenia.Krucha,mięciutka spływająca smakiem po brodzie,az Buzka się cieszy:). 4 kotlety z karkówki 1 cebula sól pieprz papryka mielona tłuczony ziarnisty pieprz woda mąka smalec lub olej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kotlety z karkówki lekko rozbijamy.Nacieramy przyprawami i obtaczamy tłuczonym pieprzem.Zostawiamy na 1 godz.w lodówce.Potem obsmażamy na smalcu bo jak wiem mięso wieprzowe ,wtedy(...)stron na złoty kolor.Podlewamy 1 szkl.wody lub bulionem mięsnym.Lekko solimy.Dusimy mięso do miękkości.Mąkę przesmażamy na suchej patelni 1-2 łyżki na złoty kolor.Posypujemy nią duszone kotlety,mieszamy aby nie zrobiły się nam grudy-jak wolicie mięso możecie wyciągnąć,zrobić sos i znów je włożyć-sos doprawiamy ,chwilę zagotowujemy.Podajemy z ziemniaczkami i z surówką.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwczorajszych ziemniaków - całych lub puree - możemy przygotować smaczne kotlety ziemniaczane z dodatkiem suszonych pomidorów. Delikatne, niezwykle miękkie i pyszne! Składniki: 0,5kg ugotowanych ziemniaków 1 jajko 100g suszonych pomidorów 0,5 łyżeczki pieprzu panierka 1 jajko surowe 0,5 szklanki bułki tartej olej do smażenia Ziemniaki rozbijamy tłuczkiem na puree, dodajemy pocięte w paski suszone pomidory, pieprz i jajko. Zagniatamy(...)kotlety, układamy na desce i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Kotlety obtaczamy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na złoto z obu stron
Gotowanie i blogowanieKotlety drobiowe po hawajsku, zapiekane z warzywami to świetny pomysł na egzotyczny i pyszny obiad. SKŁADNIKI : 1 duża pierś lub kilka kotletów z udek drobiowych sól(...)każdej strony. Na patelni podpiekamy warzywka aż zmiękną a płyny odparują. Doprawiamy dowolnie do smaku. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami pieczone warzywka, kawałki pieczonych ziemniaczków, na to układamy kotlety na które kładziemy plastry ananasa i posypujemy serem. Danie zapiekamy aż ser się rozpuści. Zapiekankę podajemy ciepłą z ulubionymi sosami, smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliPiersi z kurczaka można przygotować na wiele sposobów, dzisiaj podam fajny przepis na panierowane kotlety, zapieczone z pieczarkami, oliwkami, pomidorami i serem. Danie idealnie nadaje się do frytek, ziemniaków oraz pieczywa(...)PRZYGOTOWANIE : Piersi przecinamy na pół, lekko rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy rumiane kotlety. Pieczarki szatkujemy z cebulą, doprawiamy do smaku i podpiekamy na oleju. Na kotlety rozkładamy podpieczone pieczarki, pokrojone oliwki i suszone pomidory, posypujemy serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 20 minut. Przed
Kulinarne Fantazje MarioliPyszne roladki ze schabu, podsmażone na oliwie i zapieczone z żółtym serem. Kryją w sobie niespodziankę pod postacią suszonych pomidorów. Składniki: 4 kotlety schabowe 8 pomidorów suszonych ze słoika 100g żółtego sera 50ml wody sól, pieprz, słodka papryka 3 łyżki oliwy z oliwek Kotlety schabowe rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na środku mięsa układamy dwa odsączone pomidory suszone(...)zwijamy schab w rulon – pamiętając o schowaniu końców kotleta do środka. Oliwę rozgrzewamy na patelni i podsmażamy roladki na złoto z obu stron – lekko dociskając szpatułką, by mięso się nie otworzyło. Podsmażone roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy 50ml wody i całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy przez 30 minut
Gotowanie i blogowanieNajlepsze KOTLETY MIELONE to te według klasycznej receptury, przekazywanej często... Artykuł KOTLETY MIELONE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEbodajże polskim wynalazkiem jest dodatkowe podanie go z sadzonym jajkiem – zwłaszcza w wersji „podrabianej” z wieprzowiny. Sznycel wiedeński teoretycznie nie jest trudny do przyrządzenia – to w końcu tylko panierowany kotlet, prawda? Tyle teorii, w praktyce jednak zwłaszcza jego usmażenie wymaga nieco wprawy. Robimy to na raczej głębokim tłuszczu rozgrzanym do 160-180 stopni, z obu stron przez na tyle długi(...)czas, aby panierka stała się chrupiąca i nabrała złoto-brązowego koloru. Oczywiście w domowych warunkach raczej nie zmierzymy dokładnie temperatury, więc potrzebne jest wyczucie. Jeśli temperatura będzie za niska, kotlet nie będzie chrupiący i wchłonie za dużo tłuszczu. Jeśli przesadzimy w drugą stronę, zwyczajnie go jednak przypalimy. Tłuszczem powinien być w zasadzie albo smalec, albo klarowane masło. Ja używam tego
Kulinarna Pokusacamembert ugościłem w tym tygodniu gości urodzinowych mojej żony. Wykonałem je wzorując się przepisem znajomej blogerki kulinarnej Moniki Lemko . Wyszło pysznie a na uwagę zasługuje szczególnie sos. Składniki : 5 kotletów schabowych 1 ogórek konserwowy 1 marchew kawałek czerwonej papryki 150 gr sera camembert 120 ml śmietany 30% 2 łyżki mąki pszennej 1 kg ziemniaków 4 ząbki czosnku olej rzepakowy(...)musztarda miodowa (lub ulubiona) ziele angielskie 1 papryczka chilli (marynowana) lub 2 suszone peperoncini liść laurowy tymianek zioła prowansalskie kiełki rzodkiewki sól, pieprz Przygotowanie : Roladki: Kotlety schabowe rozbijamy na bardzo cienko (ja użyłem siekacza ), doprawiamy solą i pieprzem i smarujemy musztardą miodową (lub ulubioną). Na każdym kotlecie układamy cienko pokrojone ogórki, marchew i paprykę. Całość ściśle zawijamy i spinamy
Mechanik w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlety z jajek, kaszy jaglanej, sera mozzarella i szczypiorku to ostatni hit w mojej kuchni. Zrobiłam je na obiad dla moich domowników – wszyscy byli zachwyceni ich smakiem. Podałam do nich surówkę z rukoli, warzyw i sera feta – czysta poezja. Jeżeli szukacie pomysłu na bezmięsny(...)obiad to koniecznie wypróbujcie ten przepis! Dodatkowo do kotletów podałam zupę krem z pomidorów i bazylii od Marwit . Wzbogaciłam ją o kwaśną śmietanę, ziarenka i ser gorgonzola. Jeżeli chodzi o gotowce to omijam je szerokim łukiem w swojej kuchni. Jednak ostatnio dostałam do przetestowania pyszną i zdrową paczuszkę
Marta GotujeWegetariańskie kotlety z burakiem jadam na okrągło jednak burgery już nieco rzadziej. Do przyrządzenia właśnie tego zainspirowało mnie zdjęcie zrobione przez moją siostrę. Ślinka pociekła na sam widok :) Postanowiłam zrobić burgera z tymi samymi składnikami i wyszło bardzo smacznie :) Polecam! A zdjęcie możecie obejrzeć tu—>KLIK :) 3 wiejskie bułki 3 garstki sałaty pół malej czerwonej cebuli 6 plasterków(...)oscypka 3 ogórki kiszone łyżeczka masła kotlety: 2 upieczone buraki szklanka ugotowanej kaszy jaglanej dymka ze szcypiorkiem sól, pieprz do smaku 0/5 łyżeczki suszonej natki pieptruszki łyżeczka mielonej papryki słodkiej szczypta mielonej wędzonej papryki ostrej Dymke kroimy i szklimy na maśle. Buraki obieramy i przekładamy do malaksera. Dodajemy do nich ugotowaną kaszę oraz zeszkloną dymkę. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy
Mienta blogKotlety mielone przyrządzamy standardowo...czasami jednak chce się jakiejś odmiany. Chrzan wspaniale współgra z mięsem. Lekko pikantne kotlety posmakują każdemu. Składniki 200 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 kromki chleba razowego 1 szklanka mleka 1 łyżka chrzanu (pełna) 1 żółtka jajka bułka tarta 100 g smalcu (do smażenia) sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false(...)mięsa mielonego dodajemy żółtko, chrzan, chleb i wyrabiamy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. ( W razie potrzeby masę lekko zagęszczamy bułką tartą). Z przygotowanej masy formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G KitchenKotlety mielone...inaczej ..bo z kapustą w środku i w cieście smażone we frytkownicy..kiedyś robiłam w podobnym cieście , ale tym razem są z kapustą i grzybami mun..pomysł na taki , a w sumie podobny dodatek podpatrzyłam gdzieś w necie. 500 g mięsa mielonego kawałek kapusty pekińskiej kilka grzybów mun Skworcu 1 łyżka suszu warzywnego Skworcu 1 cebula(...)kapustę poszatkować . Kapustę, cebulę grzyby i susz podsmażyć na łyżce oleju .Ostudzić. Mięso wymieszać z jajkiem, bułka tartą i podsmażoną kapustą i przyprawami a następnie wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotlety .Wszystkie składniki na ciasto wymieszać do utworzenia jednolitej masy, obtaczać w niej kotlety i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.Ja smażyłam we frytkownicy
Moje domowe kucharzenie