kotlety - 13055 przepisów (strona:174/871)

Kotelty mielone z cukinią i szczypiorkiem 165

lubię zwyczajnych kotletów mielonych, już od jakiegoś czasu (czyli od kiedy mam coś w kuchni do powiedzenia), dodaję do nich ogórka kiszonego, ser lub pieczarki. Tym razem jednak przepis, który przetestowałam wczoraj, zakochałam się w nim jak tylko go zobaczyłam. I powiem, że mi takie połączenie smakuje bardzo, bo kotlety wyszły delikatne. [przepis z dodatku do "Poradnika Domowego": obiad(...)Dodać do mięsa razem z jajkiem i posiekanym szczypiorkiem. 3. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. 4. Wyrobić mięsną masę, dodając tyle bułki tartej, żeby dało się formować kotlety. 5. Toczyć kulki wielkości moreli (ja robiłam zwyczajne kotlety), obtaczać je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Rada: Podawać z ziemniakami, frytkami lub ryżem oraz ulubioną sałatką. Bardzo dobre

Pasja Smaku
Mielone w greckim stylu 299

Miałam ochotę zrobić bifteki - czyli greckie kotlety mielone, ale niestety nie miałam wołowiny. A z wieprzowiny już nie wyjdą takie fajne. Pozostałam jednak przy greckich dodatkach. Pyszne, letnie kotlety. Pamiętajcie że : Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego nie mam obaw przed dodawaniem go do swoich potraw. Używam go często i nigdy nie brakuje go w mojej(...)pieprz kilka czarnych oliwek 2 łyżki oleju rzepakowego Wykonanie: Mięso połączyć z fetą, jogurtem, musztardą, olejem i przyprawami. Dodać pokrojone w kostkę czarne oliwki. Mięso dobrze wyrobić i formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  Kotlety można też obsmażyć na patelni, a następnie wstawić do gorącego piekarnika na ok. 10 minut.  Podawać z dipami lub sałatką

Pasja Smaku
Schabowy na niedzielny obiad 138

Każdy robi kotlety schabowe na swój sposób. Ja dzisiaj dodałam innych przypraw niż zawsze i odstawiłam żeby się wszystkie smaki przegryzły. Zapraszam na niedzielny obiad. Schabowy       Składniki : * 4 kotlety ze schabu - ja wybrałam bez kości * sól , pieprz , papryka czerwona słodka , gałka muszkatołowa  * 2 jajka * 5 łyżek mąki pszennej  * 5 łyżek bułki tartej * smalec wieprzowy(...)Przygotowanie : Mięso rozbić , przyprawy utrzeć razem i obsypać kotlety. Zwinąć w rulony, przykryć talerzem i odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Rozkłócić jajka. Zmieszać mąkę z bułką tartą. Kotlety panierować w jajku i mieszance bułki z mąką. Smażyć na rozgrzanym smalcu na złoty kolor.  Podawać z surówką i ziemniakami

Magiczne Życie Marty
Pierś z Kurczaka w Kokosowej Panierce 251

Biooil , ale dlatego, że faktycznie warto zaopatrzyć się w ten produkt. Ja osobiście jestem zauroczona i stąd te moje ochy i achy dotyczące tego produktu. Ok już przechodzę do kotleta. W następnych postach znajdziecie przepis na ziemniaczki i sałatkę, które widać na zdjęciu. Składniki: pierś z kurczaka sól pieprz bułka tarta wiórka kokosowe 1 jajko mąka pszenna olej kokosowy Biooil(...)Wykonanie: To nic innego jak kotlet w stylu schabowy. Na jeden płaski talerz wsypujemy troszkę mąki, do drugiego głębokiego wbijamy jajko, które musimy roztrzepać, a do trzeciego talerza wsypujemy bułkę tartą i wiórka kokosowe, ma być pół na pół wiórek i bułki tartej. Na patelnię wykładamy olej kokosowy i stawiamy na średnim ogniu. Mięso przecinamy wzdłuż na cienkie kotlety, które

Blondynka Gotuje
Kotlety mielone pod pierzynką 32

Mielone kotlety pod pierzynką to pyszna potrawa, która łączy w sobie soczyste kotlety z mielonego mięsa wieprzowego z aromatycznym farszem z warzyw i grzybów. Mielone kotlety pod pierzynką to pełne aromatu i smaku danie, które zachwyca zarówno wyglądem, jak i wybornym połączeniem mięsa z warzywnym farszem, wszystko przykryte chrupiącym serem cheddar. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Schab z pieczarkami i sosem grzybowym 48

mało było, to zrozumiem...ale je się po to by się delektować. Jak wam sosu zostanie, czekajcie na kolejny wpis ;) Arek Gie Składniki:         2 kotlety schabowe po 200-250 g 100 g smalcu wieprzowego 400 g pieczarek 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz   Sos: 900 ml bulionu grzybowego 1 pełna(...)łyżka mąki 1 łyżka śmietany 18% 50 ml zimnej wody 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz         Przygotowanie:         Kotlety obsmażamy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy na blaszkę do pieczenia, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy 10 minut w 250°C. Zawijamy w folię aluminiową. Odstawiamy by "doszły".   W czasie smażenia i pieczenia przygotowujemy

R'n'G Kitchen
Kotlety z fasoli mung 38

fasoli mung ok.15 dag ugotowanych zmielonych ziemniaków 4 jajka sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, 1 duża cebula tłuszcz do smażenia, tarta bułka Przygotowanie: Dzień przed zrobieniem kotletów namaczamy fasolę, a dnia następnego dopiero ją mielimy- inaczej jest bardzo twarda Jeśli dysponujemy mięsem z rosołu to też je zmielimy razem z fasolą Podobnie z ziemniakami ( u mnie zostało kilka z dnia(...)wbić rozmącone jajka, doprawić przyprawami, jeśli trzeba, bo masa za rzadka dodać łyżkę dwie bułki tartej wyrobić Gdy składniki połączą się, chwile odczekujemy i zabieramy się za formowanie niewielkich kotletów Obtaczamy je w bułce i smażymy na rumiano z obu stron. Koszt takich kotletów nie był duży, a sporo mi wyszło, było czym dzielić :) Do tego tylko ulubiona sałatka

Proste Potrawy
Kotlety mielone z piersi kurczaka z kukurydzą i papryką nadziewane żółtym serem 42

Kotlety mielone z piersi kurczaka z kukurydzą i papryką nadziewane żółtym serem to pyszne urozmaicenie dobrze znanej wszystkim klasyki. Mięso mielone z piersi kurczaka nadaje kotletom delikatnego smaku i przyznam, że świetnie komponuje się z resztą składników. Kotlety z niespodzianką Czytaj więcej

Di gotuje
Kotleciki siekane 47

Kotleciki siekane Takie kotlety drobiowe z dodatkami, to pyszny, nieskomplikowany i szybki pomysł na obiad dla całej rodzinki. Szczególnie chętnie zajadają się nimi dzieci. Są soczyste, mięciutkie i wprost rozpływają się w ustach. Polecam!     Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 łyżka majonezu 1 jajko 2 łyżki startego żółtego sera 1 łyżka mąki ziemniaczanej kawałek pora – jasna część(...)minuty z każdej strony na rumiano *** *** Po zdjęciu z patelni kotleciki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym *** *** Podajemy na ciepło. Z podanych składników wyszły mi 4 kotlety *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Najlepsze pomysły na pyszne i niedrogie obiady! Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI

Blog z Apetytem
Chrupiący kurczak w parmezanie - najlepszy smak w domowym wydaniu 56

czosnku granulowanego sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku oliwa do smażenia Sposób przygotowania: Krok 1. Filety z kurczaka umyć i osuszyć. Każdego fileta przekroić wzdłuż na 2 kotlety i lekko rozbić, aby mięso miało jednolitą grubość. W jednym naczyniu wymieszać bułkę tartą lub panko, starty parmezan, czosnek granulowany oraz oregano. W drugim naczyniu roztrzepać jajka. Krok 2. Każdy(...)kawałek kurczaka doprawić solą i pieprzem, zanurzyć najpierw w jajkach, następnie obtoczyć w mieszance bułki tartej i parmezanu. W zależności od wielkości kotletów z kurczaka, może być konieczność dostosowania ilości mieszanki do panierowania. Krok 3. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć kotlety z kurczaka z obu stron na średnim ogniu do złotobrązowego koloru. Kurczak w panierce z parmezanem jest gotowy

Moja Książka Kucharska
Kotlety z kurczaka w panierce z panko i parmezanem 74

Ależ to było dobre!!! Mam ostatnio fazę na pieczone frytki z batatów i mogłabym jeść je niemalże do wszystkiego. Wymyśliłam sobie, że przygotuję je ponownie, tym razem z kotletami z kurczaka, obtoczonymi w Panko. Zmieszałam panko razem z tartym parmezanem, usmażyłam kotlety, dodatkowo musnęłam je sosem pomidorowym i zapiekłam obsypane mozzarellą. Surówka miała być inna, ale moje dziecko wymarzyło sobie(...)oregano, mieloną papryką i granulowanym czosnkiem. Odstawiamy na około 30 minut do zamarynowania. Jajko wybijamy do głębokiego talerza, mieszamy widelcem. Na drugi talerz wsypujemy panko oraz tarty parmezan, mieszamy. Kotlety panierujemy w jajku, a następnie w przygotowanej panierce. Obsmażamy, do zarumienienia, z obu stron na rozgrzanej na patelni niewielkiej ilości oliwy. Podsmażone kotleciki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu rozprowadzamy

Smaki Na Talerzu
Kotlety rybne z ryżem 44

Kotlety rybne z ryżem to smaczne danie, które cieszy się dużą popularnością na całym świecie. Ryby od dawna stanowią istotny element diety ludzkiej, bogate w białko i cenne składniki odżywcze. Kotlety rybne to jedno z wielu dań, które pozwalają cieszyć się smakiem ryb w przystępnej  … The post Kotlety rybne z ryżem appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Kozia broda a’la schabowy – siedzuń w panierce 50

bułki tartej 5-7 łyżek oleju (50-70 ml) opcjonalnie ½ łyżeczki czosnku w proszku łyżeczka płatków drożdżowych ½ łyżeczki papryki wędzonej Czas przygotowania:   20 minut Ilość : 4-5 kotletów Przygotowanie Kozią brodę dobrze oczyszczamy, ja zwykle wkładam ją do miski z wodą i lekko potrząsam aby wypłukać pozostałości z lasu. Następnie osuszamy na ręczniku. Do szerokiej miski wbijamy jajka(...)Zobacz koniecznie przepis na flaki z koziej brody ! Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów! Pizzerinki na serku wiejskim Fritatta ze szpinakiem (keto) Sos serowo-śmietanowy Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Kotlety z buraka (wegańskie) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Tofu mielone Tortilla przepis na ciasto Boczniaki ala strogonow Sos tatarski Kalafior pieczony

WegePrzepis
Boczniaki po koreańsku 69

boczniaki? Ja bardzo i nawet zastanawiam się nad własną hodowlą, podobno nie jest trudna. To pyszne i dość uniwersalne grzyby z których można przygotować wiele dań na ciepło jak kotlety, flaczki czy na zimno jak wege śledzie. Dzisiaj boczniaki przygotowane na koreańską modłę. Naprawdę smaczne! Można je podać z ryżem czy też makaronem ryżowym. PRZEPIS BOCZNIAKI PO KOREAŃSKU Składniki: 300g(...)oczyszczamy – ja umyłam je delikatnie pod strumieniem bieżącej wody. Następnie boczniaki otrzepujemy z wody, ale specjalnie ich nie osuszamy. Potem oprószamy chili, czosnkiem granulowanym z obu stron. Następnie każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej. Potem smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron. Na koniec skrapiamy kotlety sosem sojowym i olejem sojowym. Podajemy posypane kiełkami słonecznika. Artykuł Boczniaki

Dorota Smakuje
Kotlety mielone z cukinią nadziewane żółtym serem 49

Kotlety mielone z cukinią nadziewane żółtym serem to przepyszne, soczyste i aromatyczne kotlety, które posmakują dosłownie każdemu! Naprawdę wprost rozpływają się w ustach i są fajną alternatywą oraz urozmaiceniem klasyki. W końcu kotlety mielone nie muszą być nudne, prawda? Koniecznie Czytaj więcej

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania