kotlety z serem - 2646 przepisów (strona:134/177)

Domowe hamburgery 292

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 żółtka 2 łyżeczki bułki tartej 2 łyżeczki ketchupu 2 łyżeczki musztardy dijon 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego

Luźna Kuchnia
Kotlety z karkówki w panierce z ziarnami lnu 198

Produktów z nasionami lnu lub olejem lnianym używam od dawna . Pamiętam olejarnię w miasteczku Nowy Tomyśl w którym mieszkali moi Dziadkowie . Tłoczono tam między innymi olej

Buniabaje w kuchni
Gozleme – turecki przysmak z fetą i szpinakiem 470

Jak wiecie od czasu do czasu lubię przyrządzać przeróżne specjały z innych kuchni.Było już kilka z kuchni gruzińskiej :–  Chinkali  - Gruzińskie ciasto herbaciane- Chaczapuri imeruli

Ostra na Słodko
Najsmaczniejsze burgery – mięsne, soczyste i pełne smaku. 212

przygotowany zazwyczaj z mięsa wołowego z dodatkami serwowanego w podpieczonej bułce. Istnieje wiele sposobów na przygotowanie – można smażyć, grillować, piec na żywym ogniu. Serwowany z różnymi dodatkami takimi jak ser, sałata, cebula, boczek, ogórek konserwowy no i oczywiście z musztardą, majonezem i ketchupem. Poniżej przedstawiam przepis, którym już dawno chciałam się podzielić. Moja tajemnica polega na przygotowaniu mięsa. Dodaję (chociaż(...)większość naszego dania. Następnie formuję kształt mięsa w okrąg a środek lekko wciskam do środka. Dzięki czemu podczas grillowania, kiedy mięso będzie się kurczyć nie zrobi się z niego kotlet mielony a płaski burger. Mojego ulubionego burgera przygotowałam z podpieczonym boczkiem, jajkiem sadzonym oraz karmelizowaną cebulką z whiskey. A wy jakie burgery lubicie najbardziej? Składniki na 4 burgery: 800g mięsa

wysmienity
Kotleciki z soczewicy i warzyw 232

Pyszne, bezmięsne  kotleciki , do przygotowania których  wykorzystałam   czerwoną soczewicę i warzywa. Kotlety podane z  pieczywem i dowolną  sezonową surówką stanowią pełnowartościowe,  smaczne  danie obiadowe. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 szklanka ugotowanych na parze warzyw /użyłam mrożonej mieszanki: marchew, fasolka szparagowa, kalafior,groszek/ 1 jajko ½ szklanki  zmielonych płatków owsianych(...)zmielić. -Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oliwie. -Dodać  zmieloną  soczewicę , jajko, płatki, otręby, mąkę ,przyprawy  i starannie wymieszać. -Pod koniec dodać jajko , ugotowane warzywa i ser. -Masę  ponownie wymieszać  i odstawić na 20-30 minut. -Masa powinna  zgęstnieć , ale jeśli jest nadal zbyt rzadka należy dodać  do niej  niewielką ilość płatków

Zakamarki mojej kuchni
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 307

Zobaczcie jak szybko i w bardzo prosty sposób możecie urozmaicić Wasze śniadanie i kolację. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealna alternatywa, która zastąpi nam wędlinę jedzoną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanki gyros 120

Zapiekanki gyros, pyszne chrupiące bułki z mięsnym nadzieniem i odrobiną sera. Przepis na domowe zapiekanki z kurczakiem gyros, to znakomity pomysł na ciepłą przekąskę lub kolację. Pomysł na kurczaka? Łatwe i szybkie zapiekanki z aromatycznym kurczakiem z patelni. Jeśli szukasz pomysłu co zrobić z piersią kurczaka? Przepis na chrupiące zapiekanki z gyrosem jest dla Ciebie. Zapiekanki nie są obciążane ciężkim(...)jednocześnie łatwo je zepsuć. Soczysta pierś z kurczaka to punkt honoru wielu osób, panierowana czy pieczona w piekarniku szybko może zostać przesuszona. Taki filet, później smakuje jak wiór. Panierowane kotlety z piersi kurczaka to także więcej pracy niż przygotowanie zapiekanek z kurczakiem. Aby przygotować kebab z bułką, wystarczy klasyczna przyprawa do gyrosa, pokrojony w kostkę filet . Tak przygotowane mięso kurczaka

Dieta moja pasja
NALEŚNIKI Z NAWODNIONEJ TAPIOKI Z MLEKIEM KOKOSOWYM I BANANAMI – obłędne! 141

Jakieś 2 tygodnie temu pokazywałam Wam zarówno tutaj na blogu, jak i na Instagramie i Instastory swoje odkrycie roku 2020 – Nawodnioną Tapiokę marki KOALA pochodzącą

Ostra na Słodko
Kotlety z kaszy jaglanej i warzyw 354

Kasza jaglana jest moją ulubioną i często króluje na moim stole. Zdaje sobie sprawę,że nie wszyscy podzielają mój entuzjazm, ale warto po nią sięgać szczególnie

Anioły w kuchni
Kotlety z kaszy jaglanej i warzyw 220

Kasza jaglana jest moją ulubioną i często króluje na moim stole. Zdaje sobie sprawę,że nie wszyscy podzielają mój entuzjazm, ale warto po nią siegać szczególnie

Anioły w kuchni
Szwajcarsko – góralskie placuszki z jabłkiem, schabem i grzybami 232

skojarzenia. Trudno ugotować coś z zegarka, chociaż słynną zupę „na gwoździu” już podobno się da. Bank też jakoś tak mało kulinarnie się kojarzy. Co z kuchnią? Przecież nie samym serem człowiek żyje. Do zagłębienia się w kuchnię Szwajcarów skłonił mnie konkurs i ostry nożyk Victorinox. Tematem konkursu były „Inspiracje szwajcarskie”. Słowo klucz INSPIRACJA. To lubię. Według słownika PWN inspiracja(...)początek Rösti. Szwajcarskie placuszki ziemniaczane. Ja proponuję placuszki w wersji z jabłkiem. Podane na aromatycznym schabie z oscypkiem, grzybami leśnymi i odrobiną śmietany. Danie proste i aromatyczne. Składniki: kotlet schabowy (po jednym na osobę) 8 surowych i obranych ziemniaków 1 duże jabłko słodkie sól pieprz gałkę muszkatołową rozmaryn tymianek żółtko z jednego jajka kilka łyżek mąki sok z połowy cytryny

ladykitchen
Pieczone mielone z boczkiem i mozzarellą 170

Bardzo prosty przepis na nietradycyjnego kotleta mielonego! Serowy środek, chrupiący wierzch! Z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej smakuje wyśmienicie! Polecam na domowy obiad! 500 mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 3 jajka 3 łyżki świeżej natki pietruszki ½ pęczka świeżego szcypiorku 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 100 g boczku wędzonego w plastrach 10 mini kulek mozzarelli Sól Pieprz(...)pieprzem, słodką czerwoną papryką oraz czosnkiem granulowanym. Wyrabiamy gładkie, zwarte mięso. Formujemy cienki placek na dłoni. Do środka wkładamy kulkę mozzarelli i dokładnie zwijamy mięso aby nie było widać sera. Każdy kotlecik owijamy dokładnie wędzonym boczkiem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso skrapiamy olejem rzepakowym, pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 50-60 minut. Pod koniec

VioletoweKucharzenie