kotlety z pieczarek - 1871 przepisów (strona:69/125)

Schab pieczony w plastrach z cebulą – soczysty i mięciutki 605

godzinę. Schab pieczony w plastrach z cebulą – soczysty i mięciutki   Zobacz inne przepisy na dania obiadowe ze schabem: Schab z pieczarkami i sosem śmietanowym z piekarnika Cebulowe roladki schabowe Schab zapiekany pod beszamelem – pomysł na pyszny obiad Kotlet schabowy z boczkiem i ogórkiem kiszonym – pyszne roladki wieprzowe Schab z warzywami – pyszne danie na obiad   Artykuł Schab pieczony

e-PrzepisyKulinarne
3x inspiracje marca: wypasiony obiad wege, zielony chleb i wege burger 213

Obiad wege  w wielu smakach:  - puree soczewicowo-ziemniaczane (czerwona soczewica + ziemniaki, ugotowane razem, ciekawe połączenie, bardzo smaczne) - kotlety z białej kaszy gryczanej (ugotowana kasza + zielenina + ulubione przyprawy + podsmażona cebulka/czosnek), polane olejem z pestek dyni - pieczarki pieczone w sosie własnym z oliwą, solą, pieprzem i ziołami transylwańskimi, - brukselka ugotowana na parze, później na patelnię z bułką tartą i masłem

Qlinarnie i Qlinarnie
Obiady na 14 dni 143

jagodami Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Duszone warzywa z czarnuszką Naleśniki Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą Knedle ze śliwkami Kotlety mielone Leczo Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Bulgur z warzywami śródziemnomorskimi

Moja smaczna kuchnia
Filet z kurczaka pod warzywną pierzynką 1148

Mój kolejny eksperyment w kuchni, kurczaczek jest niesamowicie smaczny. Jeszcze bardziej smakuje w połączeniu z frytkami i surówką z czerwonych buraczków. Składniki: Filet z kurczaka pojedynczy 1 szt. Pieczarki 3 szt. Cebula biała ½ szt. Papryka czerwona świeża ¼  szt. Olej do smażenia Sól i pieprz do smaku Ser żółty starty 2-3 łyżki Bułka tarta do panierki Kardamon mielony(...)rozbić tłuczkiem. Następnie maczać w rozmąconym jajku wymieszanym z kardamonem do smaku, obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć z obu stron. Pieczarki, cebulę, paprykę oczyścić, drobno pokroić i zeszklić na patelni z dodatkiem oleju. Przygotowane warzywa wyłożyć na kotleta, posypać startym żółtym serem, zapiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 15-20 minut

Tradycyjna Kuchnia
Drobiowe kotlety siekane z serem i pieczarkami 189

nudę w kuchni zrób sobie siekanego kotleta;). Ja zrobiłam go z fileta z kurczaka i połączenia sprawdzającego się w każdej sytuacji - sera i pieczarek.  2 filety z kurczaka 500g pieczarek 2 cebule 100g twardego sera, u mnie cheddar 1 pęczek natki pietruszki 2 jajka L 3 łyżki mąki olej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany 1. Cebulę

Szefowa kuchni
NADZIANA ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO 184

mięsa mielonego 2 jajka bułka tarta pietruszka sól, pieprz czosnek cebulka  Z tych składników przygotowujemy masę jak na kotlety  mielone.  Łączymy składniki, doprawiamy do smaku i gotowe :)  Następnie zabieramy się za farsz.  0,5 kg pieczarek cebula ser żółty sól, pieprz, oregano, słodka papryka + plastry boczku Tu sprawa jest jeszcze prostsza. Wystarczy, że zesmażymy pieczarki

BezglutenowaIzabela
Mielone z pieczarkami 223

mięsa mielonego z łopatki 30 dag. pieczarek 1 cebula 2 jajka bułka tarta przyprawy-sól ,pieprz Wykonanie: Pieczarki  i cebulę  kroimy w kostkę, podduszamy na maśle dodajemy do mięsa. łączymy z pozostałymi składnikami. Formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej. Smażmy na wolnym ogniu

W kuchennym oknie Ewy
Ryżowe kotleciki 246

ostygnięcia.2. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, posypujemy papryką i smażymy.3. Do ryżu dodajemy cebule, pieczarki, 2 jajka i 2-3 łyżki bułki tartej. Dokładnie mieszamy i doprawiamy.4. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.Smacznego

Pasja Smaku
Kotleciki wegetariańskie 244

Dzisiaj przedstawiam Wam przepis wypróbowany już kilka razy. Za każdym razem kotleciki tak samo dobrze smakują i szybko znikają z talerza. Tym razem dodatkiem do kotletów w celu urozmaicenia jest sos tzatziki.Składniki:woreczek ryżugarść kaszy jaglanejgarść soczewicy30 dag pieczarekcebula2 jajka3 marchewkiszklanka bułki tartejprzyprawy: papryka, curry, pieprzolejWykonanie:1. Soczewicę moczymy ok. godziny. Odcedzamy.2. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce o dużych(...)oczkach.3. Ryż, kaszę, soczewicę i marchewki zalewamy wrzątkiem i gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut. Następnie zostawiamy na kolejne 20 minut w wodzie i dopiero odcedzamy oraz studzimy.4. Pieczarki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Przekładamy do wcześniej powstałej masy.5. Dodajemy jajka i bułkę tartą. Mieszamy i doprawiamy.6. Formujemy niewielkie kotleciki i smażymy na patelni

Pasja Smaku
Kotlety pieczarkowe + film 78

Kotlety pieczarkowe z dodatkiem jajek i żóltego sera to znakomita alternatywa dla klasycznych kotletów z mięsa mielonego, oryginalny pomysł na obiad, smaczne a także bardzo proste w przygotowaniu danie. Idealne rozwiązanie dla tych, którzy nie jedzą mięsa.     składniki na 10-12 sztuk 700 g pieczarek 1 cebula olej do smażenia 3 jajka ugotowane na twardo 200 g żółtego(...)czosnku granulowanego czarny mielony pieprz sól przepis Obraną cebulę drobno siekamy. Oczyszczone pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju rumienimy posiekaną cebulę, często mieszamy. Do cebuli dodajemy starte pieczarki, wszystko razem łączymy i smażymy do momentu aż woda powstała z pieczarek odparuje, po czym zdejmujemy z ognia i studzimy. Ugotowane na twardo jajka

Smakowite Dania
Śmietanowy sos pieczarkowy 163

się z kopytkami i kluskami śląskimi. Będzie też pysznym dodatkiem do zapiekanek czy kotletów. Sos jest wegetariański. Zabielałam go mąką pszenną, ale w wersji bezglutenowej można użyć mąki ziemniaczanej. Danie to bierze udział w akcji Pieczarkowy Tydzień 2020 . PRZEPIS ŚMIETANOWY SOS PIECZARKOWY Składniki: pół kg pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju i 1 łyżka masła 1 łyżka

Dorota Smakuje
Kotlety zapiekane w sosie 144

kotletów bez kości już przygotowanych posolonych i popieprzonych zalewa potrzebne składniki (można ją zrobić dzień wcześniej) 6 cebul pokroić w kostkę oraz 15 dag pieczarek oczyścić i pokroić w plastry ,Cebulę przyrumienić i dodać pieczarki ,przysmażyć. Potrzebne jeszcze 280 ml pasaty pomidorowej 1 łyżeczka czosnku sproszkowanego sok z jednej cytryny 2 łyżeczki papryki mielonej łagodnej lub ostrej ,taką jaką lubicie(...)liść laurowy ,2 ziela angielskie 1 szkl przegotowanej wody przygotowanie zalewa Do garnka dodajemy passatę ,sok z cytryny ,musztardę ,cukier ,przyprawy ,szklanka wody oraz resztę przypraw .Zagotować to .Kotlety poukładać w pojemniku żaroodpornym i zalać zalewą . Są kruchutkie potem z pysznym sosem

Moje Wyroby
BITKI WIEPRZOWE W SOSIE PIECZARKOWYM 162

Babcinych :) Wyszły pyszne i mięciutkie. SKŁADNIKI: 1 kg szynki wieprzowej 1 duża cebula 30-40 dag pieczarek sos sojowy sól, pieprz mąka pszenna olej sos pieczarkowy Winiary 1 kostka rosołowa A jak to zrobić: Mięso umyć i pokroić w poprzek włókien tak jak kotlety. Każdy kawałek dobrze rozbić tłuczkiem z każdej strony, opanierować w mące i obsmażyć z obu stron

Kuchnia w opałach
Kotlety jaglane 85

jaglaną, a dzięki temu przepisowi stałem się ponownie j ej fanem. To prosty przepis, a kotlety jaglane, które są naprawdę smaczne. Polecam serdecznie POTRZEBUJEMY 1 kubek kaszy jaglanej 1 cebula 1 marchew 1 jajko 2 łyżki masła (można zastąpić olejem lub oliwą) kilka pieczarek 1 łyżeczka papryki słodkiej bułka tarta do posypki pieprz i sól szczypiorek olej lub oliwa(...)wrzucamy drobno posiekane cebulę i pieczarki oraz starta na małych oczkach marchewkę. Podlewamy wodą, by udusić całość do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Czekamy aż całość ostygnie i mieszkamy kaszę z tym co usmażyliśmy rozbijając do środka jajko. Wrzucamy też posiekany szczypiorek. Bułkę tartą dodajemy do masy lub też obtaczamy gotowe kotlety jaglane. Po uformowaniu smażymy

Fleksitarianizm.pl
KLOPSIKI MIELONE Z GOTOWANEGO MIĘSA W JARZYNOWYM SOSIE 220

bułki tartej, sól, pieprz, paprykę do smaku oraz natkę pietruszki. Zmoczonymi w wodzie dłońmi formować kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. Sos: Cebule podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone papryki.Podsmażamy, do momentu kiedy warzywa zmiękną. Następnie dodajemy umyte pieczarki. Mieszamy. Solimy do smaku. Podlewamy bulionem i dusimy ok 15 minut bez przykrycia w celu odparowania

Walijskie Pichcenie
Zamaskowany schabowy 219

Zamaskowany schabowy Kotlety schabowe, przykryte warzywami, które sprawiają, że mięso jest soczyste oraz chrupiącym ciastem francuskim. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Pieprz(...)stratą na tarce o dużych oczach marchew. 7.   Następnie pokrojone pieczarki. 8.   Na koniec poszatkowaną kapustę, doprawiamy pieprzem oraz solą i prużymy aż warzywa będą miękkie. 9.   Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 10.      Ciasto kroimy na 6 kawałków i przykrywamy kotlety,   można uformować dowolnie u mnie harmonijka

Kulinarna Chwila
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym z ryżem 200

Mięso mielone z indyka z papryką i pieczarkami w aromatycznym sosie pomidorowo-paprykowym podane z ryżem, no pycha obiad jak nic! Powiem Wam szczerze, że mięso mielone z indyka uwielbiam, pod każdą postacią, czy podane jako kotlety, gołąbki czy składnik sosu, najczęściej pomidorowego lub pieczarkowego. Szybko się przygotowuje, można fantazjować i szaleć. Dziś danie z mięsa mielonego i sosu pomidorowego

Zasmakuj Kuchni
Kotleciki drobiowe siekane z pieczarkami 66

  Składniki : 70 dag mięsa z drobiu - filet z piersi 30 dag pieczarek 4 łyżki startego sera żółtego 4 ząbki czosnku, cebula 3 łyżki maki pszennej

Proste Potrawy
Rolada z mięsa mielonego z jajecznym farszem 180

Co zrobić z mielonego jeśli zwykłe kotlety mielone stały się już nudne? Polecam zrobić roladę z nadzieniem np jajecznym lub pieczarkowym. Nadzienia możecie wymyślać jakie tylko

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Faszerowane patisony 235

Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mielone wołowe faszerowane pieczarkami 159

trochę inne. Różnica jest w sposobie jego wykonania. W taki sposób możecie faszerować czymkolwiek chcecie. Dzisiaj pieczarki a następnym razem może brokułem ? Składniki: 300 g mielone wołowe extra 300 g pieczarek Pieprz Sól Niewielka ilość oleju Woda/ bulion Almette śmietankowe Wykonanie: Część pieczarek około 150 g drobno siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i doprawiamy do smaku solą(...)pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę. Dzielimy na 4 części. Formujemy kotlety i spłaszczamy je na desce aby otrzymać cienkiego burgera. Na dwie części nakładamy farsz i przykrywamy każdy burgerem. Sklejamy razem brzegi uciskając widelcem (z obu stron). Przesmażamy na patelni z każdej strony razem z resztą pieczarek. Podlewamy bulionem lub wodą i dodajemy łyżkę almette. Doprawiamy solą i pieprzem według

Smaki Ewy
KOTLETY SIEKANE Z PIERSI KURCZAKA Z PAPRYKĄ, PIECZARKAMI I CZOSNKIEM KONSERWOWYM 1577

prawdziwa uczta ;) Najlepiej smakują na ciepło, ale ja lubię je też podjeść jak są już zimne :) Do przygotowania kotletów siekanych wykorzystałam  czosnek konserwowy Jamar  i przyprawy  Skworcu . Składniki: * 1 kg piersi z kurczaka * 5-6 większych pieczarek * połowa czerwonej papryki * 3 jajka * 5-6 łyżek mąki pszennej * 1/2 łyżeczki soli * pieprz czarny mielony - na czubku łyżeczki

Zrób to smacznie
PIECZARKI W SOSIE SEZAMOWYM 232

Pieczarki jadam przeważnie w klasycznym, swojskim wydaniu - lekko podduszone, podane w towarzystwie ziemniaków lub kaszy, ogórków kiszonych i kotletów. Bardzo lubię je też w wersji surowej oraz na pizzy. Z sezamem robiłam je po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Kotleciki z piersi kuczaka z pieczarkami i serem żółtym 295

olejem wykładamy uformowane kotleciki. Smażymy po kilka minut z jednej i drugiej strony. Takie placuszki z piersi kurczaka z pieczarkami doskonale smakują zarówno z frytkami jak i ziemniakami:)  P.S. Do jajek można dodać 2 łyżki mąki żeby kotlety się nie rozpadały przy smażeniu

Kuchnia Pełna Pasji
Kieszonki drobiowe w cieście naleśnikowym 152

było bardzo gęste Sposób przygotowania: Filety rozbijamy przez woreczek. Posypujemy ulubionymi przyprawami, na środek kładziemy ser, następnie kawałek papryki i pieczarki. Zwijamy, uważając by nic nie wypadło. Jajka z mlekiem, mąką i przyprawami roztrzepujemy na gęstą masę. Obtaczamy kotlety i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu. Po usmażeniu pozostawiamy na chwilę na papierowym ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu

Kuchnia w czekoladzie
Kotlety pożarskie 19526

sobie dodać do nich również swoją. Są pyszne i delikatne, już dawno temu zakochałam się w nich od pierwszego kęsa :) Kotlety pożarskie Składniki: 80 dag piersi z kurczaka 2 kajzerki szklanka mleka 5 łyżek masła + 1 do smażenia pieczarek 1 jajko 1 żółtko (ocalałe z innej potrawy) bułka tarta do panierowania sól pieprz 40 dag pieczarek olej do smażenia Wykonanie

Kuchenne zapiski Edyty
"Kiszone" mielone 129

pory mielone robiłam tradycyjne lub z pieczarkami. Ale do obiadu lubię je jeść z ogórkiem kiszonym jako dodatkiem, więc tu połączyłam te smaki w kotlecie, papryka jest tylko na kolor i przełamanie smaku - wyszły przepyszne! :) zagoszczą na stałe :) Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2-3 większe ogórki kiszone 1/2 papryki czerwonej 1/2 kostki sera feta 1 jajko

Kolorowy Przepisownik
Sos z boczników. 196

boczników idealnie pasuje do wielu dań. U mnie pojawił się ostatnio przy okazji kotletów z kaszy gryczanej tzw. Hreczniaków. Przepis  TU Boczniaki to grzyby, które bardzo szybko można przygotować  podobnie jak pieczarki. Chociaż potrawa z boczniaków jest dla mnie bardziej lżejsza. SKŁADNIKI  350 g boczniaków 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz odrobina  mielonej słodkiej

W kuchennym oknie Ewy
KOTLETY MIELONE Z MOZZARELLĄ 226

troszkę inne kotlety mielone. Bardzo nam smakowała taka ciągnąca się i ciepła mozzarella w środku mięsa. To nie pierwsze kotlety nadziewane serem, które pokazujemy na blogu, ponieważ w zeszłym roku Ola ukryła w nich orzechową fetę i pieczarki ( przepis ). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach

Przepisy Aleksandry