kotlety z mięsa mielonego - 2757 przepisów (strona:108/184)

Kotlety z jajek 155

Kotlety z jajek to świetna opcja na bezmięsny obiad. Są bardzo delikatne i pożywne. Ich przygotowanie nie sprawia więcej trudności, niż zrobienie kotletów mielonych. 6

Dieta bez mleka
Pulpety w sosie pomidorowo-pieczarkowym 161

można zaszaleć i do tradycyjnych kotletów dodać np. ser czy starte pieczarki, ale po prostu o sam sposób przygotowania i użyte przyprawy. Tak samo jest z pulpetami. Mała zmiana czyni cuda Dziś zapraszam Was na pyszne pulpety w sosie pomidorowo-pieczarkowym. Spróbujcie, polecam   Składniki: 500 g mielonego mięsa (u mnie wieprzowo-wołowe) pół czerwonej cebuli 1 jajko

Słodkie okruszki
Zupa pieczarkowa 178

Pyszna i prosta w przygotowaniu zupa pieczarkowa ze słodką śmietanką. Na wywarze warzywnym lub drobiowym. Ja ugotowałam ją na bulionie drobiowym, który powstał podczas przygotowania kotletów

Moja Delicja
Gołąbki z suszonymi grzybami 241

Gołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety mielone z fetą i szpinakiem 172

szpinak zmiejszy swoją objętość i odparuje wodę, przestudzić. Mięso mielone przełozyć do miski. Dodać wystudzony szpinak, jajko, odciśniętą bułkę oraz sół i pieprz. Masę dokładnie wyrobić. Ser feta pokroić na paski. Nabrać mięsnej masy i rozpłaszczyć w rękach. Na środku ułożyć pasek sera i dokładnie oblepić go mięsną masa formując kotleta. W ten sam sposób uformować pozostałe kotlety

Monia miesza i gotuje
Burger z serem pleśniowym 121

Wiadomo przede wszystkim co znajdziemy w hamburgerach, przyprawimy mięso pod swój smak. I dodatki wybierzemy sami a u mnie dzisiaj do burgera dodaje ser z niebieską pleśnią. Uwielbiam! Składniki : * bułka z sezamem * łyżka majonezu * łyżeczka ketchupu * liść sałaty * 2 plastry sera z niebieską pleśnią  * plaster pomidora * plaster cebuli * kotlet mielony - u mnie wołowy Przygotowanie : Bułkę opiekamy, smarujemy majonezem

Magiczne Życie Marty
Potrójny burger z serem comté 159

pomidora na plasterki. Ser też na cienkie plasterki. Mielone mięso solimy i pieprzymy. Formujemy burgery nieco większe od bułki (po 100 g każdy). Tak w średnicy ze 2 cm większe. Podczas smażenia się skurczą i wtedy będą idealnie wielkości bułki. W środku, przed smażeniem, robimy wgłębienie. W trakcie smażenia kotlety się wybrzuszają więc wgłębienie zniknie i burgery będą idealnie

Marder&Marder Manufacture
Kotlet schabowy w orzechowej panierce 174

Kiedyś robiłam filety w orzechach włoskich, tym razem kotlet schabowy z orzechami w trochę innej postaci. Zapraszam!Składniki:4 kotlety schabowe1 jajkoodrobina mlekamąkabułka tartamielone orzechy włoskiesól

Kuchnia domowa Ani
Dziś po polsku i dość tradycyjnie 253

Kotlety mielone, pulpeciki czy może klopsiki? Mogą być koszmarem, jak te, które pamiętam ze stołówki w podstawówce, ale mogą być naprawdę pyszne. Wystarczy szczypta fantazji i trochę dobrych chęci. Dziś proponuję... Tymiankowe klopsiki w sosie śmietanowo-pieczarkowym Będziemy potrzebować: 500 g mięsa mielonego (u mnie, jak zwykle, z kurczaka) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej + trochę

Ratunku obiad
Pasta degli avanzi 131

porządny kawałek sera BRIE 1 kotlet mielony z indyka 1 biała kiełbasa z grilla około 150 g świeżego szpinaku (pozostałość po paczce 250 g) bazylia świeża z doniczki duża ilość tartego parmezanu makaron penne oliwa z oliwek Posprzątałam lodówkę. Po prostu. Najpierw ugotowałam makaron al dente. Międzyczasie pokroiłam kiełbasę oraz tego jednego kotlecika mielonego. Na patelni rozgrzałam(...)odrobinę oliwy z oliwek, wrzuciłam mięso oraz szpinak.  Dosmaczyłam lekko solą i pieprzem. Zupę zmiksowałam , ale nie na krem. Dodałam do niej BRIE, rozpuściłam.  Odcedziłam makaron, wlałam "sos" , który powstał z zupy (w sumie wzbogacona zupa o ser BRIE smakuje nieźle!) , dodałam szpinak z mięskiem, wymieszałam. Przed podaniem rzecz jasna sporo parmezanu. Idealnie wkomponuje się też Grana Padano

Z Kuchni Do Kuchni
Klasyczny tatar z cebulą i kaparami 231

Klasyczny tatar musi zawsze pojawić się na stole podczas rodzinnych uroczystości. Najczęściej jest podawany z cebulką i ogórkami. Nie wszyscy jednak za nim przepadają. Tatar z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
DROBIOWE PULPETY Z UDEK KURCZAKA 336

Moja ulubiona część kurczaka to ... udka :))  Mają zdecydowanie bardziej wyrazisty smak niż piersi, a z wyluzowanych można przyrządzać tysiące pysznych potraw.  Pyszne są sporządzone

Walijskie Pichcenie
Pyszna Grecja, czyli kotlety jagnięce z pieczonymi ziemniakami, tzatzikami z granatową salsą i słoneczną sałatką 166

mięsa. Do moździerza dodałem łyżeczkę tymianku, łyżeczkę rozmarynu, pół łyżeczki cynamonu, skórkę otartą z jednej cytryny (tylko żółtą wierzchnią warstwę, bez białej skórki, która ma gorzki posmak), 2 ząbki czosnku, sok z połowy cytryny i 2 łyżki oliwy, następnie całość roztarłem na w miarę jednolitą masę, doprawiając czarnym świeżo mielonym pieprzem. Tak przygotowaną marynatą natarłem kotlety jagnięce i odstawiłem

Wyprawy kulinarne
Golonka pieczona 115

uzyskać odpowiednią miękkość mięsa, a później zostaje już marynowanie i zapiekanie w piekarniku lub opcjonalnie grillowanie. Polecam Wam także: –  kurczak z czerwonym pesto –  kurczak pieczony na butelce piwa –  kurczak z batatami –  sałatka cezar z kurczakiem –  kurczak z mozzarellą –  kurczak pieczony –  orientalne skrzydełka z kurczaka –  kotlety mielone z kurczaka –  kotlet schabowy

nietylkopasta.pl
KOTLECIKI Z JAJKIEM I KUKURYDZĄ 179

maśle na złoty kolor.Studzimy. Do mięsa mielonego dodajemy wystudzoną podsmażoną cebulkę,surowe mieszamy.jajko,musztardę,majonez,przyprawy do smaku oraz wodę i całość mieszamy. Na koniec dodajemy jajka na twardo pokrojone w kosteczkę oraz kukurydzę.Wszystko dokładnie mieszamy. Maczamy dłonie w zimnej wodzie (kotleciki będą się trochę kleić) i formujemy kotlety,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju

Mała w garnku miesza
Schab w ziołach, cebuli i czosnku 494

schabu - 4 kotlety mielony pieprz kolorowy- ilość wedle uznania sól- ilość wedle uznania 1,5 czubatej łyżeczki majeranku   (u mnie  Skworcu ) 1/4 płaskiej łyżeczki chili olej rzepakowy do podsmażenia kotletów 2 duże cebule 1 płaska łyżeczka tymianku   1/4 płaskiej łyżeczki rozmarynu 5 ząbków czosnku Wykonanie: Mięso z obu stron  rozbijamy tłuczkiem.  Każdego

Smak mojego domu
Burgery z indyka 127

strzał w dziesiątkę.  500 g mięsa mielonego z indyka mały pęczek szczypiorku pocięty na drobno 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka suszonej pietruszki sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka i ostra w ilości zależnej od preferencji Wszystkie składniki wkładamy do miski i wyrabiamy na gładką masę. Formujemy kotlety (z tej porcji wychodzi około

Emskie Smaki
Gołąbki bez kapusty lub kotlety a'la gołąbki 202

kapusty Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 torebka ryżu 2 jajka średnia cebula papryka ostra i słodka łyżeczka majeranku 1 kostka rosołowa sól, pieprz bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Mięso dokładnie wymieszać z ugotowanym i przestudzonym ryżem, jajkami, przyprawami i cebulą poszatkowaną drobno. Uformować średniej wielkości kotlety, obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć z dwóch stron

Tagebuch po polsku
Mielone z indyka z papryką pieczarkami i pietruszką 196

dodajemy do mięsa mielonego. Wszystko dokładnie mieszamy. Jak pieczarki z cebulą lekko przestygną dodajemy je do mięsa (i tu się zgodzę z opiniami że im dłużej wyrabiamy mięso mielone i jest ono bardziej napowietrzone tym jest lepsze, oczywiście możemy zrobić to za jednym zamachem jak nie mamy czasu i też będzie ok). Jeżeli mięso będzie bardzo klejące(...)możemy dodać do niego bułki tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, wilgotnymi rękami formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy na rumiany kolor i gotowe :) Jako dodatek proponuję ziemniaki z marchewką i groszkiem  1 duży ziemniak 1 marchewka 3 łyżki groszku konserwowego szczypta soli Gotujemy ziemniaki i marchewkę ze szczyptą soli. Jak są już gotowe dodajemy groszek

Piekielna Kuchnia Pati
Kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej 125

można  się nimi najeść niż kotletami z mięsa. Przygotowałam je z ekologicznej kaszy jaglanej od  Eco Blik . Składniki: 1,5 szklanki czerwonej soczewicy 1 szklanka ekologicznej kaszy jaglanej  Eco Blik 1 cebula 3 łyżki otrąb owsianych 1 jajko Słodka papryka  Eco Blik Papryka chili  Eco Blik Czosnek mielony  Eco Blik Sól, pieprz Olej

Bajeczna Kuchnia
Mielone nadziane szpinakiem 173

Składniki: 250g szpinaku, ok.70g serka topionego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, sól, pieprz, majeranek, 1 jajko, 500g mięsa mielonego wieprzowego, bułka tarta, olej do smażenia, ok.1/3 szklanki mleka. Przygotowanie: 1/2 cebuli pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce masła oraz z dwoma wyciśniętymi ząbkami czosnku. Gdy cebula jest już miękka dodać umyty szpinak ( wcześniej pourywać(...)Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, posypać dwoma łyżkami bułki tartej, dodać mleko, sól, pieprz, majeranek i połówkę cebuli pokrojonej w kostkę. Mięso dobrze wymieszać. Brać po kawałku mięsa w dłoń i rozpłaszczyć je, na środek nakładać farsz, zawinąć i skleić boki. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Podsmażyć

W kuchni u Moniki
Zinger z pysznym stripsem kurczaczym, czyli pysznie domowa kanapka obiadowa. Fast - food w domu smakuje lepiej. 320

łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz, imbir mielony, papryka ostra i słodka, czosnek granulowany miseczka z letnią wodą Pierś dzielimy na małe kotlety, które lekko rozbijamy. Odrobinę solimy i pieprzymy. Mąkę mieszamy z przyprawami i proszkiem do pieczenia - proporcje wedle uznania - każdy musi znaleźć swoje  (jak twierdzi mój Mąż). Mięso obtaczamy trzykrotnie - na przemian -  w wodzie

Kuchnia po mojemu
Sałata z grzankami i grillowanym mięsem 152

wieczoru ciężko ;) Myślę nad lekką sałatą z grzankami z grillowanym mięsem, do tego jakiś lekki cytrynowy dressing i gotowe. A Wy macie już plany na Walentynkowy wieczór? "Składniki:jedna mała sałata ozdobna4 pomidorkikromki chleba pszennegoprzyprawa do sałatek2 kotlety schabowe pół szklanki płatków owsianych2 łyżki mąki pełnoziarnistejlyżeczka mielonej ostrej paprykipieprz, sólSposób przygotowania:Kotlety myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym

Słodkie Przyjemności