kotlety z mięsa mielonego - 2757 przepisów (strona:108/184)

pyszne grillowane schabowe z czosnkiem niedźwiedzim... 261

Składniki: olej rzepakowy 1/4 szklanki, czosnek niedźwiedzi  2 łyżki, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z cytryny 3/4 łyżeczki, przyprawa do zup

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety pożarskie 173

malutką kosteczkę ewentualnie zmielić w maszynce do mięsa. Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę. Wszystkie składniki przekładamy do miski wraz z przyprawami,masłem, bułką tartą i żółtkami. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10/15 minut. Następnie zwilżonymi wodą dłońmi formujemy kotleciki (masa jest nico luźniejsza od tradycyjnych kotletów mielonych)  i obtaczamy z każdej strony

Andzia Pichci
KOTLETY Z CIECIERZYCY 164

wyśmienite a ciecierzyca jest bardzo zdrowa. SKŁADNIKI  • 400 g ciecierzycy • 3 cebule • 5 ząbków czosnku • 2 garście poszatkowanej pietruszki oraz koperku • 1 łyżeczka czarnego lub kolorowego pieprzu mielonego • 2-3 łyżeczki soli • ½ łyżeczki ostrej papryki • 1 łyżeczka słodkiej papryki • 1 łyżeczka sody oczyszczonej • 1 łyżeczka kuminu • sok z 1 cytryny + skórka z niej otarta • 4 czubate łyżki(...)papierze. 4. Podaję z kaszą lub ryżem i misą zielonej sałaty lub tartej marchewki z jabłkiem i imbirem. W przepisie dodałam łyżeczkę sody oczyszczonej -  soda powoduje, że kotlety nie ciągną tyle tłuszczu i są lżejsze, obowiązkowa nie jest :) jak kto woli :) SMACZNEGO!!! Ciecierzyca , inaczej cieciorka lub groch włoski, posiada liczne właściwości zdrowotne . Ciecierzyca, poza tym, że jest skarbnicą białka

Mała w garnku miesza
Indyk w sosie z zielonym groszkiem 193

Indyk w sosie z zielonym groszkiem to danie, które idealne łączy się z kaszą jęczmienną i gryczaną. Indyk jest bardzo delikatnym mięsem i trzeba uważać, aby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Grillowane kotlety drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim i serem halloumi 157

ciekawych i smacznych dań. Dziś zapraszam Was na lekki, zdrowy i pożywny obiad. Co powiecie na grillowane kotleciki drobiowe? - to brzmi dobrze. Z czosnkiem niedźwiedzim - to brzmi jeszcze lepiej! Kotlety są bardzo delikatne, soczyste i aromatyczne. Świetnie smakują na ciepło, ale na zimno w towarzystwie ulubionej sałatki lub porcji warzyw możecie śmiało zapakować je do lunchboxa i posiłek do pracy(...)drobną kostkę, przekładamy do miski. Do mięsa dodajemy jako, posiekany czosnek niedźwiedzi, otręby, przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe przyprawy. Ser halloumi drobno kruszymy i dodajemy do mięsa. Całość mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Patelnię grillową smarujemy odrobiną oleju i rozgrzewamy. Z mięsa formujemy 5 zgrabnych kotlecików i układamy na patelni. Kotlety grillujemy kilka minut z każdej strony. Podajemy

Wędrówki po kuchni
American Burger 291

chili i wszystko zmiksowałem na bardzo drobne kawałki. Następnie dodałem mieloną wołowinę (polecam nie kupować mięsa mielonego w markecie, lecz w miarę możliwości kupić je w kawałku i zmielić samemu, lub ewentualnie poprosić o jego zmielenie w sklepie). Do mięsa dodałem również szczyptę kminu rzymskiego, szczyptę tymianku, 2 łyżeczki sosu sojowego, 1 łyżeczkę musztardy, 2 łyżki oliwy(...)oliwek, 1 jajko oraz kilka ziaren czarnego pieprzu. Całość dokładnie zmieliłem za pomocą blendera na gładką masę.  Mięso pozostawiłem na chwilę, aby smaki się wymieszały i zająłem się przygotowaniem sosu "tysiąca wysp". Do miski dodałem 3 czubate łyżki majonezu i 2 łyżki ketchupu. Dolałem do nich łyżkę białego octu winnego, przyprawiłem szczyptą pieprzu kajeńskiego, szczyptą soli morskiej oraz połową

Wyprawy kulinarne
Klasyczne kotlety mielone 518

mielonego z łopatki wieprzowej (ja kupuję łopatkę w sklepie i mielę w domu sama) 1 mała cebula 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1/3 płaskiej łyżeczki pieprzu 1,5 płaskiej łyżeczki soli 1 bardzo płaska łyżeczka Vegety dwie łyżki zimnej wody olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę bardzo drobno kroimy na kosteczkę lub ścieramy na mniejszych oczkach tarki. Mięso(...)sól, Vegetę wkładamy do miski i wszystko mieszamy zagniatając. Po chwili dodajemy wodę i jeszcze "wmasowujemy" ją w mięso. Formujemy klopsy (mi z tej porcji wychodzi około 10 klopsów - najedzą się 4 osoby), lekko je spłaszczamy. Na rozgrzany olej kładziemy kotlety. Należy pamiętać, że olej nie może być zbyt bardzo nagrzany, żeby nie zrobiła się skorupa przypieczona na klopsach. Mięso

Anielska Kuchnia Ani
Pieczony, prasowany boczek 196

dyskusyjna . Popatrzcie sami , pyszny , soczysty mięciutki i po prostu pyszniutki … żaden kotlet sojowy tak nie pachnie i nie smakuje Składniki : 1,5 kg chudego świeżego boczku bez skóry 3 łyżki słodkiego sosu sojowego 1 łyżka sosu worcester 1 łyżka miodu 1 łyżeczka , granulowanego czosnku 1 łyżeczka , mielonej ostrej papryki sól do smaku Wszystkie przyprawy i sosy ,mieszamy(...)sobą , dodajemy miód , mieszamy . Boczek tniemy w ładne , zgrabne kwadraty , osuszamy je ręcznikiem papierowym . Mięso przekładamy do miski lub pojemnika i zalewamy marynatą – wmasowujemy ją w każdy kawałek . Odstawiamy , koniecznie na całą noc . Następnego dnia , układamy na blaszce do pieczenia , dociskając od góry drugą blaszką , najlepiej wypełnioną woda ,żeby zwiększyć jej docisk . Boczek musi być sprasowany , gdyż

Ogrodnik w podróży
Kotleciki pół-drobiowe 414

Pewnie niektórzy chwycą się za głowę czytając proporcje składników .Zawartość ,, mięsa w mięsie" jest mała. Od razu wyjaśniam - nie jest to konieczność , a raczej świadomy

Buniabaje w kuchni
Roladki z kurczaka ze szparagami i mozzarellą w parmezanowej panierce 220

wrzącą wodą i pozostawić na 5 minut. Wyłowić i włożyć na chwilę do zimnej wody. Filety z kurczaka rozbić na cienkie kotlety. Oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem. Ser pokroić w plastry i ułożyć na mięsie. Położyć z brzegu parę sztuk szparagów, delikatnie oprószyć solą i ciasno zrolować mięso w roladkę. Zamoczyć w rozmąconym jajku, a następnie obtoczyć

https:KKuchniaMniam
drobiowe,smażone mielone kotlety... 316

smalec 1/2 kostki Mięso mielone dobrze wyrobić z pokrojoną cebulą, jajkami, wymoczoną i odciśniętą z wody bułką, kucharkiem, przyprawą węgierską, pieprzem mielonym czarnym, tartą bułką, wodą. Na gorącym smalcu smażyć rumiane kolety mielone z każdej strony. Na koniec pod przykryciem dusić z 5 minut i bez przykrycia na większym ogniu z 3 minuty. Kotlety są delikatne, puszyste

W Mojej Kuchni Lubię
Wołowe kotleciki z kaszą gryczaną z piekarnika w cebulowo pomidorowym sosie 135

stanowi mięso wołowe. Dodatkiem była kasza gryczana niepalona oraz cebulowo pomidorowy sos z aromatycznym oregano. Obiad wyszedł rewelacyjny! Kotleciki: 300 g mięsa mielonego wołowego 200 g mięsa mielonego wieprzowego 5 łyżek kaszy gryczanej niepalonej 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki bułki tartej 3 jajka Sól Pieprz Czosnek granulowany Słodka czerwona papryka Mąka ryżowa do obtoczenia(...)miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Mięso mielone wieprzowe oraz wołowe przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną bardzo drobno cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą i ugotowaną kaszę gryczaną. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką oraz czosnkiem granulowanym. Z mięsa wyrabiamy jednolitą, zwartą masę. Formujemy okrągłe kotlety, obtaczamy w mące. Mięso obsmażamy

VioletoweKucharzenie
Kotlety rybne z zieleniną 131

tartej, 1 jajko, sól, pieprz świeżo mielony, 3 - 4 łyżki siekanego koperku, 3 – 4 łyżki siekanego szczypiorku, cukier, olej/oliwa do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Dodać zieleninę (koperek i szczypiorek). Doprawić

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania