kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:174/338)

Szpinakowe kotlety mielone 186

Dziś zapraszam serdecznie na bardzo smaczne kotlety mielone z dodatkiem szpinaku . Ja osobiście szpinak uwielbiam , mogła bym go jeść codziennie , koniecznie spróbuj tego przepisu . Składniki  300 dag mięsa mielonego wieprzowego  paczka szpinaku rozdrobnionego mrożonego  2 jajka  1 łyżeczka pieprzu czarnego  sól do smaku  1 szklanka bułki tartej  1 szklanka mleka  1 łyżka(...)kubka , jajka , pieprz , musztardę francuską i solimy według uznania smakowego , a jak już mamy dodane wszystkie składniki , mieszamy bardzo dokładnie aż nasze składniki bardzo dobrze się połączą , a kiedy nasza masa mięsna jest troszkę za rzadka można dodać odrobinę suchej bułki tartej . Mamy już przygotowane mięso , na talerz wysypujemy bułkę tartą,i zaczynamy formować nasze kotlety i panierujemy w bułce

Mój Smak
Kotlety mielone pieczone na kapuście 809

całej rodziny trochę w innym wydaniu niż tradycyjne kotlety mielone. Może i Wy zrobicie taki smaczny obiad. Jeżeli skorzystaliście z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Składniki: 1 mała główka kapusty 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 kajzerka 1 jajko 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka(...)Przełożyć kapustę do naczynia do zapiekania. Mięso mielone włożyć do miski, wbić jajko, dodać namoczoną w mleku bułkę kajzerkę (odcisnąć ją z mleka i rozkruszyć), cebulę pokrojoną w drobną kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, majeranek, papryki, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolitą masę i formować kotlety. Otoczyć je w bułce tartej i ułożyć na kapuście. Wlać 1/2 szklanki

O kuchni z uczuciem
Kotlety drobiowe w cieście cebulowo-czosnkowym 130

kotlety to fajna odmiana od tradycyjnych, panierowanych filetów drobiowych. Robi się je szybko, są łatwe do wykonania, nie potrzebujemy wymyślnych składników, no i są baaardzo smaczne. Same plusy, więc zachęcam do wypróbowania ;) Składniki na ok. 4-5 porcji: ok. 900 g mięsa z piersi kurczaka ulubiona przyprawa do kurczaka 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mleka 2 jajka(...)pół godziny.    W misce dokładnie wymieszać trzepaczką lub zmiksować mąkę, mleko oraz jajka. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec wrzucić mięso oraz przyprawy, wymieszać.    Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać i formować kotlety, smażyć z obu stron na złoto. Podawać na ciepło np. z ziemniakami i ulubioną surówką

Simply Food
Kotlety z kaszy jęczmiennej – kuchnia podkarpacka 151

suszonymi grzybami. Wbrew pozorom jest to danie delikatne i lekkie, co zawdzięcza połączeniu kaszy z gotowaną marchewką, pietruszką i selerem. Subtelny aromat suszonych grzybów jedynie podkreśla tę delikatność. Kotlety z kaszy jęczmiennej doskonale komponują się z sosem pomidorowym lub grzybowym. Jest to danie przygotowywane przez gospodynie z okolic Sokołowa Małopolskiego. Przepis na nie podała w publikacji „Eurogalicja od kuchni” pani(...)kostkę i smażymy na złoto na tłuszczu. Grzyby i warzywa mielimy, dodajemy do kaszy i wbijamy jajko. Doprawiamy pieprzem, majerankiem i ewentualnie solą, dokładamy cebulę, mieszamy i formujemy nieduże kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na gorącym tłuszczu. Kotlety z kaszy jęczmiennej - kuchnia podkarpacka Jako dodatek do kotletów proponuję sos pomidorowy, na który przepis można

Trzeci talerz
Kotlety z indyka z pieczarkami i parmezanem . 139

macie pomysłu na obiad to   zaprasza dzisiaj na pyszne kotlecik z indyka z pieczarkami i parmezanem  , do kotletów użyłam wyśmienitych przypraw od firmy Eco Blik  , zdrowych i ekologicznych . Zapraszam :)   Składniki : 500 g mięsa mielonego z indyka 3 jaka 1/2 szklanki startego parmezanu lub żółtego sera 4 pieczarki duże 4 ,5 łyżek bułki tartej 100 ml wody(...)indyka. Pieczarki i cebulę obieramy i myjemy , ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach . Do mięsa wbijamy jajka , dodajemy wodę 4,5 łyżek bułki tartej , ser żółty lub parmezan  , i przyprawy , dobrze wyrabiamy masę mięsną . Ręce maczamy w wodzie i formujemy kotlety , następnie obtaczamy je w bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron aż się upieką . Podajemy

Sama słodycz i szczypta chili
Dietetyczne wege-burgery z pieczarek i rzeżuchy (jeden kotlet 35 kcal!) 285

Jestem wręcz zakochana w wege-burgerach! Po co zajadać się mięsnymi kotletami (pełnymi tłuszczu), hamburgerami z byle budki czy "maka". W domu można zrobić jeszcze lepsze, smaczniejsze i sprawdzone burgery. Zajmie nam to chwile, fakt.. łatwiej jest wyskoczyć do knajpki niedaleko lub zadzwonić i zamówić cheeseburger'a, ale czy wiemy na pewno co jemy? No właśnie, niestety nie.Zachęcam(...)pieczarek. Rozdrabniamy blenderem (u mnie na gładką masę, ale jeśli ktoś lubi nie trzeba aż tak dokładnie). Wbijamy jajko, wrzucamy otręby i bułkę tartą. Dokładnie mieszamy. Przyprawiamy odrobiną soli i pieprzem. Rozgrzewamy patelnie, polewamy odrobinką oleju i smażymy tak jak zwykłe kotlety. Trzeba bardzo uważać przy przewracaniu. Są one dość "gibkie" i gdy za szybko uznamy, że można je przewracać

Czarnawisienka
Kotlety z ziemniaków z pieczarkami i serem 157

obiedzie, więc trzeba je wykorzystać. Tym razem zrobiłam kotlety z ziemniaków z dodatkiem sera i pieczarek, które mi bardzo smakowały. Oczywiście można ugotować specjalnie ziemniaki lub zrobić z mniejszej ilości ziemniaków. Składniki: (13 sztuk) 800 g ugotowanych ziemniaków 100 g żółtego sera 8 średnich pieczarek 1 cebula 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej olej do smażenia(...)momentu całkowitego odparowania wody z pieczarek. Do ziemniaków dodać dwie mąki, jajka, starty żółty ser i podsmażone pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Masa będzie trochę klejąca. Nabierać porcje łyżką, uformować kulkę i obtaczać w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej i trochę spłaszczyć, aby wyszły okrągłe kotlety. Smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z warzywami, surówką

talerz przyjemności
Pieczone kotlety mielone / Odchudzone, dietetyczne mielone 126

drugi dzień na kanapki.  500g mięsa mielonego 1 małe jajko 1 cebula 1 czerstwa bułka  4 łyżki posiekanej natki pietruszki po szczypcie: sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra 1. Cebulę drobno siekamy, bułkę moczymy w wodzie i odciskamy.  2. Wszystkie składniki na kotlety zagniatamy i przyprawiamy. Formujemy duże kulki, które rozpłaszczamy na blaszce

Szefowa kuchni
Kotlety drobiowo-paprykowe 214

pierś z kurczaka, 1 papryka czerwona, 1 jajko, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki bułki tartej, 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej, 1 łyżeczka oregano, szczypta pieprzu cayenne, sól i pieprz do smaku, olej rzepakowy do smażenia. Dzisiaj u mnie kotlety z piersi kurczaka i papryki. Ciekawe połączenie dwóch smacznych składników. Kotlety robi się błyskawicznie - a stanowić

Świat Domowej Kuchni
RUSKIE KOTLETY 180

robicie typowej panierki) i zagniatamy "ciasto" ręcznie. 4. Formujemy kotleciki. I tu już jak chcecie albo smarujemy resztą jajka nasze kotleciki i posypujemy mąką kukurydzianą (ja tak zrobiłam, a mąkę sypałam przez sitko tak jak cukier puder) lub obtaczacie kotlety w typowej panierce i smażymy. Wartości odżywcze (bez mąki, tłuszczu) 537 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kotlet (burger) z soczewicy i fasoli z surówką z marchwi 142

połączenia wyszły kotlety na obiad i burgery do kanapek na jutrzejsze śniadanie. Szklankę fasoli po opłukaniu namoczyłam na dwie godziny we wrzątku, który odlałam. Fasolę ponownie zalałam wrzątkiem, wsypałam czubatą łyżeczkę cząbru i gotowałam przez ok. 30 minut. Część zużyłam dziś, jutro wymyślę zastosowanie na resztę. Składniki: pół szklanki pomarańczowej soczewicy 4 łyżki gotowanej fasoli borlotti 2 jajka łyżeczka czerwonej(...)dente (ok. 20 minut). Odsączyć z niej wodę i odstawić do ostygnięcia. 2. Soczewicę, fasolę, jajka i kawałki bułki zmielić na pulpę np. blenderem lub w malakserze. 3. Doprawić do smaku solą i czubrycą. 4. Na patelni rozgrzać tłuszcz. 5. Mokrymi rękoma formować płaskie kotlety - wziąć garść ciasta, uformować w dysk, a następnie kilka razy (ok. 8) przerzucać zdecydowanymi ruchami

Weekendy w domu i ogrodzie
WEGAŃSKIE KOTLETY Z SOCZEWICY I KASZY JAGLANEJ 136

bazę do moich wegańskich kotletów. Rośliny strączkowe w połączeniu z kaszą jaglaną tworzą idealny farsz. Kotlety takie bardzo łatwo dają się uformować, nie kruszą się zbytnio po upieczeniu, nie są zbyt twarde...po prostu perfekcyjne. Nie dodaję do nich żadnego tłuszczu, ani substytutu jajek, a mimo to lepi się je bez trudu. Dzisiejsze burgery składają się z: bogatej w białko

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kotlety drobiowe z udka kurczaka 97

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Pyszne i soczyste kotlety, które robi się w kilka chwil. Składniki: 4 udka duże udka z kurczaka 200 g mąki kukurydzianej 2 jajka 200 g bułki tartej sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

R'n'G Kitchen
Gyros-owe kotlety 126

kotlety Jedliście kiedyś gyros-owe  kotlety? Warto wypróbować bo ile można jeść tradycyjne. Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego  z łopatki wieprzowej ·        Mała cebula ·        ½ torebki ryżu ·        Jajko ·        Mała papryka czerwona

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania