kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:101/338)

Domowe hamburgery 172

mięso przeszło ziołami i cebulą oraz czosnkiem. (aby nie przywierało zbyt szybko i mocno do patelni, a także by łatwiej było formować kształty dodajemy jajko i mieszamy wszystko). 2. Z mięsa formujemy "kotlety" (aby się zmieściły do bułki;-). Na rozgrzany olej wkładamy mięso, smażymy. 3. Myjemy warzywa oraz kroimy je w plasterki, cebulkę w tzw. piórka. 4. Podrzgwamy bułki

Kuchnia Pełna Pasji
Kotleciki kukurydziane z serem 241

Zapomniałam wstawić przepis wcześniej..Była sałatka makaronowa do której zużyłam połowę puszki kukurydzy ..no a drugą połowę wykorzystałam do zrobienia kotlecików ..pomysł podpatrzyłam tutaj

Moje domowe kucharzenie
schabowy w pomidorowej marynacie czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – mięso 153

Składniki: MARYNATA: koncentrat pomidorowy Pudliszki 1 łyżka, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 1 łyżka DODATKI: kotlety schabowe 4 sztuki, bułka tarta 3/4 szklanki, mąka pszenna 1/2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, buraczki konserwowe 1 słoik 300ml, natka pietruszki - ile potrzeba wszystkie składniki marynaty dobrze rozmieszać widelcem kotlety schabowe

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone kalarepki z mięsem mielonym. 214

Składniki: 3 kalarepki 0,5 kg mięso mielone 1 cebula 1 bułka namoczona w mleku 1 jajko sól, pieprz, Mięso przygotować tak, jak na kotlety mielone. Kalarepki obrać ze skórki. Odciąć czapeczkę, wydrążyć wnętrze. Pozostawić ścianki około 1 centymetra. Miąższ drobno posiekać i dodać do mielonego. Wypełnić wnętrze mięsem, ułożyć w naczyniu do zapiekania, nakryć pokrywką i piec około

Kulinarny karnet Christophera
Schabowy po indyjsku 815

indyjsku to nieco lżejsza wersja tradycyjnego schabowego, którego dość często przygotowuję na obiad. Aromatyczna panierka na schabowym zrobiona jest z mąki ryżowej i pikantnej masali (indyjska przyprawa). Tradycyjny kotlet schabowy zawsze pozostanie numerem jeden, ja jednak lubię czasami go odchudzić i nadać mu nieco orientalnej nuty. Tym razem ma cudowny bardzo aromatyczny i pikantny smak indyjskiej przyprawy masali, w której(...)masali  pęczek natki pietruszki  olej do smażenia Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml Jak przygotować kotlety z masalą? Schab rozbić cienko tłuczkiem do mięsa i oprószyć delikatnie solą, jeśli masala jej nie zawiera. Jajka roztrzepać widelcem z mlekiem i mąką ryżową oraz masalą i pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Mleko dolewać stopniowo, ma powstać

Kuchcik gotuje
DROBIOWE ROLADKI Z JARMUŻEM 152

Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 20 dag jarmużu pokrojonego 15 dag twardego białego sera: ja użyłam korycińskiego sól,pieprz ząbek czosnku 1 jajka szklanka bułki tartej olej do smażenia Wykonania: Piersi z kurczaka rozkrajamy na kotlety, delikatnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.Jarmuż obgotowujemy ok 10 minut w osolonej wodzie, po tym czasie odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość(...)dodajemy sól,pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę. Podduszamy ok 15 minut mieszając. Po tym czasie studzimy. Na każdy kotlet wykładamy porcje jarmużu ok 1,5 łyżki, na wierzch układamy plaster sera. Zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na głębokim oleju na rumiano z obu stron. Podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami

Z Majeczką w kuchni
Roladki z cukinią, porem i papryką 281

filetu z kurczaka czy ze schabu, wystarczy dodać do niego trochę warzyw i zwykły, trochę nudny kotlet zmienia swoje oblicze.    ROLADKI DROBIOWE NADZIEWANE WARZYWAMI Składniki: 1 filet z kurczaka (można także użyć schabu na 4 porcje) sól, pieprz 2 ząbki czosnku jajko bułka tarta do panierowania olej Wielkopolski rzepakowy do smażenia farsz: 1 mała cukinia 1/2 czerwonej papryki(...)oliwie zaczynając od papryki,a kiedy ta zmięknie dodajemy cukinię i pora. Farsz doprawiamy solą i pieprzem. Farsz nakładamy na kotlety, które zawijamy w roladkę, spinamy ją wykałaczką aby się nie rozpadła, a następnie moczymy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju Wielkopolskim. Przed podaniem wyjmujemy wykałaczki.   #OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski

Bon appetit mon amie
Kotlety schabowe w panierce jogurtowej 530

pomysł na inną niż zwykle panierkę do kotleta. Dodatek jogurtu i musztardy oraz moczenie mięsa w mleku powodują, że staje się ono bardzo kruche i delikatne, a panierka jest chrupiąca i pięknie rumiana.       Składniki: ok 0,5 kg schabu sól i pieprz 1 cebula 1 szklanka mleka 1 jajko 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy(...)całą noc *** *** Po tym czasie mięso wyjmujemy z mleka, osuszamy ręcznikiem papierowym i przyprawiamy z dwóch stron solą i pieprzem *** *** Do miseczki wbijamy jajko oraz przekładamy jogurt i musztardę *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Kotlety obtaczamy najpierw w mące, potem w cieście jogurtowym, a następnie w bułce tartej *** *** Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu z dwóch stron na rumiano

Blog z Apetytem
Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym 528

Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym...Aromatyczne i soczyste mięso mielone z łopatki wieprzowej.A wewnątrz smakowity farsz z jajek, natki pietruszki i koperku.Pyszna odmiana dla tradycyjnego kotleta mielonego.Idealna na ciepło jak i na zimno.Polecam!Składniki:800 g mielonego mięsa wieprzowego (u mnie z łopatki wieprzowej);1 surowe jajo;1 czerstwa zwykła bułka;2 ząbki czosnku;1 mała cebula;Mleko(...)vegeta;Majeranek.Farsz:4 jaja ugotowane na twardo;Pęczek natki pietruszki;Pęczek koperku;1 łyżka majonezu;Sól;Pieprz.Dodatkowo:Około 50 g masła;Bułka tarta;Folia spożywcza.Sposób przygotowania:Przygotować farsz. Jajka do farszu ugotować na twaro. Ostudzić. Obrać. Pokroić w drobną kostkę.Natkę pietruszki i koperek drobno posiekać. Dodać do jajek.Do farszu dodać majonez. Wymieszać.Farsz przyprawić solą i pieprzem.Przygotować masę

Gospodyni Miejska
Filety z kurczaka faszerowane szpinakiem 161

pieprz 2 garści mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku olej garść sera (u mnie czeski ser parenica - można zastąpić wędzoną mozzarellą) +jajko, mąka i bułka tarta do panierowania Sposób wykonania: 1. Mięso umyć, osuszyć, podzielić tak, aby wyszło nam 6 kotletów. Rozbić. Posolić i popieprzyć. 2. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać zmiażdżone ząbki czosnku, chwilkę podsmażyć, po czym dodać szpinak(...)popieprzyć, dusić, aż szpinak zmięknie. Zdjąć z kuchenki. Do szpinaku dodać ser starty na tarce o dużych oczkach, wymieszać. 3. Na każdego kotleta ułożyć porcję szpinaku, złożyć, spiąć wykałaczką. Mięso opanierować najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej. Usmażyć na patelni na rumiano z obu stron. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią spożywczą

Kuchnia domowa Ani
Placki ziemniaczane z mięsem 99

Świetne placki lub jak wolisz, kotlety z tartych ziemniaków i mięsa mielonego. Mała ilość składników i proste wykonania. - bez jajek - bez glutenu - bez mleka - i tylko kilka składników Czas przygotowywania:  do 30 minut Smażenie:  do 30 minut  Ilość kotletów:  u mnie 13 sztuk wielkości orzecha włoskiego Składniki: • 250 g mielonej karkówki

AniaGotuje.pl
Kotlety z Kurczaka po Hawajsku z Ananasem i Żurawiną 328

można użyć gotowej przyprawy do kurczaka) ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka odrobina mleka olej do smażenia ok. 4 plastry ananasa z puszki ok. 4 dość grube plasterki żółtego sera do zapiekania kilka łyżeczek konfitury z żurawiny Kotlet z Kurczaka po Hawajsku z Ananasem(...)Żurawiną - Sposób przygotowania: Kurczaka porcjujemy na plastry o grubości 1,5-2 cm, a następnie delikatnie rozbijamy na kotlety.  Przyprawiamy rozgniecionym czosnkiem (lub w proszku), słodką papryką, niewielką ilością soli i pieprzu. Mięso obtaczamy w mącę, następnie maczamy w rozbełtanych jajkach z ok. 2 łyżkami mleka, a na końcu obtaczamy w bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju

Słodka Strona
Kotlety mielone z mięsa z rosołu 489

sposobów jest zrobienie kotletów mielonych.     Tak przygotowane mięsko będzie smacznym i tanim sposobem na obiad. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z ziemniakami i mizerią.   Składniki: mięso z rosołu (drób, wołowina ok 700 g) 2 marchewki z rosołu 1 pietruszka z rosołu 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka bułka tarta olej do smażenia majeranek(...)czosnek obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Marchewkę i pietruszkę rozgnieść widelcem. Do mięsa dodać cebulę, marchewkę, pietruszkę, wymieszać. Dodać jajka, majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrobić. Następnie formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy z dwóch stron  na złoty kolor.  Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety jęczmienne z mięsem 120

szklance wody  z dodatkiem 1 łyżki tłuszczu. Cebulę drobno posiekać  i podsmażyć na pozostałym tłuszczu. Następnie kaszę, mięso, jajko, cebulę i natkę pietruszki wymieszać, doprawić do smaku. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron złociście

Tradycyjna Kuchnia
Schabowe pod grzybową pierzynką 146

Jest pyszne, polecam Mięso schabowe pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić schabowe i doprawić solą i pieprzem. Każdy płat mięsa zamoczyć w jajku i potem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć każdy kotlet na złoty kolor ( z obydwu stron) na bardzo dobrze rozgrzanej patelni. Oczywiście na oleju Usmażone kotlety rozłożyć na duży talerz, taki który później można włożyć

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania