kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:54/332)

Frykadelki z mięsa mielonego – jak zrazy! 82

bardzo podobne, ale robimy je z mięsa mielonego. Nie musimy żmudnie rozbijać czy spinać wykałaczką. Przygotowuje się je dość prosto, choć są oczywiście bardziej czasochłonne niż zwykłe kotlety mielone. Najważniejszy w nich jest jednak… sos. „Mięsko z sosikiem” to dla mnie kwintesencja domowego obiadu. Taki obiad przypada do gustu zarówno starszym, jak i młodszym(...)frykadelki nadziewam ogórkami kiszonymi, papryką, cebulą i pieczarkami – nie jest to jednak „zestaw obowiązkowy” – można je nadziewać dowolnie. Kotlety idealnie pasują zarówno do ziemniaków z wody, jak i do kaszy. Frykadelki z mięsa mielonego: ok. 600-700 g mielonej wołowiny lub mieszanego mięsa wołowo-wieprzowego 1 duże jajko 5 łyżek bułki tartej 5 łyżek

Poezja smaku
Nadziany mielony 86

lubi niespodzianki, nawet te małe. Dlaczego nie włożyć niespodzianki do zwykłego mielonego aby zaskoczyć naszych bliskich ? Mnie się to udało :) Dzięki małej zmianie nudny kotlet mielony wrócił do łask :) Składniki : • mięso mielone • ser żółty • masło • czosnek • mielona papryka słodka ( lub chilli) • jajko • sezam • sól Przygotowanie : 1. Mięso solimy i dodajemy jajko. 2. Formujemy kotlety

Keto Przepisy
Roladki mielone w kapuście 72

masz pomysłu na obiad, znudziły Ci się tradycyjne dania, oto przepis dla Ciebie. Kotlety mielone owinięte w kapuście, panierowane w bułce tartej. Idealne na imprezy, spotkania rodzinne. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Mielone z serem i zielonymi oliwkami 184

kotletów mielonych. Ciągnący ser i  zielone oliwki wzbogacają smak mięsa. Polecam na domowe obiady! 250 g mięsa mielonego z indyka 1 cebulka 1 ząbek czosnku 50 g żółtego sera 10 zielonych greckich oliwek (z pastą paprykową lub bez) 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki natki pietruszki (świeżej) Sól Pieprz Do miski przekładamy mięso mielone

VioletoweKucharzenie
z szynki soczyste mielone kotlety... 149

1 łyżeczka, śmietana gęsta 1 łyżka, koperek 1 pęczek, smalec 3 łyżki mieloną świeżą szynkę dokładnie wyrobić ręką z pokrojoną w kostkę cebulą, pieprzem, kucharkiem, odciśniętą z mleka bułką, tartą bułką, śmietaną gęstą, posiekanym koperkiem na kleistą masę na gorącym smalcu smażyć kotlety mielone dość grube na rumiany kolor z każdej strony następnie kotlety przykryć pokrywka

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety mielone z piekarnika 145

Lubicie kotlety mielone? Wiem, że są trochę niemodne, ale ja od czasu do czasu mam na nie ochotę. I oczywiście wtedy je robię. Tutaj trochę odchudzona wersja. 500 g mięsa mielonego cebula jajko sucha kajzerka musztarda olej sól Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Wystudzić. Bułkę namoczyć w wodzie, a kiedy

Polska Zupa
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 170

Doskonała alternatywa dla  pieczarkowych kotletów mielonych. Proste i  smaczne danie,  które może być  również idealną imprezową  przekąską. Właśnie po raz pierwszy  poczęstowano mnie  tym przysmakiem  na  małym przyjęciu  dziwiąc się, że  nigdy wcześniej  nie jadłam  faszerowanych pieczarek.  Rzeczywiście muszę przyznać, że choć pieczarki

Zakamarki mojej kuchni
kotlety mielone z cząbrem... 191

kostkę cebulę, jajka, kucharka, pieprz, cząber suszony bułkę namoczyć w mleku, następnie odcisnąć z mleka i dać do mielonego mięsa, wsypać tartej bułki, wszystko dobrze wyrobić ręką na kleistą masę na patelni rozgrzać porcję smalcu, smażyć kotlety mielone na rumiano, następnie pod przykryciem na małym ogniu dusić z 5 minut kotlety są pulchne, aromatyczne i smakują

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z indyka z cukinią i marchewką 152

pikantny – Indyk w potrawce – Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami – Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – klopsiki w sosie koperkowym Z mielonego mięsa z indyka zrobiłam pieczone kotlety z warzywami. Składniki na 12 sztuk kotletów z indyka z cukinią i marchewką 500 g udźca z indyka bez skóry 1 cukinia 1 marchew 1 mały(...)durszlaku. Pora siekamy i szklimy na łyżce oleju. Indyka mielimy w maszynce lub rozdrabniaczu, dodajemy łyżkę wody i dokładnie wyrabiamy ręką, aż mięso zacznie się kleić, mięso łączymy z tartymi warzywami, dodajemy zeszklony por, sól, pieprz i bułkę tartą, a na koniec dodajemy całe jajko i dobrze masę na kotlety wyrabiamy. Mokrymi dłońmi formujemy owalne kotlety, które układamy na blaszce

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KOTLETY MIELONE Z BURACZKAMI 112

Kotlety mielone tym razem przygotowałam z dodatkiem tartego buraczka, sera fety i czosnku. Obtoczone w sezamie i upieczone. Pyszne, niecodzienne kotlety polecam jako danie główne z warzywami, ale  idealne również do pieczywa na zimno lub ciepło(...)SKŁADNIKI :  400 g mielonego, chudego mięsa 1 średni burak 1 cebula 100 g fety 1 jajko 1 mała czerstwa bułka, namoczona i wyciśnięta sol, pieprz, papryka w proszku do smaku 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka posiekanego tymianku, odrobina kolendry sezam do obtoczenia olej do smażenia kotletów

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety mielone "pogołąbkowe" 153

sytuacji kryzysowej ,zawijamy kotlety pojedynczo w folię aluminiową i pieczemy przez 30 min w temperaturze 200°C. Składniki 100 g ryżu 250 g mielonej karkówki 1/2 pęczka koperku cebula łyżka smalcu jajko sól ,pieprz bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Ryż gotujemy al dente ,bez soli. Dodajemy do ostudzonego ryżu mięso mielone. Cebulę kroimy w kostkę ,szklimy(...)rozgrzanym smalcu. Dodajemy do całości. Mieszamy razem z posiekanym koperkiem i jajkiem do smaku doprawiamy solą i pieprzem.Formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron

R'n'G Kitchen
KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI 129

Kotlety mielone pojawiają się zapewne w każdym domu.Mój mąż za nimi przepada.Do takich kotletów pasuje mi najbardziej łopatka lub mięso wołowo-wieprzowe,wtedy są one idealnie wilgotne.Dbam również o to by je urozmaicić choćby właśnie przez dodanie pieczarek.Pychotka. Składniki: 50dag mielonego mięsa(u mnie łopatka) ok 30 dag pieczarek 1 jajko 1 cebula kula mozzarelli sól(...)dodajemy 3-4 łyżki bułki tartej,ponownie mieszamy,formujemy kotleciki.Bułkę tartą wysypujemy na talerz i dokładnie panierujemy mięsko.Patelnie mocno rozgrzewamy,wlewamy olej i gdy jest gorący smażymy kotlety na rumiano z obu stron,następnie jeszcze ok 3-4 min dusimy na wolnym ogniu by w środku ładnie doszły.Usmażone wykładamy na papierowy ręcznik

Niespełnione zdolności kulinarne
Kotlety mielone z brokułem 148

Nasz ulubiony brokuł trafił do kotletów mielonych. Mięsne kotleciki z dodatkiem brokuła są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Można podawać z różnymi dodatkami, na ciepło i na zimno. składniki: 500 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 1 brokuł ( ok 400 g różyczek ) 1 jajko 1 bułka kajzerka namoczona w mleku sól,pieprz bułka tarta do panierowania olej(...)miękki, prawie się rozpadać. Ugotowanego brokuła dobrze osączyć i wystudzić. Następnie brokuła przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać mięso mielone, odciśniętą bułkę i jajko. Masę dokładnie wyrobić, do smaku doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kotlety, u mnie wyszło 10 sztuk. Panierować w bułce tartej. Smażyć na ciemnozłoty kolor z obu stron

Monia miesza i gotuje
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym 53

obiady z bakłażana, to z pewnością godna uwagi alternatywa dla dużo bardziej popularnej u nas cukinii. Jak zrobić bakłażana faszerowanego mięsem mielonym w piekarniku? Zapraszamy na przepis! Bakłażan faszerowany mięsem mielonym Składniki bakłażan: 3 szt. mięso mielone z łopatki wieprzowej: 500 g cebula: 2 szt. papryka: 1 szt. mozzarella kostka: 150 – 200 g przecier pomidorowy(...)jeszcze na chwilę do piekarnika, aby ser się rozpuścił. Podajemy na gorąco. Zapraszamy również do sprawdzenia innych naszych przepisów na pyszne obiady z mięsem mielonym. Pyszna jest papryka faszerowana mięsem mielonym oraz kotlety marmurkowe, czyli mielone inaczej . Polecamy też kotlety pieczone pod pierzynką , a także szwedzkie klopsiki Kottbullar . Zobacz również przepis na cukinię z mięsem

Kuchnia Na Wypasie
KOTLETY MIELONE W WAFLU 165

200g pieczarek bułka tarta do panierki olej do smażenia dodatkowo do masy mięsnej zielenina: natka lub koperek Wykonanie: Mięso mielone wyrabiamy tak samo jak na tradycyjne, klasyczne kotlety mielone. Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami (u mnie sól, pieprz, papryki, majeranek) oraz dodajemy jajko. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Na oleju podsmażamy najpierw cebulę, dodajemy posiekany

Walijskie Pichcenie