kotlety kapusty - 500 przepisów (strona:23/34)

sajgonki z mięsem mielonym i grzybami mun 297

Jest to zajęcie bardzo odmienne niż tłuczenie mięsa na kotlety. Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy - 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy

Pieprzyć z Fantazją
POTRAWKA z MIELONEGO INDYKA i KAPUSTY PEKIŃSKIEJ oraz OWOCOWA SALSA 139

patelni w panierce i podawać w postaci nudnego kotleta mielonego. Wystarczy trochę warzyw, owoce i można zupełnie odczarować mielone mięso, które w tej odsłonie będzie stanowić podstawę kolorowego dania, które zachwyci wymagające podniebienia. Z jednej strony łatwe w przygotowaniu, z drugiej nieoczywiste. Takie dania lubię najbardziej. Do potrawki użyłam kapusty pekińskiej i warzyw korzeniowych (seler, marchewka), a jako dodatek absolutnie

Dietolog
Bliny z farszem 150

ugotować) lub pieczarek(poddusić) Łyżka oleju, sól, pieprz  Kapustę i grzyby przepuścić przez maszynkę, przyprawić. Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostudzeniu obrać, przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajko, posolić i wyrobić ciasto. Z ciasta formować większe placki, kłaść na każdym łyżkę wybranego farszu, utoczyć kulę, następnie rozpłaszczyć w formie kotleta. Smażyć w rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówkami i sosem

Praktyczna pl
sajgonki z mięsem mielonym i grzybkami mun 167

zajęcie bardzo odmienne niż tłuczenie mięsa na kotlety :D Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy - 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam

Pieprzyć z Fantazją
Kotlety siekane 136

małym ogniu. Tu UWAGA - większe prawdopodobieństwo rozwalenia się kotletów przy obracaniu. Potrzebne wtedy dwie łopatki do obracania. Jednak ja często RYZYKUJĘ ;) i korzystam z tej wersji. Wersja dłuższa- na około godzinę odkładam mieszankę do lodówki i dopiero potem smażę na patelni. Rzadko ale czasem tak robię. Dobrze smakują z sałatką z kapusty pekińskiej oraz ziemniaczkami. Smacznego

Justa próbuje gotować
Wegańskie kotleciki z czerwonej soczewicy #18 191

Wszystko razem mieszamy. Jeżeli nasze ciasto na kotlety okaże się zbyt luźne, warto dosypać bułki tartej.  5. Kotleciki udaje się z łatwością formować. Lubię obtaczać je w bułce tartej. 6. Następnie smażymy je na złoty kolor i podajemy tak jak lubimy najbardziej. U nas z tłuczonymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Smacznego

Kawa z mlekiem
Short: Odkwaszanie organizmu 138

organizm. Bardzo mylna skojarzenie. Sok z kapusty kiszonej (np. filiżanka) może zneutralizować zakwaszenie organizmu wynikające z wypicia filiżanki kawy.     Wszelkie kiszone dodatki nie tylko mają funkcje zmiany pH żołądka na bardziej kwasowe by lepiej trawiły się białka, ale dodatkowa rola takiego produktu to spowodować odkwaszenie organizmu wynikające ze zjedzenia przykładowego kotleta

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Dania obiadowe 189

Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM

W kuchennym oknie Ewy
Hamburger bardzo domowy 132

dolnej ułożyć kotlet i dodatki:-plaster żółtego sera, -cieniutkie plasterki cebuli, -grubsze plastry pomidora......i polać keczupem. Przykryć górną częścią bułki i...można zajadać.To jest moja, skromna wersja hamburgera. Powinnam dodać jeszcze ogórek konserwowy i sałatę, ale dodałam to, co miałam pod ręką :) Podałam z surówką z kapusty białej, marchwi i szczypioru oraz

Codzienna kuchnia niecodzienna
Gołąbki bez kapusty lub kotlety a'la gołąbki 202

sycący obiad. Zapraszam! Gołąbki bez kapusty Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 torebka ryżu 2 jajka średnia cebula papryka ostra i słodka łyżeczka majeranku 1 kostka rosołowa sól, pieprz bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Mięso dokładnie wymieszać z ugotowanym i przestudzonym ryżem, jajkami, przyprawami i cebulą poszatkowaną drobno. Uformować średniej wielkości kotlety, obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć

Tagebuch po polsku
Roladki schabowe z pieczarkami i ogórkiem kiszonym 172

cebulą.6. Na każdy kotlet nakładać farsz, zwinąć roladki.7. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, kłaść roladki złączeniem do dołu jedna obok drugiej. Zrumienić z każdej strony, podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i dusić jeszcze chwilę, aż mięso będzie miękkie.8. Roladki podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz surówką z młodej kapusty.  Smacznego!!!Przy okazji zachęcam

Kuchnia domowa Ani
Zupa pomidorowa 123

Była już mizeria, kotlety mielone, naleśniki w wielu wersjach, a dzisiaj pora na zupę pomidorową. Najchętniej jem pomidorówkę z makaronem, ale czasami i z ryżem. To jedna z najpopularniejszych zup. Latem warto przygotować taką zupę ze świeżych pomidorów.  Zupa pomidorowa Składniki: 4 skrzydełka z kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki 200 g przecieru pomidorowego kawałek kapusty włoskiej kawałek selera sól

Moja smaczna kuchnia
Karkówka z cebulą 168

mięska surówkę z kapusty pekińskiej z rzodkiewką   , którą ja przygotowałam również do tego dania. Oczywiście ziemniaczki pieczone lub takie z wody. Pyszny obiadek. Składniki 700 g karkówki wieprzowej bez kości 4 duże cebule 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz papryka słodka papryka ostra Mięso pokroić na grubsze plastry, a następnie je lekko rozbić. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem

O kuchni z uczuciem
Mega kotlety a’la gołąbki 101

false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy, sparzamy. Grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni przysmażamy drobno pokrojony boczek, dodajemy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Mieszamy w misce z ugotowanym ryżem i mięsem, doprawiamy farsz papryką, majerankiem, tymiankiem, cząbrem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki przekładamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tarką i dokładnie wyrabiamy. Z farszu formujemy kotlety, podsmażamy na rozgrzanym oleju

R'n'G Kitchen