Sznycle wieprzowe duszone z cebulką

Sznycle wieprzowe duszone z cebulką

Sznycle wieprzowe duszone z cebulką

Dzisiaj przepis na tradycyjne polskie danie - duszone sznycle z szynki wieprzowej. Mistrzynią w ich wykonaniu była moja Mama. Świetnie pasują do kaszy gryczanej, choć ja jem je tylko z warzywami. Mięso w tej wersji jest bardzo miękkie, samo wręcz rozpada się po dotknięciu widelcem :-)  Zapraszam Sznycle z szynki wieprzowej duszone z cebulką Składniki: 1 kg mięsa z szynki wieprzowej (lub gotowe sznycle dla leniwych :-) 2 cebule sól pieprz 2 liście laurowe słodka papryka - 2 łyżeczki cząber (ok.1/2 łyżeczki) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marta próbuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję