kotlet - 10609 przepisów (strona:133/708)

Paluchy drobiowe z pieczarkami 192

wykonane z mięsa indyczego z dodatkiem pieczarek, obtoczone w panierce z płatków kukurydzianych. Pyszne, delikatne w smaku mięsko w środku i chrupiąca panierka na zewnątrz. Dodatek pieczarek wzbogaca smak kotletów, dzięki temu są naprawdę rewelacyjne. Kotlety mielone to bardzo popularne danie w kuchni polskiej. Jednak wystarczy kilka prostych modyfikacji, by danie stało się bardziej oryginalne i przyciągneło uwagę gości oraz(...)domowników. Po pierwsze zamieniamy mięso wieprzowe na drobiowe, po drugie do mięsa dodajemy pieczarki, po trzecie nadajemy kotletom kształt paluchów i na końcu panierujemy je w płatkach kukurydzianych zamiast bułki tartej. Prawda, że proste? A efekt końcowy zaskakująco smaczny... Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 300 g pieczarek 1 cebula 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej sól, pieprz

Kuchnia MagdaLeny
Wege kotlety z kaszy gryczanej i czerwonej fasoli 147

było dobre! Słuchajcie, nie wiem czy mi uwierzycie, ale nigdy nie jadłam tak dobrych wege kotletów jak tych z kaszy gryczanej i czerwonej fasoli. Dorzuciłam sobie dodatkowo tofu, słonecznik, no i poszły. Testowałam zarówno pieczone w piekarniku, jak i na patelni, i te z piekarnika są o wiele lepsze. Nie rozwalają się, idą ... Czytaj dalej Wege kotlety z kaszy gryczanej(...)czerwonej fasoli Artykuł Wege kotlety z kaszy gryczanej i czerwonej fasoli pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Kotlety boczkowo- rybne z kapustą po cygańsku 195

pieprzem i dusimy. Boczek, rybę i cebulę mielimy. Brokuł i paprykę kroimy na małe kawałki. Dodajemy jajko, trochę soku z cytryny,  przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i smażymy do lekkiego zrumieniania. Do podduszonej kapusty dodajemy posiekane pomidory, śmietanę i koncentrat. Mieszamy. Do naczynia żaroodpornego przekładamy kapustę, na górę układamy kotlety i zapiekamy w 180C do zrumienienia(...)kapusty i kotletów. Smacznego Makro w 100g 146 kcl B- 6g  T-12g W-2g Makro w porcji 273g

serzmiesem
Kotecki mięso-warzywne z cukinią. Zdrowsza wersja mielonych. PRZEPIS 465

Latem jakoś mniej objadamy się mięsem, więc, gdy koleżanka powiedziała, że ma przepis na pyszne mielone z cukinią, od razu go sobie zanotowaliśmy. Super pomysł na bardziej zdrową wersję kotletów. Przepis na kotlety mięsno-warzywne z cukinią Składniki: pół kilograma mielonej wieprzowiny, 1 cukinia, 1 marchewka, 1 cebula, ząbek czosnku, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej plus bułka do panierowania(...)sól, pieprz, olej do smażenia. Jak zrobić kotlety mięsno-warzywne z cukinią? Cebulę, cukinię i marchewkę zetrzyj na grubych oczkach, czosnek posiekaj, wszystko przesmaż na odrobinie oleju – najpierw odparowując wodę, którą puści cukinia. Mięso przełóż do miski, dodaj przesmażone warzywa, jajko, bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wyrób dłońmi. Z masy formuj płaskie kotleciki, każdy obtocz w bułce

Kulinarna Polska
Kotlety z kaszy jęczmiennej 176

Takie małe urozmaicenie, czyli kotlety z kaszy jęczmiennej. Danie trochę bardziej kaloryczne jak sama kasza ugotowana kasza, ale smakują naprawdę wyśmienicie. Składniki: 200 g kaszy jęczmiennej 2 jajka 1 duża cebula 1/2 szklanki bułki tartej przyprawy: sól, pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia Przepis: Kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu, Cebulę drobno posiekać i zeszklić, W dużej misce(...)wymieszać ugotowaną kaszę z cebulą, bułką tartą i przyprawami, Formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej, Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Artykuł Kotlety z kaszy jęczmiennej pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
Sznycel po wiedeńsku 128

orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Zaraz po polskim schabowym, jeden z najlepszych kotletów „rozbijanych”. Tym razem udało nam się dorwać wysokiej jakości, cielęcinę. Udało rozbić się mega cienko. Do tego podaliśmy sałatkę ziemniaczaną. Obiad gotowy jest w 30 minut. Składniki: 4 kotlety cielęce(...)pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso oczyszczamy, kroimy na kotlety. Bardzo cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano, na oleju z masłem

R'n'G Kitchen
Kotlety pożarskie 137

Potrawa pochodząca z Rosji, w Polsce podawana w barach mlecznych w PRL-u. Nazwa pochodzi od karczmarza o nazwisku Pożarski, który takie kotlety podawał w swojej karczmie. Na początku miały formę zmielonego drobiowego mięsa, uformowanego na kształt udka na kostce z kruczaka. Dziś proponuję nieco bardziej elegancką wersję. Kotleciki są delikatne i pulchne. Smak wzbogaciłam prawdziwym masłem, a puszystość uzyskałam(...)sprawą ubitych białek, które dodałam do potrawy. Kotlecikami będą zajadać się zarówno dzieci jak i dorośli. Na 9 dość dużych kotletów 600 g piersi z kurczaka   1 czerstwa kajzerka 1 szklanka mleka 1/2 pęczka zielonej pietruszki 1 kopiata łyżka masła 2 jajka L sól, pieprz olej do smażenia bułka tarta do panierowania  Mięso z piersi zmielić w maszynce

Krylowa Kuchnia
Kotlety z fasoli i kiszonej kapusty 151

Świetna propozycja na bezmięsny obiad. Rewelacyjne w smaku kotlety z białej fasoli i kiszonej kapusty. Dodatek kiszonej kapusty sprawia że kotleciki nabierają fajnego wyrazistego smaku. Świetnie smakują z pikantnym dipem lub np. sosem koperkowym lub pieczarkowym. 240 gramów białej fasoli wcześniej ugotowanej lub z puszki  200 gramów kiszonej kapusty 1 mała cebulka ok.50 gramów 1 łyżka bułki tartej(...)kapustę kiszoną, mąkę, bułkę tartą, jajko, koperek oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na jakieś 10/15 minut Na patelni rozgrzać tłuszcz do smażenia. Z przygotowanej masy fasolowej formujemy kotlety najlepiej to robić lekko zwilżonymi dłońmi masa wtedy nie będzie się kleić do rąk, od razu obtaczamy w bułce tartej i przekładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu

Andzia Pichci
Kotlety siekane z pak choi i pieczarkami 130

Kupiłam w markecie chińską kapustę  pak choi bez jakiegoś szczególnego pomysłu na nią. I tak sobie leżała kilka dni  aż postanowiłam ją wykorzystać do siekanych kotletów jako że miałam też odkrojone kawałki fileta z kurczaka, dołożyłam pieczarki cebulę i  tak powstał pyszny obiad. Ale jeżeli nie macie akurat pod ręką kapusty pak choi to można zastąpić każdą(...)pokrojonego wcześniej  fileta z kurczaka. Następnie dodajemy mąkę i jajko, całość mieszamy i odstawiamy na jakieś 10/15 minut. Na patelni rozgrzać tłuszcz i łyżką nakładamy masę na kotlety, formujemy podłużny placek i  smażymy na złoty kolor z każdej strony  ( postępujemy tak jak np. przy plackach ziemniaczanych) Usmażone kotlety odkładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu

Andzia Pichci
KOTLETY PRZEMYTNIKA 😉 8464

Wszystkiego dobrego, zdrowego i smacznego w Nowym Roku! Kotlety przemytnika albo kotlety przemytnicze, ponieważ niecnie przemycają dużą ilość warzyw i są na dodatek pyszne! 😋 Smakowały też bardzo mojej Teściowej, która nie zawsze przepada za kulinarnymi eksperymentami 😉😄 Dodatkowym bonusem jest to, że są prawdopodobnie również w miarę FIT, co bardzo istotne po Świętach i w obliczu noworocznych postanowień 😎 Nazwane zostały "kotletami

Cytryna&Co.
Kotlety cielęce w sosie cebulowo czosnkowym 101

bidi-language:#0400;} Czasami ciężko zadowolić rodzinę jakimś „wytwornym” daniem. Nie jest to danie na co dzień, wiadomo. Kasa też jest ważna. Czasami warto zaszaleć. Nie pożałujecie.  Składniki: Kotlety: 500 g cielęciny 2 kajzerki 3 jajka 5 łyżek masła 1 szklanka bułki tartej 2 szklanki mleka sól Sos: 2duże cebule 1 główka czosnku 600 ml wrzątku 1 łyżka masła(...)usuwamy twardsze części). Odciskamy. Łyżkę masła ucieramy z dwoma żółtkami na gładko. Dodajemy namoczoną bułkę. Wyrabiamy do uzyskania pulchnej masy. Dodajemy mięso i znowu dokładnie mieszamy i solimy. Formujemy kotlety w kształcie krokietów. Obtoczamy je w bułce tartej , potem w rozbełtanym jajku i ponownie w bułce. Smażymy na klarowanym maśle do uzyskania złotego koloru. Cebule i czosnek siekamy, smażymy

R'n'G Kitchen
Jogurtowo-czosnkowe kotleciki drobiowe 410

Jogurtowo-czosnkowe kotleciki drobiowe Kruche, soczyste i chrupiące kotlety z piersi kurczaka. Bardzo aromatyczne. Ciekawy pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: 2 filety z kurczaka 1 jajko 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki mąki 1 szklanka bułki tartej Przyprawy: 1 płaska łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki(...)ponownie dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Rozbite mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i odstawiamy na około pół godziny *** *** Po tym czasie kotleciki obtaczamy kolejno w bułce tartej *** *** Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu z dwóch stron na rumiano *** *** Po zdjęciu z patelni mięso odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY

Blog z Apetytem
Wiejskie kotlety mielone 208

Wiejskie kotlety mielone Trochę inne niż tradycyjne, bo z dodatkiem kapusty, cebuli oraz natki pietruszki, ale zapewniam, że bardzo smaczne i aromatyczne. Dzięki dodatkom warzywnym mięso jest bardziej soczyste i miękkie. Polecam spróbować!     Składniki: 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 bułka namoczona w mleku przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek(...)PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Wiejskie kotlety mielone pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kotlet z kani a’la schabowy 154

Sezon grzybowy w pełni, dlatego też bardzo ciekawą alternatywą dla zwykłych oklepanych kotletów schabowych mogą być kotlety z kani. Proste w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 kanie 2-3 jajka bułka tarta sól pieprz olej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Kapelusze grzybów należy oczyścić i doprawić solą i pieprzem. Do garnka wbijamy 2-3 jajka (mieszamy(...)moczymy w nich nasze kanie, a następnie panierujemy je w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smażymy na oleju z dwóch stron, aż do momentu uzyskania złocistego koloru. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Mielone z płatkami owsianymi 248

wolę jednak smak tych tradycyjnych. Ale dla osób na diecie, lub tych wszystkich, którzy nie mogą jeść kurzych jajek, myślę, że takie kotleciki mogą być ciekawą alternatywą. Na 6 kotletów: 500 g mielonego mięsa drobiowego lub wieprzowego z szynki 1 duża cebula 2 czubate łyżki płatków owsianych (w oryginale błyskawiczne, ja dałam górskie) 1 mały ząbek czosnku sól, pieprz oliwa(...)przeciśnięty przez praskę czosnek oraz namoknięte płatki owsiane. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy z mięsnej masy okrągłe kotleciki, lekko je spłaszczamy. Kotlety smażymy na rozgrzanym na patelni oleju, tylko do lekkiego zrumienienia. Następnie kotlety przekładamy na blaszkę do pieczenia lub do żaroodpornego naczynia i dopiekamy przez około 20-30 minut w piekarniku

Smaki Na Talerzu