kotlet z kaszy jaglanej - 707 przepisów (strona:31/48)

Wieprzowina z warzywami w sosie worcester shire 285

już wieprzowina w postaci szynki w sosie i kotleta schabowego. To polecam Wam przygotowanie mojej wieprzowiny z warzywami w aromatycznym imbirze i sosie worcestershire . Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. To idealna receptura na szybki i smaczny obiad. Przygotowane danie możecie serwować z kaszą kuskus, ryżem lub kaszą jaglaną. Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 2 osób Koszt

kulinarnyJa
Kotlety z ciecierzycy 174

możecie go podać też maluszkom w wersji mniej doprawionej. Taki kotlecik świetnie się sprawdzi przy rozszerzaniu diety metodą blw. Składniki: 200 g ciecierzycy (u mnie od Skworcu) 1/3 szklanki kaszy jaglanej 1 jajo 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 marchewka 2 łyżki natki pietruszki (u mnie mrożona) 1-2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka kuminu (kminu rzymskiego) po 1/2 łyżeczki(...)ponad poziom ciecierzycy), następnie wylewamy wodę w której się moczyła, wlewamy świeżą i gotujemy ok 40 minut pod przykryciem. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem, zalewamy 2/3 szklanki wody i gotujemy pod przykryciem aż kasza wchłonie całą wodę. Ugotowane ciecierzycę i kaszę blendujemy lub mielimy w maszynce, jak komu wygodniej byle by je rozdrobnić na gładką papkę. Ja zostawiłam sobie trochę wody

Cynamonowe szczęście
Placki jaglano-brokułowe 110

kaszę jaglaną, której dawno nie pisałam na blogu. Połączyłam ją z brokułem i intensywnymi w smaku i zapachu ziołami. Podałam do nich wyrazistą w smaku wytrawną surówkę owocową. Składniki (na 12 placków): 150 ml kaszy jaglanej ok. 200 g brokuła 15 igiełek świeżego rozmarynu cebula pół łyżeczki chili w proszku łyżka zielonej czubrycy sól pieprz olej do smażenia Kaszę wypłukać(...)połową kaszy jaglanej zmiksować na gładką masę. Zieloną masę połączyć z resztą kaszy jaglanej. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do masy jaglanej. Rozdrobnić igiełki rozmarynu i też dodać do masy jaglanej. Masę doprawić pieprzem, zieloną czubrycą i chili. Wszystko dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Mokrymi rękoma formować placki jak kotlety mielone. Placki smażyć

Weekendy w domu i ogrodzie
Lekkie kotleciki z kalafiora 166

brzmi zbyt idealnie? Wcale nie. Takie są właśnie kotlety z kalafiora - mój ostatni kulinarny hit. Minimum składników potrzebnych do przygotowania tego dania dodatkowo zastąpiłam ich zdrowszymi odpowiednikami: masę zagęszczam mąką orkiszową a przed smażeniem obtaczam kotleciki w pełnoziarnistych płatkach kukurydzianych. Dodatkiem mogą być młode ziemniaczki z koperkiem lub kasza jaglana lub kuskus

Milion Smaków
Komosa ryżowa – quinoa jak gotować oraz własciwości 158

prostu odmiana kaszy. Taka sama jak kasza jaglana, jęczmienna czy gryczana. Poniżej wrzucam przepis na podstawowe gotowanie tej kaszy. Jednak jest ona na tyle wdzięcznym produktem, że nie musicie zastępować nią w diecie jedynie kasz, makaronów czy ryżu. Doskonale sprawdzi się jako baza ciastek, deserów, zup czy sałatek a nawet kotletów. Eksperymentujcie i dzielcie się swoimi przepisami na komosę. Dlaczego

Mieszam w Garnku
Śniadanie angielskie – fasolka, boczek i jajko sadzone 294

Śniadanie angielskie to najczęstsza forma podania śniadania w hotelach. Prosto, smacznie i w takim wypadku każdy będzie w stanie wybrać coś dla siebie, więc hotel ma

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jaglane klopsiki z oliwkami 223

O ile dawniej nie przepadałam za oliwkami, o tyle obecnie mogłabym jeść je nieustannie. W swoim niezaspokojonym apetycie na oliwki postanowiłam uczynić z nich wnętrze wegańskich

Even Better Food
Fasolowe burgery z kukurydzą i papryką 145

fasoli zmiksować blenderem na pastę, wymieszać z kaszą jaglaną, cebulą, jajkiem. Dodać płatki owsiane, olej, koncentrat, przyprawy, posolić do smaku. Paprykę pokroić w kostkę. Pozostałą fasolę posiekać. Paprykę, kukurydzę i fasolę dodać do masy, wymieszać. Piekarnik nagrzać do 190stC. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Zwilżonymi dłońmi nabierać porcje masy i formować kotlety, obtoczyć w sezamie i wyłożyć na blachę. Burgery

Obiad gotowy
Kotlety z batatów i jarmużem 170

blendujemy z ugotowaną kaszą jaglaną. Przekładamy do miski i dodajemy pokrojoną w bardzo malutką kostkę szalotkę, czosnek, posiekaną pietruszkę zieloną, koperek, jarmuż pieprz, sól, olej ryżowy, mąkę,  prażony słonecznik, pastę tahini, pieprz i sól i dokładnie mieszamy.  Ze względu na to że nie chciałam dodawać więcej mąki, kotlety średnio dały się uformować.  Kotlety układamy na blaszce

Łycha smaków
Burgery buraczane z quinoa i jaglanej z krążkami cebulowymi 242

Jak przekonać każdego, że kuchnia roślinna jest super? Przygotować mu super wypasionego burgera! Wegańskie burgery za każdym razem zaskakują nie tylko składem kotleta, ale też dodatkami

wegetalerze
CZULENT DANIE JEDNOGARNKOWE 279

CZULENT to tradycyjna potrawa kuchni żydowskiej.  To bardzo wolno gotowany (duszony) gulasz, przyrządzany z koszernego mięsa,  z fasolą,ciecierzycą, ziemniakami,cebulą, kaszą jęczmienną lub

potrawyregionalne
Jaglane klopsiki z oliwkami 115

O ile dawniej nie przepadałam za oliwkami, o tyle obecnie mogłabym jeść je nieustannie. W swoim niezaspokojonym apetycie na oliwki postanowiłam uczynić z nich wnętrze wegańskich

Even Better Food
Placuszki warzywno-jaglane 224

Przekładamy do miski  dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną - mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i papryką Dodajemy jajka ugotowane na twardo, jedno jajko surowe oraz dwie łyżki bułki tartej - wszystko mieszamy dokładnie ręką, delikatnie dociskając aby masa się zlepiła Na tej samej patelni, na której smażyliśmy warzywa, smażymy placki na złoty kolor - jak kotlety mielone Przekładamy na ręcznik papierowy

Szczęśliwa kuchnia
Placuszki warzywno-jaglane 229

Przekładamy do miski  dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną - mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i papryką Dodajemy jajka ugotowane na twardo, jedno jajko surowe oraz dwie łyżki bułki tartej - wszystko mieszamy dokładnie ręką, delikatnie dociskając aby masa się zlepiła Na tej samej patelni, na której smażyliśmy warzywa, smażymy placki na złoty kolor - jak kotlety mielone Przekładamy na ręcznik papierowy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com