kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:23/170)

Schabowy - marynowany 199

schabowe marynowane, ale tym razem za radą Kaś do marynaty dodałam majonez..Takie marynowanie to świetny sposób....kotlety wyjmujemy z marynaty i smażymy w dowolnej chwili bez dodatkowej pracy przy panierce itp. 1,20 kg schabu  sól i pieprz Marynata: 3 jajka  3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej  2 ząbki czosnku  2 łyżki ketchupu  1 łyżka

Moje domowe kucharzenie
wspaniałe kotlety z kaszy jaglanej z jajkami 163

nią rozstawać :-) Z kaszy jaglanej można zrobić wiele pysznych dań, np. faszerowane warzywa, knedle,placuszki, potrawki i inne.  Ja dziś zapraszam Was na wspaniałe kotlety zrobione na bazie kaszy jaglanej i jajek ugotowanych na twardo. Są wspaniałe jako dodatek do obiadu, i są też zdrową alternatywą kotletów mielonych czy tym podobnych. Bardzo Wam je polecam, są wspaniałe same(...)łyżki mąki pszennej -6 łyżek bułki tartej -3 małe cebulki lub 1 duża -trochę grzybów lub pieczarek  -1 jajko (surowe) -łyżka masła -2 duże ząbki czosnku  dodatkowo olej i bułka tarta do obtaczania kotlecików. Przygotowanie kotletów rozpoczynamy od ugotowania kaszy jaglanej. Ja kupuję kaszę w woreczkach-jak ryż. Gotujemy około 15 minut. Następnie dokładnie odcedzamy z wody

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
młode ziemniaki z czosnkiem, kotletem schabowym i mizerią na obiad... 211

Składniki: ziemniaki młode 1 kg, olej rzepakowy 1/2 szklanki, ząbki czosnku 1 główka, papryka ostra mielona 3/4, kotlety schabowe 5 małe, panierka do kurczaka Prymat, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy - ile potrzeba, sos sałatkowy do mizerii Prymat 4 łyżeczki, jogurt naturalny 1 szklanka, ogórek zielony 2 sztuki, szczypiorek 1 pęczek młode ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odlać(...)sito, pokroić w plastry i na gorącym oleju je usmażyć dodać w trakcie obrane ząbki młodego czosnku, paprykę ostrą i podsmażać do podrumienienia się ziemniaków kotlety schabowe rozbić, namoczyć je w roztrzepanym jajku i obtaczać w panierce Prymat-u smażyć je na rumiano z każdej strony na gorącym oleju ogórki zetrzeć na tarce do ogórków i wymieszać je z sosem

W Mojej Kuchni Lubię
wyborne kotlety z leszcza 196

składniki dla czterech osób 1 kg filetów z leszcza 1 cebula pół  bułki 1 łyżka masła szczypta granulowanego czosnku pieprz, sól pół pęczka naci pietruszki 2 jajka olej do smażenia kotletów sposób przygotowania Rybę dokładnie myjemy, kroimy na kawałki  i mielimy w maszynce do mięsa razem z wcześniej  namoczoną ( w wodzie, lub w mleku) i  odciśniętą(...)pietruszki i całość smażymy jeszcze minutę. Teraz do mięsa  wbijamy jajka, dodajemy szczyptę czosnku, cebulę z patelni, solimy, oraz pieprzymy i całość wyrabiamy na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy olej ( nie za dużo), z   masy w dłoniach formujemy niewielkie kotlety i smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety posypujemy pozostałą

Miód i pieprz
KADINBUDU KÖFTE, czyli panierowane kotlety z wołowiny 139

Pyszne kotleciki z mielonego mięsa. Proporcje na 8 kotletów. Smacznego! Składniki 300 g mięsa mielonego wołowego 1 żółtko 1½ łyżki ryżu 2 łyżki posiekanej natki 1 średnia cebula sól pieprz Składniki (panierka) mąka 2 jajka (bez jednego żółtka) olej do smażenia Przygotowanie Ryż ugotować w posolonej wodzie i odsączyć. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Połowę mięsa wrzucić na patelnię razem(...)drugą połową mięsa, żółtkiem, natką i przyprawić. Ugnieść wszystko. Przykryć i schować do lodówki na co najmniej 30 min. Wyjąć mięso i formować owalne kotlety. Obtoczyć je najpierw w mące, a potem w jajku. Smażyć na patelni do zrumienienia. Artykuł KADINBUDU KÖFTE, czyli panierowane kotlety z wołowiny pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Kotlety à la pizza 2119

ostatnio przygotowuje same mięsne smakołyki typu kurczak faszerowany, czy też kotlety à la pizza. Kotletów do tego dania nie panierujemy w bułce tartej, jak w tradycyjnych kotletach schabowych, tylko w mące, jajku i ponownie w mące, potem je smażymy na głębokim tłuszczu. Jak w przypadku pizzy możemy zrobić na usmażonych kotletach obkład  z tego co mamy pod ręką, tym razem(...)paprykę i trzymamy chwilkę aż papryka straci surowość. Doprawiamy solą i pieprzem . Studzimy.Schab panierujemy w mące, roztrzepanych jajkach i ponownie w mące. Smażymy z obu stron na złoto w głębokim tłuszczu. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Na powierzchni usmażonych kotletów układamy farsz z pieczarek, cebuli i papryki,  posypujemy startym serem.Układamy usmażone kotlety na blaszce, wstawiamy do piekarnika

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety z komosy ryżowej (quinoa) i jajek 162

razu przypadły do gustu. Idealnie komponują się ze świeżymi warzywami, ulubionym sosem, a w moim przypadku - zajadałam się nimi bez żadnych dodatków.  Polecam! (około 7 sztuk) Kotlety: 100g quinoa 2 jajka ugotowane na twardo 1 jajko świeże 1 cebula (średnia)  1-2 łyżki bułki tartej (bezglutenowej, ew. skrobi kukurydzianej/ziemniaczanej) 3-4 łyżki posiekanego szczypiorku sól (użyłam himalajskiej(...)misy malaksera, dodać jajka ugotowane na twardo i zmiksować - ale nie na jednolitą masę (tak aby były widoczne kawałki jajek). Całość połączyć z resztą składników i dokładnie wyrobić - już za pomocą dłoni. Z powstałej masy uformować okrągłe kotlety które należy układać na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć z obu stron na złoty kolor. (*) Komosę należy opłukać pod bieżącą wodą (czasami

Di gotuje
Kotlety Rybne (Medaliony Rybne) 368

obiad. Kotlety rybne są bardzo proste w przygotowaniu, a jednoczenie bardzo smaczne i z pewnością znajdą swoich wielbicieli wśród domowników. Kotlety Rybne (Medaliony Rybne) - Składniki : ok. 500 g filetów z białej ryby 2-3 łyżki bułki tartej duże jajko koperek pietruszka pieprz(...)sól  (lub ewentualnie można użyć gotowej przyprawy do ryb) 2-3 łyżki bułki tartej dodatkowo: ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka + odrobina mleka olej do smażenia Kotlety Rybne (Medaliony Rybne) - Sposób przygotowania: Rybę mielimy (lub drobno siekamy), dodajemy jajko, po szczypcie przypraw, bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy. Z masy rybnej formujemy niewielkie kulki, które

Słodka Strona
Kotlety z indyka w kokosowej panierce 183

panierce by danie nabrało całkiem nowego smaku. Naszą propozycją jest dosypanie do zwykle używanej bułki tartej nieco wiorków kokosowych! Kotlety nabieraja wowczas całkiem nowego, orginalnego smaku. Czas przygotowania: 15minut Składniki: piersi z indyka bułka tarta wiórki kokosowe jajko sól i pieprz 20g margaryny Piersi z indyka rozbijamy tłuczkiem. W miseczce rozbijamy jajko. Na talerzyku mieszamy bułkę tartą z wiórkami(...)patelni rozgrzewamy nieco margaryny. Piersi  z indyka solimy i posypujemy  pieprzem z obu stron. Następnie maczamy w jajku i panierce, następnie ponownie w jajku i panierce. Smażymy kotlety na rozgrzanej patelni uważając by panierka się nie przypaliła. Gotowe kotlety podajemy z ziemniakami lub ryżem

Kolizje Smaków
Schab zapiekany pod pierzynką z pieczarek i sera 233

Przepis na nieco odmienne od tradycyjnych schabowych pyszne kotlety z pieczarkami i serem żółtym. Składniki: 4 – 5 kotletów schabowych bez kości 180 g pieczarek cebula jajko 200 g sera żółtego sól, pieprz pieprz ziołowy, papryka wędzona, przyprawa do gyrosa papryka ostra (opcjonalnie) Przygotowanie Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy je pieprzem ziołowym, paprykami i przyprawą do gyrosa. Odstawiamy do lodówki(...)oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Oba składniki podsmażamy na patelni i odstawiamy do wystygnięcia. Pieczarki z cebulą przekładamy do miseczki, dodajemy jajko, starty ser żółty, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie. Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie olejem, układamy w nim kotlety, a na nie wykładamy masę z pieczarek i sera. Zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180º C przez około godzinę

e-PrzepisyKulinarne
KOTLET DE VOLAILLE Z ZIEMNIAKAMI I BURACZKAMI 481

użyłam bułki tartej z siemieniem lnianym) 2 roztrzepane jajka SKŁADNIKI NA BURACZKI: 3-4 ugotowane buraki średniej wielkości 0,5 cebuli sól, pieprz i cukier do smaku  sok z cytryny lub ocet do smaku 1 łyżka oleju (opcjonalnie, ja nie dodaję) DODATKOWO: ugotowane ziemniaki (ilość według uznania) WYKONANIE: KOTLETY DE VOLAILLE: Masło rozgnieć widelcem ze startym czosnkiem, natką(...)razu panieruję i smażę kotlety, ale jeśli chcesz podać je później lub masz czas, możesz schłodzić je w lodówce przez 1 godzinę lub dłużej). Obtocz kotlety dokładnie najpierw w mące, potem z roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.  Smaż kotlety (maksymalnie po dwa na patelni) na dobrze rozgrzanym oleju do zezłocenia się panierki (około 8-10 minut

Słodko-Słony Świat Ilony
Roladki z jajkiem 203

Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować na twardo i przekroić każde na 6 części. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i udusić. Kotlety dobrze rozklepać. Na każdy kotlet nałożyć 4 cząstki jajka, odrobinę pieczarek i trochę startego sera. Dokładnie zawinąć, żeby zawartość nie uciekła. Panierować w rozkłóconym jajku z solą, pieprzem i majerankiem oraz w bułce. Smażyć na rumiano. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Kotlet drobiowy po hawajsku 197

pieprz mąka 1 jajko bułka tarta olej do smażenia 4 plastry ananasa tarty żółty ser Sposób wykonania: 1. Mięso myjemy, kroimy, rozbijamy tłuczkiem na kotlety. Solimy, pieprzymy. 2. Mięso panierujemy najpierw w mące, potem jajku, a na końcu w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju. 3. Na gotowe kotlety wykładamy po plasterku ananasa i posypujemy tartym żółtym serem.  Zapiekamy

Kuchnia domowa Ani
pierś w marynacie z soli wędzonej i papryce chilli... 194

chilli całe piersi bez rozbijania namoczyć w marynacie i do lodówki na całą noc przed obiadem piersi wkładam z marynatą do woreczków i tłuczkiem rozbijam na 2 kotlety rozbite maczać w roztrzepanym jajku i obtaczać w tartej bułce na gorącym oleju smażyć na rumiano kotlety można podać z ziemniakami i buraczkami lub z czym lubisz.......SMACZNEGO!!! kotlety mają smaczny posmak

W Mojej Kuchni Lubię
ROLADKI SCHABOWE NADZIEWANE KAPUSTĄ KISZONĄ 158

ogóreczkiem kiszonym i duszoną marchewką.Same pyszności,naprawdę polecam spróbować. Składniki na 6 szt: 6 kotletów schabowych 30-35 dag kiszonej kapusty 1 cebula 1 marchewka 2 jajka bułka tarta sól,pieprz Kotlety rozbić  i doprawić solą,pieprzem. Kapustę ugotować,odlać wodę i drobno pokroić.Cebulę obrać,pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu,dodać marchewkę startą na tarce(...)poddusić.Następnie dodać kapustę i całość dusić jeszcze ok 10 min.Farsz doprawić na ostro. Na każdy płat mięsa rozłożyć przygotowane nadzienie,zwinąć w kształt rolady i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.   Mam nadzieję,że roladki wyglądają na tyle apetycznie,ze skorzystacie  z przyjemnością z tego przepisu.Naprawdę polecam

Niespełnione zdolności kulinarne