kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:17/170)

Mielone pałeczki na patyku 162

mięsa mielonego mieszanego sól pieprz  przyprawa do mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej bułka tarta do panierowania Mięso przygotowujemy jak na kotlety, mieszamy z jajkiem i przyprawami . Na patyczki do szaszłyków nakładamy niewielkie porcje i równo ugniatamy by powstała kiełbaska na patyku.  Otaczamy w bułce tartej. Smażymy na patelni grillowej

Gotowanie jest łatwe
Ziemniaczane kotlety z sosem pieczarkowym 128

pieprzem i dusimy pod przykryciem aż powstanie sos (od czasu do czasu mieszamy). Ziemniaki mielimy, lub przecieramy przez sito. Dodajemy śmietanę, żółtka, sól i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety, obtaczamy w jajku, tartej bułce i smażymy na oleju - na rumiano z obu stron Ziemniaczane kotlety z sosem pieczarkowym . SMACZNEGO

peggiwkuchni
Kotlet schabowy z parmezanem alla Milanese 337

sposób na kotleta w panierce, w oryginale prosto z Włoch zwany Milanese. W chrupkiej panierce z jajka i parmezanu. Miami, mniam, mniam.. Na 4 kotlety - 500 g schabu wieprzowego lub cielęciny - 2 jajka - duża szczypta soli - około 1/2 szklanki bułki tartej - około szklanki parmezanu - pól szklanki masła klarowanego lub oleju Mięso umyj, osusz i podziel na kotlety. Stłucz tłuczkiem

Pasje Jolki
Sznycel po wiedeńsku – prawie 214

schab. Samo wykonanie jest bardzo podobne. Więc do dzieła robimy sznycla wiedeńskiego ze schabu. Składniki: Schab Sól Pieprz Mąka Bułka tarta Jajka do panierowania Jajka na sadzone Masło klarowane Olej Szczypiorek Wykonanie: Schab kroimy na kotlety i rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące(...)rozmieszanym jajku i bułce tartej ( jak typowy schabowy ). Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Jajka sadzone smażymy na oddzielnej patelni na klarowanym maśle. Usmażonego kotleta wykładamy na talerz a na niego układamy jajko sadzone. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podajemy z kawałkiem cytryny i dodatkowo z sałatką ziemniaczaną. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Schabowa kieszeń z pieczarkami babci Basi 248

mięciutkie, a ciasto naleśnikowe delikatne i rozpływające się w ustach. Składniki na kieszenie (na 4 porcje): 4 grubsze kotlety schabowe bez kości, 40 dag pieczarek, 1 średnia cebula, oliwa, sól, pieprz, możemy jeszcze dodać trochę sera żółtego . Składniki na ciasto : 1 jajko 1 szklanka mleka mąka pszenna sól, Sposób przygotowania : 1. Pieczarki obrać, umyć, posiekać . Na patelni rozgrzać odrobinę masła(...)się kaleczy. 4. Rozbity kotlet oprószyć solą i pieprzem. 5. Pieczarki na patelni dzielimy na 4 części 6.Na każdy kotlet rozłożyć porcję pieczarek tak, aby po złożeniu można było przyklepać tłuczkiem brzegi . 7. Przygotować ciasto naleśnikowe z podanych składników: jajko rozmieszać trzepaczką z mlekiem, dodawać partiami mąkę. Ciasto musi być lejące, ale powinno być dość gęste, gęściejsze niż na zwykłe

Pysznosci Babci Basi
Schabowy lekko pikantny 196

polędwica sos Salsa Mexicana jajka  vegeta bułka tarta Schab pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem, posmarować z obu stron sosem salsa mexicana.Jajka roztrzepać razem z vegetą.Kotlety namoczyć w  jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej.Usmażyć na rumiano z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone z jajkiem. 263

raczej mięsne kule nadziane jajkiem, albo raczej jajko gotowane na twardo otulone aromatyczną mięsną masą. Tak czy inaczej są przepyszne! Oglądaliśmy kiedyś z mężem program Kudłaci kucharze i tam właśnie przygotowywali takie cudeńka, jako popularną potrawę piknikową. Niestety nie spisałam przepisu, toteż należało tę potrawę odtworzyć według własnej inwencji. Przygotowałam danie na jedną z karnawałowych imprez i było prawdziwym hitem(...)pół, do tego sos czosnkowy i...zniknęły w oka mgnieniu. Polecam, bo świetnie się prezentują, są miłą odmianą i co najważniejsze, są po prostu przepyszne!!! Składniki na kotlety mielone z jajkiem 8 jajek ugotowanych na twardo 500 g mięsa mielonego 1 spore surowe jajko 1 bułka namoczona w mleku 1 mała cebula pokrojona w drobną kosteczkę 2 ząbki czosnku przeciśnięte

Rozpustne gotowanie
Cheupiące schabowe 161

Dziś zrobiłam na obiad kotlety schabowe w bardzo chrupiącej panierce z grubo tartej bułki. Kotlety podałam z mixem sałat i ziemniakami.   SKŁADNIKI: 4 kotlety ze schabu  1/2 szklanki bułki tartej - grubej  2 jajka 6 łyżek mleka surowego sól i pieprz olej rzepakowy do smażenia  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kotlety rozbijam dokładnie ale nie za cienko. Każdy kawałek solidnie(...)solę. Ja używam soli Himalajskiej.  Do jednej miseczki wsypuję bułkę.  Do drugiej miseczki wbijam jaja i wlewam mleko. Dokładnie se sobą łączę.  Każdy kotlet obtaczam w bułce a potem w jajku i jeszcze raz w bułce.  Na rozgrzaną patelnię wlewam olej. Następnie wkładam kotlety. Smażę aż panierka będzie złota.  Podaję gorące.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Kotlety schabowe po sztygarsku 322

Przepis pochodzi od Kasi [*], która była wielbicielką kuchni śląskiej. Kotlety są niesamowicie pyszne, soczyste i oczywiście bardzo sycące. Koniecznie spróbujcie.   Składniki 2 kotlety schabowe (po 200 g) 150 g pieczarek 1 cebula 1 jajko bułka tarta mąka smalec do smażenia sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kotlety rozbijamy cienko, solimy i wstawiamy(...)plasterki pieczarki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso wyjmujemy z lodówki. Na połowie każdego kotleta układamy farsz z pieczarek, przykrywamy drugą połową mięsa. Brzegi spinamy wykałaczkami. Kotlety panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką (pół na pół). Smażymy na smalcu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Mini Devolay z indyka 282

jedno danie kojarzone w Polsce z weselami i komuniami. Doskonale sprawdzi się jednak również w roli obiadu dla rodziny bez szczególnej okazji. Do przygotowania mini kotletów potrzebujemy: Filet z indyka Masło Czosnek Jajko Bułka tarta Przyprawa do drobiu Ja zdecydowałem przygotować się devolay w wersji mini, dlatego potrzebowałem niedużych porcji mięsa. Małe kotlety są trudniejsze do przygotowania, ponieważ trudniej(...)środka wkładamy kawałek twardego masła i dokładnie zawijamy. Możemy posłużyć się wykałaczką, ale wbijając ją pamiętaj, by nie ułatwiła wyciekaniu masła w trakcie smażenia. Przygotowane kotlety panierujemy mocząc najpierw w roztrzepanym jajku, a później w bułce tartej wymieszanej z przyprawą do kurczaka. Warto spróbować wcześniej przyprawę – jeśli jest mało słona, solimy dodatkowo mięso. Przed smażeniem dobrze jest kotlety schłodzić

MarcinChef
Saszetki schabowe 162

porcje 4 kotlety schabowe 3  papryki (najlepiej po jednym kolorze) 5 dużych pieczarek 1 cebula olej do smażenia sół, pieprz do smaku  1 jajko  bułka tarta Wykonanie Kotlety porządnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem  Cebule,papryki pokroić w paski i podsmażyć ( tak aby lekko zmiękły ) Przełożyć do miski ( głębszego pojemnika ) Pieczarki pokroić i podsmażyć (muszą puścić(...)odlewamy a pieczarki miksujemy i przekładamy je do papryk. Dokładnie mieszamy doprawiamy solą i pieprzem. Farsz kładziemy łyżką na kotlet i składamy go na pół , jak pieroga. Moczymy w jajku i bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron . Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika 160 stopni na pół godziny

Eli Gotowanie
Schabowe na bogato. 179

tartego na grubych oczkach lub krojonego w kostkę 2-3 rozkłóconego jajka bułka tarta mąka masło klarowane przyprawa do wieprzowiny przyprawa włoska lub inne wg. upodobań WYKONANIE: kotlety maczamy w mące-rozkłóconym jajku-bułce tartej, smażymy na maśle klarowanym do lekkiego zrumienienia,  szynkę kroimy w paski, smażymy na maśle klarowanym, dodajemy cebulę i por, posypujemy przyprawą włoską, kotlety kładziemy(...)wysmarowanej masłem folii aluminiowej w naczyniu żaroodpornym. na upieczone kotlety kładziemy usmażoną szynkę z warzywami, polewamy rozkłóconym jajkiem, posypujemy serem żółtym, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni, pieczemy do rozpuszczenia sera

Kuchnia Beaty
Burger z pieczonych batatów idealny na śniadanie 164

awokado 1 mały pomidor 2 jajka w koszulce Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: batata obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy posiekaną pietruszkę, posiekany czosnek i jajko, delikatnie przyprawiamy. Wszystko mieszamy i formujemy dwa kotlety, które układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowy i pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku na 200 C. W tym czasie przygotowujemy pomidora i awokado - tniemy(...)Następnie jajko wyciągamy na dużej łyżce i przekładamy na kilka sekund do miseczki z zimną wodą, następnie delikatnie osusz je papierowym ręcznikiem. I składamy Twojego burgera, na kotlet układamy pomidor, awokado i jajko, wszystko oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i solą. Przecinamy jajko aby żółtko wypłynęło - Pycha! Smacznego

Niezły Młynek
Nadziewane schabowe (chrupkie!) 152

progres :) Wyszło tak jak miało wyjść! Pysznie! Składniki na nadziewane schabowe (2 porcje): 2 grubsze kotlety schabowe 4 plastry sera żółtego np. Gouda 2 łyżki nasion słonecznika jajko bułka tarta sól pieprz Kotlety ubić, obficie posypać solą i pieprzem. Na każdym z kotletów ułóż po 2 plastry sera tak, aby brzegi pozostały wolne. Połowę posyp ziarnami słonecznika, podczas gdy drugą(...)zakryjesz całość. Zbij brzegi złożonych kotletów (podobny mechanizm jak przy lepieniu pierogów). Panieruj w jajku i bułce, smaż na rumiano. Jeszcze na patelni... Chrupiące, rozpływające się w ustach nadzienie

Karola gotuje
KOTLETY MIELONE 195

moim domu.  Składniki : 1 kg mięsa mielonego (wieprzowina i wołowina)  (* przyznam się szczerze, ze  ja bardzo często robię kotlety z samej wieprzowiny).  1 duże jajko 1 cebula 1 większa czerstwa kajzerka sol pieprz ziołowy pieprz czarny *opcjonalnie tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Mięso myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce do mielenia(...)naszym mięsie zmiękła)  7. Kładziemy na wcześniej rozgrzany na patelni tłuszcz.  8 Smażymy pod przykryciem, aż zaczyna brązowieć od smażonej strony. 9. Gdy nasze kotlety zaczną brozawiec od smażonej strony, odkrywamy przykrywkę i przekładamy na druga stronę. Po przewróceniu smażymy bez przykrywki, także do momentu zbrązowienia. 10. Podajemy z ziemniakami i surówką np mizeria

Kulinarnie z Polką na Kresach