koszyczki - 846 przepisów (strona:27/57)

Ogórki Małosolne 144

zawsze robię duży słoik, który ma 3L i wszystkie składniki podam na ten właśnie słoik;) Tak naprawdę robię na "oko" a wychodzą najlepsze w mieście;) 3 kg ogórków koszyczki kopru-grube gałązki liście chrzanu ok 2 szt 2 małe laski chrzanu czosnek ok 10 ząbków sól kamienna 3 kopiate łyżki 3l wody  Wodę zagotowuję z solą proporcja

Moje Słodkie Piekiełko
Aksamitny sos do makaronu, pizzy, zapiekanek, kanapek... 169

Dodaj pomidory z puszki, pomidory suszone z oleju, rozdrobnij  3s/obr.5. Dodaj koncentrat warzywny, przyprawy, gotuj 7 min / 110'C/obr . 1 , zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałóż koszyczek . Dodaj upieczoną paprykę, zmiksuj 30 s/obr. 8,  ewentualnie dopraw do smaku

SzczyptaSmaQ
Śniadaniowy serek z nerkowców z gruszką 156

Śniadaniowa wersja serka z nerkowców. Nie miałam ochoty na owsiankę, nie przepadam za naleśnikami, a nie pomyślałam o gofrach. Wyciągnęłam z koszyczka mięciutką, dojrzała, soczystą gruszkę. Dotoczyłam limonkę i sypnęłam nerkowców. Z lodówki wyłowiłam tahinę, a z szafki masło migdałowe. Idealnie byłoby namoczyć orzechy na noc (szczególnie polecam przy twardych orzechach – migdały, orzechy ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Zrób sobie avocado, a jak Ci się nie chce to wcinaj pestki! 183

Dzień bez avocado jest dla mnie dniem straconym. Sama pestki od zawsze wydawały mi się taka ładne, że często magazynowałam je w różnych koszyczkach, ku uciesze mojej kotki, która wszędzie je kulała, do czasu aż nie wyczytałam w internetach o cudownych właściwościach odżywczych właśnie pestek! Wiem, że w takim zbliżeniu wygląda to jak „obcy” ale to moja duma

greenscarf
Chleb pszenny tostowy… 148

dziś dla Was najprostszy z prostych, niewymagający zbyt wiele czasu ani pracy chleb pszenny. Upiekłam go „na szybko” z ostatków mąki, gdy okazało się, że w koszyczku na chleb nic nie ma, a Piotrek potrzebował kanapek do pracy. Chlebek jest lekki, puszysty, o… Continue reading Chleb pszenny tostowy

brunetkawkuchni
Chleb z burakiem Emmanuela Hadjiandreou. Styczniowa piekarnia 197

pozostawić na 10 minut. Proces zagniatania powtórzyć 4 razy. Przykryć miskę z ciastem i zostawić w ciepłym miejscu na 1 godzinę koszyk do wyrastania wysypać mąką. Przełożyć do koszyczka uformowany bochenek i zostawić, aż podwoi objętość. Może to trwać od 2-6 godzin nagrzać piekarnik do 220`C. Ciasto ułożyć na rozgrzanym kamieniu. Zaparować piekarnik i piec 40 minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wonton pierożki zrób je sam :) 240

stojącego pierożka – wszystkie chwyty dozwolone – a więcej znajdziecie na youtube jak kleić pierożki ( TU )    Potem zostaje nam tylko ugotowanie na parze naszych pierożków. Gotujemy w koszyczku wyłożonym papierem ( u mnie zwykły papier do pieczenia ) i gotujemy około 10-12 minut jedną porcję, podajemy gorące wraz z naszym sosem.      I na końcu zdjęcie oczekujących

Kuchnia na wzgórzu
WEGAŃSKA IMPREZA U NIE-WEGAN 217

będzie w najbliższym czasie osobno, na wegańsko-niewegańskiej imprezie były jeszcze: SŁODKOŚCI: - nasze ciasto czekoladowe z wiśniami, - dla dzieciaków muffinki bananowo-czekoladowe oraz cytrynowe z nadzieniem owocowym, - sałatka owocowa, - koszyczek niewegańskich słodyczy dla słodyczożerców  ;) Miały być jeszcze nasze ciasteczka piwne ale zapomnieliśmy ich zabrać, ech... Dzieci miały jeszcze lajkonikowe "Safari" i gorący popcorn. SAŁATKI , wszystkie pyszne: - sałatka makaronowa

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Sernik z musem malinowym-pycha 140

sera mascarpone 3 łyżki mąki  1 i 1/2 szklanki cukru 5 jajek 80 ml gęstej śmietanki kremówki 36%  2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Mus malinowy koszyczek malin -150-200g *łyżka cukru pudru Wykonanie Odpowiednio wcześniej wyjąć wszystkie produkty z lodówki, by osiągnęły temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 o C. Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć

Kubki smaku
A u Ciebie ? Jak się święta obchodzi ? Oraz Wesołego Alleluja :) 131

wyglądają święta ? Zwłaszcza ,że każdy z nas mieszka przeważnie w innym regionie. U mnie święta nie różnią się zbytnio do Wielkiej Soboty gdzie jak każdy idę z koszyczkiem do Bożego Grobu. Natomiast w niedziele dzielimy się jajkiem i spotykamy się przy niedzielnym śniadaniowym stole :) W poniedziałek rano dzieci idą szukać zajączka - zazwyczaj do ogrodu gdzie są porozrzucane słodycze

W Moim Magicznym Domu
Chleb Wiejski na zaczynie Poolish 236

mąką i formuję na kształt blaszki w której będę piekła chleb ciasto wkładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam do wyrośnięcia na około 20 minut Jeżeli mamy koszyczek do „ garowania „ ciasta to wkładamy je do niego i odstawiamy do wyrośnięcia po wyrośnięciu wybijamy na blachę , nacinamy i pieczemy Pieczenie chleba ciasto w foremce nacinam w kilku miejscach dość

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Chleb Domowy Mieszany na Zaczynie 185

oprószony mąką i formuję na kształt blaszki w której będę piekła chleb ciasto wkładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam do wyrośnięcia na 90 minut Jeżeli mamy koszyczek do „ garowania „ ciasta to wkładamy je do niego i odstawiamy do wyrośnięcia po wyrośnięciu wybijamy na blachę i pieczemy Pieczenie chleba Foremkę  wstawiam do piekarnika nagrzanego do 230 stopni

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Chleb Domowy Z Płatkami Owsianymi i Miodem 218

folii i możemy najpierw położyć folię a na nią ściereczkę :) i odstawiam do wyrośnięcia na czas nie krótszy od 70 minut ale nie dłuższy od 90 minut Jeżeli mamy koszyczek do „ garowania „ ciasta to wkładamy je do niego i odstawiamy do wyrośnięcia po wyrośnięciu wybijamy na blachę i pieczemy Pieczenie chleba foremkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 230 stopni

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Domowy Chleb Pszenny Razowy na Zaczynie Pate 197

nią ściereczkę :) i odstawiam w ciepłe miejsce o temperaturze około 24 stopni do wyrośnięcia na czas nie krótszy od 60 minut ale nie dłuższy od 90 minut Jeżeli mamy koszyczek do „ garowania „ ciasta to wkładamy je do niego i odstawiamy do wyrośnięcia po wyrośnięciu wybijamy na blachę i pieczemy Mój chlebek był wyrośnięty już po 70 minutach Pieczenie chleba foremkę

Uwaga Babcia Piecze Chleb