Dziś po raz kolejny wracam do smaków dzieciństwa. Przyznam się, że nie przepadałam za tym daniem:) Dlatego chcę je tym razem odczarować :) Klopsiki w sosie koperkowym SKŁADNIKI: 500 g -mięsa mielonego 1cebula 1 łyżka masła 1 jajko bułka tarta 2-3 szklanki - wywaru jarzynowego 400ml śmietany 1 marchewka 1 pęczek - koperku(...)przez 10 minut. Zalać śmietanką i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut. Odkryć, dodać garść posiekanego koperku i jeszcze przez chwilę podgrzewać - by zgęstniał i nabrał koperkowego smaku. Zdjąć z ognia i dodać resztę koperku. Podawać z puree ziemniaczanym:) I jak wyszło? Pysznie
MarciochaKucharzykrewetki na drugą stronę. Ostudzić. 2. W międzyczasie do miski wsypać sałatę, obrane i posiekane w drobną kostkę pomidory, pozbawione skórki i pokrojonego ogórka. Przygotowane składniki zalać sosem koperkowym (wcześniej trzeba go rozrobić w odrobinie wody i oleju). 3. Na talerz wsypać warzywa, a sam wierzch udekorować przesmażonymi krewetkami
Ugotowaćpieprzem. W 100ml wody wymieszać 1 łyżeczkę mąki, dodać do sosu, cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Zdjąć z ognia. Upieczoną rybę na cieście francuskim polać sosem śmietankowo koperkowym . Smacznego! The post Ryba na cieście francuskim appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojezdecydowanie łatwiej i przyjemniej. I jeszcze jedno. Pisząc tytuł zawahałam się nad formą bo pesto to sos, ale pesto koperkowy brzmi mi jakoś dziwnie. Bardziej przyjazne wydaje się pesto koperkowe - tylko, że to chyba niepoprawna forma. Nie jestem pewna. Jeśli jest na sali ktoś kto może udzielić porady językowej to bardzo proszę. Ja mam jednak małe wątpliwości... Pesto można
Smaczna Pyzabyłbym sobą, gdybym nie spróbował zrobić czegoś na przekór nieprzyjemnej aurze. Tak narodził się pomysł na dzisiejszy obiad - pyszną lekką doradę upieczoną z koperkiem i pomarańczami z masłem koperkowym, puree marchewkowym i sałatką z kapusty a'la colesław. Do przygotowania dania użyłem: dwóch świeżych dorad w całości, 1 pomarańczy, 1/4 główki kapusty, 2 średnich ziemniaków, 2 średnich marchewek(...)przez 30 minut. Tuż przed podaniem lekko podgrzałem puree, intensywnie je mieszając. Na talerze wyłożyłem niewielką ilość puree i sałatki oraz rybę. Na rybę położyłem odrobinę wcześniej przygotowanego masła koperkowego
Wyprawy kulinarnelekko przestudzone szparagi maczać w cieście ,ułożyć na blaszce i piec w temp. 180stop. około15min.Szparagi jako danie obiadowe podaję z sałatą i pomidorami polanymi sosem koperkowym . Sos: Sos koperkowy :śmietana ,sól ,pieprz i dużo posiekanego koperku
Kulinarny karnet Christopherawywaru delikatnie wkładać uformowane pulpety. Ugotowane przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać sosem koperkowym. Zapiec w piekarniku w tem.180-200 C, przez ok 1 godzinę. Składniki na sos koperkowy: 1 szklanka słodkiej śmietanki 1/2 szklanki startego sera żółtego drobno posikany koper Wszystkie składniki wymieszać. Źródło ,, mięsa siostry Marii
Apetyczna babeczkadanie, ślinka mi ciekła. A na szpinak miałam ochotę nieziemską. I wyczarowałam, i pyszne było. Co tu dużo mówić, same dobre rzeczy. Ziemniak, jajo, szpinak, mozzarella i sos czosnkowo-koperkowy. Mniam! Składniki: 6 średnich ziemniaków 2-3 jaja 200 gram szpinaku 4-5 ząbków czosnku 150 gram jogurtu naturalnego pół pęczka koperku 50 gram mozzarelli(...)oliwa z oliwek zioła prowansalskie sól pieprz chili (w płatkach bądź w całości byle suszone) tymianek A więc tak! Zaczniemy od tego co może chwilę postać. Od sosu czosnkowo-koperkowego. Mieszamy jogurt naturalny z drobno posiekanym czosnkiem (2 ząbki) i koperkiem oraz solą i pieprzem. Dodajemy również odrobinę ziół prowansalskich. I gotowe. Wstawiamy do lodówki. Teraz szpinak. Na patelnię wrzucamy
Mango Papajaklik, klik) ale tego nam było mało. Kolejnym pomysłem była jagnięcina z figami. Wyszła wyśmienita. Zarówno szkodniki jak i mała I były zachwycone. Koperkowy mąż i Misia (czyli żona Misia) także. Zapraszam też na jagnięcinę do Koperkowej Kuchni. Czytaj dalej
Gotuj z Misiemjada cukinii, zjadł całą porcję leczo i dopiero przy dokładce odsuwał na bok cukinię. Tym razem w Koperkowej Kuchni leczo z cukinii z szynką prezentuje się bardzo podobnie - koperkowy aparat odmówił tego dnia posłuszeństwa, więc łaskawie zezwoliłem na wykorzystanie moich zdjęć: klik. Czytaj dalej
Gotuj z Misiemtortelloni1 słodka paprykasałata rocketsos koperkowy-znajdziecie tutaj Szykujemy sos koperkowyGotujemy tortelloni wedlug przepisu .Kroimy paprykę. I sałatka gotowa :) Tortelloni dajemy do miseczek, dodajemy paprykę I sałatę rocket, polewamy sosem koperkowym - Smacznego
Smaki EdytyBrak pomysłu na danie obiadowe z ryżem? Polecam pulpeciki w sosie koperkowym. Ugotowany na sypko ryż doskonale do nich pasuje, a same pulpeciki bardzo dobrze smakują. Polecam również klopsiki w sosie śmietanowo-musztardowym 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 1 cebula 1 kajzerka 1-2 ząbki czosnku 1 jajko listek laurowy 2-2,5 szkl. bulionu 100 g serka topionego
Smaki Na TalerzuPrzygotowując ryzykowałam jak zawsze. Postanowiłam zrobić coś innego z tego co mam w domu i w ogrodzie. Miałam na obiad siostry mojej mamy. Mieszkają dość daleko
Kuchnia Pokoleńcoraz cieplej, w związku z czym coraz częściej mam ochotę zjeść na obiad czy kolację różne sałatki. Zdecydowanie lubię połączenie pomidorów i sałaty lodowej. Do tego marchewka i sos koperkowy. Żeby zaś sałatka była ciut bardziej sycąca, jest też i wędzony twaróg, który bardzo fajnie się tutaj sprawdził. Sałatka wyszła bardzo dobra, miała wyrazisty smak, a jednocześnie była całkiem sycąca(...)chodziło. 1 sałata (u mnie lodowa, ale sprawdzi się też strzępiasta, masłowa czy rzymska) 3 pomidory 1 marchewka 1/2 pęczka koperku 1/2 op. wędzonego twarogu 1 op. sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego (lub innego, ulubionego) 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy Umytą sałatę dzielimy na mniejsze części. Wkładamy do salaterki. Pomidory nacinamy z wierzchu na krzyż. Przelewamy wrzątkiem. Obieramy
Smaki Na TalerzuByć może nie wszyscy się tego spodziewają, ale ryba w sosie czosnkowym to idealna przystawka na każde przyjęcie, kolację albo śniadanie. Jeśli odpowiednio przygotujecie sos czosnkowy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!