makaron Fit&Easy odkryje przed Tobą sekrety delikatnego smaku buraka Alto. Ta podłużna odmiana charakteryzuje się słodkim smakiem, wyjątkową soczystością, bez ziemistego posmaku. Dzięki niemu stworzysz oryginalną sałatkę, kolorową zapiekankę i każde danie, jakie tylko podpowie Ci wyobraźnia. Makaron doskonale smakuje na surowo oraz po upieczeniu, zblanszowaniu lub usmażeniu. Na opakowaniu zamieszczone są kulinarne inspiracje, po które warto(...)dokładamy też rukolę. Przygotowujemy sos łącząc wszystkie składniki ze sobą. Polewamy nim buraki, dobrze mieszamy. Spaghetti układamy na talerzu, dopiero wtedy posypujemy pokruszoną fetą. Dodanie jej od razu do sałatki i mieszanie zabarwi ser na kolor buraka
Z Majeczką w kuchniLubicie pieczone warzywa na zimno? Taką sałatkę z pieczonej cukinii zrobiłam dziś na lekką kolację. Niby nic szczególnego a tak bardzo zmienia smak i można dowolnie kombinować i mieszać składniki odkrywając nowe smaki Składniki na 2 porcje: – 1 średnia cukinia (około 200-220g) – 10 listków sałaty rzymskiej – 1 mała papryka ( czerwona lub żółta) – 10 pomidorków(...)oliwą, octem i przyprawami, polać warzywa i bardzo delikatnie wymieszać tak, aby nie uszkodzić miękkiej cukinii. Schłodzić przez 15 minut i cieszyć się smaczną, zdrową i bardzo kolorową sałatką Artykuł Sałatka z pieczonej cukinii z cheddarem pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki Arminemasła 2 łyżki mąki pszennej 1 szklanka wywaru z gotowania schabu 1/2 szklanki śmietanki 30% sól i biały pieprz do smaku Natka pietruszki, oregano, tymianek i koperek Dodatki: Sałatka kolorowa z rukoli i pomidorów Kuskus Przygotowanie: Schab wieprzowy myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w grube plastry. Rondel z grubym dnem rozgrzewamy i delikatnie obsmażamy plastry schabu(...)białym pieprzem i solą, dodajemy posiekane świeże zioła. Ugotowane plastry schabu wyjmujemy z wywaru, układamy na talerzach np. po 2 plastry i polewamy sosem ziołowym, podajemy z kuskus i sałatką, resztę sosu możemy podać w sosjerce. Taka wieprzowa sztuka mięsa smakuje też doskonale w sosie chrzanowym z puree ziemniaczanym i buraczkami. The post Schab w sosie ziołowym. Sztuka mięsa. appeared
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwiększość dzieci nie przepada. Słodycze Kupowane w sklepie słodycze nafaszerowane sztucznymi barwnikami i konserwantami zamieńmy na owoce podawane pod różną postacią. Niech to będą kolorowe sałatki owocowe, które ewentualnie można dosłodzić miodem. Wykorzystujmy suszone owoce, które możemy przygotowywać w sezonie wspólnie z dzieckiem. Atmosfera przy stole Jest to dość ważny(...)myślę, że oba tematy łączą się ze sobą :) Mam nadzieję, że nie zanudziłam Was i że moje wskazówki przydadzą się :) Życzę zatem smacznych i kolorowych posiłków, które staną się dla całej rodziny miło spędzonym czasem :) W wyzwaniu oprócz mnie wzięły udział: Dreszka - autorka tematu Dorota Iwona Magda - autorka wyzwaniowego banerka Marta
Codzienna kuchnia niecodziennaLetnio, kolorowo i zdrowo na naszych porannych talerzach. Dziś na drugie śniadanie sałata masłowa, delikatna i lekko przyprawiona sałata z dodatkiem kolorowych pomidorków, ogórków małosolnych, pokruszonej fety oraz pestek dyni Helio . Sałatka na lunch, podwieczorek, zajadam w ciągu dnia z pieczywem lub samą, w towarzystwie kubka dobrej herbaty. Dziś u mnie lekko, kolorowo na talerzu, zdrowo, smacznie, pożywnie(...)układam pokrojonego w półksiężyce żółtego pomidora oraz połówki koktajlowych pomidorków, talarki małosolnego. Posypuję fetą oraz pestkami dyni Helio . Skrapiam oliwą z sokiem z cytryny, doprawiam do smaku. Moja sałatka lekka, kolorowa, zdrowa gotowa. Smacznego;) Do lekkiej, zdrowej i pożywnej sałatki wykorzystałam pestki dyni firmy Helio , pestki dyni jedne z najzdrowszych bakalii polecają się do sałatek i dań wszelakich
Zasmakuj KuchniDysponowałam czasem i chęcią zrobienia czegoś smacznego co zimą będzie jeszcze bardziej smaczne i ...pożądane :) Miałam tylko takie składniki. I z tego wyszło mi kilka słoiczków kolorowej sałatki. Składniki : 3 duże zielone pomidory 2 młode, żółte cukinie 3 cebule papryki po 1 sztuce: czerwonej, żółtej i pomarańczowej 3 zielone ogórki Składniki na zalewę: 1 szklanka octu 10% 1 szklanka
Proste PotrawyMoże moja kolorowa sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem nie kusi wyglądem, ale zapewniam Was, że jest bardzo smaczna. To doskonała propozycja na pożywny posiłek, który doskonale zaspokoi każdy apetyt. Sałatka jest naprawdę ekspresowa w przygotowaniu, więc polecam, abyście sami spróbowali. Zerknijcie również na sałatkę z łososiem i fasolką szparagową w zalewie - klik . 200g fasolki szparagowej (u mnie
Di gotujeKolorowa sałatka, która w mgnieniu oka znika z talerzy podczas śniadania. Chrupiące płatki kukurydziane, świeże brokuły, pachnący koperek, delikatna szynka i warzywa polane aromatycznym sosem tworzą przepyszną harmonię smaków. Taka sałatka to świetny pomysł na pełnowartościowe śniadanie, które dostarczy nam niezbędnej energii i pozwoli z werwą rozpocząć dzień. Składniki: 500g brokułu 4 jajka 1 puszka kukurydzy konserwowej 300g szynki
Szalona Kuchnia EwelinyNiech żyje kolor! A w szczególności ten w zdrowej postaci! Przedstawiam Wam bardzo zdrową i bardzo kolorową sałatkę w wersji z jajkami, chrupiącymi orzechami i kiełkami z buraka. Można chrupać bez opamiętania ;p *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Wstaw buraki do piekarnika na około 80 minut w temperaturze 160 stopni
Eat me! Fit me!Kolorowa sałatka z delikatną wędzoną rybą, która idealnie komponuje się z ostrą czerwoną cebulą, jajkami, żółtym serem, pachnącym szczypiorkiem i chrupiącą rzodkiewką. Składniki: 300g obranej z ości makreli 1 czerwona cebula 7 jajek 300g żółtego sera 10 rzodkiewek 1 pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Makrelę podzielić na mniejsze części, a cebulę drobno posiekać. 2. Jajka
Szalona Kuchnia Ewelinywielkimi krokami! Przynajmniej ja mam taką nadzieję 😀. A skoro wiosna coraz bliżej, to i nasza dieta staje się lżejsza i pełna kolorów. Dziś przed Wami pyszna i kolorowa sałatka z kuskusem i granatem. Dodałam też do niej czarne oliwki, fajnie tutaj pasują smakowo i pięknie się komponują kolorystycznie. A ponieważ ciągle trwa Karnawał, sałatka ta idealnie wpasuje się także
Kulinarne przygody GatityKolorowa sałatka z papryką, mozzarellą i chrupiacym topinamburem to moja dzisiejsza propozycja na pyszną, szybką i zdrową kolację. Taka sałatka również świetnie się sprawdzi jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: opakowanie mix sałat 150 g mozzarelli 250 g pomidorków koktajlowych 3 bulwy topinambra 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 małej cebuli czerwonej 2 łyżki
magiczna kuchnia KasiSmaczna, łatwa i szybka w przygotowaniu kolorowa sałatka na bazie wyrazistych w smaku składników: tuńczyka, kiszonych ogórków, ostrej cebuli oraz ryżu, jajek na twardo i kukurydzy idealnie sprawdzi się na każdej imprezie. Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 180g ryżu 4 jajka 1 puszka kukurydzy 5 ogórków kiszonych 2 małe czerwone cebule majonez ketchup sól pieprz
Szalona Kuchnia EwelinyKolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, niezwykle zdrowego awokado, delikatnie słodkiego ananasa oraz wyrazistego sera i chrupiącego słonecznika, polana aromatycznym octem balsamicznym to świetna propozycja drugiego śniadania czy lekkiej kolacji. Składniki: 50g szpinaku 50g roszponki 1 awokado 10 pomidorków koktajlowych 1 puszka ananasów 100g sera fety 30g łuskanego słonecznika ocet balsamiczny sól pieprz Wykonanie: 1. Szpinak, roszponkę umyć
Szalona Kuchnia EwelinySzybka w przygotowaniu, kolorowa sałatka na bazie bogatej w żelazo, cynk i zawierającej wysokojakościowe białko wątróbki, świeżych, soczystych owoców, i chrupiącego słonecznika to świetny pomysł na pełnowartościowy, letni obiad. Składniki: 600g wątróbki drobiowej 125g roszponki 4 kiwi 1 pomarańcz 1 granat 30g pestek słonecznika 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżeczki przyprawy do kurczaka olej sól i pieprz Dressing
Szalona Kuchnia EwelinyLekka, pyszna, świeża i niezwykle kolorowa sałatka z serem mozzarella . Gotowa do zjedzenia w ciągu kilku minut! Moja ulubiona sałatka z mozzarellą, którą wystarczy polać sosem winegret na bazie musztardy. Sałatkę z mozzarellą można zrobić również tylko z miksem sałat lub szpinak zastąpić rukolą albo roszponką. Nawet sama sałata lodowa lub świetna i krucha sałata rzymska wystarczy jako zielony
AniaGotuje.plSuper kolorowa sałatka z ciecierzycy z fetą oraz ze świeżymi pomidorkami i szpinakiem. Zrobisz ją dosłownie w 20 minut. A do tego sałatka z ciecierzycą jest nie tylko piękna, ale i pyszna i zdrowa. - lekka, zdrowa i bez mięsa - super na lunch oraz na kolację - z ciecierzycy z puszki - błyskawicznie się ją robi Jeśli lubisz sałatki
AniaGotuje.plzmniejszać w zależności od tego, dla ilu osób gotujemy. Moje proporcje są w sam raz dla naszej trójki. Kotleciki możecie podać z dowolnymi dodatkami. Ja zazwyczaj przyrządzam jakąś kolorową sałatkę lub tak jak w tym przypadku, podaje je na warzywnym spaghetti z fetą. 80 g kaszy jaglanej 80 g czerwonej soczewicy 80 g bułki tartej średnia cebula łyżka posiekanej
Mienta blogKolorowe sałatki w słoikach na zimę u mnie już przygotowane. A jak jest u Was? Dzisiaj podsyłam przepis na sałatkę z cukinii i papryki z słodko- ostrym wydaniu. SAŁATKA Z CUKINII I PAPRYKI Składniki: (na około 10 małych słoików) 5 cukinii 3 czerwone papryki 2 żółte papryki 4 cebule 4 ząbki czosnku 1 opakowanie gorczycy 1 łyżka soli
Bon appetit mon amiepasteryzacji (pierwszy słoik otworzyłam tydzień po przygotowaniu). [caption id="attachment_7521" align="aligncenter" width="685"] Ogórki w ketchupie[/caption] Inne pomysły na wykorzystanie ogórków: Ogórki Faszerowane Fetą Kolorowa Sałatka Z Makaronem, Szynką I Ogórkiem Sałatka Z Tortellini, Ogórkiem I Koperkiem Surówka Z Kapusty Pekińskiej Z Marchewką I Ogórkiem Śledzie W Sosie Śmietanowo-Ogórkowym Penne W Sosie Ogórkowym Mizeria
e-PrzepisyKulinarneSzybka w przygotowaniu, kolorowa sałatka na bazie bogatej w żelazo, cynk i zawierającej wysokojakościowe białko wątróbki, świeżych, słodkich malin, nektarynek, delikatnie orzechowej sałaty oraz orzeźwiających borówek to świetny pomysł na pełnowartościowy, sezonowy obiad. Składniki: 750g wątróbki drobiowej 120g roszponki 100g malin 100g borówki amerykańskiej 2 nektarynki 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka bułki tartej 5 łyżeczek przyprawy do gyrosa
Szalona Kuchnia Ewelinypizza na suchych drożdżach (dodatki możecie dowolnie zmienić wg własnego gustu) Serowo-paprykowy dip do słonych przekąsek Pomidorki z serem i sosem czosnkowo-ziołowym Chrupiące kęski z kurczaka Kolorowa sałatka z kabanosem Imprezowe parówki w kukurydzianym cieście Udanego kibicowania i… smacznego A ja tym czasem wracam do popcornu… muszę się pospieszyć bo szybko znika w buźkach moich
Słodkie okruszkiCukinia to odmiana dyni zwyczajnej, którą wykorzystać możemy w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Oto 3 przepisy na smakołyki z udziałem tego smakowitego warzywa. Kolorowa sałatka z cukinią Niezbędne składniki to: 1 cukinia, 3 ogórki gruntowe, 2 pomidory 1 czerwona cebula, 3 ząbki czosnku 20 dag sera feta 4 łyżki oliwy. Sos przygotujemy z: 6 łyżek oliwy
Tradycyjna KuchniaSzybka w przygotowaniu, kolorowa sałatka na bazie bogatej w żelazo, cynk i zawierającej wysokojakościowe białko wątróbki, świeżych, soczystych owoców i chrupiących orzeszków to świetny pomysł na pełnowartościowy, letni obiad. Składniki: 700g wątróbki drobiowej 130g mix sałat 1 mango 300g truskawek 80g orzeszków ziemnych 3 łyżki mąki pszennej 6 łyżeczek przyprawy do gyrosa olej sól i pieprz Dressing: 6 łyżek
Szalona Kuchnia EwelinyMłoda kapusta na gęsto z koperkiem Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Sałatka z kolorowymi pomidorkami Sałatka warstwowa z kukurydzą i szynką Podpłomyk z kurczakiem, parmezanem i zieloną sałatą
Moja smaczna kuchniaLekka i kolorowa sałatka z roszponki, czerwonej papryki, kukurydzy i mozzarelli. Na dodatek sałatka jest bardzo pyszna, zdrowa i szybka do zrobienia. Składniki: 100 g roszponki 120 g mozzarelli 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona papryka pęczek rzodkiewki 3 ogórki kiszone 1/2 cebuli oliwa z oliwek sól, pieprz Wykonanie: Paprykę pokroić w paseczki. Ogórki i rzodkiewkę pokroić
magiczna kuchnia KasiKolorowa sałatka z dressingiem z zielonego groszku, piklowaną czerwoną cebulą i odrobiną pikantnego, żółtego chilli – idealna propozycja na lekki, wiosenny posiłek. Colorful salad with green peas dressing, pickled red onion and a touch of spicy, yellow chilli – perfect option for light, spring meal. Składniki (na 2 porcje): świeży szpinak (ok 4 garści) 8-10 [...] Artykuł WIOSENNA SAŁATKA
SandraFrej.commnie nie przemawia. Nie wiem, czy moja jest oryginalna ale na pewno jest duuużo lepsza. Skrzydełka smażone najlepiej komponują się z Kolorową sałatką z czerwonej kapusty i sosem barbecue. Zapraszam do zapoznania się z przepisem krok po kroku: Skrzydełka smażone. Składniki: 500 g skrzydełek
kuron.com.plLekka, zdrowa, pożywna kolorowa sałatka na bazie kurczaka w aromatycznej mieszance przypraw curry, świeżych owoców oraz roszponki. Idealny pomysł na obiad pełen witamin. Składniki: 300g fileta z kurczaka 125g roszponki 1 granat 3 pomarańcze 70g słonecznika 2 łyżki klarowanego masła curry sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta pokroić w grubszą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i curry, odstawić na około
Szalona Kuchnia EwelinyJuż czas pomyśleć o świątecznym menu. Moją pierwszą propozycją jest pyszna i kolorowa sałatka. Jest to mój pomysł i wyszedł naprawdę świetnie! :) Prosta, szybka i efektowna! :) Składniki: I. Sałatka: 1 główka sałaty lodowej 3 duże pomidory sparzone i obrane ze skórki mała puszka kukurydzy 350 g kruchej wędliny 1/2 słoiczka cebulki perłowej 2 jaja kurze 6 jaj przepiórczych
DominikaDolciKolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji. Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 awokado 40g rukoli 50g świeżego szpinaku 4 jajka 10 pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Sos: 4 łyżki śmietany
Szalona Kuchnia EwelinyKolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji. Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 awokado 40g rukoli 50g świeżego szpinaku 4 jajka 10 pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Sos: 4 łyżki śmietany
Szalona Kuchnia Ewelinynastępnie obsyp ¼ posypki. Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 15-20 minut, aż ryba będzie upieczona, a posypka lekko chrupiąca. Podawaj np. z ziemniakami i kolorową sałatką. ➤ Rada: W ten sam sposób możesz przygotować także inne gatunki ryb, np. łososia, mintaja czy mirunę. Wpis powstał we współpracy z Monini
Chilli Czosnek i OliwaDziś zapraszam Was na pyszną, lekką i bardzo kolorową sałatkę z fenkułu, czerwonych pomarańczy i granata. Akurat mamy sezon na piękne czerwone pomarańcze, więc grzech ich nie wykorzystać. Cudownie się komponują z lekko anyżkowym koprem włoskim, nazywanym też fenkułem. Do tego lekko kwaskowy granat i na talerze, nie dość, że jest pięknie, to i bardzo zdrowo. Na blogu
Kulinarne przygody GatityLetnia, kolorowa sałatka na bazie tuńczyka, świeżego bobu, czerwonej i żółtej papryki, chrupiącej kaszy i pachnącej natki z pietruszki. Całość polana sosem majonezowo - musztardowym smakuje rewelacyjnie i jest świetną propozycją na drugie śniadanie. Składniki: 300g bobu 200g kaszy pęczak 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1/2 pęczka świeżej natki z pietruszki sól pieprz
Szalona Kuchnia EwelinyJemy oczami prawda? Powiedzcie mi proszę, kto w takim razie oprze się tej kolorowej sałatce? Pewnie nikt 😍. A na dodatek jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Przepis, który znajdziecie poniżej opiera się na diecie owocowo-warzywnej dr. Ewy Dąbrowskiej. Natomiast jeśli nie jesteście w trakcie postu również przygotujcie po prostu Wasza sałatkę z dodatkiem szczypty cukru
Kulinarne przygody GatitySuper przepis na bardzo smaczną i kolorową sałatkę śledziową z gotowanym jajkiem , jabłkiem i ananasem oraz ogórkiem konserwowym. Po dodaniu groszku oraz kukurydzy z puszki sałatka smakuje jeszcze lepiej. Takiej sałatki śledziowej nie powinno zabraknąć na Świątecznym stole oraz na wszelkie inne okazje
AniaGotuje.plpotraw. W szybki i łatwy sposób można wyczarować warzywne makarony, spirale, plasterki czy krótkie paski. Z takiego prezentu na pewno ucieszą się weganie i wegetarianie, bezglutenowcy czy fani kolorowych sałatek. Cena: 300 zł Gdzie kupić? drobne-agd.pl Zestaw szklanek do kawy z podwójną ścianką AMO Ten wyjątkowy zestaw szklanek z podwójną ścianką to pomysł na prezent nie tylko
My Chcemy Jeśćróżne bardziej wytrawne smaki przyszedł czas i na oliwki. Choć bardziej w domu przepadamy za oliwkami czarnymi to zielone też chętnie kupujemy. Czasem mieszamy je do różnych kolorowych sałatek, zupy meksykańskiej czy leczo. Ostatnio przeglądałam i czytałam wiele różnych artykułów na temat oliwek. Także przepisy z nimi w roli głównej. Bardzo spodobał mi się sposób wykorzystania oliwek
Zasmakuj Kuchnikoperkowy z papryką Serek wiejski z papryką i ogórkiem Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Sałatka jajeczna z brokułami, papryką i czarnuszką Bulgur z warzywami śródziemnomorskimi Sałatka z kolorowymi pomidorkami Sałatka z ogórków małosolonych Leczo Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Chrupiące grzanki czosnkowe Ratatuja
Moja smaczna kuchniamogą zastąpić zwykły i ciężki obiad, śniadanie czy kolację. Na deser też są dobre oczywiście! Poza koktajlami w zbiorze przepisów znajdziecie owsianki, puddingi chi i kolorowe sałatki. Nie od dzisiaj wiadomo, że jogurt naturalny do zdrowszy zamiennik ciężkiego i tłustego sosu jakim jest majonez. Jeśli bardzo chcemy, możemy połączyć jogurt z majonezem, dla obniżenia kaloryczności posiłku. Myślę
Moja smaczna kuchniakolorowa sałatka z tuńczykiem może być awaryjnym rozwiązaniem gdy nie wiecie do podać gościom, a Ci właśnie stoją w drzwiach. Czasami przecież zdarza się tak, że odwiedzi nas ktoś niezapowiedziany i nie jesteśmy przygotowani, a jednak wypada podać coś na przekąskę. Warzywa w puszce i tuńczyka mam przeważnie w szafce, tak na wszelki wypadek i dlatego, że je lubimy
Smaczna PyzaDzień dobry :-) Zapraszam Was na przepyszną kolorową sałatkę z warzywami i makaronem ryżowym. Do sałatki oprócz makaronu ryżowego, użyłam rzodkiewki, pomidorków koktajlowych, brokuła, ogórków konserwowych i składnika bez, którego nie mogłabym się obejść czyli kukurydza konserwowa 💛 Kukurydzę polecam szczególnie z firmy Bonduelle, ponieważ jest bez GMO. Sałatkę dodatkowo obsypałam obficie szczypiorkiem, który nadał cudownego smaku i aromatu. Sałatka
kulinarne odsłony patiLekka, zdrowa i kolorowa sałatka z warzywami , idealna na drugie śniadanie .Zarówno można ją zjeść w domu czy zabrać do pracy i szkoły. Polecam i Smacznego :) SKŁADNIKI dla 4 osób : Sałatka 1 burak 3 garście mix sałat 10 pomidorków koktajlowych Sól i pieprz do smaku Sos 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka majeranku
Gotowanie PatkiPyszna, lekka i kolorowa sałatka. Do tego wystarczy chrupiąca bagietka i otrzymamy świetną propozycję na lekki obiad lub kolację. 1/2 pęczka zielonych szparagów 100 g liści młodego szpinaku 200 g pieczonego łososia 6 pomidorków koktajlowych 1/3 kostki fety 2 łyżki prażonych ziaren do sałatek (pini, dynia, słonecznik) sól, świeżo zmielony pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Szparagi ugotować
Smakołyki AsiWiosna i latem częściej jem na śniadanie kolorowe sałatki. Są pożywne i bardzo smaczne. Dzisiaj wybrałam jako główny składnik czerwoną fasolę, którą połączyłam z pomidorem, zielony ogórkiem, koperkiem i czerwoną cebulą. Nie zabrakło także dymki. Bardzo syta sałatka jest idealna na rozpoczęcie dnia. Świetna alternatywa nudnych kanapek, dobry pomysł na lunch box do pracy. Sałatka z czerwonej
Moja smaczna kuchniaSałatka z jajkiem i warzywami . Ta lekka sałatka jest dobra na każdą okazję. Polskie nowalijki są już dostępne. Polecam więc przygotować prostą i szybką w wykonaniu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPyszna, lekka i kolorowa sałatka z rewelacyjnym greckim serem Halloumi. Dla wszystkich, którzy nie mieli jeszcze okazji spróbować tego sera to gorąco polecam, ale koniecznie w wersji grillowanej, wtedy jego smak jest naprawdę cudowny. Grillowany ser doskonale się łączy z różnego rodzaju warzywami, także do sałatki możemy użyć swoje własne ulubione składniki. Ser najlepiej spożywać na ciepło, ponieważ późnej
kulinarne odsłony patiKarnawał w kuchni kojarzy mi się zawsze z różnymi przystawkami, najczęściej typu finger food, oraz kolorowymi sałatkami. Na blogu również karnawałowo, dlatego też proponuję karnawałowe krewetki podane w minikieliszkach. Wyglądają obłędnie, tak też smakują, a to za sprawą musu z mango o lekko żywicznym posmaku, i limonkowego awokado. Kropka
To co kochamWitam serdecznie Chciałabym zaproponować pyszną i kolorową sałatkę pełną witamin. Sos do sałatki jest zrobiony z awokado dzięki czemu jest jeszcze zdrowsza i smaczniejsza. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebować: 1 główka sałaty zielonej 500 g pomidorów 1 czerwona papryka 1 puszka 400 g kukurydzy 1 puszka 400 g fasoli czerwonej 1 cebula czerwona (około
Uwaga Babcia Gotujewersji miodowo-paprykowej. Już podczas pieczenia po całym mieszkaniu roznosi się wspaniały zapach aromatycznego mięsa, który zwabia wszystkich domowników do kuchni. Soczyste mięso podałam z pyszną, kolorową sałatką przygotowaną z niezwykłą dbałością o każdy szczegół. Dodatkowym atutem jest to, że bardzo ładnie prezentuje się na talerzu #Ambition. Uważam bowiem, że danie powinniśmy jeść najpierw oczami ;) Pałki
Smakołyki Asibardzo często, bo bardzo lubimy makaron i jadamy go często. W kilkanaście minut można z niego wyczarować pyszne danie. Wystarczy kilka składników i mamy pożywny obiad, ciepłą kolację, kolorową sałatkę albo też zdrowy lunch, który możemy zabrać do pracy w pudełku. Krótko mówiąc - dla każdego coś dobrego, i dla malucha i dla dorosłego. I na słodko
Kulinarne przygody GatityProsta kolorowa sałatka. Składniki 600 g niewielkich ziemniaków 2 jajka ugotowane na twardo 2 ogórki konserwowe sól 2 łyżki małych kaparów 2 łyżki jasnego octu winnego 4 łyżki oliwy pieprz cukier 1 czerwona cebula 200 g cieniutko pokrojonych plasterków szynki gotowanej 4 łyżki posiekanego szczypiorku Przygotowanie Wyszorowane ziemniaki ugotowałem w mundurkach w osolonej wodzie. Jajka
R'n'G KitchenLato w pełni, więc dookoła nas mnóstwo aromatycznych i dojrzałych owoców. Kolorowa sałatka jest jednym ze sposobów na ich wykorzystanie. Proporcje, które Wam zaproponowałam poniżej oczywiście mogą być modyfikowane. Może któryś owoc lubicie bardziej lub mniej ? Może akurat coś Wam zalega ? U mnie zalegała własnie pomarańcza, która wcale nie jest owocem letnim, ale fajnie mi tu pasowała kolorystycznie. Bawcie
Kulinarne przygody Gatityrobienie słoików rozkręcił się na dobre-co dzień coś jest z ogródka do przetworzenia,więc działam-ogórki,papryka,cukinia,fasolka....... ostatnio gdzieś wpadła mi w oko ta kolorowa sałatka z cukinii i papryki i sporej ilości kurkumy o której sporo czytałam i wiem ,że ma bardzo korzystne działanie. Pomyślałam czemu nie i zrobiłam ją kilka dni temu
Swojskie jedzonkowtedy mnie to nie zachwycało jakoś szczególnie. Nie oszukujmy się: jesteśmy wzrokowcami i najpierw jedzą nasze oczy. A tempura, no cóż...wygląda na pewno mniej apetycznie niż np. kolorowe sałatki. Poszukując bardziej szczegółowej wiedzy na temat tempury zauważyłam jedno: niektórzy mianem tempura określają sposób przygotowania (czyli smażenie w cieście), inni nazywają tak samo ciasto lub gotowy produkt
Codzienna kuchnia niecodziennamoim talerzu zagościła kolorowa sałatka z bobem i truskawkami. Ta sezonowa pyszność jest doskonała na upalne dni. Świetna też jako lunch do pracy. Bób oraz truskawki stanowią bardzo zgraną parę i choć nie są to typowo sałatkowe składniki, to mile was zaskoczą. Wybierzcie tylko dojrzałe, słodkie truskawki. Samą sałatkę robi się szybko i prosto – nic skomplikowanego. Podaję składniki
Poezja smakuSmaczna i kolorowa sałatka z marynowaną cebulką, pomidorami i papryką. Letnią porą idealnie pasuje do mięsa grillowanego. Składniki: 1 opakowanie mix sałat 1 słoik złotej cebulki marynowanej Ole! 250 gram pomidorów koktajlowych Pół papryki czerwonej Pół papryki pomarańczowej Pęczek szczypiorku 1 opakowanie sosu sałatkowego paprykowego Sposób przygotowania: Sałatę myjemy i osuszamy, cebulkę marynowaną odsączamy z zalewy, pomidorki koktajlowe kroimy
Bajeczna KuchniaWiosną bardzo lubię takie kolorowe sałatki, najczęściej robiłam z mixem sałat, mozzarellą, pomidorkiem, papryką i sosem winegret. Do takich sałatek bardzo często używam także świeżych liści szpinaku (które uwielbiam ;)). Dzisiaj postanowiłam trochę zaszaleć i dodałam trochę słodko-kwaśnych owoców, tj. pomarańcza, winogrona i granat. Całość posypałam słonecznikiem, sezamem i nasionami chia. Zamiast sosu winegret sałatkę skropiłam olejem rzepakowym tłoczonym
Aga w kuchniTweetnij Można potraktować go jako kolorową sałatkę na przystawkę, albo jako samodzielne i całkiem sycące danie. I tu znowu nie ma sposobu, by taka wariacja z ryżem w roli głównej się nie udała. Porcja dla 6 ciu osób. Potrzebne nam będą: 450 g ryżu długoziarnistego, 350 g tuńczyka w konserwie, 150 g wypestkowanych czarnych oliwek, 150 g kukurydzy
MODA NA BIOwiele czasu, a chcemy zamówić coś smacznego, sycącego i zdecydowanie egipskiego. Przyglądamy się menu na ścianie, z którego nic nie rozumiemy. Zauważamy, że wąsaty gość obok nas pałaszuje kolorową sałatkę pachnącą miętą. Prosimy na migi o to samo. Sałatka z bobu okazuje się pyszna. To był świetny wybór. A teraz przyrządźmy ją sami. Składniki: 200 g bobu (świeżego
zadanie-gotowanieDoskonale sprawdzi się na obiad oraz kolację. Lekka, syta i kolorowa. Sałatka z pieczoną karkówką smakuje równie dobrze, jak te z kurczakiem. Składniki: Dla 5 osób: 1/2 główki sałaty lodowej 500g karkówki 1/2 małego słoiczka suszonych pomidorów w oleju z dodatkiem pestek dyni 1/2 opakowania sera sałatkowego półtłustego 1/2 małej puszki kukurydzy 3 kromki czerstwego pieczywa
Kuchnia w czekoladzieDzisiejszy obiad, a może i kolacja jeśli coś zostanie :), wiosenna - kolorowa sałatka z mnóstwem witamin i oliwą najwyższej jakości. Składniki: - 20 dag kaszy bulgur - 2 pomidory - 1 szklanka bulionu - 2 cebule dymki razem z zieloną częścią - 1/2 pęczku natki pietruszki - 1/2 czerwonej papryki - 4 łyżki oliwy z oliwek - sok z cytryny do smaku - sól - pieprz Kaszę bulgur znajdziecie
Apetyczna babeczkaTweetnij Kolejny pomysł na kolorową sałatkę. Potrzebne nam będą: 1 zielona papryka, 1 czerwona papryka, 2 cukinie, 3 marchewki, 1 cebula, oliwa z oliwek. Ta sałatka świetnie komponuje się z krewetkami. Przygotowanie: Umyć paprykę i cukinię. Obrać marchew i cebulę. Wyczyścić paprkę w środku. Pokroić na cieniutkie plasterki. Cukinię i marchewkę pokroić w cieniutkie batoniki. Poszatkować cebulkę. Na patelni
MODA NA BIOdwóch opłaca się gotować? Dlatego w odpowiedzi mam dla Was prostą propozycję na sycącą wegetariańską pizzę. Do tego bardzo szybką w przygotowaniu i ekonomiczną. W zestawieniu z kolorową sałatką daje to na prawdę smakowity posiłek. No dobra, pewnie wytkniecie mi, że proponuję Wam przepis z gotowych składników. Niemniej w momencie, kiedy ktoś staje przed dylematem, czy opłaca mi się
MODA NA BIOZielono i kolorowo :) Sałatka z rukoli, dobra jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie :) Składniki 100g rukoli / 100 g arugula 1 pomidor / 1 tomato 1 ogórek / cucumber … Czytaj dalej Rukola
czarrna od kuchnipochmurny i zimny dzień mam dla Was kolorową sałatkę, która napewno przypomni nam słoneczne dni. Składniki: - 1 średnia makrela wędzona - 1 brokuł - 1 papryka czerwona - 2 ogórki kiszone - 1 puszka kukurydzy - sól, pieprz - papryka słodka - delikat czerwony - majonez - jogurt naturalny Przygotowanie: Makrelę obieramy z ości i drobno rwiemy. Brokuła obgotowujemy na półtwardo, studzimy i kroimy na drobne
Zainspirowana w kuchniZimą także możemy jeść pyszne i kolorowe sałatki, dzisiaj taką właśnie zjadłam. Wystarczy odrobina wyobraźni, a w ciągu kilku chwil powstaje sałatka idealna na mroźne, długie wieczory. Można zapakować ją do pudełka i zabrać do pracy i zajadać z pysznym, pełnoziarnistym pieczywem, nie ma nic lepszego. To zdecydowanie najzdrowsza opcja w porównaniu z gotowymi sałatkami w sklepach. Ostatnio
Moja smaczna kuchniaksiążkę!!! świetna kolorystycznie i zwracająca uwagę okładka przydatny kalendarz sezonowy obłędne zdjęcie croissantów powala już na samym początku każde warzywo ma swój prywatny opis :) ciacho marchewkowe kusi... ... i kolorowa sałatka też
Dzieje kuchennej WiewióryPrzed nami okres karnawału, zabaw - a co za tym idzie towarzyskich spotkań. Czym więc ugościć naszych gości? Sałatką oczywiście ! Syta, smaczna, a jej przygotowanie wcale nie
Taste TherapyŚwięta..Święta i Po Świętach .... Dziś proponuję kolorową sałatkę z gotowanych pieczarek. W Angli pada jest straszna pogoda więc kolor jak najbardziej jest wskazany. SKŁADNIKI: 20 Dag pieczarek 5-6 płatów papryki czerwonej konserwowej 6 Ogórków kiszonych 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 selera naciowego 1/2 pora 1/2 cebuli czerwonej 10 dag sera żółtego w kawałku
Gotowanie PatkiSpójrzcie jaka piękna i kolorowa sałatka!, bardzo prosta i wybornie smakuje, zapewniamy, nieczęsto gości na stołach fasolka szparagowa, sezon na nią trwa krótko, ale można ją przyrządzić korzystając z mrożonek, równie smacznej i wartościowej, jak świeża Składniki: 270 g sera feta 300 g fasoli szparagowej (może być mrożona) 2 duże pomidory 1 cebula czerwona sos 3 łyżki oliwy
kgwjanczewoBardzo smaczna, kolorowa sałatka do słoiczków na zimę. Jej głównym składnikiem jest oczywiście cukinia, ale prócz niej w sałatce znajduje się również cebula, 2 papryki (żółta i czerwona) oraz papryczka chilli. Sałatka jest bardzo wyrazista w smaku, ostra, kwaskowata, odrobinę słodka. Idealna jako dodatek do obiadu do wszelkiego rodzaju mięs. Polecam! Składniki: 1 kg cukinii 2 duże cebule
MyCookBook.plKolejna kolorowa sałatka w moim wykonaniu. Słodkie pieczone warzywa - buraczek i dynia w zestawieniu z lekko ostrą rukolą i nasturcją. Bardzo fajne zestawienie smakowe. składniki: 2 garście rukoli 250 g pieczonej dyni 1 pieczony buraczek czerwony (200g) 50 g fety 1 garść ziaren słonecznika zioła włoskie olej arachidowy do skropienia 3-4 kwiaty nasturcji Składniki na 2 porcje sałatki
Monia miesza i gotujeDziś proponuję sałatkę kolorową i pyszną. Kaszę kuskus zalałam szklanką bulionu drobiowego. Dodałam do niej pokrojoną natkę pietruszki. Pokroiłam drobno: czerwoną paprykę, ogórek kiszony i zielony, czarne oliwki,suszone pomidory i kapary. Dodałam wszystkie składniki do miski z kaszą kuskus, wsypałam puszkę kukurydzy i dwie puszki tuńczyka. Doprawiłam solą, pieprzem i wlałam około 4 łyżek oliwy z oliwek
potrawyregionalneZdrowo i kolorowo. Sałatka ze świeżymi liśćmi szpinaku i roszponką w roli głównej. Można ją podawać jako przystawkę, albo samodzielne danie. Kawałki kurczaka dopełniają dzieła ;-) Składniki: Ilość w zależności od upodobań pierś z kurczaka curry imbir czosnek granulowany zioła prowansalskie czarny pieprz sól oliwa z oliwek świeże liście szpinaku roszponka czarne oliwki czerwona cebula świeża czerwona papryka pomidor
potrawyregionalneZdrowa, smaczna i kolorowa sałatka z roszponki i rukoli jest idealną propozycją na obiad lub kolację. Smażony łosoś z kaparami idealnie z nią harmonizuje. Można go podawać na ciepło jak i na zimno. Składniki: 3-4 garście roszponki 3-4 garście rukoli garść kiełków np. rzodkiewki pół lub jedna mała czerwona cebula 5-7 sztuk
potrawyregionalnePyszna, pełna warzyw i kolorowa sałatka brokułowa . Podana z sosem czosnkowym jest po prostu rewelacyjna. Składniki można oczywiście komponować wedle swoich smaków. Ja proponuję poniższy skład. Składniki na sałatkę: średniej wielkości brokuł 4 jajka 8-10 pomidorków koktajlowych 1 szt.zielonego ogórka pół czerwonej papryki kawałek białej części pora dymka pół czerwonej cebuli garść kaparów 10 czarnych oliwek Składniki
potrawyregionalneLekka i kolorowa sałatka doskonała jako samodzielne danie lub jako dodatek do dań z grilla. A co najważniejsze- pyszna i pełna witamin. Składniki: opakowanie "mix sałat z roszponką" kostka sera feta 2 łyżki czarnych oliwek kiść drobnych zielonych winogron 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 łyżeczki musztardy sok z 1/2 cytryny 4 łyżki oleju 1/2 łyżeczki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaogóle nie czuje że jest lato, ponieważ temperatury są tu raczej wczesnowiosenne ;) Staram się chociaż, aby jedzenie przypominało mi że jest lato;) Dlatego jem dużo owoców i przygotowuje kolorowe sałatki. Śniadanie : Wegański pasztet z grochu i czerwonej fasoli (przepis wkrótce na blogu) Lunch : Błyskawiczna sałatka: jajko, awokado, pomidor, szynka, sól, pieprz. Przekąska : Banan, nektarynka, brzoskwinia Smacznego
Codzienne GotowaniePrezentuję Wam dziś niezwykle lekką, kolorową sałatkę, łączącą w sobie wiosenne smaki świeżej rzodkiewki, szczypiorku i ogórka z aromatycznymi paluszkami krabowymi i delikatnym makaronem ryżowym. Składniki: 200 g makaronu ryżowego opakowanie paluszków krabowych 250 g mała puszka kukurydzy 1 ogórek 4 rzodkiewki pół czerwonej papryki pęczek koperku pęczek szczypiorku kilka liści sałaty pekińskiej 3 łyżki słoneczniku 5 łyżek majonezu
Podróż w kulinariapozostanie tylko wspomienie tej obfitości. Warto zatem przygotować słoiki z przetworami warzywnymi, by obok słodkich przetworów owocowych zapełniły nasze półki w spiżarni. Zimą z przyjemnością otworzysz słoik z kolorową sałatką do obiadu. Składniki: 1,5 kg cukinii 3 cebule 4 marchewki 1/2 kg papryki 1 papryczka chilli 4 łyżki soli zalewa: 1 szklanka octu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!posmaruj z obu stron musztardowym sosem, obtocz w siemieniowej panierce a na koniec posyp płatkami migdałów*. Piecz ok. 20 minut w 180 stopniach. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami** i kolorową sałatką. * Płatki migdałów dość szybko się przypiekają, trzeba na nie uważać. Ja kurczaka piekłam przez większość czasu w dolnej części piekarnika, pod ziemniakami, dlatego się nie zarumieniły mocno. ** Jak przygotowuję
Corner With RecipesZapraszam na kolejne przetwory na zimę. Tym razem kolorowa sałatka z ogórków z dodatkiem papryki, marchewki i cebuli w zalewie octowej z olejem. Sałatka idealna do obiadu lub kanapek. składniki: 4 kg średnich ogórków 0,5 kg cebuli 0,5 kg papryki 0,5 kg marchewki 3 łyżki soli kamiennej 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 10 % 1 szklanka
Monia miesza i gotujejesz. Puszczaj wodze fantazji , nie bój się eksperymentować w kuchni. Dbaj o estetykę posiłków i różnorodność zapachów. Na pewno szybciej skusisz się na pięknie podaną, kolorową sałatkę niż na szarą, smutną papkę imitującą zupę. Stawiaj na zdecydowane smaki. Jedz kwaśne rzeczy . W przeciwieństwie do słodkich zwiększają apetyt . 6. Przeglądaj zdjęcia jedzenia. Na blogach, w magazynach i książkach kucharskich
Powiedz dietom nieLekka, kolorowa sałatka z kuskusu, doprawionego sokiem z cytryny i świeżą natka pietruszki, które wydobywają z kuskusu cały jego smak. Do tego małe rubinowe groszki, czyli pestki z granatu i pesto z rukoli oraz nerkowców. Świetnie nadaje się na lunch, a w połączeniu z kurczakiem czy białą rybą będzie pysznym obiadem. SKŁADNIKI (3-4 porcje) 1 szklanka kuskus
DefinicjaSmakuchcieli by z kaszą rozpocząć smakowita przygodę. Mamy tu metody gotowania każdej z kasz. Ci którzy nigdy nie gotowali jej inaczej niż w torebce mogą się wiele nauczyć. Kolorowe sałatki, zupy, dania główne ale i desery, przepisów jest w bród. Wegetariańskie ale i te mięsne, lżejsze i cięższe, wsystkie jednak niezbyt skomplikowane. Co istotne mamy tu również informacje
Dzieje kuchennej WiewiórySmaczna, pożywna, kolorowa sałatka dobra zarówno na śniadanie, kolację czy też jako odżywcza przekąska. Połączenie jajek, rzodkiewek i makaronu tortellini (u mnie gotowe Sacchettini czyli pierożki z nadzieniem z sera ricotta i kremem pieczarkowo-truflowym) oraz zieleniny (rzeżucha, bazylia) to znakomite zestawienie nie tylko na wielkanocny stół
Milion Smakówmoment jest dobry by dietę wzbogacić o ryby. Składniki (dla 2-3 osób): ok 1/2 kg fileta z pstrąga łososiowego 4-5 sporych ziemniaków (gatunek na frytki) kolorowa sałatka przyprawa do grilla ziołowa pieprz cytrynowy sól, pieprz 1/2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Osuszoną rybę nacieramy solą, pieprzem cytrynowym i odrobiną ziołowej mieszanki grillowej. Skrapiamy oliwą
Kuchnia po mojemuskładniki: 450 – 500 g brokułów (mrożonych) 2 jajka 2 pomidory 1 żółta papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku pęczek koperku 1 szkl majonezu sól, pieprz
Domowy Smak JedzeniaDzisiaj po raz pierwszy chciałam Wam zaproponować danie rybne. Sama nie jestem wielką miłośniczką ryb, jednak łososia wędzonego baaardzo lubię. Powinniśmy go jeść jak najczęściej, nie
Kuchnia Pełna Pasjijest trudne w przygotowaniu, doskonale wygląda, pachnie i smakuje, będąc przy tym zdrowym i sycącym. Chrupiąca skórka cienkiego ciasta z zapieczonym wewnątrz aromatycznym czosnkowo - ziołowym serem i kolorową sałatką to doskonały pomysł na odrobinę szaleństwa w kuchni. Gorąco polecam! Do przygotowania dania użyłem: 1 kg sera twarogowego typu bałkańskiego, 4 ząbków czosnku, 500 gram mąki pszennej
Wyprawy kulinarne