Surówka z pora z ogórkiem kiszonym. Dziś polecam Wam prostą i pyszną surówkę z pora z ogórkiem kiszonym. Jeśli nigdy nie próbowaliście takiej surówki z obawy
Słodkie okruszkiMoja wersja potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym, podpieczonych, jadalnych wodorostów nori oraz soczystego tuńczyka, chrupiących kolorowych papryk i świeżego ogórka. Zwinięte kawałki sushi podane z odrobiną ostrego japońskiego chrzanu i wyrazistego marynowanego imbiru to ciekawa propozycja przekąski na imprezowym stole. Składniki: 220g ryżu do sushi 250ml wody 1/4 łyżeczki soli Zaprawa(...)tuńczykiem Princes !!! Tuńczyk to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla
Szalona Kuchnia Ewelinyogoda za oknami nie nastraja wiosennie, więc postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce. przywołać wiosnę przynajmniej w kuchni i zaproponować Wam przepis na lekki, kolorowy gulasz warzywny. Ostatnio stawiam na lekką kuchnię, dlatego zagustowałam w warzywnych zamiennikach tradycyjnych dań. Taki gulasz idealnie nadaje się na obiad lub na kolację, ponieważ jest lekki, ale bardzo pożywny. Polecam go zwłaszcza tym, którzy(...)ryżem. Według mnie, najsmaczniejszy jest w towarzystwie kaszy jaglanej. Koniecznie dajcie znać, czy lubicie takie warzywne gulasze! Smacznego! A jeśli macie ochotę na lekką, wiosenną przekąskę, polecam sałatkę z rzodkiewki Prosta wiosenna sałatka z rzodkiewki – przepis krok po kroku Artykuł Wiosenny gulasz z cukinii – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondisałatka to wyjątek. Jest słodko- pikantna i bardzo wyrazista. Zawsze jest elementem składowym domowych hot-dogów. W zimie świetna do obiadu, razem z pokrojonym w słupki jabłkiem. Do tej sałatki najlepsze będą grube i duże ogórki gruntowe. Ważne, żeby nie były puste w środku – powinny być twarde i zwarte. Ogórki należy bardzo dokładnie umyć z piasku a następnie dość cienko(...)łyżeczki kurkumy (dla koloru, ogórki nie wyglądają trupioblado na koniec, ale nie jest niezbędna) DO KAŻDEGO SŁOIKA 2-3 ziarna ziela angielskiego 4-5 ziaren czarnego lub kolorowego pieprzu 1/2 łyżeczki ziaren białej gorczycy 3-5 plasterków marchewki
Karo in the KitchenDziś przedstawiam Wam restaurację Indus Tandoor zlokalizowaną na ulicy Sławkowskiej w Krakowie. Kuchnia indyjska po raz kolejny - tak, tak, tak! Tym razem ucztowanie odbyło się z
Karola gotujeTUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Naleśniki szpinakowe zapiekane z indykiem i warzywami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemwody 2-3 gałązki tymianku lub 1/2 łyżeczki suszonego 1/4 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 4 ziela angielskie 2 liście laurowe 1/2 łyżeczki ziarenek niezmielonego pieprzu, czarnego lub kolorowego 2 marchewki 3 pietruszki korzeniowe 2 łodygi selera naciowego 1/2 małego selera korzeniowego 1 żółta cebula 15 cm pora 4 ząbki czosnku 2,5cm imbiru szczypta pieprzu cayenne(...)gorąco, stawiając słoiki wieczkiem do dołu. 19 Wystudzony rosół można przechowywać do 2 tygodni w lodówce. 20 Smacznego! Wskazówki Mięso można zużyć do pasztetu a z warzyw przygotować sałatkę z jajkiem. Spodobał Ci się przepis? Masz pytania, chcesz coś doprecyzować, podzielić się własnymi przemyśleniami albo recenzją? Zostaw komentarz pod postem! :) Artykuł Po prostu rosół! pochodzi z serwisu Book of spells
Book of spellsKoreczki z tortilli z serkiem szynką i warzywami Szybkie, łatwe i przepyszne przekąski z placków tortilli. Idealnie sprawdzą się na każdym przyjęciu, gdyż smakują zarówno dzieciom
Blog z Apetytemprodukt może uzyskać 5 gwiazdek w każdej kategorii: funkcjonalność jakość wykonania wygląd cena Funkcjonalność - 5/5 Na półmisku o wielkości 35 cm, zmieści się spokojnie porcja makaronu, sztuka mięsa lub sałatka dla 4 osób. Dzięki temu, że półmisek nie jest idealnie płaski, możemy na nim serwować mięsa i makarony z sosem i nic nam się nie wyleje:-) Ponadto jak w opisie(...)samym czasie dorzucamy pokrojoną natkę pietruszki i odcedzonego z oleju tuńczyka. Całość mieszamy. Wykładamy na półmisek, w moim przypadku półmisek Vintage i posypujemy świeżo utłuczonym kolorowym pieprzem i natką pietruszki. Smacznego * wpis sponsorowany
IMPRESJA SMAKUObok zwykłych jajek pojawią się oczywiście jajka faszerowane; z dodatkiem tuńczyka, łososia, żółtego sera, rzodkiewek czy też ze szczypiorkiem lub koperkiem. Na pewno nie może zabraknąć naszej tradycyjnej sałatki jarzynowej, którą w zależności od regionu kraju podajemy z ogórkiem konserwowym lub kiszonym. Obok sałatki pojawią się również domowe pasztety, a także tradycyjna już biała kiełbasa, choć ona raczej – wraz
Kulinarne przygody GatityWiosna coraz bliżej więc chce się jeść coś kolorowego, szybkiego i nie skomplikowanego. Jeszcze najlepiej jakby było zdrowe! Kulki jaglane z puree z zielonego groszku to po prostu trochę inny sposób na podanie kaszy jaglanej która sama w sobie nie ma atrakcyjnego wyglądu. Danie można podać w wersji wegańskiej zastępując śmietanę oliwą i pomijając ser żółty. SKŁADNIKI/ 2 porcje(...)słodką paprykę, sezam i cukier. Całość smażymy 3-5 minut, aż marchewki trochę zmiękną ale nadal będą delikatnie chrupiące. POŁĄCZENIE: Całość układamy na talerzu wg uznania i podajemy z sałatką z sałaty lodowej i pomidorków koktajlowych doprawioną sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem
Mohiellasmaków! Na lunch, na obiad i na kolację. Uwielbiam bakłażany i robię z nimi w kuchni prawie wszystko – dodaję do mięsnego gulaszu, do leczo, do empanadas, grillowane mieszam w sałatkach, robię z nich pastę na kanapki czy „kawior” z mnóstwem czosnku i pietruszki, faszeruję i zapiekam. A tak podane to dla mnie szybki lunch lub obiad. Lekki, a dzięki dodatkowi(...)kefir do miseczki. Mieszamy go z przeciśniętym przez praskę małym ząbkiem czosnku z odrobiną soli. Na szczyt białej mieszanki sypiemy curry, podlewamy jogurt dobrą oliwą, kładziemy posiekaną miętę. Wygląda kolorowo i po prostu ładnie, pachnie zabójczo, a wiadomo że jemy i oczami, prawda? Możemy sobie pomieszać wszystko razem już maczając kęsy bakłażana. Szybko i bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia, że tłuste
Karo in the Kitchensałatce, poza tym grecka, francuska, z kurczakiem, tuńczykiem . Przy wyborze sałatek należy pamiętać, żeby nie zamawiać wszystkich z dodatkiem majonezu. Należy też pamiętać o ilości tych sałatek. Nie robić ich zbyt dużo, ponieważ następnego dnia już ich nie podamy. 5. ryba w galarecie, tutaj można połączyć na jednym półmisku dwa gatunki np. łososia i pstrąga, oczywiście można podać(...)gości. Zamówmy go w dobrej cukierni, ładnie i nowocześnie udekorowany ( np. świeżymi kwiatami czy też z wzorkiem kwiatowym ręcznie malowanym) . Osobiście nie jestem zwolennikiem różnych kolorowych sztucznych pomad, zdjęć, figurek z masy cukrowej, różnych sztucznych groszków itd. ( oczywiście, to rzecz gustu ), decyzja zawsze należy do Was. Pierwsze kawałki tortu kroi Para Młoda. Najpierw kroi
Kulinarny karnet ChristopheraOszczędzanie kojarzy się z czymś co nie jest przyjemne, to o którym ja chcę napisać nie wymaga wyrzeczeń ale odrobiny sprytu i trzymania się pewnych zasad
Kuchnia PROzdrowotnaBrakuje Ci pomysłu na danie? A co powiesz na placki z pieczarkami, wędliną i żółtym serem? Są wspaniałe! Pyszne, łatwe do zrobienia, a do tego
Kulinarne S.O.S.