Dziś przedstawiam Wam restaurację Indus Tandoor zlokalizowaną na ulicy Sławkowskiej w Krakowie. Kuchnia indyjska po raz kolejny - tak, tak, tak! Tym razem ucztowanie odbyło się z
Karola gotujeTUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Naleśniki szpinakowe zapiekane z indykiem i warzywami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemwody 2-3 gałązki tymianku lub 1/2 łyżeczki suszonego 1/4 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 4 ziela angielskie 2 liście laurowe 1/2 łyżeczki ziarenek niezmielonego pieprzu, czarnego lub kolorowego 2 marchewki 3 pietruszki korzeniowe 2 łodygi selera naciowego 1/2 małego selera korzeniowego 1 żółta cebula 15 cm pora 4 ząbki czosnku 2,5cm imbiru szczypta pieprzu cayenne(...)gorąco, stawiając słoiki wieczkiem do dołu. 19 Wystudzony rosół można przechowywać do 2 tygodni w lodówce. 20 Smacznego! Wskazówki Mięso można zużyć do pasztetu a z warzyw przygotować sałatkę z jajkiem. Spodobał Ci się przepis? Masz pytania, chcesz coś doprecyzować, podzielić się własnymi przemyśleniami albo recenzją? Zostaw komentarz pod postem! :) Artykuł Po prostu rosół! pochodzi z serwisu Book of spells
Book of spellsKoreczki z tortilli z serkiem szynką i warzywami Szybkie, łatwe i przepyszne przekąski z placków tortilli. Idealnie sprawdzą się na każdym przyjęciu, gdyż smakują zarówno dzieciom
Blog z Apetytemprodukt może uzyskać 5 gwiazdek w każdej kategorii: funkcjonalność jakość wykonania wygląd cena Funkcjonalność - 5/5 Na półmisku o wielkości 35 cm, zmieści się spokojnie porcja makaronu, sztuka mięsa lub sałatka dla 4 osób. Dzięki temu, że półmisek nie jest idealnie płaski, możemy na nim serwować mięsa i makarony z sosem i nic nam się nie wyleje:-) Ponadto jak w opisie(...)samym czasie dorzucamy pokrojoną natkę pietruszki i odcedzonego z oleju tuńczyka. Całość mieszamy. Wykładamy na półmisek, w moim przypadku półmisek Vintage i posypujemy świeżo utłuczonym kolorowym pieprzem i natką pietruszki. Smacznego * wpis sponsorowany
IMPRESJA SMAKUObok zwykłych jajek pojawią się oczywiście jajka faszerowane; z dodatkiem tuńczyka, łososia, żółtego sera, rzodkiewek czy też ze szczypiorkiem lub koperkiem. Na pewno nie może zabraknąć naszej tradycyjnej sałatki jarzynowej, którą w zależności od regionu kraju podajemy z ogórkiem konserwowym lub kiszonym. Obok sałatki pojawią się również domowe pasztety, a także tradycyjna już biała kiełbasa, choć ona raczej – wraz
Kulinarne przygody GatityWiosna coraz bliżej więc chce się jeść coś kolorowego, szybkiego i nie skomplikowanego. Jeszcze najlepiej jakby było zdrowe! Kulki jaglane z puree z zielonego groszku to po prostu trochę inny sposób na podanie kaszy jaglanej która sama w sobie nie ma atrakcyjnego wyglądu. Danie można podać w wersji wegańskiej zastępując śmietanę oliwą i pomijając ser żółty. SKŁADNIKI/ 2 porcje(...)słodką paprykę, sezam i cukier. Całość smażymy 3-5 minut, aż marchewki trochę zmiękną ale nadal będą delikatnie chrupiące. POŁĄCZENIE: Całość układamy na talerzu wg uznania i podajemy z sałatką z sałaty lodowej i pomidorków koktajlowych doprawioną sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem
Mohiellasmaków! Na lunch, na obiad i na kolację. Uwielbiam bakłażany i robię z nimi w kuchni prawie wszystko – dodaję do mięsnego gulaszu, do leczo, do empanadas, grillowane mieszam w sałatkach, robię z nich pastę na kanapki czy „kawior” z mnóstwem czosnku i pietruszki, faszeruję i zapiekam. A tak podane to dla mnie szybki lunch lub obiad. Lekki, a dzięki dodatkowi(...)kefir do miseczki. Mieszamy go z przeciśniętym przez praskę małym ząbkiem czosnku z odrobiną soli. Na szczyt białej mieszanki sypiemy curry, podlewamy jogurt dobrą oliwą, kładziemy posiekaną miętę. Wygląda kolorowo i po prostu ładnie, pachnie zabójczo, a wiadomo że jemy i oczami, prawda? Możemy sobie pomieszać wszystko razem już maczając kęsy bakłażana. Szybko i bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia, że tłuste
Karo in the Kitchensałatce, poza tym grecka, francuska, z kurczakiem, tuńczykiem . Przy wyborze sałatek należy pamiętać, żeby nie zamawiać wszystkich z dodatkiem majonezu. Należy też pamiętać o ilości tych sałatek. Nie robić ich zbyt dużo, ponieważ następnego dnia już ich nie podamy. 5. ryba w galarecie, tutaj można połączyć na jednym półmisku dwa gatunki np. łososia i pstrąga, oczywiście można podać(...)gości. Zamówmy go w dobrej cukierni, ładnie i nowocześnie udekorowany ( np. świeżymi kwiatami czy też z wzorkiem kwiatowym ręcznie malowanym) . Osobiście nie jestem zwolennikiem różnych kolorowych sztucznych pomad, zdjęć, figurek z masy cukrowej, różnych sztucznych groszków itd. ( oczywiście, to rzecz gustu ), decyzja zawsze należy do Was. Pierwsze kawałki tortu kroi Para Młoda. Najpierw kroi
Kulinarny karnet ChristopheraOszczędzanie kojarzy się z czymś co nie jest przyjemne, to o którym ja chcę napisać nie wymaga wyrzeczeń ale odrobiny sprytu i trzymania się pewnych zasad
Kuchnia PROzdrowotnaBrakuje Ci pomysłu na danie? A co powiesz na placki z pieczarkami, wędliną i żółtym serem? Są wspaniałe! Pyszne, łatwe do zrobienia, a do tego
Kulinarne S.O.S.wychodził rano do pracy, otworzyłam tylko jedno oko i życzyłam mu miłego dnia. Zerknęłam za okno, i uśmiechnęłam się do siebie. Moim oczom ukazała się intensywnie kolorowa tęcza. To chyba jakiś znak. To musi być znak udanego dnia. Godzinę później wygrzebałam się spod kołdry, umyłam się, ubrałam, zjadłam śniadanie i poszłam z Ptysią na spacer. Słonko świeciło(...)przekory, mam dla Was coś zupełnie nieświątecznego. Przepis znalazłam u Bei . Mamy ostatnio w domu wędzonego łososia w ilościach nieskończonych, i kombinuję, co bym z nim zrobić. Była sałatka, był sos do makaronu, tarta, bajgle z pastą jajeczno-łososiową... W końcu przyszedł czas na wytrawny keks, który kusił mnie od dawna. Zamiast sera koziego użyłam oscypka, który przyjechał z nami
Pożeraczka, czyli raz adobrzeW poszukiwaniu oryginalnych smaków w wakacje zawitaliśmy do Sztokholmu, gdzie gwiazdkami Michelin świecą restauracje na kulinarnym firmamencie, i nie zawsze trzeba czekać tygodniami na
SzczyptaSmaQulaszem węgierskim to bardzo smaczna i pożywna potrawa idealna na codzienny , apetyczny obiad. Kopytka z Gulaszem Węgierskim - Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 duże cebule ok. 200 g papryki (najlepiej kolorowej) 5 dużych ząbków czosnku 400 g krojonych pomidorów (mogą być w puszce) przyprawy: słodka papryka, sól, pieprz, czosnek w proszku ponadto: ok. 5 liści laurowych, kilka ziarenek ziela angielskiego(...)wypłynięcia , nas tę pnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 1-2 minuty. Gotowe kopytka polewamy przygo towanym gulaszem lub wykładamy je obok sosu . M ożemy podać z ulubionymi sałatkami. Moje posty
Słodka Stronarosnąć. 5. Przekładamy do naczynia, przykrywamy ścierką, czekamy że urośnie. /FARSZU:1-1,5 kg udźca z indyka gotujemy jak rosół, dodajemy warzywa, liść laurowy, zielę angielskie, pieprz ziarnisty kolorowy, domową przyprawę warzywną i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, wyciągamy je z gara, pozostawiamy do ostygnięcia przykryte ściereczką. Wywar odcedzamy i robimy barszczyk(...)dobrego w czarnych ziarenkach. "Ekologiczne ziarno czarnego sezamu BIO. Bogate źródło dobrze przyswajalnego wapnia. Doceniany przez wszystkich dbających o zdrowie, urodę i dobre samopoczucie. Polecane jako dodatek do sałatek, deserów, wypieków np. chleba na zakwasie.Ekologiczny niełuskany czarny sezam wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy z jego dodatkiem uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów
Wypisz Wymaluj