najświeższych przepisów na lekkie ,wiosenne Dania :).Postanowiłam zrobić Zupę Szczawiową ,lekką i smaczną ,starając się aby nie była tłusta i kaloryczna ,udało się , a z reszty zrobiłam sobie kolację ,mega odjazdową ,zdjęcie u góry.Zapraszam więc po przepis. opłukany i porwany szczaw oliwki zielone i czarne pomidory w oliwie oliwa z pomidorów natka pietruszki pierś kurza bazylia przyprawa
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipełnoziarnistym, cudownie chrupiącym spodzie, z kremową ricottą, zielonym szpinakiem, czerwonymi pomidorkami i płatkami orzechów laskowych, które miło zaskakują i sprawiają, że tarta nabiera oryginalnej nuty. Świetna na obiad i kolację; sprawdzi się też na lunch do pracy. Kolory zdecydowanie dodają energii, a smak przywodzi na myśl zieloniutką, słoneczną wiosnę... Skusicie się...? Tarta ze szpinakiem i ricottą Składniki: (na formę
Pożeraczka, czyli raz adobrześwieża. Główną nutę zapachu i smaku nadaje w niej ogórek. Dopiero po chwili dołączają pozostałe smaki. Makaron ryżowy dodaje sałatce efektu zaskoczenia. Można ją podać na śniadanie lub kolację. Idealna na imprezy i do lunch box'u. Składniki: 150 g makaronu o kształcie ryżu 200 g szynki konserwowej 1 ogórek gruntowy 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 2 czubate
Smak mojego domupołączenia składników i uzyskania konsystencji sosu. Ugotowany makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem. Uwaga: makaron podajemy na zimno lub ciepło. Osobiście preferuję wersję zimną - idealna na letnie śniadanie, kolację lub obiad. Zdobimy ćwiartkami truskawek i listkami mięty. Podajemy. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkibyło na samym końcu dłuuugiej listy pt. "zrobić koniecznie" :-) Trwając więc w postanowieniu - sałatka ;-) dietetyczna o tyle, że bez majonezu - zawsze to coś ;-) a poza tym idealna na kolację lub drugie śniadanie :-) SKŁADNIKI 1/2 szklanki ryżu 1 puszka tuńczyka w oleju 1/2 puszki kukurydzy 3 - 4 jajka 3 ogórki konserwowe 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki ostrej musztardy sól
Czary - gary w kuchniznajdę możliwość, to coś Wam napiszę w międzyczasie, póki co mam tu propozycję bardzo szybkiego dania, do przygotowania w kilka chwil :-) Możecie je zrobić na obiad lub na kolację, jest lekkie i niezwykle smaczne :-) SKŁADNIKI 1 nieduży seler naciowy 150 g sera mascarpone 3 łyżki śmietany 18 % 2 łyżki oleju sól, pieprz ok. 300 g makaronu dodatkowo: tuńczyk z puszki
Czary - gary w kuchnidługiej przerwie byłam w pracy :-) dzień minął mi błyskawicznie, a w domu czekał na mnie obiad zrobiony przez męża :-) hm, jakieś nowe obyczaje? ale podobają mi się :-) za tona kolację będzie pizza :-) właśnie się robi :-) A dla Was mam przepis na pizzę z patelni - nawet ci z Was, którzy nie mają piekarnika będą mogli ją zrobić, a nadzienie możecie wybrać
Czary - gary w kuchniMacie już pomysł na jutrzejszą kolację? Mam nadzieję, ze ten Wam się spodoba :-) tym bardziej, że podobno wiosna zbliża się wielkimi krokami, więc może i w kuchni pora na zmianę dań na lżejsze? No w każdym razie ja od jakiegoś czasu poprawiam sobie samopoczucie lżejszym jedzeniem :-) W końcu jakoś trzeba się pocieszać gdy niektóre dżinsy czas odłożyć na półkę zapomnienia
Czary - gary w kuchnienergii :-) chociaż dziś z tą energią coś kiepsko... ale za to konferencja, na którą się dziś wybrałam była naprawdę warta udziału. Tylko podróż zmordowała mnie jak nigdy... dlatego na kolację była bardzo prosta, ale za to rewelacyjna w smaku, pasta do kanapek :-) Spróbujcie koniecznie... SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w oleju (duże kawałki) 1/2 awokado 2 jajka 1/2 pęczka szczypiorku
Czary - gary w kuchniDziś pora na kolejne szybkie danie. Może być ono częścią drugiego dania lub samodzielną kolacją. Oczywiście w jednej i drugiej wersji warto dodać sałatkę bądź surówkę, która Wam smakuje :-) A dlaczego ryba? Bo bardzo je lubię, chociaż stanowczo za rzadko przygotowuję :-( Do tego są zdrowe :-) No i oczywiście najlepiej zrobicie jeśli wybierzecie rybę bez tego całego lodu pod nazwą "glazura
Czary - gary w kuchnizawsze wiem, że śniadanie to podstawa dnia. Inna sprawa, że kolację mogę sobie śmiało odpuścić, ale nie wyobrażam sobie, że wychodzę z domu bez zjedzenia czegokolwiek. Biegam rano po domu jakby mi ktoś minutnik nakręcił, ale jedzenie musi być :-) Dlatego dziś mam dla Was szybką propozycję na śniadanie - lekką i zdrową :-) Możecie ją śmiało przygotować wieczorem i schować do lodówki
Czary - gary w kuchniLubicie brokuły? No to polubicie :-) Wystarczy, że do zwykłego brokuła dodacie trochę niepozornych dodatków i macie fantastyczną sałatkę w sam raz na wakacyjną kolację :-) Kiedyś robiłam ją bardzo często, potem jakoś o niej zapomniałam... ale ostatnio znów przywróciłam ją do łask i wygląda na to, że znów zostanie w menu na dłużej :-) SKŁADNIKI 1 brokuł 5 - 6 plastrów boczku
Czary - gary w kuchniczwarte istotne jest, by posiłki nie zawierały niepotrzebnego tłuszczu, cukru, a w szczególności alkoholu. Tak więc chciałabym, by Wasze propozycje uwzględniały powyższe wskazówki. Proponujcie śniadania, obiady, kolacje, przekąski, desery... Pamiętajcie, że każda przyszła mama ma inne upodobania smakowe, ale w tej akcji chodzi o to, by zaproponować jej te jak najbardziej zdrowe, pożywne, korzystne dla mamy i dziecka
Czary - gary w kuchnidziś przekąska słodka, ale sycąca :-) Bez wątpienia będzie się nadawała na podwieczorek, słodką kolację czy śniadanie :-) Polecam... SKŁADNIKI 200 ml mleka 2 jajka 5 g drożdży 5 czubatych łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżki drobnych płatków owsianych 1 łyżka cukru z wanilią 2 jabłka cukier puder do posypania tłuszcz do smażenia (może być masło klarowane) Mąkę mieszamy z płatkami
Czary - gary w kuchnisobie właśnie myślę, że gdybym powiedziała mojemu dziecku, że zrobiłam na kolację zapiekankę makaronową, to by się obruszyła, stwierdziła "ble" i odmówiła jedzenia. A kiedy powiedziałam, że zrobiłam muffinki z makaronu, to w sekundzie stała w kuchni. Zjadła dwie i stwierdziła, że nie wiedziała, że z makaronu można zrobić babeczki... No cóż, jak zwał, tak zwał, najważniejsze, że smakowało
Czary - gary w kuchni