Grzanki z karmelizowaną w miodzie gruszką, pleśniowym serem, musztardą i prażonymi orzechami....czy to nie brzmi obłędnie? I dokładnie tak obłędnie smakują. Idealne na śniadanie, kolację czy przekąskę, gdy do drzwi pukają niezapowiedziani goście. Słodycz gruszek przełamuje ostra musztarda a roztapiający się ser kontrastuje z chrupiącą bułką i orzechami.... POTRZEBUJEMY (na 2 bułki jak na zdjęciu
WYSPA SZCZĘSLIWAorkiszowego z delikatnym sosem tuńczykowym w wersji light, to propozycja idealna dla każdego. Smak, prostota i zdrowe składniki. Spróbujcie. Taki proste danie możecie podać zarówno na obiad, jak i kolację. Makaron orkiszowy w lekkim sosie tuńczykowym, to moja propozycja na wiosnę i lato. Uwielbiam to połączenie smaków. Zachęcam i Was do spróbowania. Makaron orkiszowy w lekkim sosie tuńczykowym. Danie
Słodkie okruszkiKoktajl rzodkiewkowy doskonały jako przekąska czy dodatek do śniadania lub kolacji. Prosty i szybki w przygotowaniu. Czas i ilość porcji 5 minut, 1 porcja. Produkty 3/4 szklanki kefiru, 3 x rzodkiewki, szczypiorek. Przygotowanie Rzodkiewki umyj i pokrój w małą kosteczkę. Szczypiorek również umyj i pokrój na małe kawałki. Do szklanki z kefirem wrzuć pokrojoną rzodkiewkę i szczypiorek, a następnie wymieszaj
Fit&Fast KitchenŚlimaczki z ciasta drożdżowego pełne aromatycznego czosnku i pietruszki sprawdzą się w roli bułki śniadaniowej lub na kolację. Samodzielnie lub z dodatkami. Są miękkie, chrupiące i smakują wyśmienicie. Czosnkowe ślimaczki Danie Pieczywo Porcje 14 Porcje 14 Składniki CIasto 480 g mąka orkiszowa 200 ml mleko 80 g masło 2 szt jajko 1 łyżeczka sól 7 g drożdże instant Nadzienie
KucharzycaUratowały kolację w czwartkowy wieczór. Szybkie w wykonaniu placuszki, delikatne i puszyste. Idealnie pasował do nich dżem malinowo rabarbarowy, który robiliśmy na poniedziałkowych warsztatach KUKBUKa z Dr. Oetkerem (o nich już niebawem!!!). Pomysł na placki zaczerpnęłam z "Mamuszki", dokonałam jednak kilku modyfikac ji. Szybkie racuchy jogurtowe 100 ml jogurtu greckiego 100 ml mleka 1 roztrzepane jajko 100 g mąki pszennej
Dzieje kuchennej Wiewióryrobiłam chłodnik. I bardzo mi smakuje ;) ale ja to w ogóle "nabiałowa" się zrobiłam :) w tej wersji bardzo też przypadł do gustu mojej 2-latce - czasem jemy na kolację rzodkiewki z jogurtem, a koperek to generalnie do wszystkiego by dała, więc jej smaki ;) Chłodnik to banalna do wykonania "zupa", świetna propozycja na gorące dni, a takie się już
Kolorowy PrzepisownikPropozycja na obiad lub kolację. Zapiekanka z wędzoną makrelą, szpinakiem, brokułami i puree ziemniaczanym smakuje wyśmienicie. Makrelę zazwyczaj wykorzystuje się w pastach kanapkowych, ale dodana do zapiekanki idealnie zastąpi składnik mięsny. Kremowe puree ziemniaczane i świeże liście szpinaku wzbogacą smak naszego dania. Polecam! Składniki: około 0,5 kg. ziemniaków około 0,5 szklanki mleka 1 łyżka masła
potrawyregionalnePlacuszki z parówką są idealne na śniadanie lub kolację. Najlepsze z dodatkiem keczupu lub sosu czosnkowego. Moje dziecko je uwielbia:) Składniki: 2 jajka 2 czubate łyżki mąki parówka olej do smażenia Sposób przygotowania: Jajka roztrzepać, dodać mąkę i dalej mieszać do uzyskania gładkiej masy. Dodać parówkę i wymieszać. Smażyć na oleju na złoty kolor, po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym
Cukiernia Pychotkisamochodem z praktyk, stojąc w małym korku, minęło mnie z pięciu rolkarzy... Przypomniało mi się, że już kolejny rok zabieram się do kupienia rolek. Wróciłam do domu, zjadłam późną kolację i 30 minut przed zamknięciem sklepu stwierdziłam, że muszę w końcu je nabyć. Pojechałam czym prędzej do Decathlonu, kupiłam je i od razu po powrocie, po godzinie 21, wybrałam się
Be Fit Be Strongciąg dalszy.... następne buły śniadaniowe ze słonecznikiem.Delikatne i smaczne, pasują na śniadanie,kolację czy do mięcha. Składniki: mąka pszenna tym 500- 600 g jajko 1 szt masło 70 g sól 1 łyżeczka cukier 1 łyżeczka oliwa z oliwek 3 łyżki drożdże świeże 45 g mleko 1/3 szklanki woda ciepła 1 szklanka słonecznika z 200 g Krok 1 Najpierw
Różowa kuchniaDrugi tydzień z błyskawicznym piątkiem to u mnie zupa gulaszowa, gdzie po niecałej godzinie mam obiad na sobotę i jeszcze zostaje na niedzielną kolację. Lubię takie syte zupy i mimo upałów sprawdzają się świetnie, bo piątkowe wieczory poświęcam na przygotowanie czegoś, co spokojnie wystarczy na kilka dań, a ja nie muszę stać przy garach. Nie mam wszystkich wolnych od pracy
Magiczne Życie MartyKolacje muszą być lekkie. Moja to często są sałatki i surówki. Ta świetnie zaspokaja głód. Składniki: 2 szklanki soczewicy 1 pomidor 2 garście posiekanej drobno kapusty pekińskiej pęczek rzodkiewek 1 zielony ogórek 1/3 szklanki oleju rzepakowego sok z 1/3 cytryny 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka cukru 2 łyżki wody 1/4 łyżeczki bazylii 1/4 łyżeczki oregano sól i pieprz
Z Majeczką w kuchnikraju. Zostałam sama na włościach. Delektuję się tym rzadkim stanem bytu, gdy nie muszę stać wytrwale przy garach i imitować perfekcyjnej gospodyni domowej. Tosty na śniadanie, obiad i kolację to w końcu też jest posiłek. Czy pożywny i zbilansowany, to już inna sprawa... Po kilku dniach błogiego stanu kuchennego odwyku, jakoś jednak bardziej stosownego pożywienia powoli mi zaczyna brakować. Coś
Grunt to przepis!tortille. Tym razem jedliśmy po meksykańsku, czyli mięso mielone, czerwona fasola, kukurydza, sos pomidorowy i duuuuuuużo pietruchy. Takie nasze smaki. Lila zjadła 2 sztuki. Podwieczorek Chipsy z jarmużu. Kolacja Ze względu na to, że jarmużu mieliśmy w tym dniu bardzo dużo ( i nie chcieliśmy, aby się zmarnował) mąż przygotował omlet z pieczarkami i jarmużem. Lila nie miała nic przeciwko
lady-och-mistrzyni.blogspot.comtygodnia dzień po dniu piekę buły. W zupełności starcza nam 8 szt . Śniadanie i kolację mamy z głowy. Pestki dyni podprażone smakuje rewelacyjnie. Składniki: Mąka pszenna typ 500 Kłos Pol -500 g sól 1 łyżeczka cukier 1 łyżeczka oliwa z oliwek 3 łyżki mleko 150 ml woda ciepła lecz nie gorąca 1 szklanka( gdyby zabrakło dodajcie odrobinę) Rozczyn
Różowa kuchnia