kolacja - 33757 przepisów (strona:891/2251)

Poniedziałkowy "fit" - Drobiowy gulasz z brokułem 180

Gulasze drobiowe to bardzo fajny pomysł na obiad  bądź kolację osób dbających o swoją dietę. Połączenie dzisiejsze jest jednym z moich ulubionych. Gulasz ten świetnie smakuje zarówno z ryżem, kasza czy makaronem.  Drobiowy gulasz z brokułem Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka 1 biała cebula 150-200 g brokułów przyprawa do gyrosa oliwa około 200-250 ml wody

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
piersi pieczone w cieście francuskim z czarnuszką... 163

grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, wyjąć z piekarnika i wystudzić piersi w cieście francuskim są soczyste, kruche, można je podać na obiad i na kolację..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Krem z pieczonych buraków 122

Odkąd posiadam blender kielichowy przygotowywanie posiłków zdecydowanie stało się łatwiejsze i zdrowsze. Przygotowanie śniadań czy  kolacji w postaci koktajli jest bardzo dobrą alternatywą na wiosenne odżywianie. Dzisiaj proponuję bombę w postaci żelaza, którego mnóstwo możemy znaleźć w buraczkach.    (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Kulinarne przemyslenia
Kanapeczki jajeczno tuńczykowe 145

zostały przygotowane przez moją druga połowę , tak od serca .  Czasem fajnie jest być mile zaskoczonym po przyjściu do domu po ciężkim dniu , a tu proszę taka smaczna kolacja , czeka na mnie , aj pyzotka , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki  8 jajek ugotowanych na twardo  1 puszka tuńczyka w oleju  1 średnia cebulka  10 kromek chleba

Mój Smak
Sałatka królewska – hit na święta i imprezę! 77416

Sałatka królewska – jest hitem nie tylko na imprezy, ale świetnie się sprawdza jako sałatka na święta, czy po prostu jako kolacja lub sałatka do pracy :) Jeśli uwielbiacie seler konserwowy tak jak ja, to gorąco Wam ją polecam! :) Sałatka królewska – Składniki: ok. 360g polędwicy z indyka (można użyć innej, ulubionej wędliny) 1 puszka […] The post Sałatka królewska

Kulinarne Przeboje
Tort CAPPUCCINO,  moja wersja... na czwarte urodziny bloga 183

powspominam.   Przez cztery lata, które minęły jak błyskawica starałam się sprostać Waszym oczekiwaniom. Chciałam, żebyście znaleźli u mnie takie dania i desery, które potem uświetnią niejeden wspaniały obiad, kolację, czy wyjątkową uroczystość rodzinną. To Wy jesteście moim motorem napędowym i to dzięki Wam tworzę mojego bloga i to dzięki Wam powstają nowe przepisy (684 posty z przepsami). Jesteście moją

Kuchnia u Krysi
Tarta z pieczarkami i porem 131

Ostatnio polubiłam tarty, kilka chwil i obiad lub ciepła kolacja gotowa. Dziś przedstawiam wersję bez mięsa, z pieczarkami i porem. Jeśli jesteśmy mięsożercami, możemy dorzucić do niej kurczaka lub kiełbaskę. Ciasto na tartę:   100g zimnego masła   200g mąki pszennej   1 jajko L 1/2 łyżeczki soli  Dodatki: 300g pieczarek 150g sera cheddar 1 duży por  sól

Szefowa kuchni
Słoikowy , czosnkowy , karczek z gorczycą 215

Mniam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wiem ,że dietetyczne to nie jest , ale doskonale sprawdza się na wszelkie wyjazdy , a nawet w domu na szybką kolację lub śniadanie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Uwielbiam domowe przetwory mięsne , są o niebo lepsze od sklepowych i przypominają mi dzieciństwo , kiedy po świniobiciu , zawsze robiło

Ogrodnik w podróży
Maślane rogaliki drożdżowe 132

teraz. W dodatku, po szybkości z jaką znikały, to był zdecydowanie udany wypiek:) Nie wiem jak Wy, ale my uwielbiamy takie maślane wypieki. Same, z mlekiem, na kolację, śniadanie.. czasem jeszcze ciepłe. Tak wiem, że niezdrowe Albo przesmarowane domową konfiturą z czarnej porzeczki…niebo Te rogaliki są bardzo maślane. Masło mamy w środku ciasta. Dodatkowo, masłem ciasto smarujemy

Mieszam w Garnku
Surówka z kapusty pekińskiej, zielonej papryki i mandarynek 142

Surówka dobra na wszystko, czyli dużo witamin, mikro i makroelementów zamkniętych w salaterce. Surówka dobra do obiadu ale i znakomicie nada się na śniadanie do pracy, na kolację jak kto lubi. Ja zajadam ją często jak poczuje głód, zachęcam do wykonania. Surówka z kapusty pekińskiej, zielonej papryki i mandarynek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ziemniaczane krokiety z batatem i groszkiem 148

kolor. Wymieszaj jogurt z majonezem, czosnkiem przeciśnięty przez praskę. Dopraw solą i wymieszaj. Podawaj krokiety na gorąco na przykład z czosnkowym sosem na zimno. Pyszne danie na obiad lub kolację. The post Ziemniaczane krokiety z batatem i groszkiem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Sok dla niemowlaka i dla dziecka - jakie i od kiedy najlepiej podawać? 208

przykład. U nas nie ma z tym problemu. Soki podawajmy w określonej ilości i nie co chwilę w ciągu dnia. Jeśli podamy dużo soku krótko przed planowanym obiadem czy kolacją, to posiłek mamy już z głowy. Szczególnie sycące są soki przecierowe, więc po takim dziecko nie będzie chciało zjeść nawet swojego ulubionego posiłku. Ja staram się dawać sok codziennie

Anioszek w kuchni
Ziemniaki faszerowane, mocno serowe, zapiekane w piekarniku. 11155

inne warzywa można faszerować na różne sposoby. Dziś podaję najprostszy i najmniej skomplikowany sposób - ziemniaki mocno serowe - doskonałe jako samodzielne danie np. na postny obiad  lub ciepłą kolację, ale takie ziemniaczki mogą być też świetnym dodatkiem do pełnego obiadu podane z mięsem i surówką stanowią fajnie urozmaicony posiłek. Polecam :) Składniki - 9 średniej wielkości ziemniaków -  łyżka masła - 3 łyżki

Kuchnia z widokiem na ogród
tortille z fasolą jasiek... 146

minut, zostawić do wystudzenia na placki tortilli nakładać gęstą fasolę i zwijać w rulony, można podgrzać w kuchni mikrofalowej lub piekarniku - syte, smaczne danie na obiad lub na kolację z keczupem............SMACZNEGO!!! keczup - ile potrzeba

W Mojej Kuchni Lubię
zapiekany makaron z jabłkiem i musem jabłkowym... 175

przełożyć makaron do naczynia piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 25 minut, makaron nakładać lekko przestudzony i podawać ze śmietaną - smaczna i aromatyczna kolacja............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię