Ravioli ze szpinakiem i ricotta

Ravioli ze szpinakiem i ricotta

Ravioli ze szpinakiem i ricotta

Tym razem klasyka gatunku, czyli pierogi na włoski sposób. Ponieważ kochamy zarówno polskie pierogi, jak i włoskie makarony, dzisiaj postanowiliśmy przygotować ravioli. Obłędne makaronowe ciasto w formie pierożka, wewnątrz, którego zamknięty został delikatny, ale przepyszne farsz. Ten makaron z pewnością podbije serce, każdego kto go spróbuje.  Polecamy na obiad, kolację oraz na przystawkę. Jako przystawka z powodzeniem wystarczy jeden duży ravioli. CIASTO: 300 g mąki (najlepiej typ 500) 3 żółtka 3 łyżki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia od dwojga

Autor

kuchniaoddwojgakuchniaoddwojga

Przepisy krok po kroku, porady i wskazówki dotyczące produktów i ich wyboru. Ciekawe pomysły na szybki obiad. Dania z różnych zakątków świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ravioli, szpinak, ciasto, makarony, makaron, przystawki, placki, szybkie ciasto, kolacja, obiad, ciasta z masa, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, obiad z makaronem, makaron na obiad, makaron ze szpinakiem, pierogi ze szpinakiem, makaron z patelni, szybka kolacja, obiad na szybko, szybki obiad

Inne przepisy z Kuchnia od dwojga

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.