skórkę i można go nie obierać. Bób dodajemy do pozostałych składników. Posypujemy siekanym koperkiem. Danie podajemy na gorąco z ziemniakami, ale równie dobrze będzie smakowało podane z chlebem na kolację. Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA gdzie znajdziecie więcej regionalnych specjałów
Trzeci talerzmnie sos śmietanowy bije na łeb pomidorowy, a do tego pizza wychodzi naprawdę duża (średnica ok 43-45 cm) i naje się nią spora rodzinka. Z takiej kolacji na pewno ucieszą się dzieci, które jak wiadomo ubóstwiają pizzę (przetestowane na mojej Hance-ona ją wprost uwielbia). Na ciasto 500 g mąki pszennej (najlepiej 00) 2,5 dag drożdży 3 łyżki
Krylowa KuchniaPierwszy raz robiłam kotleciki z kalafiora i przyznam, że wyszły całkiem dobre ;-) Idealnie sprawdzają się na ciepło do sałatki na kolację. Miałam trochę problemów z formowaniem kotlecików, ale dodałam więcej mąki i było ok. Polecam na ciepło i na zimno. Z podanych składników wyszło mi 10 kotlecików. Składniki: 1 kalafior 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej (w oryginale 2) sól
Kuchnia domowa AniBardzo szybka sałatka z tortellini sprawdza się w każdej sytuacji. Pasuje na rodzinną imprezę, kolację z rodziną czy na święta
Prosty przepis napieczarki i grzyby więc wpadłam ostatnio na pomysł, aby połączyć to ze sobą. Tak powstał farsz do pierożków ravioli. Dodałam też ricottę i zajadałam z masełkiem i szałwią na kolację :) Oczywiście na obiad również się polecają! Składniki: (około 36 sztuk) Farsz 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 500 g. pieczarek 50 g. masła 2 łyżki
Delicious PlaceKotlety z udek są bardziej soczyste, pyszne idealne na lunch, obiad, czy kolacje. . Kotlet ala schabowy z udek są bardzo zdrowe. Składniki 3 udka z kurczaka 2 jajka Tymianek Czosnek granulowany Mąka Bułka tarta Olej Sól, pieprz do smaku Wykonanie Udka umyć i osuszyć. Odciąć górny kawałek kości z chrząstką, zdjęć skórę. Nacinać mięso wzdłuż kości
Kulinarne pyszności MolkiJedno z moich ukochanych śniadań - serek wiejski ze świeżymi, chrupiącymi warzywami: rzodkiewką, kolorowymi paprykami, ogórkiem i szczypiorkiem... Jeśli jeszcze nigdy nie jedliście serka w takim wydaniu
Słodko-Słony Świat Ilonywstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 10 minut. Przestudź sezam, przesyp do blendera, dodaj łyżkę oleju i miksuj tak długo, aż powstanie gładki sos, bez ziarenek. Gotowe! Kolacja – jajka ze szparagami (369 kcal) pęczek zielonych szparagów 2 jajka 1 łyżka masła łyżka tartego parmezanu kromka ciemnego chleba szczypiorek do posypania sól pieprz Aby przygotować to super pyszne
Niedzielny kucharzwstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 10 minut. Przestudź sezam, przesyp do blendera, dodaj łyżkę oleju i miksuj tak długo, aż powstanie gładki sos, bez ziarenek. Gotowe! Kolacja – jajka ze szparagami (369 kcal) pęczek zielonych szparagów 2 jajka 1 łyżka masła łyżka tartego parmezanu kromka ciemnego chleba szczypiorek do posypania sól pieprz Aby przygotować to super pyszne
Niedzielny kucharzŻołądki Mamuko Danie jest bardzo pyszne, podane z ryżem, nie tylko można podać na obiad, ale również na uroczystą kolację. Składniki: · 1 kg żołądków z indyka · Opakowanie mrożonki warzyw chińskich · 1 łyżka sosu sojowego · Opakowanie
Kulinarna Chwilasmaków słodkich z kwaśnych oraz chrupkich szparagów i miękkich jajek. Czas : 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 Szparagi z sosem z suszonych pomidorów to lekki lancz, lub kolacja, danie łatwe i szybkie do zrobienia. Najważniejszy jest tu sos pomidorowy: wyrazisty i pikantny. Warto go lekko wyostrzyć, wtedy jest najlepszy. Poziom ostrości zależy jednak od ciebie. Szparagi z sosem
Niedzielny kucharzkoniec pieczenia. Serio, steki z kalafiora to wyjątkowe danie – wyjątkowo pyszne. Zobacz przepis. Szparagi z sosem z suszonych pomidorów Szparagi z sosem z suszonych pomidorów to lekki lancz, lub kolacja, danie łatwe i szybkie do zrobienia. Najważniejszy jest tu sos pomidorowy: wyrazisty i pikantny. Warto go lekko wyostrzyć, wtedy jest najlepszy. Poziom ostrości zależy jednak od ciebie. Zobacz przepis. Sałatka
Niedzielny kucharzmyślałam, że przyprawię całość ziołami i skropię odrobiną soku z cytryny, ale koniec końców w misce wylądował majonez i tak powstała sałatka, która fajnie sprawdziła się do zjedzenia na kolację, a na drugi dzień do zabrania do pracy. ps. z ketchupem też fajnie smakuje;) 1 op. kuskusu 1 i 3/4 szkl. bulionu 2 awokado Hass 1 zielony ogórek
Smaki Na TalerzuSmażony ryż z warzywami i jajkiem sadzonym Uwielbiam dania z ryżem. Do tego stopnia, że przeważnie gotuję go o wiele więcej i następnego dnia przygotowuję z
Słodkie okruszkiJajka za szparagami doskonale smakują o każdej porze dnia. To może być obfite śniadanie lub lekki lancz, albo wcześniejsza kolacja. Czas: 10 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Jajka ze szparagami – idealne na śniadanie Super proste i bardzo smaczne dnie. Jajka ze szparagami są pyszne i bardzo ładnie przy tym się prezentują. Wiadomo je się oczami, najważniejsze
Niedzielny kucharz