Dieta bez chleba - dieta cud? 162Jeżeli zamiast kromki razowego pieczywa będziecie jeść kilka kromek tzw. chrupkiego pieczywa... wyjdzie na to samo, a nawet gorzej. Jeżeli zamiast kromki razowego pieczywa będziecie zjadać o wiele większą kolację czy śniadanie, aby uniknąć głodu zaraz po zjedzeniu... wyjdzie również na gorzej. Jak i kiedy najlepiej unikać chleba? Zdecydowanie na kolację lub czasami na śniadanie, ale tylko wtedy gdy jemy(...)typowo białkowe śniadanie. Dlaczego na kolację? Kolację zazwyczaj jemy w późniejszych godzinach wieczornych, kiedy nasz metabolizm zwalnia i nie spalamy dużo kalorii, zatem właśnie wtedy ograniczmy je - oczywiście wtedy, gdy chcemy dbać o linię lub po prostu od czasu do czasu ograniczyć kalorie. Jeżeli natomiast jesteś sportowcem lub osobą, która absolutnie nie powinna być na diecie redukcyjnej, nie musisz unikać
MintTaste
Makaron z szynką i serem 186Bardzo proste danie obiadowe z kilku podstawowych składników i makaronem w roli głównej. Gotowe w 15 minut! Makaron typu kolanka z kawałkami szynki
Kuchnia MagdaLeny
Fit szarlotka z kuskusem 171Zapiekanka z kuskusem i jabłkami oraz dodatkiem cynamonu, która smakuje jak szarlotka w wersji fit. Nie zawiera mąki, ani dodatku tłuszczu czy cukru - słodzona jest syropem
Kuchnia MagdaLeny
Spaghetti z pesto z buraków 164Makaron typu spaghetti podany z buraczanym pesto przygotowanym z pieczonych buraków z dodatkiem czosnku, twardego sera żółtego oraz ziaren słonecznika. Pyszne wegetariańskie danie o przepięknym kolorze
Kuchnia MagdaLeny
Udka po tajsku 171Udka z kurczaka w stylu orientalnym - pieczone w marynacie na bazie sosu sojowego z dodatkiem soku z limonki, miodu, czosnku oraz imbiru i obsypane sezamem. Tak
Kuchnia MagdaLeny
Jogurtowy bananowiec na biszkopcie 162Ciasto bananowe przygotowane na biszkopcie, z jogurtową masą bananową słodzoną miodem oraz plasterkami banana i galaretką cytrynową. Bardzo łatwe w wykonaniu! Pyszny i lekki deser, który
Kuchnia MagdaLeny
NUTELLA DRINK 151Koktajl mleczny o smaku czekoladowo-orzechowym przypominający nutellę. Przygotowany jest na bazie mleka zagęszczonego niesłodzonego z dodatkiem pieczonych orzechów laskowych oraz gorzkiej czekolady. Osoby lubiące słodkie
Kuchnia MagdaLeny
FILETY Z KURCZAKA A'LA PIZZA 200Świetny pomysł na urozmaicenie kotletów z kurczaka... filety z kurczaka pieczone w piekarniku z dodatkami a'la pizza - cebulą, pieczarkami, szynką, papryką oraz mozzarellą. Tak przygotowany
Kuchnia MagdaLeny
FLACZKI Z BOCZNIAKÓW 145Podróbka tradycyjnych flaków w wersji wegańskiej. Flaczki z boczniaków to pyszna zupka pełna warzyw. Jest lekka i dietetyczna, a do tego świetnie smakuje! Przygotowanie jej jest
Kuchnia MagdaLeny
Słowacka sałatka ziemniaczana z jajkami 166Słowacka sałatka ziemniaczana z jajkami w zalewie słodko-kwaśnej Kuchnia słowacka nie jest zbyt popularna w naszym kraju, a szkoda. Chociaż jest dość ciężka i tłusta
Korniszonki
Leniwe pierogi, czyli kluski dla leniwych z białym serem 195Pierogi leniwe , pyszne kluski z twarogiem Leniwe pierogi , leniwe kluski lub po prostu leniwe to klasyka polskiej kuchni. Delikatne kluseczki z twarogu i mąki można przygotować
Korniszonki
CHEESE BALLS 266Cheese balls to nic innego jak kulki serowe, bogato nadziane dodatkami, popularne w kuchni amerykańskiej. Przepis znalazłam na angielskojęzycznej stronie i trochę go zmodyfikowałam pod siebie
Kuchnia MagdaLeny
KRĄŻKI CEBULOWE Z MOZZARELLĄ 182Krążki przygotowane z cebuli, nadziane mozzarellą, panierowane w mące, jajku oraz bułce tartej i smażone na głębokim oleju. Przekąska popularna w Stanach Zjednoczonych - bardzo smaczna i
Kuchnia MagdaLeny
ODRYWANA PIZZA BALLS 167Pizza w innej wersji... przygotowana z połączonych, okrągłych bułeczek, nadzianych dodatkami - serem żółtym, szynką i tartą mozzarellą, na wierzchu z masełkiem czosnkowym, zapieczonych w piekarniku. Dzięki
Kuchnia MagdaLeny
ODRYWANY CHLEBEK BĄBELKOWY 220Pyszny, odrywany chlebek przygotowany z małych, okrągłych bułeczek, które przypominają bąbelki - stąd wzięła się jego nazwa. Bułeczki przygotowujemy z ciasta drożdżowego, smarujemy masełkiem czosnkowym i posypujemy
Kuchnia MagdaLeny