Baba ziemniaczana to potrawa, która wywodzi się z Białorusi. Jest do danie regionalne północno- wschodniej Polski. Znana jest także w innych regionach polski, ale tylko na
Oka w rosole czyli KaFka gotujeDzień dobry!😊Ostatnia moja słoneczna potrawa chyba podziałała przyciągająco i dziś mamy takie piękne słoneczko. Prawie lato (20 stopni)! I prawidłowo, taka pogoda ma się utrzymywać
Zdrowie i pysznie na talerzuLazania to była dla mnie kiedyś kultowa potrawa. Bardzo ją lubiłem chociaż trudno było trafić na dobrą lazanie, a na dodatek sam nie
Dieta Rozdzielna i ZdrowieDziś zapraszam Was na owsiankę na mleku kokosowym z karmelizowaną śliwką . To jedna z moich ulubionych jesiennych wersji owsianki. Słodycz śliwki wspaniale komponuje się z delikatnym
Słodkie okruszkiPrzepis autorski (mój). Placuszki smakują przepysznie i jednocześnie są doskonałym sposobem na wykorzystanie zbędnych białek. Przypominają czekoladową, lekko wilgotną piankę z posmakiem banana! Możecie je
Di gotujeChrupkie, krótko gotowane brokuły, ser typu feta, szynka, sos czosnkowy i prażone ziarna - ta sałatka to w mojej kuchni zdecydowana faworytka wśród wszystkich sałatek . Lubimy ją
babka w formieKopytka z sosem pomidorowym choć znane i lubiane nie są często razem podawane. Kopytka tradycyjnie jadamy z sosami mięsnymi lub grzybowymi. Sos pomidorowy ugotowany
Codziennik KuchennySkładniki: Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 4 jajka 2 szklanki piwa 1 łyżka oleju pęczek natki pietruszki sól Farsz: 500 g mielonego mięsa (łopatka wieprzowa) 1
Qchnia po prostuCzerwone papryki nadziewane mieszanką kaszy pęczak i zielonej soczewicy z dodatkiem kurczaka oraz pieczarek, zapieczone z żółtym serem...to świetna przystawka czy przekąska na wieczór z
Kuchnia MagdaLenyKto zagląda tu częściej wie, że to jest to co tygryski lubią najbardziej. Kluseczki, klusuńki, kuseczuńki. Porcja wystarczy dla 4 dorosłych osób. Ziemniaki ugotować do miękkości
Kuchnia PokoleńSzło by pedzieć 1 , że to sōm 2 take krewetki choby 3 po grecku, bo wciep 4 żech tam tyż trocha fety. Z krewetkōma niy ma
Chop w kuchniMoja chyba ulubiona wersja grzybów, czyli najprostsza rzecz pod słońcem, grzyby smażone na patelni. Użyłam tego co mąż przyniósł z lasu, czyli podgrzybki, trochę borowików, kurki
Bernika - moj kulinarny pamietnikOwsiankę można przygotować na mnóstwo sposobów... Dzięki temu można jeść ją codziennie i nigdy się nie znudzi! Ważne, aby została przyrządzona z takimi dodatkami, które każdy
Di gotujeLato się już niestety skończyło, ja jednak nie rozstaję się ze słonecznymi kolorami na talerzu🌞 Przepyszna zapiekanka, która aż kolorem słońca biję po oczach, często bywa
Zdrowie i pysznie na talerzuW jednym z dyskontów pojawiły się fioletowe ziemniaki, postanowiłam więc je zakupić i przygotować coś ładnego na bloga. Bardzo lubię ich używać do sałatek, ale tym
Quinoa Raz!