Nigdy nie byłam fanką faszerowanych warzyw. Powodem było to, że nie potrafiłam zrobić odpowiednio smacznego nadzienia. Zawsze było nijakie w smaku. I warzywa były twarde pomimo
wiecejwarzyw.pl2 porcje: 500 g dyni 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 500 ml wody 1 łyżka przyprawy do rosołu, bez soli 1/2 łyżeczki soli
KucharzycaSerowa kartoflanka z chipsem bekonu Serowa kartoflanka z chipsem z bekonu brzmi na pewno tucząco , ale nie dajcie się zwieść . Zupa ta jest z dodatkiem kremowego
Ogrodnik w podróżyChleb z ziarnami Chleb z ziarnami Składniki: 150g mąki żytniej 350 g mąki pszennej łyżeczka cukru 1 ½ łyżeczki soli pakowanie zakwasu chlebowego żytniego w proszku (Dr
Pomysłowa kuchniaTak je nazwałam, ponieważ powstały w odpowiedzi na brak chleba i chęci zejścia do piekarni. Którą, swoją drogą, mamy w bloku, w którym mieszkamy, a dodatkowo
KucharzycaZupka pyszna. Uwielbiam smak maślaków, a wiem że nie każdy lubi ich wygląd po ugotowaniu. Mi to nie przeszkadza ale każdy lubi inaczej. Smak maślaków jest
Kuchnia PokoleńSmażone grzyby do słoików , przetwory Smażone grzyby w słoiku na zimowe chłody to jedna z najporęczniejszych zapraw jakie robię . Wystarczy otworzyć słoik , podsmażyć cebulkę , dorzucić do
Ogrodnik w podróżyZielono i zdrowo. Makaron z sosem z zielonego groszku z dodatkiem fety, orzechów i mięty. Mrożony groszek mam w zamrażarce prawie zawsze. Często jest dodatkiem do
Poezja smakuKotlet schabowy w majonezie i słodkiej papryce Kotlet schabowy obtaczamy nieco niekonwencjonalnie w majonezie i papryce . Ta marynata sprawia ,że mięso pozostaje wyjątkowo soczyste i miękkie
Ogrodnik w podróżyPrzedstawiam danie główne podane w formie zapiekanki w stylu włoskim, którego podstawą jest kasza gryczana! Sekret tego dania tkwi w odpowiednim przyprawieniu, poprzez dodanie wachlarza dobrze
Eat me! Fit me!Na ten pomysł wpadłyśmy z moją synową. Obiad wyszedł bardzo dobry, wszystkim smakowało. Podaję dwa sposoby wykonania. Obydwa są super. Ja kupiłam już pałki kurze bez
Kuchnia PokoleńSzybko i pysznie, ale musie je przygotować krótko przed podaniem. Na tortilii rozsmarować serek, następnie rozerwać płaty wędzonego łososia. Pomidora naciąć delikatnie na kształt krzyża
Kuchnia PokoleńWprawdzie placki wymagają trochę przygotowania, szczególnie, jeśli nie posiadacie wsparcia sprzętu miksującego. Jednak warte są każdej minuty, jaką na nie poświęcicie. Placki są puszyste, miękkie i
KucharzycaGenialny sos grzybowy z podgrzybków Genialny sos grzybowy z podgrzybków to zdecydowanie propozycja na ten tydzień . Na Kaszubach właśnie trwa wysyp tych cudownych i aromatycznych grzybów
Ogrodnik w podróżyKochani dziś mam dla Was pomysł na pyszną przystawkę. Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem świetnie sprawdzają się na każdej domowej imprezie. Jest z nimi tylko
PatiGotuje