Składniki: około 1,5 kg udźcy z kurczaka (8 szt.) 2 jabłka 2 cebule 4 łyżki majeranku 1 łyżka tymianku 1 łyżka granulowanego czosnku 1
Qchnia po prostuKalafior z patelni w kurkumie. Pyszny kalafior jako dodatek obiadowy lub samodzielne danie do chrupania. Kalafior z patelni w kurkumie Bardzo lubię kalafiora, a ten
Z Kuchni Do KuchniWśród spiżarnianych zapasów wysokiej klasy pierwsze miejsce zajmowały słynne, polskie wędliny wędzone: szynki i kręgi tzw. suchych kiełbas, boczek. Wędzono je w kominie, a później
Kulinarne przemysleniaJajka faszerowane pieczarkami. Jajka faszerowane pieczarkami Najlepsze jajka faszerowane pieczarkami , cebulką, kremowym serkiem chrzanowym, majonezem i posiekanym koperkiem. Jajka faszerowane są szybkie i
Moja Książka KucharskaDelikatny gulasz z pieczonych bakłażanów. Przepis na bakłażany w sosie pomidorowym. Delikatny gulasz z pieczonych bakłażanów Delikatny gulasz z bakłażanów lub jak kto woli
Z Kuchni Do KuchniMakaron z pesto bazyliowym. Makaron z pesto bazyliowym Ten makaron z pesto bazyliowym , pomidorkami koktajlowymi, orzeszkami piniowymi, czosnkiem i serem burrata jest
Moja Książka KucharskaP rzepisów na smaczny żur jest mnóswto . O tej porze smakuje najlepiej. Użyłam szklankę własnego żurku. Ilosć 4 porcje Składniki: 1 szt korzeń pietruszki 1/2
AZgotuj!Domowe chlebki pita z patelni – prosty przepis Dziś mam dla Was prosty przepis na domowe chlebki pita . Ja z mężem uwielbiam jeść takie chlebki pita
Słodkie okruszkiKrem z kalafiora z pieczonym łososiem. Zupa jest aksamitna z lekką nutą kokosową. Podałam z ryżem basmati. Składniki: 1 szt. kalafiora lub opakowanie mrożonego 2
AZgotuj!Uwielbiamy mieć w lodówce humus. Świetnie sprawdza się do kanapek lub do wypieczonych placów pita, tortilla czy krakersów. Składniki: 150 g białej fasoli (użyłam
AZgotuj!Przepis na pieczarki w sosie pomidorowym z cebulą, to świetna propozycja na bezmięsną przekąskę lub dodatek do makaronu albo ryżu. Ta wersja pozwala przygotować pieczarki w
Kuchnia Na WypasieDla mnie pyszne, polecam. W głębokiej patelni roztopić masło, wlać oliwę. Na gorący tłuszcz wrzucić pokrojony drobno czosnek. Chwilkę smażyć. Wrzucić szpinak i smażyć aż zmięknie
Kuchnia Pokoleń