Dzień 17 Koktajl jogurtowo-dyniowy z bananem i siemieniem lnianym 400 ml jogurtu naturalnego 2 banany 2 czubate łyżki purre z dyni 1 łyżka mielonego siemienia lnianego Banany obrać,zmiksować z jogurtem,purre dyniowym i siemieniem. Przelać do szklanek i wypić na zdrowie
Kolorowa kuchnia Elkizaś w bardzo prosty sposób uzyskamy z... domowej produkcji mleka migdałowego 😀 Takie mleko, to doskonały i dużo zdrowszy zamiennik mleka zwierzęcego- chociażby w popularnej owsiance, jako baza do koktajli, deserów, ciast, a także jako dodatek do kawy czy samodzielny napój (np. z kakao, cynamonem...). Tak więc za 1 zamachem mamy zdrowy napój, a z jego produktu 'ubocznego'- przy okazji- można
Kraina Miodem PłynącaDzień 16 Zielona porcja witamin 2 kiwi 2 gruszki 1 banan garść świeżego szpinaku 1/2 szkl. soku jabłkowego Owoce obrać,dodać szpinak i sok. Zmiksować na gładki koktajl i przelać do szklanek. Smacznego
Kolorowa kuchnia ElkiDzień 14 Bardzo przyjemny w smaku truskawkowo-bananowy koktajl na bazie jogurtu naturalnego. 400 ml jogurtu naturalnego 200 g mrożonych truskawek 1 banan 1 łyżka mielonego siemienia lnianego Banana obrać,zmiksować z truskawkami i jogurtem. Dodać siemię,wymieszać i przelać do szklanek
Kolorowa kuchnia ElkiDzięki dodatkowi imbiru koktajl ma właściwości przeciwzapalne. Składniki na 1 porcję: 2 marchewki 1/2 mango 1 cm imbiru 1 szklanka wody Mango i marchewkę obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. Do blendera wlać szklankę wody, dodać pozostałe składniki i zbendować
Moja Galeria Smakugarść szpinaku (ok. 25 g), - 1/2 szklanki wody (ok. 125 ml). Sposób przygotowania 1. Obieramy gruszkę i kiwi ze skóry. 2. Miksujemy gruszkę z kiwi, szpinakiem i wodą. Koktajl jest bogaty w: - żelazo (pochodzące ze szpinaku), które jest składnikiem krwi, - witaminę C (pochodzącą z kiwi), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 390 ml Energia
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachDzień 11 Odżywczy koktajl z czerwonym buraczkiem i nasionami chia 3 pomarańcze 2 gruszki 1 średni czerwony burak 1 łyżka nasion chia Z pomarańczy wycisnąć sok . Do soku dodać obraną gruszkę,obranego i rozdrobnionego buraczka (można zetrzeć na tarce),nasiona chia i zmiksować wszystko dokładnie. Przelać do szklanek i wypić na zdrowie
Kolorowa kuchnia Elkiwitamin i minerałów, które są niezbędne po ciężkim wysiłku fizycznym np. po ciężkiej pracy lub treningu sportowym. Większość z nas w dzisiejszych czasach ciężko pracuje więc polecam ten koktajl. Doda on nam utracone składniki potrzebne naszemu organizmowi ! ! Składniki : 1 dojrzały banan 1/2 świeżego awokado 5 dkg mango 200 ml mleka kokosowego lub ryżowego lub migdałowego 1 łyżka stołowa mielonego
Przepisy i porady kulinarneDzień 9 Koktajl jogurtowy z awokado i siemieniem lnianym 400 ml jogurtu naturalnego 2 czerwone śliwki 1 dojrzałe awokado 1 banan 1 łyżka siemienia lnianego Awokado przeciąć na pół,wyjąć pestkę i łyżeczką wydrążyć miąższ. Banana obrać i pokroić. Śliwki pozbawić pestek. Owoce zmiksować z jogurtem i siemieniem. Przelać do szklanek. Smacznego
Kolorowa kuchnia Elkicynamon, płatki migdałów i jagody goi (lub żurawina czy rodzynki). Granola szybko ostyga i robi się bardzo chrupiąca. Można ją podawać z dowolnymi dodatkami: z mlekiem, jogurtem, sokami, owocami, koktajlami, lodami. Jeśli chcecie sprawić przyjemność swojej bliskiej połowie podajcie granolę w kieliszku, np. z jogurtem naturalnym . http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/03/domowa-szybka-prosta-granola-cynamon-patelni-jagody-goji-olej-kokosowy-1170x874.jpg The post Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy appeared first
Moja DelicjaDzień 6 Bardzo syty odżywczy koktajl ze śliwką,gruszką i bananem 2 czerwone śliwki 2 gruszki 2 banany woda mineralna Gruszki i banany obrać,pokroić na cząstki i umieścić w kielichu.Śliwki dokładnie umyć,wyjąć pestki i dodać do pozostałych owoców. Zmiksować,dolać wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ja dałam 1/2 szklanki),przelać do szklanek. Smacznego
Kolorowa kuchnia ElkiDzień 3 Koktajl oczyszczający z dodatkiem selera naciowego i jarmużu 2 kiwi 2 gruszki 2 łodygi selera naciowego garść liści jarmużu woda niegazowana Kiwi i gruszki obrać,włożyć do kielicha. Seler naciowy pokroić,dodać do owoców,dodać także jarmuż i zmiksować. Uzupełnić wodą do pożądanej konsystencji ( ja dałam 1 szklankę). Zmiksować ponownie i przelać do szklanek. Smacznego
Kolorowa kuchnia ElkiDzień 2 Kremowy koktajl z awokado,ananasem,gruszką i pomarańczą. 1/4 ananasa 1 miękkie awokado 2 gruszki 2 pomarańcze woda mineralna Obrać gruszki i ananasa,podzielić na cząstki i włożyć do kielicha. Z pomarańczy wycisnąć sok i wlać do owoców. Awokado przekroić na pół,wyciągnąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Zmiksować wszystko razem i uzupełnić wodą wedle uznania
Kolorowa kuchnia Elkisłodycz pochodzi tylko z dodanych składników, czyli bananów i ostatnio moich ukochanych świeżych daktyli odmiany Medjool ze sklepu zdrowedaktyle.pl . Konsystencja, smak, zapach - to wszystko sprawia, że w tym koktajlu zakocha się chyba każdy. 😍 Składniki: 1 mrożony banan 200 ml mleka migdałowego (z tego przepisu) 2 świeże daktyle Medjool (Fresh Dates) 2 łyżeczki kakao Przygotowanie: Z daktyli usuń pestki
Zdrowie na języku :Pmałym oczyszczaniu. Niech to będzie początek zdrowego odżywiania, bez śmieciowego jedzenia i pustych kalorii. Niech ten czas spędzony na miksowaniu oraz wyciskaniu owoców i warzyw nie pójdzie na marne! :) Koktajl z jarmużem, ananasem i mango Składniki: 80 g jarmużu lub szpinaku 3 plastry ananasa 1/2 dużego mango imbir kilka listków natki pietruszki 1 szklanka wody Przygotowanie: Jarmuż, ananas, natkę pietruszki
Moja Mama Gotuje