200. Super szybki, super prosty. Dla miłośników różowych i białych owoców - na zdjęciach obie wersje. 180 gram jogurtu naturalnego 1 duży grejpfrut 1 banan ew
Czerwony GupikPierwszy trunek alkoholowy własnej produkcji. Długo oczekiwany, ale było warto. Słodziutki likier (nalewka?) o intensywnym kawowym zapachu i smaku, odrobinę rozgrzewający. Taki "babski trunek" :). Oryginalny
Czerwony GupikBardzo lubię papaję, jednak jej niedostępność w sklepach i wysoka cena sprawiają, że rzadko po nią sięgam. Tym razem miałam szczęście, bo udało mi się bardzo
Kasia SarnaZ niecierpliwością czekałam na wiosnę. Teraz mogę wyjść na spacer nie tylko rekreacyjnie, ale celem zbierania dzikich roślin jadalnych. W tym sezonie postaram się regularnie publikować
Kasia SarnaOd dwóch tygodni mam przyjemność testować ekspres do napojów gazowanych SodaStream. Kilka lat temu całkowicie zrezygnowałam z wody butelkowanej. Od tamtej pory piłam wyłącznie kranówkę, co
Kasia SarnaLody, lody i jeszcze raz lody! Czy Wy też należycie do grupy lodożerców? Ja uwielbiam lody i chociaż najlepsze jakie jadłam to te we Włoszech, naturalne
SMYKWKUCHNINapój na bazie maślanki z dodatkiem buraka. Doprawiony na ostro to propozycja dla wielbicieli wytrawnych smaków. Składniki 400 ml maślanki 1 mały burak ćwikłowy 1 łyżeczka
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyProsto, słodko, przepysznie! Składniki: 2 dojrzałe banany 5 szklane mleka 1 szklanka lodów śmietankowych miód do posłodzenia (ewentualnie) Banany brać, zmiksować z mlekiem i miękkimi lodami
Czerwień i błękitDzisiaj bardzo prosta, bardzo sezonowa i w dodatku bardzo zdrowa propozycja. Na blogu już nie raz mieliście do czynienia z nasionami szałwii hiszpańskiej czyli potocznie nasion
SMYKWKUCHNIRewelacyjnie orzeźwia i gasi pragnienie, idealny na letnie dni. Zapraszam na napój z arbuza! Arbuz smakuje najlepiej w letnie, gorące dni. Jednak zmiksowanie go i podanie
Wielopokoleniowoskładniki: 200 g buraka 150 g marchewki 200 g jabłka 2 łyżeczki soku z cytryny natka pietruszki wykonanie: Buraka, marchew i jabłko myjemy, obieramy. Przepuszczamy przez
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 1 szklanka mrożonych lub świeżych borówek 2 szklanki truskawek mrożonych lub świeżych borówek 6-7 śliwek, wypestkowanych 1 szklanka zielonej herbaty 3 łyżki nasion
Czerwień i błękit