koktajl - 11259 przepisów (strona:404/751)

Koktajl z banana i pomarańczy 155

wycisnąć z niej sok, wlać go do blendera. Banana obrać, pokroić w grubsze plastry i wrzucić do blendera, dodać maślankę naturalną i zmiksować wszystko razem, rozlać koktajl do szklanki i od razu można spożyć

Camilla w kuchni
SAŁATKA Z AWOKADO, ORZECHAMI I MANGO 142

poza przyjemnym aromatem, smakiem i kolorem, mięta posiada wiele właściwości zdrowotnych, wspomaga trawienie, jest bogatym źródłem antyoksydantów, posiada właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne oraz energetyzujące. A zatem warto dodawać ją do koktajli, sałatek, dań i deserów. Czas przygotowania: 20 min. Porcja dla 4 osób ● 2 średnio dojrzałe awokado ● 1 mango ● 1 mała sałata lodowa ● 1 mały ogórek ● 80 g orzechów laskowych

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dlaczego warto wybierać naczynia emaliowane do swojej gastronomii? 131

pewnością docenią klienci, którzy są coraz bardziej wymagający. Przy współpracy ze sklepem naczynia.olkusz.pl Artykuł Dlaczego warto wybierać naczynia emaliowane do swojej gastronomii? pochodzi z serwisu Przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty - Drinkologia.pl

Drinkologia
Hashimoto na widelcu – UgotowanePozamiatane.pl partnerem medialnym książki 169

potem zjeść z innymi dodatkami. Książek pani Makarowskiej jest już tyle, że można zawsze znaleźć coś na każdą porę roku i pod kątem wielu dolegliwości. Rozgrzewające zupy na zimę , koktajle i dania ze szparagów latem, onsulinoopornośc a teraz na tapet wzięto chorobę Hashimoto. Wszystkie jadłospisy tej pani dietetyk są warte polecenia i każdy, kto się na ich podstawie odchudzał zostaje

Ugotowane pozamiatane
Babeczki szpinakowe z białą czekoladą i kremem cytrynowym 148

zapiekanek. A co byście powiedzieli, na szpinak w wersji deserowej? Dzisiejszy przepis jest dla tych niedowiarków co to myślą, że szpinak można zjeść tylko na obiad lub wypić w koktajlu. Nic bardziej mylnego. Wychodzą z jego pomocą również pyszne wypieki! Ostatnio bardzo tęskno mi za wiosną i w ramach jej przywołania postanowiłam przygotować intensywnie zielone babeczki szpinakowe. Urozmaiciłam je białą

My simple kitchen
Dieta dr Dąbrowskiej – Post Daniela 162

Dieta dr Dąbrowskiej – przepisy   Przepisy na Koktajle i Soki Zupy – dieta dr Dąbrowskiej   Przepisy na Kiszonki   Jadłospis tygodniowy – dieta dr Dąbrowskiej Artykuł Dieta dr Dąbrowskiej – Post Daniela pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
KUCHENNA APTEKA #7 - ANANASY 157

także w farmaceutycznym - są składnikiem suplementów diety oraz kosmetycznym - w produkcji kremów do cery naczyniowej oraz w peelingach enzymatycznych, w balsamach antycellulitowych Pr zepisy z ananasem 1) ZIELONY KOKTAJL ODCHUDZAJĄCY 2) SAŁATKA HAWAJSKA 3) ZAPIEKANKA HAWAJSKA Z CHLEBA TOSTOWEGO

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #9 - TRUSKAWKI 94

Truskawki to owoce sezonowe, które cieszą się ogromną popularnością ze względu na słodki smak oraz aromatyczny zapach, ale także ich uniwersalność zastosowania. Stosuje się je do ciast, deserów, koktajli, kompotów, sałatek, lodów i wielu innych dań. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Jednak oprócz walorów smakowych posiadają liczne właściwości zdrowotne, lecznicze oraz pielęgnacyjne. Korzyści

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #11 - MALINY 123

Maliny to owoce lata, które wyróżniają się pięknym wyglądem, ale też niezwykłym smakiem i aromatem. Już na sam ich widok ślinka cieknie 😍 Stosuje się je do ciast, deserów, koktajli, soków, dżemów, lodów i wielu innych dań. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez cały rok.  Warto wiedzieć, że oprócz zastosowania w kuchni, już od wielu

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #15 - BOTWINA 137

liście i korzenie buraków ćwikłowych. Najbardziej popularnym daniem z jej wykorzystaniem jest zupa botwinka, ale botwina może być wykorzystana nie tylko do przygotowania zup. Można z niej przyrządzić sałatkę, koktajl, tartę, pizzę, a nawet kotlety czy placki.  Te niepozorne liście oraz małe buraczki to prawdziwa skarbnica witamin i składników mineralnych. Mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i spokojnie

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #20 - JARMUŻ 94

się już coraz bardziej popularny i dostępny w sklepach. Można go podać na surowo, np. w postaci sałatki lub przygotować na wiele sposobów: wycisnąć z niego sok, zmiksować w koktajlach, krótko smażyć, gotować na parze, blanszować, a także piec. Warto do swojej diety włączyć jarmuż, gdyż należy on do najzdrowszych warzyw - ma właściwości przeciwzapalne i zawiera przeciwutleniacze, które mają silne

Kuchnia MagdaLeny
KOKTAJL ŻYCIA:) 114

Dzisiaj rano Andrzej powitał mnie "koktajlem życia" (tak go właśnie nazywa). Pyszny, zdrowy i orzeźwiający napój w sam raz na mroźne poranki:) Składniki: 1 banan 1 pomarańcza obrana ze skórki pęczek natki pietruszki 3/4 liście sałaty masłowej Wszystkie składniki miksujemy, dolewając odrobinę wody niegazowanej,do otrzymania konsystencji musu.Gotowe

Cytryna&Co.
Wegański koktajl z jęczmieniem 126

Wegański koktajl na oczyszczenie, regenerację sił . Jest bardzo zdrowy ale też syty. Można go zabrać ze sobą do pracy, szkoły. Mleko owsiane zrobiłam z płatków owsianych które zmiksowałam z wodą blenderem. Szybka, prosta i przepyszna bomba witaminowa. 1 mango 1/2 ananasa 1 kiwi 1 łyżeczka młodego jęczmienia 1 łyżka nasion chia 1 banan 1 pomarańczo 1 cytryna 100 ml mleka

wesoła kuchnia
Crusta – co to jest i jak ją zrobić? 138

efektowna ozdoba szkła, która stosowana jest głównie przy napojach alkoholowych i ma imitować kryształki lodu. W szybki i tani sposób, w domowych warunkach, możemy upiększyć nasze drinki, czy koktajle, by wyglądały niczym jak z prawdziwego drink baru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić crustę? Wystarczy zwilżyć krawędź szklanki lub kieliszka (najczęściej w soku z cytryny), a następnie zanurzyć je w wysypanej

Kulinarne Przeboje