Dzień 14 Bardzo przyjemny w smaku truskawkowo-bananowy koktajl na bazie jogurtu naturalnego. 400 ml jogurtu naturalnego 200 g mrożonych truskawek 1 banan 1 łyżka mielonego siemienia lnianego Banana obrać,zmiksować z truskawkami i jogurtem. Dodać siemię,wymieszać i przelać do szklanek
Kolorowa kuchnia ElkiDzięki dodatkowi imbiru koktajl ma właściwości przeciwzapalne. Składniki na 1 porcję: 2 marchewki 1/2 mango 1 cm imbiru 1 szklanka wody Mango i marchewkę obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. Do blendera wlać szklankę wody, dodać pozostałe składniki i zbendować
Moja Galeria Smakugarść szpinaku (ok. 25 g), - 1/2 szklanki wody (ok. 125 ml). Sposób przygotowania 1. Obieramy gruszkę i kiwi ze skóry. 2. Miksujemy gruszkę z kiwi, szpinakiem i wodą. Koktajl jest bogaty w: - żelazo (pochodzące ze szpinaku), które jest składnikiem krwi, - witaminę C (pochodzącą z kiwi), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 390 ml Energia
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachDzień 11 Odżywczy koktajl z czerwonym buraczkiem i nasionami chia 3 pomarańcze 2 gruszki 1 średni czerwony burak 1 łyżka nasion chia Z pomarańczy wycisnąć sok . Do soku dodać obraną gruszkę,obranego i rozdrobnionego buraczka (można zetrzeć na tarce),nasiona chia i zmiksować wszystko dokładnie. Przelać do szklanek i wypić na zdrowie
Kolorowa kuchnia Elkiwitamin i minerałów, które są niezbędne po ciężkim wysiłku fizycznym np. po ciężkiej pracy lub treningu sportowym. Większość z nas w dzisiejszych czasach ciężko pracuje więc polecam ten koktajl. Doda on nam utracone składniki potrzebne naszemu organizmowi ! ! Składniki : 1 dojrzały banan 1/2 świeżego awokado 5 dkg mango 200 ml mleka kokosowego lub ryżowego lub migdałowego 1 łyżka stołowa mielonego
Przepisy i porady kulinarneDzień 9 Koktajl jogurtowy z awokado i siemieniem lnianym 400 ml jogurtu naturalnego 2 czerwone śliwki 1 dojrzałe awokado 1 banan 1 łyżka siemienia lnianego Awokado przeciąć na pół,wyjąć pestkę i łyżeczką wydrążyć miąższ. Banana obrać i pokroić. Śliwki pozbawić pestek. Owoce zmiksować z jogurtem i siemieniem. Przelać do szklanek. Smacznego
Kolorowa kuchnia Elkicynamon, płatki migdałów i jagody goi (lub żurawina czy rodzynki). Granola szybko ostyga i robi się bardzo chrupiąca. Można ją podawać z dowolnymi dodatkami: z mlekiem, jogurtem, sokami, owocami, koktajlami, lodami. Jeśli chcecie sprawić przyjemność swojej bliskiej połowie podajcie granolę w kieliszku, np. z jogurtem naturalnym . http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/03/domowa-szybka-prosta-granola-cynamon-patelni-jagody-goji-olej-kokosowy-1170x874.jpg The post Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy appeared first
Moja DelicjaDzień 6 Bardzo syty odżywczy koktajl ze śliwką,gruszką i bananem 2 czerwone śliwki 2 gruszki 2 banany woda mineralna Gruszki i banany obrać,pokroić na cząstki i umieścić w kielichu.Śliwki dokładnie umyć,wyjąć pestki i dodać do pozostałych owoców. Zmiksować,dolać wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ja dałam 1/2 szklanki),przelać do szklanek. Smacznego
Kolorowa kuchnia ElkiDzień 3 Koktajl oczyszczający z dodatkiem selera naciowego i jarmużu 2 kiwi 2 gruszki 2 łodygi selera naciowego garść liści jarmużu woda niegazowana Kiwi i gruszki obrać,włożyć do kielicha. Seler naciowy pokroić,dodać do owoców,dodać także jarmuż i zmiksować. Uzupełnić wodą do pożądanej konsystencji ( ja dałam 1 szklankę). Zmiksować ponownie i przelać do szklanek. Smacznego
Kolorowa kuchnia ElkiDzień 2 Kremowy koktajl z awokado,ananasem,gruszką i pomarańczą. 1/4 ananasa 1 miękkie awokado 2 gruszki 2 pomarańcze woda mineralna Obrać gruszki i ananasa,podzielić na cząstki i włożyć do kielicha. Z pomarańczy wycisnąć sok i wlać do owoców. Awokado przekroić na pół,wyciągnąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Zmiksować wszystko razem i uzupełnić wodą wedle uznania
Kolorowa kuchnia Elkisłodycz pochodzi tylko z dodanych składników, czyli bananów i ostatnio moich ukochanych świeżych daktyli odmiany Medjool ze sklepu zdrowedaktyle.pl . Konsystencja, smak, zapach - to wszystko sprawia, że w tym koktajlu zakocha się chyba każdy. 😍 Składniki: 1 mrożony banan 200 ml mleka migdałowego (z tego przepisu) 2 świeże daktyle Medjool (Fresh Dates) 2 łyżeczki kakao Przygotowanie: Z daktyli usuń pestki
Zdrowie na języku :Pmałym oczyszczaniu. Niech to będzie początek zdrowego odżywiania, bez śmieciowego jedzenia i pustych kalorii. Niech ten czas spędzony na miksowaniu oraz wyciskaniu owoców i warzyw nie pójdzie na marne! :) Koktajl z jarmużem, ananasem i mango Składniki: 80 g jarmużu lub szpinaku 3 plastry ananasa 1/2 dużego mango imbir kilka listków natki pietruszki 1 szklanka wody Przygotowanie: Jarmuż, ananas, natkę pietruszki
Moja Mama GotujeLekki koktajl ze świeżo wyciskanym sokiem z dwóch rodzajów pomarańczy, któremu lekkości nadają bąbelki wody Perrier. Składniki: 80ml soku z czerwonych pomarańczy 80ml soku z pomarańczy 1 kiwi 80ml wody Perrier 50ml białego rumu lód W szklance umieścić lód. Kiwi obrać i zmiksować z 40ml wody Perrier, wlać do szklanki. Sok z pomarańczy i czerwonych pomarańczy kolejno wlać do szklanki
Obiad gotowyPyszny i sycący koktajl odżywczy ! Wypity rano doda nam energii i wzbogaci nasz organizm o cenne składniki odżywcze :D * Kilka informacji * Banany dostarczą nam : węglowodanów, witaminę A, potas, żelazo, fosfor i naturalny błonnik, A nasiona chia korzystnych tłuszczy, kwasów tłuszczowych omega 6 oraz białka . Dodatkowo takie połączenie polecam szczególnie osobom chorym na cukrzycę . Obecne
Marcepanowa kuchniaKoktajle to zdecydowanie idealne rozwiązanie na doładowanie energii życiowej i dostarczenie organizmowi potrzebnych witamin i składników mineralnych :) Każdego dnia możemy zrobić inny , a co do składu ogranicza nas tylko wyobraźnia 😃 Poniżej przykładowe zestawienie składników : SKŁADNIKI : Garść jarmużu🌿 2 plastry świeżego ananasa🍍 1 banan🍌 1/2 pomarańczy🍊 sok z cytryny 🍋 Na zdrówko
Marcepanowa kuchnia