kokosowe - 19941 przepisów (strona:463/1330)

Tarta dyniowo-jabłkowa z bakaliową kruszonką 190

minut przed końcem zdjąć folię.Na podpieczone ciasto wylać masę czekoladową. Masa czekoladowa: 140 g gorzkiej czekolady 140 g mlecznej czekolady 250 ml śmietanki 30% 2 łyżki oleju kokosowego lub masła 2 łyżki cukru Czekolady posiekać na mniejsze kawałki.W garnuszku podgrzać śmietankę,olej kokosowy oraz cukier.Kiedy wszystko się zagotuje,zalać nią czekoladę i odstawić na 3 minuty.Po tym czasie

Anielskie wypieki
Przepis #86 Dyniowa FIT tarta - bez glutenu, laktozy i jajek 180

Składniki: Spód - 0, 5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej lub zwykłej (mogą też być zmielone płatki owsiane) - 0, 5 szklanki mąki jaglanej lub innej (kokosowej, gryczanej) - 1/4 szklanki puree z jabłek ( ja zrobiłam sama: obrałam i pokroiłam jabłko a następnie prużyłam do miękkości z dodatkiem odrobiny wody - później zblednowałam na jednolitą masę) - 3 łyżki cukru/miodu/słodzika Masa - 2 szklanki puree(...)stopni na 40 min. Ciasto najlepiej smakuje kiedy po wystudzeniu włożymy je do lodówki na kilka godzin. Tarte można podawać z bitą śmietaną powstałą na bazie mleczka kokosowego lub z zwykłej śmietanki. Smacznego

Health-Fit-Life
Przepis Anety na tajskie lody smażone 156

Zapraszam Was do Kuchni Anety   , dzisiaj polecam przepis na tajskie lody smażone. Składniki: 1kg - lody 100g - posiekane orzechy laskowe 100g - wiórki kokosowe 5szt - herbatniki 2 szt - jajka opcjonalnie : sos śliwkowy- czekoladowy, sezam Z lodów formujemy kule o średnicy ok 4cm i układamy na blasze. Wkładamy do zamrażalnika na 2 godziny. Ubijamy pianę z białek z odrobiną soli. Dodajemy(...)żółtka i delikatnie mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy posiekane orzechy laskowe, wiórki kokosowe,herbatniki. Ściskamy kulki tak żeby porządnie obtoczyć lody. Wkładamy do zamrażalki na ok 40 minut. Po tym czasie powtarzamy czynność i obtaczamy lody w jajku i orzechach z wiórkami, herbatnikami Wkładamy do zamrażalki na ok 1 godzinę. Olej mocno podgrzewamy i każdą kulkę lodową smażymy oddzielnie przez

Kurnikowo
KOKOSOWY Tort 170

żółtka,osobno ubite, dodać  stopniowo, mieszając drewniana łyżka , następnie stopniowo dodajemy mąkę przesiewajac  przez sitko.  Piec około 40 minut na 150 stopni ( termoobieg ). Nadzienie  -mleko kokosowe 80 procent  3 puszki  -szklanka daktyli  -2 limonki  -cytryna  -3 banany  -kilka malin  -kokos  -żurawina liofilizowana do dekoracji  Daktyle namoczyć przez(...)połowa daktyli. Włożyć do lodówki.   Biszkopt mocno nasaczyc sokiem z limonek i cytryny . Posmarować  pozostałymi daktylami. Przełożyć kremem. Posypać kokosem.   Pozostałe 1/3 ubitego mleko kokosowego wykorzystujemy do dekoracji. Układamy żurawine liofilizowana a boki posypujemy kokosem

Szkrab Je Sam
Truskawkowo - Czekoladowe Babeczki 168

Składniki : - 2 dojrzałe banany  - 12 łyżek płatków owsianych  - 2 szklanki truskawek  - 1 łyżka kakao  - 1,łyżeczka oleju kokosowego  Przygotowanie  Warstwa truskawkowa : Blendujemy truskawki, 10 łyżek płatków owsianych i olej kokosowy.  Warstwa czekoladowa: Blendujemy banany z kakao.  Pozostałe 2 łyżki płatków wsypujemy na dno silikonowych foremek.  Nakładamy najpierw warstwę truskawkowa

Szkrab Je Sam
Korabowe komosanki 174

banan  - sok z jednej cytryny  - 4 łyżki wrzątku  Przygotowanie: Quinoa,  i amarantus dobrze płuczemy i gotujemy około 30 minut. Przecedzamy. Przekładamy do miseczki, dodajemy olej kokosowy. Czekamy aż olej kokosowy zmieni konsystencję na płynną, mieszamy.  Len mielimy , zalewamy wrzątkiem cały czas mieszając.  Pestki z dyni mielimy.  Banan rozgniatamy dokładnie widelcem. Wszystkie składniki dobrze

Szkrab Je Sam
Babeczki z jarmużem na słodko 139

Składniki : - 2 banany - 2 jajka - garść jarmużu - 1/2 szklanki wiorek kokosowych - zmielic - 1/2 szklanki płatków jaglanych Przygotowanie : Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywna pianę. Dodajemy żółtka i ubijamy. Banany blendujemy z jarmużem, dodajemy do jajek i miksujemy. Dodajemy zmielone płatki jaglane i zmielone wiórki kokosowe. Ubijamy. Nakładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni

Szkrab Je Sam
Fasola w sosie pomidorowym 184

jako samodzielne danie np. na kolację. Jest smaczna, aromatyczna i sycąca, polecam. Składniki: 2 puszki fasoli czerwonej 1 cebula 500 ml. przecieru pomidorowego Sól Papryka chili 1 łyżeczka oleju kokosowego Kilka gałązek natki pietruszki Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, dodajemy odsączoną i wypłukana fasolę z puszki, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy

Bajeczna Kuchnia
Pierś z kurczaka w sosie porowo - musztardowym podana z ryżem 227

obciąży. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, 3 porcje. Produkty 1 por, 100 ml śmietanki 30%, pierś z kurczaka, 2 łyżeczki musztardy, 6 łyżek ryżu, łyżka oleju kokosowego, sól, pieprz. Reklama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Na patelni rozpuść łyżkę oleju kokosowego. Pierś z kurczaka umyj i pokrój w kostkę, a następnie usmaż na patelni. Mięso przypraw solą oraz pieprzem

Fit&Fast Kitchen
Zupa dyniowa Ewy wg Aleex 164

mnie, na pewno będę wracać do tego przepisu. Dynię mam już oswojoną, więc czas na kuchenne eksperymenty. Składniki: • 1,5 kg obranej, surowej dyni • 1 cebula • 1 puszka mleka kokosowego • kawałek świeżego imbiru • ½ ostrej papryczki • sól • biały pieprz • domowe grzanki • 1 łyżka oleju • woda Sposób przygotowania: 1. Cebulkę pokroić w kostkę. 2. Dynię pokroić w kostkę. 3. Pokroić w kosteczkę(...)oliwę, dodać pokrojoną dynię i cebulkę. Poddusić, aż dynia zmięknie. 5. Przełożyć do garnka. 6. Dolać wodę, powinna sięgać do poziomu dyni w garnku (nie więcej). 7. Wlać mleko kokosowe. 8. Dodać papryczkę i imbir. 9. Przyprawić solą i białym pieprzem. 10. Gotować, aż dynia będzie miękka. 11. Zmiksować na gładki krem. 12. Podawać czystą lub z dodatkami. U mnie

W mojej kuchni
Sernik z mleczka kokosowego i dyni (bez mąki, bez cukru, bez jajek) 192

Składniki: 2 puszki mleczka kokosowego (schłodzonego) - 800 ml 4 galaretki cytrynowe/pomarańczowe 500 ml wody 450 g mrożonej dyni Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku przelewamy do miski, w której będziemy rozrabiać masę na sernik, odstawiamy do wystygnięcia. Dynię wrzucamy na suchą patelnię i podgrzewamy do momentu aż zacznie nam się rozpadać, następnie ją blendujemy i dodajemy wystudzoną, porcjami(...)galaretki cały czas miksując, dodajemy nasze mleczko kokosowe i miksujemy do momentu całkowitego połączenia się składników (masa będzie bardzo lejąca - tym się nie przejmujemy, po nocy w lodówce stężeje). Przelewamy do wysmarowanej masłem tortownicy (24 cm średnicy) i wkładamy do lodówki na całą noc. Podajemy z dżemem i płatkami migdałów lub ulubioną polewą. Smacznego

Moje-pitraszenie
Rafaello z adwokatem 506

mąki pszennej 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 100 g cukru ( pół szklanki minus 1 łyżka ) opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 300 g masła, w temperaturze pokojowej 300 g wiórków kokosowych ( 250 g + 50 g ) 1 szklanka adwokata, w temperaturze pokojowej Wykonanie: W naczyniu umieścić żółtka, obie mąki oraz około pół szklanki mleka i zmiksować na gładką, bezgrudkową masę. Resztę mleka(...)zbyt energicznie, gdyż krem może się zwarzyć; najlepiej robić to na niższych obrotach miksera, wolnymi ruchami ). Do kremu wlać adwokat i zmiksować do dokładnego połączenia. Na koniec wsypać wiórki kokosowe ( 250 g ) i wymieszać szpatułką lub łyżką. Gotowy krem podzielić na 4 równe części. W formie wyłożonej papierem do pieczenia lub na tacy/desce rozłożyć pierwszą warstwę herbatników

Opowieści z piekarnika
Kokardki z dynią pierzastą i pure z dyni Hokkaido-zapiekanka 174

sztuki pomidory malinowe,dowolna ilość naturalna przyprawa- suszone zioła +kurkuma- około 1 płaska łyżeczka świeże zioła – szałwia, tymianek,rozmaryn- w sumie garść sól morska lub himalajska do smaku olej kokosowy do podsmażenia oliwa z oliwek do podania parmezan tarty Ugotuj kokardki al dente. Na dużej patelni rozgrzej trochę oleju kokosowego. Wsyp dynię pierzastą pokrojona w kostkę. Dodaj przypraw, ziół. Podsmaż

Z Kuchni Do Kuchni
Cztery smaki z masą serową 171

szklanka cukru kryształu - 9 jaj - 9 łyżek oleju - 3 szklanki mąki - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżka kakao - 1 kisiel truskawkowy - 1/2 szklanki maku - 1/2 szklanki wiórków kokosowych masa - 800 g zmielonego białego sera - 1 szklanka cukru kryształu - 250 g masła - 4 żółtka - 2 budynie śmietankowe bez cukru - 1/2 szklanki mleka Przygotowanie: Na początku zabieramy się za upieczenia ciasta(...)proszkiem do pieczenia oraz ubitą na sztywno pianę. Przygotowane ciasto dzielimy na 4 części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej kisiel, do trzeciej mak a do czwartej wiórki kokosowe. Blaszkę o wymiarach 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy kupkami naprzemiennie wszystkie rodzaje ciast. Pieczemy w 180 C przez około 45 minut. Upieczone

Zainspirowana w kuchni
Krem dyniowo gruszkowy z czekoladowym makaronem 162

mojej kuchni i różne rodzaje kremów które z niej robię.  1 kg dyni hokaido 3 gruszki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 szklanka wina białego 1 szklanka mleczka kokosowego 2 szklanki  bulionu warzywnego pieprz, sól papryka ostra cynamon szczypta 7 orzechów pekan 150 g makaronu mini świderki z czekoladą Lubella olej rzepakowy 1/2 cytryny mięta Dynię myję dokładnie(...)pokrojoną cebulę i czosnek, wlewam wino białe i redukuję płyn aż alkohol odparuje. Dodaję upieczoną dynię, gruszki, wlewam bulion i chwilę gotuję. Zupę miksuję blenderem, wlewam 2/3 szklanki mleczka kokosowego, doprawiam solą, pieprzem, cynamonem, papryką ostrą, dodaję skórę cytrynową. Zupę podgrzewam i podaję z ugotowanym aldente makaronem czekoladowym, polewam mleczkiem. Jedną gruszkę kroję na cienkie plastry i grilluję na patelni

wesoła kuchnia