pięknie wybujała tego lata (kokosy nieco mniej;) czas na wykorzystanie jej do szerszego zastosowania stąd też Moi Drodzy przygotujcie się na całą serię miętowych propozycji:) Dziś: Deser miętowo-kokosowy Do przygotowania potrzebować będziesz: 2 galaretki agrestowe garść świeżych listków mięty 1 puszkę mleczka kokosowego 2 galaretki brzoskwiniowe Galaretki agrestowe rozpuść w 3/4 litra gorącej wody, przelej do płaskiego(...)będzie chłodna, poukładaj w niej umyte listki mięty i odstaw do stężenia. Galaretki brzoskwiniowe rozpuść w 1/2 litra gorącej wody (nie gotuj) odstaw do przestudzenia. Chłodne zmiksuj z mleczkiem kokosowym, przelej do płaskiego naczynia i odstaw by masa stężała. Gotowe masy pokrój w kostkę i przełóż do pucharków
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała24X24) · patyczki do cake pops (dostępne są np. na stronie http://wypiekarnia.pl/ ) · kolorowe posypki, wiórki kokosowe · tabliczka gorzkiej czekolady · tabliczka białej czekolady · 150 g mascarpone
Mania Gotowaniagarść rodzynek · garść płatków migdałowych · garść suszonych wiśni · 2 łyżki wiórków kokosowych · 30 g posiekanej czekolady (opcjonalnie) lub 2 łyżki kakao Przygotowanie: Wszystkie składniki suche wymieszać w misce. Jajko roztrzepać. Miód, jogurt oraz jajko dodać
Mania Gotowaniakrążki ananasa z puszki 4 łyżki syropu z ananasa (z puszki) Masa: 200 g kremowego serka np. Philadelphia 50 g niesolonego masła 300 g cukru pudru barwniki (opcjonalnie) aromat kokosowy lub waniliowy 1/3 szklanki syropu z ananasa (do nasączenia) Przygotowanie Formę o średnicy 25 cm natłuszczamy i wykładamy jej dno papierem do pieczenia. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do niej cukier, sodę
Mania Gotowaniajest lekko gorzkawa w smaku, ale spokojnie, można ją dosłodzić. Czym? Cukrem białym zwykłym lub wybrać zdrowszy z tego samego sklepu, z którego miałam już do czynienia z palmowym, kokosowym i trzcinowym. Takie zdrowsze osłodzenie sobie napoju. Można również posłodzić syropem z agawy, który świetnie rozpuszcza się nie tylko w płynach. Herbatkę podałam z Kostkami z Niespodzianką . Takie podanie
Blondynka Gotujecoś ciężkiego. Gdy wystygnie wkładamy do lodówki żeby dobrze stężało. *Ja dodaję do polewy jeszcze kakao, bakalie i orzechy. Każdy dodaje to co lubi: orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, wiórki kokosowe, żurawinę, morele,daktyle, rodzynki...możliwości jest wiele, w zależności co lubi nasze dziecko lub my :) Można podawać w formie batoników, dzieci na pewno się ucieszą
Olikowa kuchniaPolecam!:) Blaszka 22x33cm. Składniki: Ciasto: 7 białek szczypta soli 150 g cukru 100g siekanych orzechów włoskich 100g siekanych orzechów laskowych (zamiast orzechów laskowych mogą być też włoskie) 100g wiórków kokosowych 100 g batonów Prince Polo o smaku orzechowym lub klasyczne ( 2 batony xxl) Dodatkowo: 2 opakowania czekoladowych herbatników Masa: Budyń: 7 żółtek 3 i 1/2 szklanki mleka 4 łyżki
Czerwona Porzeczkagustu i otwiera drogę do poznania jakże odległej od naszej kuchni, połączeń dla przeciętnego Polaka trudnych do wyobrażenia jak: pieczona kaczka z ananasem i kokosem, ziemniaki w sosie kokosowym , czy rogaliki krewetkowe w słodkim sosie sojowym. Książka to podróż do nowego i zaskakującego smaku. Serdecznie polecam ;-) W ramach akcji
SMYKWKUCHNIPrzepisy które były w tym okresie najbardziej popularne: 1.Muffinki z malinami http://smykwkuchni.blogspot.com/search/label/Muffinki 2. Sałatka z tortelini http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/07/saatka-z-tortellini.html 3. Tarta z borówkami i mlekiem kokosowym http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/tarta-z-borowkami-i-mlekiem-kokosowym.html 4. Sushi http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/jak-zrobic-sushi-przepis-na-sushi-maki.html 5. Dwukolorowe ciasto z malinami i gruszkami http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/dwukolorowe-ciasto-z-malinami-i.html A Wam, który przepis przypadł do gustu? Piszcie!!! Pozdrawiam Was cieplutko
SMYKWKUCHNIminut. Smacznego! Danie jest dość nisko kaloryczne, więc polecam wszystkim tym którzy są na diecie! Polecam inne moje przepisy na ryby: 1. Owoce morza i tołpyga z mleczkiem kokosowym. przepis TU 2. Tołpyga z puree ziemniaczano- brokułowym przepis TU 3. Spaghetti z łososiem przepis TU Pozdrawiam cieplutko
SMYKWKUCHNIeukaliptusa! Samo zdrowie! Pełnia smaku! Odrobinkę? składniki na 2 porcje: - 6 truskawek hiszpańskich - 1 średni dojrzały banan - 1 kiwi - 1 serek waniliowy - 1/2 jogurtu naturalnego - 2 łyżki granoli kokosowej (przepis znajdziecie TU ) - po łyżeczce bio-miodu z eukaliptusa W wysokiej szklance układamy na przemian owoce z serkiem i jogurtem. Na samym wierzchu posypujemy granolą, eksponujemy miód. Możemy przyozdobić
SMYKWKUCHNIgarście rodzynek, suszonych śliwek, moreli, daktyli (pokroić na małe kawałki) - 4 łyżki pestek z dyni - 4 łyżki pestek słonecznika - 3/4 szklanki siemienia lnianego - 4 łyżki miodu - 4 łyżki oleju kokosowego - 3 łyżki cukru brązowego - laska cynamonu Wykonanie: Na dużą blachę wyłóż płatki, suszone owoce i ziarna. W rondelku zagotuj miód, cukier i olej. Doprowadź do wrzenia. Powstałym karmelem zalej płatki
SMYKWKUCHNIbardzo często. Nie była to kruszonka klasyczna zawierająca mąkę, słodzik i tłuszcz w odpowiednich proporcjach. Tym razem zrobiłam klasyczne crumble, ale z użyciem mąki bezglutenowej, ksylitolu i oleju kokosowego. Oczywiście można wszystko modyfikować: mąki, słodzik i tłuszcz też, co kto lubi. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyzabójczy kolor fuksji, smakuje rewelacyjne! Oj, coś czuję, że w obecnym sezonie będę często powracać do tego przepisu. Na liście do zrobienia mam jeszcze krem z buraków z mleczkiem kokosowym, podejrzewam, że jest świetny. KREM BURACZANY Z WINEM I KOZIM SEREM /własny;/ na 2 porcje 3 nieduże młode buraki (ok. 300- 400g) 1 cebula czerwona 100 ml czerwonego półwytrawnego
W kuchni Karmel-itkisłodki. Od czytania Waszych pomysłów robię się głodna. I chyba oto chodziło. W kategorii "słodkiej" zwyciężyła: Natalie i jej przepis na Nadziewane muszle Conchiglioni malinową ricottą z sosem kokosowym z białą czekoladą W kategorii "słonej" najbardziej zachwycił mnie przepis: Aronii na spaghetti z serem i pieczonymi burakami w sosie orzechowym Dziewczyny bardzo proszę o kontakt wraz z danymi
Pasja Smaku