pleśniak Makowiec w pieluszkach Euforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Sernik jogurtowy z mango Jagodowo kokosowa pianka Przekładańce: Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy
Cynamonowe szczęścieproszek do pieczenia 1 łyżeczka cukinia starta na tarce o średnich oczkach 2 szkl. Daktyle zalać gorącą wodą na 30 min. Mąkę ryżową, jaglaną, kakao i proszek do pieczenia przesiać. Masło utrzeć, dodać stopniowo jaja. Daktyle odsączyć z wody i umieścić w malakserze. Wlać mleko i zmiksować na gładką masę. Przygotowaną masę dodać do jaj i zmiksować(...)wymieszać z ciastem. Wylać na blachę 25x30 cm. Wstawić do piekarnika na 30-35 min. z termoobiegiem. Piec w 170 stopniach. Polewa daktyle suszone 2 garści mleko 1.5 % bez laktozy Mlekovita 1/2 szkl. pasta sezamowa tahini 1 łyżka olej kokosowy 3 łyżki Daktyle zalać mlekiem i gotować około 10 min., aż zmiękną. Dodać pastę sezamową i olej kokosowy
Kuchnia Paulettespora roku chętniej sięgamy po lekkie, piankowe ciasta. W kuchni królują serniki na zimno, ciasta cytrynowe i tarty bez pieczenia. Dziś mam dla Was przepis na pyszne orzeźwiające ciasto Wenus. Lekkie, puszysty biszkopt pokryty cytrynową, serową pianką i brzoskwiniowo-kokosową posypką jest świętym pomysłem do popołudniowej kawki w ten słoneczny dzień. Robi się go błyskawicznie, bo tylko biszkopt
Ostra na Słodkopora roku chętniej sięgamy po lekkie, piankowe ciasta. W kuchni królują serniki na zimno, ciasta cytrynowe i tarty bez pieczenia. Dziś mam dla Was przepis na pyszne orzeźwiające ciasto Wenus. Lekkie, puszysty biszkopt pokryty cytrynową, serową pianką i brzoskwiniowo-kokosową posypką jest świętym pomysłem do popołudniowej kawki w ten słoneczny dzień. Robi się go błyskawicznie, bo tylko biszkopt
Ostra na Słodkomasę. Słabym, małym blenderem to nie ma prawa się udać! Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Na ciasto szykujemy sobie standardową formę keksówkę o wymiarach 25cm/10cm. Smarujemy formę olejem kokosowym lub wykładamy ją papierem do pieczenia (lepiej – bo to ciasto czasami przykleja się nawet do najlepiej wysmarowanej foremki!). Jabłka myjemy i osuszamy. Kroimy
Karo in the Kitchenpolecam :-) Tę kokosową rozkosz rwij po kawałku... rwij aż zjesz całą blaszkę. Jest delikatna, słodka, kokosowa, rozpływająca się w ustach.. pięknie pachnie. Dodam jeszcze, że jest to ciasto bez dodatku mąki. Czas przygotowywania: 20 minut Czas pieczenia: 30 minut Ilość porcji: Blaszka
AniaGotuje.plKiedy chce mi się bardzo słodkiego szukam zdrowych zamienników kalorycznych ciast czy batonów. Przygotowałam dietetycznego snickersa bez pieczenia. W smaku jest identyczny jak oryginalny! Składniki: Warstwa I 40 szt (200g) daktyli 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka oleju kokosowego Warstwa II 1 torebka kaszy jaglanej + 2 szklanki wody 10 tabletek słodziku Warstwa III 200g orzechów ziemnych
Truskawkowa Fiestaciastem wylepiamy spód formy, nakłuwamy widelcem i na czas rozgrzewania piekarnika wstawiamy do zamrażarki. Piekarnik rozgrzewamy do 190℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Wkładamy formę ze spodem i pieczemy ok. 20 minut, lub do momentu, gdy wierzch się zrumieni. JABŁKA obieramy, kroimy na ćwiartki i wycinamy gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę kroimy na plastry(...)ognia i odstawiamy do przestudzenia. KRUSZONKA : Do miski przesiewamy dwa rodzaje mąki, dodajemy wiórki kokosowe, cukier puder i pokrojone na małe kawałki masło. Ucieramy, aż powstanie drobna kruszonka. Podpieczony spód smarujemy dżemem pomarańczowym, wykładamy jabłka i posypujemy kruszonką. Pieczemy 55 minut w temperaturze 180℃ bez termoobiegu. Po upieczeniu odstawiamy na 30 minut do ostygnięcia. Kroimy na porcje, podajemy
cool and mintybez. Okrągłe opłatki można np. zamówić na Allegro. Składniki: 170g cukru 3 jajka 100g masła 300g mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki przyprawy korzennej 2 łyżki kakao 150g zmielonych migdałów (lub orzechów) 50g kandyzowanej skórki pomarańczowej (następnym razem dodam odrobinę więcej) 50g kandyzowanej skórki cytrynowej 50g rodzynek (wcześniej namoczonych i odsączonych) 50g wiórków kokosowych 250ml(...)naczyniu wymieszać mąkę, kakao, zmielone migdały, kakao, proszek do pieczenia, skórki, rodzynki i wiórki kokosowe. Stopniowo dodawać do masy jajecznej, miksować, a na końcu partiami wlewać mleko. 3. Jeśli zamierzamy piec pierniki na opłatkach, układamy je na blaszce i nakładamy grube porcje ciasta. 4. Jeśli pierniczki pieczone będą bez opłatków, należy blachę wyłożyć papierem do pieczenia
Kuchnia domowa Animasę. Dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy, z masy powinno bez problemu formować się wszystko (ma być gęsta). Wykładamy nią spód naczynka, wyłożonego papierem do pieczenia. Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy przykryte, dodajemy ciecierzycę, dynię i miksujemy masę na gładko. Dodajemy mąkę kokosową, masło orzechowe i ew. wodę Masa ma być bardzo gęsta. Przekładamy
More food, love and dreamsrównież i kolorystycznie. Ciasto wyszło bardzo smaczne: kremowe, nie za słodkie i kokosowe. Ciacho jadły też osoby, które nie są za specjalnie zwolennikami kokosu i o dziwo bardzo im smakowało, więc naprawdę warto spróbować. Polecam serdecznie. Składniki na blaszkę 28×28 cm. Piekarnik góra dół bez termoobiegu: Biszkopt: – 5 dużych jaj – 0,7 szklanki cukru(...)dopiero potem szpatułką). Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Masę przelewamy do foremki, równo rozprowadzamy i pieczemy 20-25 minut (do tzw suchego patyczka i do złocistego koloru). Po ostudzeniu kroimy biszkopt w poprzek na pół. Masa kokosowa : – 750 ml mleka – 1 szklanka wiórek kokosowych – 3 łyżki cukru – 2 opakowania
Relaxtime/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Świąteczny Makowiec Śnieżny Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g Masa makowa: 250g maku 100g cukru 3 białka 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% lub 36% 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego(...)szklanki gorącego mleka 3 żółtka 3-4 łyżki spirytusu Polewa: 150g masła 3 kopiaste łyżki kakao bez cukru 3 kopiaste łyżki cukru pudru 6-7 łyżek wody Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania kolorowa posypka cukrowa Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180C). 3. Białka
Mała Cukierenkaczekoladowe to szukamy i kombinujemy różne przepisy. Tym razem przerobiłam przepis ciasteczka owsiano kokosowe weganskie z jakiego korzystałam jakiś czas temu. Składniki: 200 g mąki pszennej, 80 g płatków owsianych drobnych (u mnie górskie), 4 łyżki kakao, 1 łyżeczka naturalnego proszku do pieczenia (najlepiej bez fosforanów), 100 g cukru, 60 ml oleju rzepakowego, 150 ml mleka sojowego Przygotowanie
Państwo Wojtczuk gotująmiodu 100g masła 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki domowej przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody DODATKI: 100g czekolady gorzkiej 50g masła dżem porzeczkowy wiórki kokosowe 150-200g czekolady białej (użyłam kuwertury) jagody goji wykałaczki Miód z masłem umieścić w garnuszku i rozpuścić na małym ogniu. Do przestudzonej(...)przy użyciu mocnego robota. Ciasto będzie gęste i kleiste. Nałożyć do papilotek na muffinki, do 3/4 wysokości. W tym celu użyłam rękawa cukierniczego bez założonej końcówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 20-25min. Muffinki bardzo wyrosną. Po wystudzeniu ściąć muffinkom „czapeczki” na wysokości, gdzie kończą się papilotki. Ścinki rozkruszyć w palcach
https:KKuchniaMniamjeśli takiej nie macie to warto smażyć je na oleju kokosowym. Oczywiście jeśli nie macie borówek to sprawdzą się też inne owoce. Placuszki sprawdzą się zarówno na obiad, śniadanie czy deser. Polecam! Dla kogo: dla zastanawiających się co z robić z jagodami dla lubiących zdrowe dania bez cukru dla placuszkomanów Składniki: 400g jogurtu greckiego 250g mąki 3 jajka(...)proszkiem do pieczenia. Zmiksować na wolnych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Wsypać borówki i wymieszać łyżką. Najlepiej smażyć na patelni beztłuszczowej (z nieprzywierającą powłoką) jeśli takiej nie mamy to polecam smażyć na oleju kokosowym nierafinowanym lub na maśle. Nakładać po łyżce ciasta na patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bez dodatków lub polane
Mania Wypiekania