Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 184W mojej kuchni kasze i pierogi. jedne już opublikowałam, ale przy okazji robienia ruskich , powstały również z kaszą gryczaną, twarogiem , na słodko. Link do ciasta ciasto
W kuchennym oknie Ewy
Jak zrobić przepyszne knedle? 243Składniki: 500 g ziemniaków 500 g śliwek węgierek, małych 1 1/2 szklanki mąki pszennej, dodatkowo mąka do posypania blatu 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Moja smaczna kuchnia
Pierogi z MAGGI’cznym farszem i karmelizowanym porem 252Dzisiejszy wpis przygotowałam specjalnie na konkurs pt. „Twój kultowy przepis maggi” bo zamarzył mi się czerwony Mikser KitchenAid Artisan 5 . A wzięłam udział, gdyż
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kaskada, Smakfonia i pierogi z truskawkami 219Ci co mnie znają wiedzą, że nie muszę się uczyć lepienia idealnych pierogów, sklejając je w różne fantazyjne wzory. Raczej inni mogą się uczyć tego ode
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z mięsem wołowym i lubczykiem 208Dzisiejszy wpis przygotowałam by wykorzystać pietruszkę i lubczyk, które rosną w skrzynkach na balkonie. Wysiałam je z nasion, jaka to frajda patrzeć jak rosną. Lubczyk ma
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi drożdżowe z bobem i szynką 208Przepis zrodził mi się w głowie, gdy zobaczyłam na rynku piękny, świeży bób. Bób jak przychodzi okres gdy się pojawia, często gości na naszym stole, czy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepis na ravioli z serem ricotta i łososiem 238Ravioli to potrawa kuchni włoskiej. Ravioli to nieduże okrągłe lub kwadratowe pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami – najczęściej szpinakiem. Lubię lepić
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Piwne pierogi z kapustą, grzybami i z kminkiem (piwne kapuśniaczki) 246Przepis zrodził mi się w głowie, gdy dostałam nowe piwo z dziką różą. Postanowiłam to piwo wykorzystać jako składnik ciasta do drożdżowych pierogów z farszem jak
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kopytka z sosem grzybowym 212Dzisiaj podrasowana klasyka, kopytka z dodatkiem mieszanki serów Regio piatto, sos z suszonych podgrzybków z karmelizowanym porem i śmietanką 36 %. Często robię dania z karmelizowanym porem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z kaszą jaglaną i serem 218W środę moje dziecko zadzwoniło do mnie, mamo przywieź mi w sobotę pierogi! A, że tydzień miałam bardzo napięty głównie za sprawą pieczenia pierniczków na rzecz
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ruskie pierogi z boczkiem 206Przedstawiam Wam trochę nietypowy przepis na ciasto na pierogi, z dużą ilością oleju. Przeciwnicy tłuszczu zapewne podniosą larum, że ciasto za tłuste, że nie zdrowe, ale
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli 226Składniki: na ciasto 300 g semoliny, użyłam De Cecco 3 jajka, wcześniej roztrzepane w miseczce szczypta soli na farsz 250
Moja smaczna kuchnia
Kluseczki z semoliny z sosem kurkowo-śmietanowym 256Kluseczki z semoliny z sosem kurkowo-śmietanowym Składniki: na ciasto: 400 g semoliny, użyłam De Decco 200 ml ciepłej wody szczypta soli
Moja smaczna kuchnia
Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku 452Ciasto na pierogi: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko łyżka oleju 1/3 szklanki ciepłej, przegotowanej wody szczypta soli Farsz:
Moja smaczna kuchnia
Kopytka z marchewką 250Zawsze staram się, żeby moje dzieci jadły jak najwięcej warzyw. I nie chodzi tu o frytki – „Tato, przecież ziemniaki to warzywa!” Nauczyły się już jeść surówki
Gotuj z Misiem