robiłyśmy razem sushi,odwiedziłyśmy 2 moje koleżanki w pracy, ćwiczyłyśmy tabatę na wyspie Bolko (było dużo śmiechu), potem zadzwoniłyśmy do mojej Cioci z Ukrainy (były łzy wzruszenia), zrobiłyśmy kluski śląskie, harynki. zjadłyśmy kolację z moimi rodzicami (było przerażająco, opowiadała nam o wojnie). Po kilku lampkach wina poszłyśmy spać. Następnego dnia udało się nam znaleźć jej pracę w upragnionej
Bon Appetit Małgorzatytemu zaczynałam przygodę z kilogramami. Teraz zima mi nie straszna, nie dam się nabrać na te jej sztuczki, kiedy kusi gorącą czekoladą, ciastem czekoladowym i roladą z kluskami śląskimi. Idę z nią na wojnę z taką zupą i jeszcze kilkoma innymi smakołykami, które pozwolą przyjemnie przetrwać zimę i nie obudzić się wiosną z nadprogramowymi kilogramami. Mam ochotę
bistro mamaminut. Po całkowitym wystudzeniu, miąższ oddziel od skórki i zmiksuj blenderem z mąką, jajkiem i przyprawami. W garnku zagotuj wodę, dodaj szczyptę soli. Kładź za pomocą dwóch łyżek kluski na wodę. Gotujemy około 4 minut na małym ogniu. Na patelni rozpuść olej, gdy będzie gorący, wyłącz płytę. Dodaj brązowy cukier i rozmaryn. Polej nim kluseczki! SMACZNEGO
SMYKWKUCHNIPampuchy, parowce, kluski na parze to ciasto drożdżowe krótko gotowane na parze. Ciasto jest mięciutkie, delikatne, z mało wyczuwalną nutą dyni, ale to bardziej za sprawą gałki muszkatołowej. Pampuchy mają piękny, żółty kolor dzięki puree z pieczonej dyni Hokkaido. Nadzienie to ziemniaki z serem, czyli typowy farsz do pierogów ruskich :) Bardzo polecam! CIASTO: 25g drożdży świeżych 1 łyżeczka
https:KKuchniaMniamUwielbiam kluski na parze i tą miłością zaraziłam też moją rodzinkę .Pojawiają się u mnie często ,zwykle w wersji na słodko . Dzisiejsze z sosem malinowym .Polecam. Składniki: 25 g świeżych drożdży około 450 g mąki ,w razie potrzeby odrobina więcej do podsypywania ,aby ciasto się nie kleiło 1 szklanka ciepłego mleka 2 jajka 3 łyżki rozpuszczonego ,przestudzonego masła
Ladylaura.ponownie do zupy. Marchewkę kroimy na krążki i ponownie wrzucamy do zupy. Ponieważ ja lubię zupy bez śmietany, pomidorowej nie zabielam. Zupę podajemy z makaronem, ryżem lub lanymi kluskami. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji kulinarnej
Smak mojego domublat mąką pszenną. 7.Uformować z masy twarogowej odpowiedni kształt leniwych czyli: wyciągnąć część ciasta uformować z niego podłużny wałeczek nożem do smarowania masła kroić odpowiednio szerokie kluski 8. Wrzucać kluchy na osolony wrzątek i gotować 5-8 minut (GÓRA 8 minut i nie nie ma,że rozmowa wciąga bo potem trzeba jeść rozgotowane...) 9.Idealnie smakują polane miodem
Fiolka w kuchniprzecieru buraczanego. Kluseczki; Wszystkie składniki wymieszać dokładnie ze sobą a następnie zagnieść i wstawić do lodówki na około 10 minut. Nastepnie za pomocą dwóch łyzek formowac kluski i wrzucać je na lekko osolony wrzątek. Gotowac około 5 minut. Do ciasta już nie należy dodawać soli bo feta jest wystarczająco słona. Kluseczki podawac z kremem buraczanym
Radość kipiąca uśmiechem.tygodniu dwa kolejne zestawy - niestety od środy już jesteśmy uziemieni w domu ;( Do każdego zestawu bidon z wodą. Poniedziałek: kluski leniwe ( zrobiłam z samego twarogu z dodatkiem ubitego na sztywno białka, żółtka i mąki) + bułka tarta z mielonym lnem na maśle gotowany kalafior rodzynki Wtorek: makaron pełnoziarnisty z brokułami, oliwkami i zmielonymi migdałami migdały gruszka
Atlas Smakówsię pomieszały a danie jest znakomite i jeśli tylko uda się zdobyć składniki to zachęcam do zrobienia. Semolinę wystarczy zastąpić naszą kaszką manną i dodać przyprawy - napisałam jakie. Kluski robi się w fajny sposób i myślę że wytłumaczę Wam jak należy. Zamiast garden egg możecie użyć także zwykłego bakłażana i będzie ok. No to co gotujemy? Indyjsko - kameruńskie
Moje Małe Czarowaniekawałki równej wielkości, każdy spłaszcz i nakładaj po kilka jeżyn i 1/2 łyżeczki cukru. Zlep i uformuj kulkę. Uformowane kulki układaj na macie podsypanej mąką zagotuj osoloną wodę. Kluski wkładaj partiami, gdy wypłyną na wierzch gotuj je około 4-5 minut. Wyjmuj łyżką cedzakową ugotowane knedle polej roztopionym masłem z bułką tartą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!śmietany. Wlewamy ją do garnka, dokładnie przy tym mieszając, by w sosie nie powstały grudki. Mięso podajemy polane sosem, najlepiej z sałatką z buraczków i domowymi kopytkami lub kluskami śląskimi
Kuchenna Kontrrewolucyablacie wysypanym mąką i delikatnie oprószamy je po wierzchu. W garnku gotujemy dużą ilość osolonej wody. Gdy zawrze, wrzucamy kopytka i zmniejszamy płomień. Gotujemy do momentu wypłynięcia klusków na powierzchnię i wyjmujemy je łyżką cedzakową. Smacznego
Kuchenna KontrrewolucyaNajlepiej smakuje z kluskami i roladą Składniki • 1/2 główki kapusty czerwonej • 1 cebula • sok z 1/2 cytryny • 1 łyżka cukru • 2 łyżki margaryny łub kilka łyżek oleju • pieprz do smaku • sól Sposób przygotowania 1. • Kapustę pokroić dodać wodę sól i ugotować do miękkości • Kapustę dobrze wycedzić z wody 2. • Do odcedzonej gorącej kapusty dać
W królestwie smaków Beatysmażę cały czas mieszając , czosnek i papryka mają skłonność do szybkiego przypalenia się ,sos byłby gorzki) dodaję maki , kilka ruchów łyżką i wlewam bulion , cały czas mieszam aby kluski z tego nie zrobiły się. Chwilkę jeszcze gotuję tak to wygląda Teraz dodaje podgrzany jogurt (jeśli dodałabym zimny to sos zważyłby się ) tak wygląda po dodaniu jogurtu Teraz
Eli Gotowanie