każdej strony. Z gotowego omleta wyciąć kształt za pomocą metalowej foremki do ciastek. Ja mam dużą choinkę z Ikei :) Dekoracje: gwiazdki wycięte z plasterków banana cząstki mandarynek kawałki kiwi roztopiona gorzka czekolada Smacznego
Chocolate Muffin BlogNiedawno pisałem o trzech bardzo prostych, ale smakowitych dodatkach do kanapek. Guacamole z dodatkiem kiwi znajdziesz TUTAJ Chutney gruszkowy z dodatkiem świeżej żurawiny znajdziesz TUTAJ A swojską ćwikłę z dodatkiem egzotycznego wasabi… Czytaj dalej
Mam To Na Widelcuwycinamy z nich dowolne kształty foremką do ciastek. Gotowe kształty z bananów przyklejamy do wewnętrznych ścianek szklanki i wkładamy do zamrażarki. W osobnych naczyniach miksujemy maliny z bananami i kiwi z bananami. Do szklanek nakładamy łyżką pierwszą warstwę musu, warstwę gęstego jogurtu naturalnego i drugą warstwę owoców. Jeśli chcemy, żeby linie były idealnie równe, każdą z warstw musimy lekko zmrozić
CiastkozercySkładniki: 100 g świeżego szpinaku 100 g borówki amerykańskiej kiwi sok z cytryny mleko roślinne Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Pijemy bezpośrednio po przyrządzeniu lub lekko schłodzone. Smacznego
Taste Of My DayZdrowy, smaczny, sycący koktajl ze szpinaku z owocami i siemieniem lnianym dostarczy niezbędnych składników, witamin i kwasów tłuszczowych. Koniecznie spróbujcie! Składniki: kiwi 1/3 banana 100 g świeżego szpinaku łyżka siemienia lnianego 200 g mleka roślinnego Wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do naczynia. Zalewamy mlekiem i blendujemy. Smacznego
Taste Of My DayTakie oto dziwaczne, ale pyszne i chłodzące połączenie. Gdyby nie żmudne wyskubywanie pestek z arbuza, uwielbiałabym ten owoc... ;) Składniki (2 duuże szklanki): - 1/2 małego arbuza - 2 dojrzałe kiwi - 1 ogórek gruntowy - 1 łyżka brązowego cukru (opcjonalnie) - kilka kostek lodu (opcjonalnie) Wszystkie owoce i warzywa, obrać ze skórki, ewentualnie pozbawić pestek i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko zmiksować w blenderze
Corner With RecipesJeżeli nie macie syropu klonowego wystarczy go zastąpić miodem :) Składniki na 1 porcję: 1 szklanka mleka 2 łyżki płatków owsianych 1-2 łyżki syropu klonowego ulubione owoce - truskawki, borówki, kiwi płatki kokosowe (opcjonalnie) 1. W rondelku wymieszać mleko z płatkami owsianymi. Zagotować zgodnie z zaleceniem producenta płatków. 2. Ugotowaną owsiankę przełożyć do miski. Dodać owoce, polać syropem klonowym. Ciepłe, zdrowe
Moja Galeria Smakuteż na przykład mleko owsiane. Gdy mamy już mleko i tak obfity w owoce sezon jak teraz, ogranicza nas jedynie wyobraźnia :) Ja do swojego koktajlu użyłam jednego jabłka, jednego kiwi i jednego banana, do tego niecałej szklanki mleka. Wszystko wystarczy wrzucić do naczynia i zblendować :D Ilość mleka zależy od naszych indywidualnych upodobań, im więcej, tym nasz koktajl będzie rzadszy
Kulinarne zapędy Kokosajest przePYSZNY :) Oczywiście jeśli będziecie korzystać z dojrzałych, miękkich = słodkich owoców. Jest bombą witaminową i kwintesencją lata, nawet w naszej nie zawsze "tropikalnej" Polsce :) Składniki: 1/4 ananasa 1/2 mango kiwi woda kokosowa Wykonanie: Owoce kroimy z grubą kostkę, przekładamy do naczynia i rozdrabniamy blenderem. Gdy owoce będą zblendowane, dla rozrzedzenia koktajlu polecam dodać wodę kokosową, swoją drogą bardzo zdrowy
Taste Of My Dayjest niezwykle prosta w przygotowaniu, a wyjątkowości dodaje jej budyń waniliowy :) Składniki : 4 łyżki płatków owsianych 250 ml mleka 1 płaska łyżka budyniu waniliowego bez cukru banany, truskawki, borówki, kiwi Płatki zalać mlekiem, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 8 minut. Proszek budyniowy rozmieszać w małej ilości mleka. Pod koniec gotowania płatków wlać rozmieszany budyń i mieszając gotować na małym ogniu
Chocolate Muffin Blogśmietaną. Na koniec dodajemy serek mascarpone i mieszamy. Bezę układamy na talerzu i wypełniamy jej środek kremem. Na krem układamy swoje ulubione owoce. Ja dałam banany, mandarynki i kiwi. Smacznego
Kuchenne Wariacjeśliczna i ciepła, chętnie pijemy soki i koktajle. Owocowo-warzywne, żeby ograniczyć spożycie cukru. Ten z awokado ściągnęłam z małej knajpki na starówce w Olsztynie. Składniki: 1/2 awokado 1 kiwi 2 garście szpinaku 1 garść natki pietruszki 1/2 gruszki (opcjonalnie) 200 ml wody źródlanej Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucić na blendera i zmiksować na gładko. Pić krótko po przygotowaniu, bo inaczej
MamaOskarkasuszonych (śliwki, rodzynki, daktyle, figi, żurawina, jagody goi, morwa biała) i / lub ok 100 g świeżych owoców (latem owoce sezonowe - truskawki, maliny, jagody, zimą - jabłka i owoce egzotyczna jak kiwi, mango, banan) 30 g orzechów (włoskie, brazylijskie, laskowe, ziemne, nerkowca) szczypta nasion i ew. wiórki kokosowe płaska łyżka karobu cynamon imbir świeży lub przyprawa w proszku Wykonanie: Do garnka wsypujemy
Taste Of My Day