Może to niewiarygodne, ale ta pasta naprawdę smakuje jak smalec. Zapewne dzięki dodatkom takim jak cebulka, jabłko i majeranek. Najlepiej smakuje na ciemnym pieczywie, koniecznie z plasterkiem kiszonego ogórka! Nawet mój Mąż mięsożerca dał się oszukać :) Składniki: puszka białej fasoli średniej wielkości cebula, pokrojona w drobną kostkę olej rzepakowy do smażenia pół kwaśnego jabłka, startego na tarce łyżka prażonej cebulki
Kulinarny Pamiętniknastępnie panierowałam w jajku i bułce tartej. Smażyłam na oliwie. W międzyczasie przygotowałam sobie warzywny dodatek, który ma urozmaicić nasze "nudne" mięsiwo ;) Może on być dowolny- pieczarki, kurki, papryka, ogórek kiszony... czego dusza zapragnie. 6-8 pieczarek 1 cebula 4-6 plastrów żółtego sera przyprawy do smaku Pieczarki umyłam, obrałam i pokroiłam w plastry; cebulę w piórka. Cebulę zeszkliłam
bastalenaśmietanę - wszystko mieszamy i dolewamy do mięsa. Intensywnie wszystko mieszamy aż sos nam zgęstnieje. Doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Gotowe!Do dania wspaniale pasują domowe ogórki kiszone lub sałatka z kiszonej kapusty z marchewką. Podsumowanie:Danie gotowe "Babci Zosi" okazało się naprawdę wyśmienite. Dodatek suszonych pomidorów i soczewicy nadał wyjątkowy smak i kolorów do mojego dania
Emcia Pichcisera topionego2 liście sałaty rzymskiej4 plasterki kiszonego ogórka2 bułki do burgerówPrzepis:Pierś kurczaka rozbijamy i zawijamy w papirus. Z każdej strony smażymy pierś na rozgrzanej teflonowej patelni (po 5 minut). Po usmażeniu przekrawamy ją na dwie części. Bułkę do burgera smarujemy połączonym majonezem z ketchupem nakładamy liść sałaty, kurczaka, ser, cebulkę, pomidora, ogórka i ponownie nakładamy nasz sos majonezowo-ketchupowy
Emcia PichciPrzepis powstał przy współpracy z portalem wieprzopedia.pl Składniki (na 2 porcje):250 g szynki wieprzowej bez kości1/2 cebuli1 listek laurowy2 ziarna ziela angielskiegoSzczypta gałki
Emcia Pichcijajek to doskonałe smarowidło do kanapek. Najlepsza z świeżym pieczywem. Często gości na moim stole. Można urozmaicać pastę dodając do niej np. ogórka kiszonego. Polecam. Post Pasta z makreli i jajek pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujepieprzem i papryką. Gotujemy dalsze 10 min. Na koniec zaciągamy śmietaną i w razie potrzeby doprawiamy przyprawami. Gotowe :) Gulasz podałam z kaszą i z sałatką z pora i ogórków kiszonych- przepis na sałatkę znajdziesz tutaj .Smacznego
Smaki Edytykoniec podsmażamy na patelni oscypka układamy na plackach. Dip czosnkowy: - 2 łyżki jogurtu greckiego - 2 łyżki śmietany - przeciśniety czosnek 2 ząbki - sól i piperz - pokrojony w kosteczke ogórek kiszony Smacznego
SMYKWKUCHNIbrukselką = 270kcal 4. Jabłko (180g), 100ml jogurtu naturalnego, 2 łyżki musli owocowego = 238 kcal 5. 3 kromki chlebka chrupkiego, 3 plasterki polędwicy sopockiej, 2 sztuki ogórków kiszonych (120g) = 160 kcal Pamiętajcie o 2 litrach wody łącznie: 1031 kcal Pozdrawiam cieplutko
SMYKWKUCHNIpowyżej). Tak przygotowane danie ma 343 kcal Placuszki są przeyszne w smaku! Polecam! Przykładowy jadłospis 5 posiłków 1. Wafle ryżowe 2 szt, 1szt. jajko ugotowane na miękko, szczypiorek, ogórek kiszony (149kcal) 2. Kawa z mlekiem 3,2% (100 ml mleka), jogurt brzoskwiniowy z ziarnami (170g) (214 kcal) 3. Placuszki owsiane z mango (343 kcal) 4. Grejpfrut czerwony- 260g
SMYKWKUCHNIłyżki ketchupu łyżeczka koncentratu pomidorowego po łyżeczce: bazylii, oregano, tymianku Pozostałe składniki: połówka czerwonej papryki 8 plasterków oscypka 10 plasterków salami 100g startego żółtego sera (zwykłego lub mozzarelli) ogórek kiszony mała cebula 10 sztuk pieczarek przyprawa do pizzy olej do posmarowania formy Wykonanie:Ciasto: Do kubeczka wrzucamy drożdże i cukier, zalewamy ciepłą woda i mieszamy. Mąkę wsypujemy do miski
Czerwona Porzeczkalubicie ogórki w wersji słodko-kwaśnej to też będzie Wam smakowała.A jeśli nie lubicie przetworów z octem albo nie możecie ich jeść to zróbcie na zimę Ogórki kiszone w słoikach. U mnie na pewno ich nie zabraknie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaKrólowe wśród kanapek. Kanapki z kawałkiem mięsa z obiadu – z kotletem mielonym i majonezem; ze sztuką mięsa, chrzanem i ogórkiem kiszonym; z plastrami wieprzowiny i musztardą albo…absolutny hit – kanapka ze stekiem wołowym i chrzanem wasabi. SKŁADNIKI ok. 100-150 gram steku np. z tego przepisu kilka kromek chleba wiejskiego na naturalnym zakwasie pół awokado pokrojonego
OstryKęsPostanowiłem dzisiaj zrobić zrazy z piersi kurczaka. Takie klasyczne – ze słoniną i kiszonym ogórkiem. Dodałem jeszcze trochę podsmażonej cebuli, żeby nie były za suche. Wyszły bardzo dobre. Czytaj dalej
Gotuj z Misiemmenu urozmaicamy różnymi grzankami. Ostatnio nasze podniebienia pobiły grzanki z ciasta francuskiego. Przepis jest "na oko" i nie wymaga sztywnego trzymania się składników (można użyć pieczarek, ogórków kiszonych, chilli, itd.). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy
Przepisy Aleksandry