kiełbasa - 10546 przepisów (strona:291/704)

Smarowidło 97

Konserwa powstała przypadkiem, a mianowicie robiłem kiełbasę smarowną tłustą i po nadzianiu jelit nadziewarką zawsze około 300 g zostaje farszu w lejku i końcówce nadziewarki. Ten farsz dodatkowo przyprawiłem cebulą suszoną zapakowałem do puszki można też w słoik i poddałem sterylizacji w szybkowarze. Wyszło fajnie, polecam.    SUROWIEC I ROZDRABNIANIE NA MASZYNCE 8 Do puszek słoików rozdrabnianie proponuję(...)dać troszkę drobniejsze niż zastosowałem w kiełbasie. Więc zalecam jak niżej zapisałem. -boczek 50%  fi 10 mm  -podgardle wieprzowe (przerośnięte) 50% fi 8 mm  PRZYPRAWY  -pieprz czarny 4 g/kg  -peklosól 18g/kg  -pieprz ziołowy białowieski 3 g/kg  -gorczyca biała ziarno 5g /kg -czosnek wyciśnięty przez praskę 5g/kg  -chilli jalapeno grys 2g/kg  -ziele

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Sos musztardowy 71

musztardowy przygotowany na zimno to świetny dodatek do potraw Wielkanocnych, np. jajek na twardo, pieczeni ze schabu, białej kiełbasy, wędlin.. Sos musztardowy przygotowany na zimno to zaledwie kilka podstawowych składników i chwila przygotowań. Sos musztardowy podany na zimno to idealny dodatek do jajek ugotowanych na twardo, wędlin, kiełbas, przekąsek z ciasta francuskiego. Mój sos musztardowy na bazie majonezu

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka makaronowa ze słodką kapustą – zapiekanka łazankowa 65

właśnie je przypomina. Prosty i szybki obiad. Można przygotować go także z różnymi dodatkami. Do faszu kapuścianego można z powodzeniem dodać suszone grzyby, w wersji mięsnej – boczek lub kiełbasę. Taka zapiekanka wymaga dobrego przyprawienia. Z pomocą przyjdzie mielony kminek, czarny pieprz oraz sól. Szczypta majeranku też mile widziana. To jak? Wpisane w tygodniowe menu? Składniki 2/3 opakowania makaronu łazanek(...)główki słodkiej kapusty 80 g masła 1 duża cebula opcjonalnie – boczek, kiełbasa lub suszone grzyby sól himalajska, pieprz czarny, kimek mielony (wg uznania)   Wykonanie Kapustę kroimy na mniejsze części, gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Makaron gotujemy al dente z dodatkiem soli. Po ugotowaniu przecedzamy, przelewamy wodą i przekładamy do garnka. Ugotowaną kapustę odcedzamy z wody

Raj dla Podniebienia
Tagliatelle Carbone Bolognese 73

mojej przydługiej wypowiedzi i jakże nudnej, życzę Ci smacznego z Tagliatelle Carbone Bolognese. Przede wszystkim musimy przygotować składniki Makaron Tagliatelle Mielona wołowina 300 gram Mielona wieprzowina 300 gram Włoska kiełbasa 200 gram Cebula 1-2 sztuki pokrojona drobno w kostkę Seler naciowy 3-5 sztuk pokrojonych w kostkę Marchewka 1-2 sztuki pokrojona w kostkę Czosnkek 3-5 ząbków drobno(...)czwarte wrzuć na patelnię mięso wołowe i podobnie, podsmaż je przez chwilę i łyżką z dziurami przełóż na durszlak. Pamiętaj o łyku wina ❗ Po piąte pokrojoną w talarki kiełbasę wrzuć na patelnię i obsmaż z każdej strony i oczywiście łyżką z dziurami przełóż na durszlak. Po szóste wrzuć na patelnię czosnek, chwilę smaż i dodaj pastę pomidorową. Dobrze wymieszaj

RafalCook
Łazanki 75

wypowiedzi, życzę Ci smacznego z włosko – polsko-ukraińskimi ЛАЗАНКИ 🇺🇦 Przede wszystkim musimy przygotować składniki Makaron do… Lasagne, takie zaskoczenie 😉 Kiszona kapusta Suszone pomidory Oliwki zielone Bekon wędzony Kiełbasa wieprzowa surowa typu włoskiego Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Proszek kaparowy *Nie podaje ilość, gdyż dopasujesz je pod siebie 😉 Z pewnością składniki są już gotowe, wiec możemy(...)Łazanki Po pierwsze bekon pokrój w cienkie paski lub kostkę, wrzuć na zimna nieprzywierającą patelnię i zacznij podgrzewać. Po drugie kiedy bekon się podsmaża, a tłuszcz z niego wytapia, kiełbasę pokrój na wielkość kęsa i dorzuć do bekonu, mieszaj i grzej, aż wszystko się podsmaży. W międzyczasie w zależności od tego jak bardzo lubisz kwaśne jedzenie 😉 przeplukaj kapustę kiszona

RafalCook
Szybka szakszuka na śniadanie [PRZEPIS] 86

smaczny, aromatyczny i bardzo pożywny posiłek z rana. Danie to ma już swoje lata, jednak chyba nigdy nie wyjdzie z mody. Możemy ją przygotować z dowolnymi dodatkami – kiełbasą chorizo, papryką, kiełbasą. Wykorzystajcie to co macie aktualnie pod ręką, albo musicie oczyścić lodówkę. W okresie letnim, najlepiej przygotować szakszukę na bazie świeżych, pachnących pomidorów. Ale jeśli to nie jest akurat

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najlepsza konfitura z czerwonej cebuli 72

Najlepsza konfitura z czerwonej cebuli z majerankiem jest na blogu prawie 10 lat. Jednak przepis znajduje się przy okazji przepisu na białą kiełbasę w cieście francuskim, Niektórzy czytelnicy piszą do mnie, że nie wiedzą jak znaleźć przepis na konfiturę z czerwonej cebuli. Postanowiłam dodać osobny wpis. A do czego podać konfiturę z czerwonej cebuli? My konfiturę przygotowujemy np. do białej(...)kiełbasy w cieście francuskim. K onfitura z czerwonej cebuli z majerankiem jest pysznym dodatkiem do mięsa, szczególnie polecam ją do smażonej wieprzowej polędwicy. Konfitura z czerwonej cebuli również idealnie nadaje się do marynowanych śledzi , śledzie możemy ułożyć na konfiturze lub zrobić kanapki, czy tartinki z ciemnego chleba, na którym układamy po łyżeczce konfitury z czerwonej cebuli, oraz po kawałku śledzia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania