Najbardziej znane przepisy na faszerowane jajka to jajka faszerowane pieczarkami , szynką, łososiem lub tuńczykiem. Poniżej natomiast znajdziesz przepis z oliwkami i groszkiem konserwowym. Jak zrobić faszerowane jajka? Faszerowane jajka z oliwkami i groszkiem konserwowym przygotujesz, przekrawając wzdłuż na pół ugotowane na twardo jajka. Następnie należy wydrążyć żółtka. Kolejnym krokiem jest przygotowanie nadzienia – w tej wersji do żółtek dodajemy posiekane drobno oliwki i zblendowany groszek. Całość miesza... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...