kasza - 17339 przepisów (strona:582/1156)

Mięso mielone z kaszą owsianą, passatą pomidorową i jarmużem 197

pełni wartościowe i zawiera pożyteczne kalorie. Idealne na zimowe dni, bo bardzo szybko rozgrzewa i syci. Składniki: 100g mięsa mielonego drobiowego  100g jarmużu 100g passaty pomidorowej 3 łyżki kaszy owsianej 1 łyżka oleju przyprawy: jarzynka i suszone pomidory Sposób przygotowania: Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy jarmuż i mięso mielone. Uważamy, aby się nie przypaliło. Na koniec dodajemy przyprawy

Truskawkowa Fiesta
Bakłażany faszerowane komosą ryżową, wiśniami i granatem 214

właściwości detoksykacyjne, poprawiają przemianę materii i obniżają zły cholesterol. Skóra podczas pieczenia staje się dość twarda, ale miąższ cudownie się od niej oddzieli trakcie jedzenia. Komosę można zastąpić także kasza choć osobiście uważam ze znacznie zdrowsza komosa pasuje idealnie do słodkie wiśni, cierpkiego granatu, a jej maleńkie ziarenka przyjemnie łączą się z miękkim miękiszem bakłażanów. Bardzo polecam.  Składniki

Słodki Kompromis
Tarta grzybowa z polentą 178

samym spodzie z kruchego ciasta i grzybach, ale po co :) Polentowa skorupka dała dodatkowy efekt. Składniki: - pół kostki margaryny - szklanka mąki - grzyby - cebula - 1,5 szklanki wody - 3 łyżki kaszy kukurydzianej Wykonanie: Z margaryny i mąki ugniatamy ciasto, którym wykładamy tortownicę tak żeby oprócz dna zakryć też ścianki na jakieś 2-3 cm. Wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego

Kryzysowa Książka Kucharska
Miodownik 313

Cenos . Ciasto: 750 g mąki pszennej 300 g smalcu 200 g miodu 2 jajka 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa grysikowa: 3 szkl mleka 9 łyżek kaszy manny błyskawicznej 1 szkl cukru masło w temp. pokojowej Polewa: 60g masła 3 łyżki kakao 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 1 łyżeczka żelatyny 1 słoik powideł śliwkowych 4 łyżki

Smakołyki Asi
Sałatka z komosą ryżową 249

Komosa ryżowa to ziarno zdrowe i pożywne i powinniśmy jadać go dużo. Smakuje trochę jak drobna kasza więc idealnie nadaje się do sałatek lub potraw mięsnych. Dziś podałam ją w sałatce z oliwkami, pomidorem i cebulką. Wyszła pyszna, aromatyczna i bardzo pożywna, polecam. Sałatka z komosą ryżową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto mleczna kanapka. 241

szklanki cukru cukier waniliowy szczypta soli szklanka oleju szklanka wody gazowanej + 4 łyżki łyżeczka sody oczyszczanej łyżeczka proszku do pieczenia łyżka octu Krem: litr mleka 1/2 - 3/4 szklanki kaszy manny łyżeczka wanilii lub kilka kropli olejku cukier do smaku kostka masła szklanka mleka w proszku Polewa: 1/2 kostki masła lub margaryny 2 łyżki ciemnego kakao cukier do smaku

Dieta moja pasja
Najłatwiejszy gulasz z indyka 238

gulaszem. Dusimy całość około godziny – do miękkości mięsa. 5. Gdy mięso jest już miękkie dodajemy sprasowany czosnek, doprawiamy magą i zaprawiamy mąką ze śmietaną. Gotowe! Najlepiej smakuje z kaszą gryczaną i gotowanymi buraczkami

Mama z miasta
KRUPNIK Z KURCZAKIEM I PĘCZAKIEM 177

prawie nic nie mogłam jeść, tylko krupnik trzymał mnie przy życiu... Robiłam już różne warianty tej zupy, ale ta wydaje mi się najlepsza - z filetem z kurczaka i kaszą pęczak.  Składniki: 1 duża marchewka 1 pietruszka 1/2 selera 3 ziemniaki 1 cebula 1 filet z kurczaka 4 łyżki pęczaku natka pietruszki liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz mielony oraz

Kuchnia MagdaLeny
Pierogi gryczano-grzybowe 338

Składniki farsz: 1 woreczek kaszy gryczanej 2 garści grzybów suszonych 1 duża cebula 1 jajko 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz   ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 łyżeczka … Czytaj dalej Pierogi gryczano-grzybowe

czarrna od kuchni
Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną 281

Dzień dobry ! J eżeli nie macie pomysłu na obiad proponuję Wam upiec pieczeń rzymsk ą, do tego polecam sos pieczarkowy i kasz ę gryczaną. Jest to i dealne połączenie i zawsze smacz ny obiad :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Cebule faszerowane kaszą bulgur, oliwkami i serem 277

FASZEROWANE CEBULE nie goszczą zbyt często na naszych stołach. Wiele... Artykuł Cebule faszerowane kaszą bulgur, oliwkami i serem pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną z pieczarkami i parmezanem 179

Pomysł na niestandardowy obiad lub ciepłe danie na przyjęcie, czyli papryka faszerowana kaszą jęczmienną z dodatkiem pieczarek i pysznego parmezanu. Wygląda bardzo efektownie i zachwyci nawet najbardziej wymagających gości. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Cukinia faszerowana kaszą kuskus i kurczakiem z gorgonzolą 201

herbatę, a jednocześnie szybkiego, co będzie można odgrzać następnego dnia na obiad. I voila, jest cukinia z pysznym, lekko serowym farszem.  Składniki: - 2 niewielkie cukinie - 50 g kaszy kuskus - pojedyncza pierś z kurczaka - 100 g gorgonzoli - pęczek natki pietruszki - 3 ząbki czosnku - średnia cebula - Olej z suszonych pomidorów - sól, pieprz, zioła prowansalskie Cukinię przekrajam wzdłuż na równe połowy, łyżeczką

Cook&Love
Jaglany budyń z mango i z figami 225

Szybki pyszny deser na pochmurne dni. Idealnie nadaje się również na śniadanie jako pożywny początek dnia. Kasza jaglana ma w sobie wszystko czego nam potrzeba aby dzień zacząć ze sporą dawką energii. Zachęcam do spróbowania. Jaglany budyń z mango i z figami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jaglane kokosowo-bananowe pancakes 195

dzisiaj nie wymyślałam. My jemy na obiad gąskę pieczoną tradycyjnie. Dlatego postanowiłam pokazać zdrowe śniadanie, które an dzisiejszy dzień zaserwowałam córce, czyli jaglane, bananowe placuszki. Użyłam do nich kaszy jaglanej firmy Lestello . Dodałam banany, mleczko kokosowe. Wyszło bez glutenu, lekko, zdrowo i pysznie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania